Anderlecht – Lokeren 1:0 (kon.) | Standard – Oostende 1:2 (kon.) | Kortrijk – Gent 0:0 (kon.)
konec
KV Kortrijk
0:0 (0:0)
KAA Gent
Neděle 23.08.2015, 20:00 • Guldensporenstadion (kapacita 9399) • Belgická Jupiler Pro League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání je za námi a bohužel končí bezbrankovou remízou. Oba celky měly dostatek šancí na to, aby každý alespoň jeden gól vstřelil, to se ale ani jednomu nepodařila. Remíza je to zasloužená, avšak alespoň 1:1 by tomu slušelo o něco více. Domácí, ačkoliv byli považováni za outsidera, toto utkání zvládli z mého pohledu o něco lépe, obrana jim fungovala na jedničku, trochu vázlo zakončení, kvůli kterému berou také jen jeden bod. Ode mě je to dnes vše, děkuji za sledování a přeji dobrou noc. (21:58:59)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní už jsme viděli ale nějaký náznak zakončení, když se do vzduchu vyšplhal Chanot, avšak byl už v záklonu, a balon tak nedokázal poslat mezi tři tyče.
     
    90+2
    Balon byl ve vápně tečovaný obráncem, a tak si domácí celou akci zopakují od druhé praporku.
     
    90+2
    Co útok, to roh. Hosté opět neuspěli, tak jsou na řadě zase domácí. Vypadá to na poslední akci utkání.
     
    90+1
    Domácí se dostali do rychlého brejku a také zahrávali rohový kop, ale obrana hostů si s tím poradila.
     
    90
    Depoitre zahrál balon dobře, spoluhráč ho zpracoval a zakončil, avšak ne dostatečně důrazně.
     
    90
    Rohový kop uvidíme také na druhé straně, kdyby nyní hosté proměnili, rozhodli by celé utkání.
     
    89
    Poslední minutky zápasu, hráči jsou nervózní, chybují a také zbytečně faulují, jejich týmy pak přichází o balon.
     
    88
    Asare chyboval, přišel o balon, a domácí tak měli výhodu v podobě rohového kopu. Ten se jim ale nevydařil, balon prolétl vápnem, obrana ho poté odkopla do bezpečí.
     
    87
    Hosté se drali do šance, avšak pomezní rozhodčí praporkem naznačil svému kolegovi nedovolený zákrok, který na tento podnět zareagoval a faul odpískal.
     
    86
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Papazoglou, přichází Kamara.
     
    85
    Culíček jako Ibrahimovič, avšak zakončením na něj Johansson ještě chvíli bude ztrácet. Jeho střela nebyla špatná, ale Keet na ní dobře viděl.
     
    84
    Poslední minutky nám trochu narušily dvě střídání, kvůli kterým se rozhodilo vysoké tempo hry. Do konce zápasu už nezbývá mnoho času, a tak začínají být oba týmy trochu nervózní.
     
    83
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Miličević, přichází Coulibaly.
     
    82
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Pavlović, přichází De Smet.
     
    81
    Hosté zahrávali standardní situaci, centr opět mířil do vápna a opět si pro něj došel jako první brankář. Musíme ale uznat, že Keet dnes moc práce zatím neměl, snad jen jedna vážnější střela na něj mířila.
     
    80
    Kage se ukázal po chvilce na hřišti pěkným centrem do vápna na spoluhráče, který si tam sbíhal, avšak brankář Sels se vymrštil vysoko do vzduchu a balon polapil.
     
    79
    Ani jeden celek dnes nechce prohrát, ale zase se ani jeden nebude chtít spokojit jen s jedním bodem za remízu.
     
    78
    Marušić nebyl nikým hlídán, a tak se po pravé straně dostal s balonem poměrně daleko, po zemi ho poslal do vápna, tak ale nikdo na jeho výzvu nedokázal reagovat.
     
    76
    Hosté pokračují v náporu, ale do zakončení se stále dostat nemohou. Po zemi je obrana Kortrijku prostě nepustí a vzduchem jim to dnes vůbec nejde.
     
    75
    Boyer se ve vápně pravděpodobně zranil, a tak ho na hřišti nahradí Kage.
     
    74
    Ani nyní se nepodařilo fotbalistům Gentu dostat se do zakončení pomocí centru do vápna, to je dnes jejich slabina, dost je to ve hře omezuje.
     
    73
    Domácí se opět trochu stahují směrem ke své bránění a nechávají poměrně v klidu tvořit hru, soustředí se hlavně na obranu, díky které se poté dostávají do rychlých brejků.
     
    72
    Poulain nejprve při bránění zahrál rukou, rozhodčí ale odpustil jednu hostům, tak nyní také nepískal. Poté ale soupeře jasně fauloval, a tak už musel sudí Delferiére pískat.
     
