Twente – Heerenveen 1:4 (kon.) | Nijmegen – Graafschap 2:0 (kon.) | Willem II – Excelsior 2:3 (kon.)
Zwolle – Heracles 1:1 (kon.)
konec
FC Twente
1:4 (0:2)
SC Heerenveen
Sobota 07.11.2015, 18:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    SC HEERENVEEN
    Ani Heerenveen s průběhem letošní sezóny nemůže být spokojen. Momentálně se nachází až na čtrnácté pozici se ziskem jedenácti bodů. Na svého dnešního soupeře má tak náskok dvou bodů! Na první sestupovou příčku má náskok čtyř bodů. V posledních dvou ligových utkáních se však Heerenveenu dařilo. Nejprve dokázal uhrát remízu 2:2 na hřišti Willemu, a následně dokázal postoupil v ligovém poháru přes Helmond Sport po výsledku 1:0. V posledním ligovém utkání Heerenveen v domácím prostředí porazil Cambuur 2:0! Na tuto výhru by jistě svěřenci trenéra de Haan rádi navázali ...
     
    FC TWENTE
    Twente si začátek letošní sezóny jistě představovalo úplně jinak. Svěřenci trenéra Hakeho se nacházejí až na patnácté příčce tabulky, což je první nesestupová pozice! Na šestnáctý Tilburg má Twente náskok dvou bodů. Po reprezentační přestávce FC vybojovalo tři body za výhru 1:0 nad Nijmegenem. V následném utkání se Twente střetlo v domácím prostředí s PSV. Hosté jednoznačně potvrdili roli favorita, a zvítězili 3:1! V posledním ligovém utkání svěřenci trenéra Hakeho představili na hřišti Utrechtu, kde prohráli 2:4!
     
    Příjemný sobotní podvečer! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu dvanácté kolo. My se společně zaměříme na utkání FC Twente s SC Heerenveenem. Úvodní výkop je naplánován v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – ter Avest, Uvini, Andersen, van der Lely – Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez – Agyepong, Oosterwijk, Ede.
    Náhradníci: Verrips – Olaitan, Hölscher, Eghan, Bijen, van der Heyden.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van den Berg, Bijker – Slagveer, St. Juste, Thorsby, Cavlan – te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Kada, Zahovič, Buijs, Marzo, van den Boomen, Thern.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis – Balder, Lapar (vš. Nizozemsko).
    Domácí celek dnes nenastoupí ve své klasické červené kombinaci

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jochem Kamphuis právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří zahajují utkání kombinací na vlastní polovině.
     
    2
    Twente se však v kombinaci příliš nedařilo, a příležitosti na první útok měl také Heerenveen. Po pravé straně postupoval obránce van Anholt, který křížnou přihrávkou uvolnil Slagveera, kterému však nesedlo zpracování, a o míč přišel.
     
    3
    Ziyech na pravé straně krásně uvolnil Thomase Agyeponga, který následnou přihrávkou hledal před brankou Kamohela Mokotja. Těsně před ním však míč odkopl na roh vracející se Otigba!
     
    4
    Následné rohového kopu se ujal domácí špílmachr Hakim Ziyech, který poslal míč do středu hřiště pro Felipe Gutiérreze, jehož následná rána nebyla povedená, a míč skončil vysoko nad brankou!
     
    5
    Tentokrát dostal hodně prostoru ve středu hřiště Sam Larsson, který s trochou štěstí dostal míč na te Vredeho. Nizozemský útočník se však před Uviniho neprodral!
     
    6
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hostující celek však dokázal vybojovat míč zpět, a dostává se do vedení! Caner Cavlan dostal míč na hranici pokutového území, a jeho přízemní střelu zastavila tyč! Následně se k dorážce dostal LUCIANO SLAGVEER, který využil rozhozené obrany Twente, a poslal míč do branky!
    6. Luciano SLAGVEER - 0:1
     
    7
    Na druhé straně Oosterwijk dokázal uvolnit Thomase Agyeponga na levé straně, který hodně tvrdě odcentroval. Brankář Mulder si centr pohlídal, nicméně musel míč vyrazit na rohový kop!
     
