Sunderland – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 3:2 (kon.)
konec
Leicester City
3:2 (0:1)
Aston Villa FC
Neděle 13.09.2015, 17:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec dnešního utkání! Leicester City předvedl parádní obrat a nad Aston Villou FC nakonec vyhrál 3:2 !

    První zápas na King Power Stadium nabídl velmi zajímavý a pohledný hokej! Do první velké příležitosti se dostal hostující Sinclair, kterého našel na zadní tyč Agbonlahor. Bývalý záložník Manchesteru City však mířil těsně mimo! Hra se následně velmi vyrovnanala. Ve 39. minutě však udeřili hosté! Za hranicí vápna se opřel do míče Jack Grealish, který poslal míč přesně k tyči!

    Hned v úvodu druhého poločasu měl velkou šanci Schlupp, avšak mířil těsně mimo. V 63. minutě se mohl hostující celek radovat podruhé! Na přihrávku od Agbonlahora si naběhl Carles Gil, který krásnou střelou překonal Schmeichela! V 72. minutě však domácí celek nastartoval výborný obrat, když se po rohu prosadil Ritchie De Laet! Tlak Lišek sílil a o deset minut později bylo vyrovnáno! Ve vápně byl dostatečně důrazný Jamie Vardy! Minutu před koncem řádné hrací doby King Power Stadium vybouchl radostí, když se prosadil Nathan Dyer a rozhodl o vítězství Leicesteru 3:2!

    Domácí Lišky se tak drží na skvelém druhém místě tabulky Premier League!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:03:29)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Jamie Vardy postupoval do vápna z pravé straně a mohl zakončit, místo toho však hledal na penaltě Nathana Dyera, nicméně přihrávka nebyla přesná a Joleon Lescott dostal míč do bezpečí!
     
    90+5
    V samotném závěru měl ještě velkou šanci domácí Leicester! Středem hřiště postupoval nehlídaný Riyad Mahrez, který využil nabídnutého místa a ze střední vzdálenosti vypálil. Jeho tvrdá rána však prolétla těsně vedle branky Guzana!
     
    90+4
    Na levé straně se málem dostal do úniku domácí Jamie Vardy, toho však na poslední chvíli zastavil výborným obranným zákrokem Micah Richards!
     
    90+2
    Domácí Leicester je však i nadále velmi aktivní a pokouší se své vedení hájit kombinací na útočné polovině. Aston Vila však velmi agresivně napadá a pokouší se dostat k míči!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem šest minut nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno ošetřováním Carlese Gila a také hlavně Nathana Dyera!
    89. Nathan DYER - 3:2
     
    89
    Leicester právě vstřelil branku!
    Leicester otáčí skóre dnešního utkání! Aston Villa byla v posledních minutách v těžké defenzivě a dostává těžký úder! Do vápna Aston Villy poslal nadýchaný centr Riyad Mahrez, který našel NATHANA DYERA, který dokázal dostat míč do branky. Poté byl však tvrdě zasažen brankářem Guzanem a dlouho ležel na zemi! Domácí hrdina je naštěstí v pořádku!
     
    87
    Rozehrávky standardní situace se ujal Danny Drinkwater, který svůj centr směřoval před branku. Nejvýše však vyskočil stoper Micah Richards, který míč poslal do vzduchu. Guzan si však následně pro míč došel!
     
    86
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Leandro Bacuna, přichází Alan Hutton.
     
    85
    V tomto poločase má na své straně velké problémy Leandro Bacuna, který tentokrát nedokázal uhlídat střídajícího Dyera, kterého poslal na zem a Leicester má k dispozici volný přímý kop!
     
    84
    Jamie Vardy hraje dnes výborný zápas! Anglický útočník prošel středem hřiště a následně míč procpal na Riyada Mahreze, který vyslal technickou ránu k tyči. Americký brankář Bradley Guzan byl však na svém místě!
     
    83
    Aston Villa se však rozhodně nevzdává! Na útočné polovině vybojovala rohový kop, který si vzal na starost Sinclair. Jeho centr však skončil v rukavicích Schmeichela.
    82. Jamie VARDY - 2:2
     
    82
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Zaplněný King Power Stadium bouří nadšením! Středem hřiště prošel Riyad Mahrez, který dostal od protihráčů opravdu hodně prostoru. Jeho následná přihrávka našla na pravé straně Dannyho Drinkwatera, který poslal před branku Guzana ideální přízemní centr a míč do branky dostal JAMIE VARDY!

    Jan Havlovic

    Branky: 72. De Laet (Mahrez), 82. Vardy (Drinkwater), 89. Dyer – 39. Grealish, 63. Gil (Agbonlahor)

    Karty:   45+1. Albrighton (LEC), 77. Dyer (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 13:9. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:13.
    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Huth, Morgan, Schlupp – Albrighton (64. Ulloa), Drinkwater, Inler (64. Kanté), Mahrez – Okazaki (46. Dyer), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – King, Kanté, Dyer, Kramarić, Simpson, Ulloa.

    Aston Villa FC: Guzan – Bacuna (86. Hutton), Richards, Lescott, Amavi – C. Sánchez, A. Westwood – Gil (65. J. Ayew), Grealish, Sinclair – Agbonlahor (75. Gestede).
    Náhradníci: Bunn – Gestede, Clark, J. Ayew, Veretout, Richardson, Hutton.

    Rozhodčí: Dean – Long, Smart (vš. Anglie)
    thejrc.org