    70
    Tak v současné chvíli si nedovolím ani tipovat, kdo by se mohl stát vítězem. Oba celk jsou velmi aktivní a vytvářejí si šance, ačkoliv je pravda, že akce domácích jsou o něco nebezpečnější.
     
    69
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Simon, přichází Raman.
     
    67
    Překvapivě po zemi rozehráli domácí tuto standardní situaci, míč prošel zdí až k brankáři, ten na něj ale viděl a schoval ho ve svých rukavicích.
    66. Nielsenův nedovolený zákrok byl oceněn žlutou kartou
     
    66
    Žlutou kartu dostává Nielsen (KAA Gent).
     
    65
    Opět ten Rolland, je k nezastavení! Tedy je, ale jen za cenu faulu, jako nyní, kdy byl na hranici vápna sestřelen k zemi! Bude z toho zajímavá standardka!
     
    64
    Domácí se trochu zatáhli, ale využívají chyb Gentu a vydávají se do rychlých brejků. Nyní se o únik pokoušel Papazoglou, avšak z prvního poločasu je už trochu vysílen, a tak nedokázal vyvinout tu nejvyšší rychlost, jakou by potřeboval.
     
    62
    Hosté to zkouší po levé straně, tam se ale nyní nachází Rolland, kterým jim nedá ani kousek místa a navíc jim míč prakticky ihned odebere.
    61. Rolland (KRT)
     
    61
    Další krásná akce Rollanda! využil chyby obránců, kteří v útoku ztratili balon a upaloval na bránu. Tam se sice vrátili někteří hráči, ale mezi nimi si francouzský záložník míč prohodil a pěknou střelou vyprášil Selsovy rukavice.
     
    59
    Rolland se pokusil překvapit Selse, který byl kousíček mimo branku, ale střela šla z veliké dálky a belgický brankář se stihl vrátit.
     
    58
    Po dlouhé době se kupředu vydali s balonem také hosté, avšak moc dlouhé trvání to nemělo, jedna zblokovaná střela a opět se musí jen bránit. Po úvodním náporu trochu slevili a soustředí se na hru vzadu.
    57. Renato Neto zahrál v pokutovém území rukou, penalta však nebyla nařízena
     
    57
    De Mets odcentroval se standardky balon do vápna, kde se po dorazu dostal balon k Netovi, který zahrál rukou, rozhodčí dal ale jasně najevo, že penaltu pískat nebude.
     
    55
    Rolland byl ve dlouhém skluzu směrem k míči, když se mu náhled postavil do cesty Renato Neto, kterého pak Rolland zákonitě trefil. Rozhodčí sice odpískal faul, ale dal najevo, že to nijak dál trestat nebude, ačkoliv to byl docela tvrdý zákrok.
     
    54
    Fotbalisté Kortrijku následně ještě měli k dispozici standardní situaci, z té se jim ale branku už ohrozit nepodařilo.
    53. Chanot (KRT)
     
    53
    Z následného rohového kopu domácí zahrozili podruhé, k hlavičce na hranici malého vápna se dostal Chanot, Sels ho ale skvěle vychytal!
     
    52
    Jako by to zakřikl! Papazoglou dostal přihrávku za obranu a pok po boku Asareho sprintoval směrem na brankáře, střela řeckého útočníka ale byla zblokována právě Asarem.
     
    51
    Domácí se ve druhém poločase zatím nedostali ani do jedné akce a prozatím to nevypadá, že by se na tom mělo něco změnit.
     
    50
    Papazoglou málem postupoval sám kupředu poté, co Kumsovi sebral balon, rozhodčí mu ale odpískal faul a slibně se rozvíjející akci zastavil.
     
    49
    Největším problémem pro Gent jsou dnes centry, ty jim absolutně nevychází, ať to kope kdokoliv. A když už náhodou dorazí na místo určení, tak balon nikdo nezpracuje.
     
    48
    Hosté asi nechtějí ponechat nic náhodě a snaží se co nejdříve vstřelit branku, před zápasem byli pasování do role favorita a v prvním poločase to zrovna nesplnili.
     
    47
    Ačkoliv nyní spousta fanoušků ještě je mimo svá místa, tak sektory pro aktivní fanoušky jsou našlapané k prasknutí, utkání doprovází skvělá atmosféra.
     
    46
    Druhý poločas začal rozehrávkou hostujícího celku, který se ničeho nebál a ihned se vydal útočit, avšak brzy o balon kvůli faulu přišel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl pěkný fotbal a poměrně i dost šancí, žádná z nich ale nebyla úplně ta tutová, tudíž je skóre stále bezbrankové. Uvidíme, s čím týmy nastoupí do druhé půle, nějaká branka by tomuto utkání vážně slušela.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Od té doby ale měli hnedle dvě šance domácí, vše ale provedli dost krkolomně, v ten správný moment si nepřihráli, ale stříleli ze zbytečně těžkých pozic.
     
