Hellas Verona – Turín 2:2 (kon.) | Empoli – Neapol 2:2 (kon.) | Palermo – Carpi FC 2:2 (kon.)
Sassuolo – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Lazio – Udinese 2:0 (kon.) | Inter – AC Milán 1:0 (kon.)
konec
Inter Milán
1:0 (0:0)
AC Milán
Neděle 13.09.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bitva o Milán je u konce! Inter Milán dokázal porazit v městském derby svého rivala AC poměrem 1:0 a v sezóně zůstává stoprocentní!

    První poločas nabídl velmi pěknou podívanou, avšak branku nikoliv! Již ve třetí minutě se dostal do velké šance Luiz Adriano, který však Handanoviće nepřekonal! O dvě minuty později nebezpečně střílel Jovetić, avšak minul. Inter Milán hrál po zbytek poločasu ze zajištěné obrany, a AC tvořilo. Po půlhodině hry pálil Honda, nicméně Handanović zasáhl. V závěru poločasu se Inter začínal dostává do již zmíněných protiútoku. Z toho posledního málem udeřil, když Jovetić našel ve vápně Icardiho, ten však Diega Lópeze nepřekonal!

    Druhý poločas nabídl rovněž parádní podívanou! Hned po pěti minutách zariskoval López, který špatně rozehrál. Střela Jovetiće však byla zablokovaná. V 58. minutě vybuchlo San Siro nadšením, tedy ta část kde se nacházeli fanoušci Interu! Středem hřiště postupoval Fredy Guarín, který krásnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení! Velmi důležitý moment přišel o čtyři minuty později, když na hřiště přišel Balotelli! V 72. minutě však měl velkou šanci Icardi, který hlavičkoval z malého vápna těsně nad! Poté však zaúřadovalo zlobivé dítě italského fotbalu! Balotelli nejdříve nastřelil tyč, a následně nepřekonal výborného Handanoviće! AC se v závěru hnalo za vyrovnání, avšak obrana Interu nakonec odolala!

    Inter tak jako jediný v italské Serie A zůstává stoprocentní a je na první místě! Roberto Mancini tak zažívá povedený vstup do nové sezóny!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:45:13)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hostující celek měl k dispozici další zajímavou standardní situaci! Rozehrávky se ujal opět Mário Balotelli, kterémus se však centr vůbec nepovedl a Inter vítězí!
     
    90+4
    Exekuce se ujal Mário Balotelli, který svůj centr poslal na hranici malého vápna, kde však Murillo centr odvrátila. Za vápnem napříhl ke střele Bonaventura, avšak střela italského záložníka mířila vysoko nad branku!
     
    90+3
    Právě střídající Cerci předvedl na pravé straně velmi pěknou individuální akci, kdy se vyhnul Alexovi Tellesovi. Brazilský obránce však následně fauloval a AC má k dispozici velmi zajímaovu standardní situaci!
     
    90+2
    Aktivní Rossoneri vybojovali další rohový kop. Exekuce se ujal střídající Cerci, nicméně jeho centr nebyl příliš přesný a dopředu mohl zamířit Icardi. Agrentinský útočník spadl po souboji s Romagnoli, nicméně nedovolený zákrok se nepíská, a hraje se dál!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby, což je velmi pochopitelné, neboť byl ošetřován Juan Jesus a Ivan Perišič. AC tak má ještě dost času na vyrovnání!
     
    90
    Slovinský brankář byl navíc ve vzduchu faulovaný a dostal možnost dlohého výkopu. Handanović poslal dlouhý odkop na útočnou polovinu a ušetřil pro svůj tým další cenné vteřiny!
     
    89
    Luiz Adriano odvedl velmi dobrou práci na pravé straně. Měl proti sobě hned dvojitou přesilu, avšak i tak dokázal vybojovat pro své barvy rohový kop. Rozehrávky se ujal Bonaventura, jehož centr však vyboxoval Samir Handanović!
     
    88
    Po zbytečné ztráta Mária Balotelliho před vápnem Interu mohl zamířit vpřed Rodrigo Palacio, nicméně argentinský útočník přes dvojici protihráčů neprošel. Alespoň ušetřil nějaké cenné vteřiny. Rossoneri již míří do protiútoku!
     
    87
    Rozehrávky se ujal mladý brazilský obránce Alex Telles, který nahradil zraněného Jesuse. Jeho centr letěl na hranici malého vápna, kde se však nacházel osamocený Romagnoli, který míč odhlavičkoval a AC míří do protiútoku!
     
    86
    Domácí Nerazzurri se po delší době dostali opět na soupeřovu polovinu. Na levé straně výborně zapracoval střídající Rodrigo Palacio, který vybojoval autové vhazování. Ještě lepší práci odvedl Kondogbia, který otřel míč o Abateho a Inter má rohový kop!
     
    84
    Inter provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ivan Perišič si přivodil nějaké lehčí zranění, a Roberto Mancini ho raději posíla ze hry pryč. Na poslední minuty přichází italský stoper Andrea Ranocchia, který by se měl zařdit ke stoperům!
     
    83
    Hostující celek se z prvního rohového kopu nedokázal prosadit, nicméně hlavička Balotelliho byla tečovaná a Balotelli dostal příležitost rozehrát rohový kop. Jeho centr však letěl na "penaltu", kde stál připravený Murilla a míč odkopl!
    82. Povedená standardní sitauci Mária Balotelliho
     
    82
    Rozehrávky standardní sitauce se ujal právě Mário Balotelli, který se opřel do míče a jeho střela skočila přes Handanovićem, nicméně slovinská jednička dokázala dostat míč na rohový kop! Balotelli však hru AC neskutečně zvedl!
     
    81
    Poslední střídání hostujícíhc Rossoneri! Srbský trenér Siniša Mihajlović posílá ze hry japonského záložník Kejsuke Hondu, který odvedl velmi dobrou práci. Na posledních deset minut se na hřiště podívá Alessio Cerci!

    Jan Havlovic

    Branky: 58. Guarín (Santon)

    Karty:   37. Jesus (INM), 63. Melo (INM) – 22. Abate (ACM), 42. Honda (ACM), 66. Kucka (ACM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 7:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 19:16.
    Inter Milán: Handanovič – Santon, Medel, Murillo, Jesus (68. Telles) – Guarín, Melo, Kondogbia – Perišič (84. Ranocchia), Icardi, Jovetić (72. Palacio).
    Náhradníci: Carrizo – Palacio, Biabiany, Telles, Montoya, Ljajić, Ranocchia, Gnoukouri, D'Ambrosio, Nagatomo, Brozović, Manaj.

    AC Milán: Diego López – Abate, C. Zapata, A. Romagnoli, De Sciglio – Kucka (72. A. Poli), Montolivo, Bonaventura – Honda (81. Cerci) – Adriano, Bacca (62. Balotelli).
    Náhradníci: Abbiati, G. Donnarumma – Mexés, Suso, Cerci, Ely, A. Poli, Nocerino, Alex, N. de Jong, Balotelli, Calabria.

    Rozhodčí: Gianluca Rocchi (Itálie)
    thejrc.org