    8
    Domácímu celku se však rozehrávka rohového kopu vůbec nepovedla, a do protiútoku šel Heerenveen. Ze střední vzdálenosti vypálil Sam Larsson, jehož střelu vyrazil mladý brankář Drommel na rohový kop!
     
    9
    Prvního rohového kopu hostů se ujal Caner Cavlan, jehož centr prodloužil na přední tyči van den Berg. Na hranici malého vápna si udělal prostor ke střele Otigba. Maďarský stoper však v rozhodující chvíli podklouzl, a jeho střela mířila nad branku!
     
    11
    Hostující stoper van den Berg teď hodně riskoval ve vlastním pokutovém území, když zajel skluzem pod nohy Hakima Ziyecha. Naštěstí pro hosty Jochem Kamphuis penaltu neodpískal!
     
    12
    Hakim Ziyech je evidentně frustrovaný z předchozího souboje s van den Bergem, a předvedl také velmi ostrý zákrok v souboji s Thorsbym. Ani v tomto případě hlavní rozhodčí žlutou kartu neudělil.
     
    14
    Penalta pro Twente!
     
    14
    Thomas Agyepong si to namířil přes pravou stranu do vápna. Jeho postup hlídal obránce Bijker, který následně ghanského útočníka poslal k zemi, a hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu!
     
    15
    Ke značce pokutového kopu se postavil Hakim Ziyech, který míč hodně tlačil s pravé tyči hostující branky. Domácí klíčový záložník se však přepočítal, a míč poslal těsně vedle!
    15. Neproměněná penalta Ziyecha
     
    16
    Mitchell te Vrede šel hodně nešikovně do vzdušného souboje s Ossterwijkem, a domácího hráče zasáhl kopačkou do břicha. Útočník Twente to však vzal sportovně, a ani neprotestoval.
     
    18
    Heerenveen je v utkání velmi aktivní, a zatím svého soupeře přehrává. Twente je zatím velmi pasivní, a v osobních soubojích je vždy pozdě.
     
    19
    Skvělou práci odvedl Lucas Bijker, který obral o míč Agyeponga (tentokrát čistým způsobem), a pomohl si zpětnou přihrávkou k Mulderovi. Nizozemský brankář se následně pokoušel dlouhým odkopem najít na útočné polovině Larssona, ten se však k míči neprodral.
     
    21
    Ze střední vzdálenosti se dostal ke střele hostující Luciano Slagveer. Střelec úvodní branky však mířil pouze do prostoru, kde se nacházel brankář Drommel!
     
    22
    Ouu, to nebyl příjemný pohled! Thomas Agyepong si na pravé straně krásně přehodil nohu van den Bergena. Rázný stoper však poslal ghanského útočníka ostrým způsobem k zemi, a Jochem Kamphuis přispšchal se žlutou kartou!
     
    23
    Hostující Heernveen vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Caner Cavlan. Nizozemský křídelník poslal svůj centr na zadní tyč, kam si naběhl Bijker. Jeho hlavička však neměl gólové parametry!
    De Grolsch Veste je dnes velmi slušně zaplněno

     
    25
    Thomas Agyepong se dostal na levé straně k odraženému míči. Následně krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Ziyech. Klíčovému hráči domácího celku se však po neproměněné penaltě vůbec nedaří, a tentokrát mu nesedlo zpracování, a o míč přišel.
     
    26
    Obránce Lucas Bijker se dostal pod tlatk napadajícího Oosterwijka. Vše však vyřešil krásnou patičkou, kterou přesně našel Mortena Thorsbyho.
     
    27
    Van den Berg totálně pokazil přihrávku, a nabídl střeleckou pozici pro Oosterwijka. Nizozemský útočník si píchl míč přes Otigbiou, který poslal domácího hráče k zemi. Maďarský stoper si vysloužil žlutou kartu!
     
    28
    Twente navíc mělo k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Hakim Ziyech. Úvodní střela domácího hráče byla zablokovaná, Ziyech se dostal i k druhé střele, i ta však byla zablokovaná!
     
    29
    Thomas Agyepong tentokrát dostal naloženo ve vzdušném souboji od Patricka van Aanholta. Tentokrát se však vše obešlo bez karty!
     
