Plzeň – K. Vary 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 4:0 (kon.)
Třinec – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:4 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 5:2 (kon.)
Sparta – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Piráti Chomutov
Pátek 11.09.2015, 17:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    WERK ARENA se vylidňuje a loučit se budu také já. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni a start extraligy jste si užili. Přeji příjemný zbytek pátečního večera a pohodový víkend. U dalších přenosů z hokejového prostředí se těším, na počtenou! (19:56:32)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ze statistik mimo jiné vyplývá naprostá dominance Ocelářů na vhazováních. V této činnosti Piráty jednoznačně přehráli. Avšak v jiných aspektech hry byl Chomutov domácímu favoritovi velmi vyrovnaným soupeřem. V poslední třetině se dokonce několikrát důrazně hlásil o vyrovnání. Nakonec však ale z Třince odjede s prázdnou. První vystoupení Ocelářů sledovala téměř vyprodaná hala, 5110 diváků znamená 98 % celkové kapacity.

    Ve druhém kole zajíždí Slezané až do Karlových Varů, a tak je hned čeká nejdelší výlet. Na ledě Energie se představí od 15:30. Chomutov bude od 17:30 hostit v domácí premiéře Mladou Boleslav. Tyto i jiné zápasy budeme moci sledovat prostřednictvím online přenosů na našem serveru.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 32 (8, 15, 9) – 20 (5, 4, 11),
    střely mimo: 6 (1, 2, 3) – 6 (1, 2, 3),
    hity: 22 (6, 8, 8) – 18 (8, 6, 4),
    vyhraná vhazování: 35/49 (9, 17, 9) – 14/49 (2, 3, 9),
    úspěšnost na vhazování: 71 %29 %,
    trestné minuty: 4 (2, 2, 0) – 4 (2, 2, 0).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Peter Hamerlík – TRI (20 úspěšných zákroků)
    Miroslav Kopřiva – CHM (29 úspěšných zákroků)

    V zápase byly k vidění jen tři branky, navíc dvě padly v poslední minutě, a tak je jasné, že dominovali gólmani. Ti jsou po zásluze vyhlášeni nejlepšími hráči utkání. Hamerlík se na úvod sezony blýskl čistým kontem, Kopřiva také dlouho držel chomutovské naděje na body nad vodou.
     
    Utkání prvního kola mezi Třincem a Chomutovem je u konce, vítězí domácí Oceláři. Ti vstupovali do třetí třetiny s nejhubenějším náskokem, který mohli navýšit Rákos nebo Jašek. Prvně jmenovaný však trefil jen břevno, mladý talent zase střílel vedle. Na opačné straně udržel vedení domácího celku skvělým zákrokem proti Hřebejkovi brankář Hamerlík a střela D. Květoně pak skončila po teči Hrni na spojnicí tyčí. Třinec se začínal dostávat pod tlak bodůchtivých Pirátů.

    Kämpfa nepustil do zakončení M. Doudera, poslední minuty pak utíkaly rychle, bez přerušení. Minutu před koncem si vzali hosté oddechový čas a odvolali Kopřivu. Dvě rány Hovorky však vyrovnání nepřinesly, naopak v prázdné brance Chomutova skončilo vyhození Orsavy z obranné třetiny. Třešničku na vítězný dort přidal ještě v poslední sekundě zápasu Dravecký, jehož gól musel posvětit videorozhodčí, padl totiž jen velmi těsně před třetí sirénou. Oceláři ubojovali první tři body v ročníku, Chomutov zdolali 3:0.
     
    Konec zápasu.
    59:59. Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól platí, Oceláři tak v poslední minutě hned dvakrát navýšili svůj náskok! Polanský za Kopřivou obral o kotouč Szathmáryho a přihrál VLADIMÍRU DRAVECKÉMU, jenž jej dlouhou kličkou do levé strany dostal až do chomutovské branky! A stihl to těsně před závěrečnou sirénou – 3:0! Asistence: Jiří Polanský.
     
    59:59
    V posledních sekundách ještě jednou dopravil puk za Kopřivu Dravecký! Jenže to bylo téměř stejně se třetí sirénou, rozhodčí si jede zatelefonovat!
    59:43. Jakub ORSAVA - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přežili závěrečný tlak Pirátů a sedmnáct sekund před koncem utíkají na rozdíl dvou branek! Dlapa nastřelil jen JAKUBA ORSAVU, který poslal z obranného pásma na prázdnou chomutovskou branku podařený oblouček! Rutta už nestačil kotouč dojet – 2:0! Bez asistence.
     
    59:15
    První bomba z hole Hovorky bránu Třince minula, druhou ránu vyrazil Hamerlík. Piráti ale zůstávají v útočném pásmu.
     
    59:01
    Chomutov si na začátku poslední minuty třetí části vzal oddechový čas! Po zakázaném uvolnění Třince se vhazuje před Hamerlíkem, Piráti už jsou v šesti!
     
    58:57
    Orsava nezvýšil náskok Ocelářů v nadějné pozici před Kopřivou. Hamerlíkovi vypadla Hřebejkova střela, ale naštěstí ke Kleslovi.
     
    58:24
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetině. Oceláři vyhodili a dostřídávají. O rozehrávku Pirátů se stará Rýgl.
     
    57:56
    V posledních momentech se hraje bez přerušení, což vyhovuje domácímu Třinci, jelikož čas plyne. Chomutov se znovu pokouší o rozehrávku.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 39. Chmielewski (Plíhal, Jašek), 60. Orsava, 60. Dravecký (Polanský)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – L. Doudera, Klesla (C), Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek – Orsava, Kreps, Hrňa – Dravecký, Polanský (A), Klepiš – Rákos, Matuš, Irgl – Jašek, Plíhal, Chmielewski – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    Piráti Chomutov: Kopřiva (Strmeň) – Redlihs, Rutta, Dlapa, Rýgl, Kranjc, Szathmáry, Drtina (A), Bláha – Hřebejk (A), Dušek, Hovorka – Vondrka (C), Růžička, D. Květoň – Sklenář, Kämpf, Pospíšil – Tomica, D. Kaše, L. Květoň. Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Tomáš Horák – Vít Komárek, Jiří Ondráček

    Diváci: 5110 (98 % celkové kapacity)
    thejrc.org