    45+1
    Běží nám již první minuta nastaveného času a hosté se snaží dostat do vedení ještě v této části, jejich střely ale nejsou zrovna jedny z nejpřesnějších.
     
    44
    Následný rohový kop vypadal zpočátku nadějně, po pá odrazech ve skrumáží těl se ale k němu jako první dostal brankář Sels a podařilo se mu ho zachytit.
     
    43
    Marušić se pokoušel následně o něco podobného, ze středu se vydal spíše směrem doleva, tam odsud také centroval, balon obrana odvrátila do zámezí.
     
    42
    Rolland upaloval s balonem po pravé straně, podařilo se mu, nikým nebráněn, odcentrovat směrem a bránu, avšak dal do toho až moc síly, balon vápno opravdu dost přeletěl.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Foket (KAA Gent).
     
    41
    Kortrijk dnes bude hrozit asi hlavně z rychlých protiútoků, těch měl prozatím hodně, vždy ale selhal na finální přihrávce do vápna.
     
    40
    Poslední dvě minutky ale opět patřily Gentu, který semkl domácí obranu a díky rychlým přihrávkám ji nepustil k balonu.
     
    39
    Simon se provinili ošklivým skluzem zezadu, rozhodčí ale pouze odpískal faul, žlutou kartu nevytáhl, ačkoliv se toho domácí vehementně dožadovali.
     
    38
    Domácí v posledních minutách zabrali a hosté si s nimi neví moc rady, zatím se snaží přerušit jejich hra svou vlastní aktivitou, ale to moc účinné není.
     
    37
    A opět Papazoglou, tentokráte se dral za balonem mezi několika hráči, ale ani nyní se k němu nedostal, bylo jich na něj prostě moc.
     
    35
    Papazoglou se málem dostal k odraženému balonu sám před brankářem, ten však ale stihl vyběhnout a balon odkopnout dostatečně daleko.
     
    34
    Miličević sice balon nacentroval do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů si cestu k balonu nenašel, a tak se celý tým musí bránit rychlému protiútoku.
     
    33
    Pavlović fauloval těsně před vápnem a je z toho dobrá pozice pro hosty!
     
    32
    Hra se opět zdržela kvůli ošetřování jednoho z hostů, pokud by museli podruhé střídat zraněného, byla by to pro ně už větší potíž.
     
    29
    Postupem času se domácí zlepšují a dokáží Gentu více konkurovat, i přes to, že ten se stále snaží stupňovat svůj tlak a drát se směrem na bránu.
     
    28
    Po chvilce se ale faulem provinil Poulain, který tak připravil domácí o možnost útočit.
     
    27
    Renato Neto uprostřed hřiště stáhl k zemi De Metse, po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    27
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Dejaegere, přichází Matton.
     
    26
    Ve vápně zůstal ležet Dejaegere, který se ale s nikým nedostal do žádného kontaktu, vypadá to asi na nějakou křeč. Každopádně musel opustit hřiště v doprovodu lékaře.
     
    24
    Z následné akce mohl těžit Miličević, ten po pravé straně pronikl s balonem až do vápna, ale opět ho jen jeden z obránců zblokoval mimo hřiště.
     
    23
    Nielsen se po chybě Boyera dostal k balonu za obranou, avšak obránce domácích svou chybu napravil a balon nakonec ztečoval mimo hřiště.
     
    22
    Hosté to neustále zkouší jak vzduchem, tak po zemi, ani jeden způsob jim zatím ale vychází.
     
    20
    Jen co výkop Keeta dopadl na zemi, ihned se balonu zmocnili hráči hostujícího celku. Domácí ho dostali zpět jen díky získanému faulu.
     
    19
    Po zahrání rohového kopu se do zakončení hlavou dostal Renato Neto, avšak nedokázal balon poslat mezi tři tyče, bránu o něco přestřelil.
     
    18
    Stále ta samá písnička. Hosté drží balon a pomocí všech možných centrů se snaží dostat až k bráně Kortrijku, ten se ale velmi dobře brání.
     
    16
    Když už se domácí dostanou k balonu, tak s ním rychle překonají polovinu hřiště, poté o něj ale velmi rychle přicházejí.
     
    15
    Balon byl ale opět v držení hostů, Dejaegere se snažil prodrat s ním až do vápna, ale u rohového praporku jej zastavil Boyer.
     
    14
    Utkání se zatím hraje ve velmi dobrém tempu. Menší poziční převahu mají hosté, avšak žádnou větší šancí si nevytvořili, v tom jsou na tom lépe domácí.
     
    12
    Do vápna Gentu se snesl další centr, ten sice nezamířil na ničí hlavu, ale směřoval rovnou do brány, což vyřešil trochu krkolomným zákrokem Sels.
     