    30
    Twente následně chybovalo v rozehrávce, a do protiútoku se dostal Heerenveen! Nebezpečnou ránu následně vyslal Mitchell te Vrede, jehož pokus vyrazil Drommel na rohový kop!
    30. Velká šance te Vredeho
     
    31
    Exekutorem rohového kopu se stal Caner Cavlan, který zakroutil svůj centr na zadní tyč, kam si naběhl van Anholt. Bývalý obránce Chelsea se však k hlavičce neprodral, a míč odkopl Andersen!
     
    32
    Agyepong je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem domácího celku! Tentokrát se ghanský útočník pokoušel projít přes levé křídlo do pokutového území. Proti byl však van Anholt, který odvedl výbornou obrannou práci.
     
    34
    Obránce van der Lely se musel vypořádat s průnikem hostujícího Slagveera. Střelec úvodní branky se pokoušel dostat do středu, nicméně nizozemský obránce mu míč vypíchl.
     
    35
    Twente velmi rychle přešlo do útoku, a Hakim Ziyech vymyslel velmi chytrou křížnou přihrávku, která měla uvolnit Edeho. Těsně před neměckým útočníkem však míč odkopl Otigba!
     
    36
    Tentokrát se u tu samou myšlenku pokusil Felipe Gutiérrez, který už Edeho za obranou našel. Problém byl, že se německý útočník nacházel v době přihrávky v ofsajdovém postavení, čehož si všiml pomezní sudí.
     
    38
    Obránce Lucas Bijker, který zavinil pokutový kop, dostal od protihráčů na levé straně prostor, a hledal kolmou přihrávkou Sama Larssona. Švédský útočník si však nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    39
    Felipe Gutiérrez opět dostal prostor ve středu hřiště, a tvořil. Tentokrát chilský středopolař vymyslel přihrávku na Oosterwijka, který se v ofsajdu nenacházel, nicméně si ho dobře pohlídal stoper van den Berg!
     
    40
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v závěru prvního poločasu do důležitého dvoubrankového vedení! Sam Larsson zahrával standardní sitauci, pro centr švédského záložníka si měl dojít brankář Drommel, ten se však k míči se hradbu těl nedostal. Pohotvě zareagoval KENNETH OTIGBA, který poslal míč do opuštěné branky!
    40. Kenny OTIGBA - 0:2
     
    42
    Domácí Chinedu Ede se krásně obtočil kolem dvojice hráčů, a postupoval do pokutového území. Následně však německý útočník ztratil rovnováhu, a jeho přihrávka na Oosterwijka neprošla!
     
    43
    Sam Larsson se pokoušel opět nachytat mladého brankáře Twente, a posílal do vápna centr z levé strany. Tentokrát však Joël Drommel měl dostatek prostor kolem sebe, a míč lapil v poklidu!
     
    44
    U postranní čáry na levé straně svedl tvrdý souboj Agyepong s Canerem Cavlanem. Domácí hráči přistrčil Cavlana, a ten nepříjemně narazil do hostující lavičky. Vypadá to však, že by křídelník Heerenveenu měl pokračovat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl velmi zajímavý fotbal! Hostující celek vstoupil do utkání lépe, a hned v šesté minutě se dostal do vedení zásluhou Luciana Slagveera! Hned o devět minut později však mohlo Twente vyrovnat, jenže Hakim Ziyech penaltu neproměnil. V závěru poločasu chyboval při výběhu brankář Drommel, a Kenny Otigba zvýšil na 2:0!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:32!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Chinedu Ede, přichází Shadrach Eghan.
     
    47
    Agyepong si přenesl aktivitu i do druhého poločasu. Ghanský útočník se na levé straně pokoušel uvolnit ze souboje s Thorsbym. Norský záložník však fauloval, a Twente má možnost standardní situace!
     
    48
    Hned z následné standardní situace mohlo Twente udeřit! Hakim Ziyech našel svým centrem pouze hlavu van den Berga, kterému se však hlavička nepovedla, a míč se ve vápně dostal na nohu Oosterwijka, který poslal míč nad branku!
     
    49
    Hakim Ziyech si tentokrát naběhl na pravé křídlo, kam dostal přihrávku od Gutiérezze. Nizozemský špílmachr si pohrál s Bijkerem, a poslal nebezpečný centr do vápna. Nikdo z domácích se však k hlavičce nedostal!
     