    11
    Po centru do vápna se dostal k hlavičce Tomačević, který ještě hledal v malém brankovišti Marušiće, k tomu už se ale balon nedostal, Sels si ho stáhl pro sebe.
     
    10
    V současné chvíli se hraje převážně uprostřed hřiště, odkud ale zadní hráči hostů hledají možnosti pro přihrávky.
     
    9
    Ale ani Kortrijku se nedaří udržet se vepředu moc dlouho a ihned se musí vracet zpět do obrany, kde hosté hned hrozí nebezpečným brejkem.
     
    7
    Domácí se až nyní dostali k balonu a to poté, co byl Gentu odpískán ofsajd, který byl velmi těsný.
     
    6
    Hosté nechtějí vstoupit do utkání špatně, a tak jsou od začátku velmi aktivní, možná až moc. Simonovi je totiž odpískán faul, při kterém povalil protihráče při napadání.
     
    5
    Hosté jsou stále u balonu a drží se s nám na polovině domácího celku, který se nemůže z toho slabšího tlaku vymanit.
     
    4
    Hra se přelévá velmi rychle ze strany na stranu, hosté nyní dvakrát zahrozili střelou a dvěma rohovými kopy, ani jednou ale branku přímo neohrozili.
     
    2
    Utkání nám začalo dost zostra, i na druhé straně se prodrali útočící hráči až do zakončení, to ale skončilo pouze a zádech obránců, kteří míč zblokovali.
     
    1
    Ten rozehrál De Mets, avšak balon se odrazil mimo branko. Poté se ale ještě dostal k dorážce Chanot, avšak kvůli obětavému obránci, kterého jistil Sels jistil za zády, nedokázal zakončit přesně.
     
    1
    Rozehrávky se ujalo domácí fotbalisté, který se hned vydali kupředu. Marušić svým průnikem po pravé straně vybojoval rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí dnes nastoupí v tradičních červených dresech, hosté pak v bílých s modrými pruhy. Hymna nám dozněla, vše je připraveno k výkopu, hráči se již jen pozdraví.
     
    Hráči obou celků již za zvuku hymny domácí celku nastupují na hrací plochu, tradičně v doprovodu malých fotbalových nadějí.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Kortrijk: Keet – Boyer, Poulain, Gigot, Chanot, Tomašević – De Mets, Pavlović – Rolland – Papazoglou, Marušić
    Náhradníci: Pillot, De Smet, Van Eenoo, Ulens, Kamara, D'Haene, Van Loo

    KAA Gent: Sels – Dejaegere, Asare, Nielsen, Johansson, Foket – Kums, Renato Neto – Simon, Miličević – Depoitre
    Náhradníci: Rafinha, Coulibaly, Poletanović, Saief, Van der Bruggen, Vandenbussche, Raman

    Rozhodčí: Delferière – De Neve, Hutsebaut.
     
    KV Kortrijk je jeden z týmů, který urputně bojuje o udržení. Ovšem od prvního kola to vypadalo velmi dobře, protože fotbalisté, kteří většinou používají červenobílou kombinaci vyhráli nad Standardem Lutych 2:1. Od této doby ovšem prohráli s Waaslandem a Bruggami. Ve třetím kole pak remízovali s Lokerenem 0:0.
     
    KAA Gent zatím naplňuje svůj potenciál, ačkoliv je tu pořád jeden výsledek, kterého v Gentu určitě litují. V prvním kole totiž fotbalisté Gentu remizovali na půdě slabšího Westerlaa. Jinak se mohli fotbalisté tohoto klubu radovat z výher nad St. Truidenem a Genkem. V případě tříbodové výhry v dnešním utkání se hráči Gentu posunou minimálně na druhou příčku.
     
    Páté kolo Jupiler Pro League uzavře souboj mezi čtrnáctým Kotrijkem a třetím Gentem. Utkání se odehraje na Guldensporenstadion, začátek utkání je naplánován na 20:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Hála

    Branky:

    Karty:   27. Renato Neto (GNT), 42. Foket (GNT), 66. Nielsen (GNT)


    KV Kortrijk: Keet – Boyer (75. Kage), Poulain, Gigot, Chanot, Tomašević – De Mets, Pavlović (81. De Smet) – Rolland – Papazoglou (86. Kamara), Marušić
    Náhradníci: Pillot, De Smet, Van Eenoo, Ulens, Kamara, D'Haene, Van Loo

    KAA Gent: Sels – Dejaegere (27. Matton), Asare, Nielsen, Johansson, Foket – Kums, Renato Neto – Simon (39. Raman), Miličević (83. Coulibaly) – Depoitre
    Náhradníci: Rafinha, Coulibaly, Poletanović, Saief, Van der Bruggen, Vandenbussche, Raman

    Rozhodčí: Delferière – De Neve, Hutsebaut
    bahis siteleri