    52
    Sam Larsson se pokoušel prodrat přes střed obrany Twente. Velmi dobře si však počínal dánský stoper Andersen, který švédského útočníka čistě obral o míč.
     
    53
    Hakim Ziyech podává ve druhém poločase jednoznačně zlepšený výkon. Tentokrát dostal míč na Oosterwijka, před kterého se však stačil dostat van den Berg, a domácí hráč fauloval!
     
    54
    Další velká šance domácího celku! Felipe Gutiérrez rozběhl akci svého celku, a poslal křížnou přihrávku na pravou stranu pro Oosterwijka. Nizozemský útočník to vzal na sebe, nicméně jeho střela mířila vysoko nad branku!
     
    55
    Střídající Shadrag Eghan se pokoušel projít vpřed po levé straně. V tomto prostoru si však na něj počíhal Patrick van Anholt, který ukázkovým skluzem poslal míč do zámezí.
     
    56
    Domácí celek přišel na útočné polovině o míč, a Heerenveen se dostával do nebezpečného protiútoku. Ten však zastavil taktickým nedovoleným zákrokem Oosterwijk. Hlavní rozhodčí však s ním neměl trpělivost, a udělil žlutou kartu!
     
    58
    Hidde ter Avest napadal na pravé straně obránce Bijkera, který si však míč statečně kryl před svým protihráčem. Domácí obránce to následně přehnal s důrazem, a fauloval, což se domácím fanouškům vůbec nelíbilo.
     
    61
    Thomas Agyepong dostal povedený centr na levou stranu od Gutiérreze. Ghanský útočník byl však dobře tísněn bránícím van Anholtem, a dopředu se nedostal.
     
    62
    Twente však pokračuje v aktivní hře, a kombinuje na útočné polovině. Dobře postavená obrana Heerenveenu však svého soupeře do vážnějších šancí nepouští.
     
    63
    Dlouhý odkop hostujícího brankáře Muldera hledal na útočné polovině Sama Larssona. Švédský útočník však neuspěl ve vzdušném souboji s Andersenem!
     
    64
    Twente právě vstřelilo branku!
    No podívejme! Twente je za svou aktivní hru odměněno, a snižuje na rozdíl jedn branky! HAKIM ZIYECH si ve středu hřiště narazil míč s Eghanem, a vyslal parádní střelu, na kterou byl brankář Mulder krátký!
    64. Hakim ZIYECH - 1:2
     
    66
    Hidde ter Avest se dostal k míči na pravé straně, a poslal centr do vápna. Oosterwijk se prodral ve vápně k míči, nicméně si ho špatně zpracoval, a do zakončení se nedostal.
     
    67
    Zajímavou individuální akci na útočné polovině rozjížděl Thomas Agyepong, který obešel hned dvojici protihráčů, a už to měl na střelu. Ghanský útočník opravdu vystřelil, nicméně jeho střelu tečoval jeden z hráčů hostů na rohový kop!
     
    68
    Domácí celek předvádí v posledních minutách opravdu skvělý výkon, a svého soupeře přehrává. Tentokrát to udělal skvěle Agyepong, který si na levém křídle rozpohyboval van Anholta, který ho následně fauloval, a je z toho zajímavá standardní situace.
     
    69
    Exekuce se ujal Hakim Ziyach, jehož ostrý centr dokázala hostující obrana odvrátit. Následně se dostal za vápnem k míči Gutiérrez, jehož tvrdá střela mířila nad branku!
     
    71
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Simon Thern.
     
    72
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Hidde ter Avest, přichází Michael Olaitan.
     
    73
    Hostující stoper Kenneth Otigba to neudělal zrovna dobře při odkopu, když trefil Jariho Oosterwijka, který se následně tlačil do šance. Maďarský stoper však své zaváhání dokázal napravit!
     
    74
    Twente v posledních minutách stupňuje svůj tlak, a žene se za vyrovnáním! Na hranici vápna se dostal k míči Eghan, který prošel do vápna, a vyslal nebezpečnou střelu. Brankář Mulder si však dokázal poradit!
     
    75
    Hakim Ziyech poslal za obranu Heerenveenu krásný centr, kterým našel Thomase Agyeponga. Ghanského útočníka však zastavil odmávaný ofsajd!
     
    77
    Heerenveen se v posledních minutách zaměřuje hlavně na obrannou hru, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Domácí se zatím s obranným blokem Heerenveenu nemůžou vypořádat!
     
    78
    Akci domácího celku teď vzal na sebe Jari Oosterwijk, který však středem hřiště nedokázal projít přes dvojici St.Juste – Thern!
     
    78
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je pravděpodobně rozhodnuto! Heerenveen se necelých deset minut před koncem řádné hrací doby dostává do dvoubrankového vedení! Na levou stranu dostal přihrávku Sam Larsson, jehož ostrý centr vyrazil Drommel pouze k Slagveerovi, jeho ránu však domácí brankář vyrazil. Míč se však nešťastně odrazil od nohy JOACHIMA ANDERSENA za brankovou čáru!
    78. Joachim ANDERSEN - 1:3
     
    80
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Thomas Agyepong, přichází Tim Hölscher.
     
    81
    Heerenveen využívá situace, a kontroluje hru na útočné polovině, neboť domácí celek je ze třetí branky hodně zaskočený!
     
    83
    Hostující Slagveer dostal přihrávku za obranu od Sama Larssona. Střelec úvodní branky se však do zakončení nedostal, neboť míč vybojoval domácí Olaitan!
     
    85
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Nádherná branka hostujícího celku, který vede již tříbrankovým rozdílem, a potvrzuje své dnešní vítězství! Po levé straně postupoval do vápna SAM LARSSON, který následně udělal kličku do středu, a krásnou střelou poslal míč přesně k tyči!
    85. Sam LARSSON - 1:4
     
    87
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Kenny Otigba, přichází Jordy Buijs.
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Luciano Slagveer, přichází Luka Zahovič.
     
    88
    Domácí celek se ještě pokouší něco vymyslet na útočné polovině, nicméně Heerenveen brání velmi zodpovědně, a vypadá to, že se skóre do konce zápasu již nezmění.
     
    89
    Hakim Ziyech prošel kolem Zahoviče, a posílal přihrávku za obranu pro Eghana. Před střídajícího hráče se však dostal stoper van den Berg, který ho od míče odstavil.
     
    90
    Sam Larsson je v posledních minutách při chuti! Tentokrát se švédský záložník dostal k míči ve středu hřiště, a pohotově vypálil. Jeho střelecký pokus však tentokrát kryl Drommel!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Twente nezvládlo domácí utkání s SC Heerenveen, a prohrálo vysoko 1:4!

    První poločas nabídl velmi zajímavý fotbal! Hostující celek vstoupil do utkání lépe, a hned v šesté minutě se dostal do vedení zásluhou Luciana Slagveera! Hned o devět minut později však mohlo Twente vyrovnat, jenže Hakim Ziyech penaltu neproměnil. V závěru poločasu chyboval při výběhu brankář Drommel, a Kenny Otigba zvýšil na 2:0!

    Ve druhém poločase se Twente pokoušel snížit, což se podařilo Hakimu Ziyechovi až v 64. minutě. Poté už se však trefovali pouze hostující hráči! V 78. minutě si dal vlastní branku Joachim Andersen, a v 85. minutě upravil na konečných 4:1 Sam Larsson!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:20:04)

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Ziyech – 6. Slagveer, 40. Otigba, 78. Andersen (vla.), 85. Sam Larsson

    Karty:   56. Oosterwijk (TWE) – 14. Bijker (HEE), 22. van den Berg (HEE), 27. Otigba (HEE), 68. van Anholt (HEE)

    Neproměněná penalta: 15. Ziyech (TWE), mimo


    FC Twente: Drommel – ter Avest (72. Olaitan), Uvini, Andersen, van der Lely – Mokotjo, Ziyech (C), Gutiérrez – Agyepong (80. Hölscher), Oosterwijk, Ede (46. Eghan).
    Náhradníci: Verrips – Olaitan, Hölscher, Eghan, Bijen, van der Heyden.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba (87. Buijs), van den Berg (C), Bijker – Slagveer (87. Zahovič), St. Juste, Thorsby (71. Thern), Cavlan – te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Kada, Zahovič, Buijs, Marzo, van den Boomen, Thern.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis – Balder, Lapar (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri