Twente – Heerenveen 1:4 (kon.) | Nijmegen – Graafschap 2:0 (kon.) | Willem II – Excelsior 2:3 (kon.)
Zwolle – Heracles 1:1 (kon.)
konec
FC Twente
1:4 (0:2)
SC Heerenveen
Sobota 07.11.2015, 18:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Kenny Otigba, přichází Jordy Buijs.
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Luciano Slagveer, přichází Luka Zahovič.
    85. Sam LARSSON - 1:4
     
    85
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Nádherná branka hostujícího celku, který vede již tříbrankovým rozdílem, a potvrzuje své dnešní vítězství! Po levé straně postupoval do vápna SAM LARSSON, který následně udělal kličku do středu, a krásnou střelou poslal míč přesně k tyči!
     
    80
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Thomas Agyepong, přichází Tim Hölscher.
    78. Joachim ANDERSEN - 1:3
     
    78
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je pravděpodobně rozhodnuto! Heerenveen se necelých deset minut před koncem řádné hrací doby dostává do dvoubrankového vedení! Na levou stranu dostal přihrávku Sam Larsson, jehož ostrý centr vyrazil Drommel pouze k Slagveerovi, jeho ránu však domácí brankář vyrazil. Míč se však nešťastně odrazil od nohy JOACHIMA ANDERSENA za brankovou čáru!
     
    74
    Twente v posledních minutách stupňuje svůj tlak, a žene se za vyrovnáním! Na hranici vápna se dostal k míči Eghan, který prošel do vápna, a vyslal nebezpečnou střelu. Brankář Mulder si však dokázal poradit!
     
    72
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Hidde ter Avest, přichází Michael Olaitan.
     
    71
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Simon Thern.
     
    68
    Domácí celek předvádí v posledních minutách opravdu skvělý výkon, a svého soupeře přehrává. Tentokrát to udělal skvěle Agyepong, který si na levém křídle rozpohyboval van Anholta, který ho následně fauloval, a je z toho zajímavá standardní situace.
    64. Hakim ZIYECH - 1:2
     
    64
    Twente právě vstřelilo branku!
    No podívejme! Twente je za svou aktivní hru odměněno, a snižuje na rozdíl jedn branky! HAKIM ZIYECH si ve středu hřiště narazil míč s Eghanem, a vyslal parádní střelu, na kterou byl brankář Mulder krátký!
     
    56
    Domácí celek přišel na útočné polovině o míč, a Heerenveen se dostával do nebezpečného protiútoku. Ten však zastavil taktickým nedovoleným zákrokem Oosterwijk. Hlavní rozhodčí však s ním neměl trpělivost, a udělil žlutou kartu!
     
    54
    Další velká šance domácího celku! Felipe Gutiérrez rozběhl akci svého celku, a poslal křížnou přihrávku na pravou stranu pro Oosterwijka. Nizozemský útočník to vzal na sebe, nicméně jeho střela mířila vysoko nad branku!
     
    48
    Hned z následné standardní situace mohlo Twente udeřit! Hakim Ziyech našel svým centrem pouze hlavu van den Berga, kterému se však hlavička nepovedla, a míč se ve vápně dostal na nohu Oosterwijka, který poslal míč nad branku!
     
    46
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Chinedu Ede, přichází Shadrach Eghan.
    40. Kenny OTIGBA - 0:2
     
    40
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v závěru prvního poločasu do důležitého dvoubrankového vedení! Sam Larsson zahrával standardní sitauci, pro centr švédského záložníka si měl dojít brankář Drommel, ten se však k míči se hradbu těl nedostal. Pohotvě zareagoval KENNETH OTIGBA, který poslal míč do opuštěné branky!
    30. Velká šance te Vredeho
     
    30
    Twente následně chybovalo v rozehrávce, a do protiútoku se dostal Heerenveen! Nebezpečnou ránu následně vyslal Mitchell te Vrede, jehož pokus vyrazil Drommel na rohový kop!
     
    27
    Van den Berg totálně pokazil přihrávku, a nabídl střeleckou pozici pro Oosterwijka. Nizozemský útočník si píchl míč přes Otigbiou, který poslal domácího hráče k zemi. Maďarský stoper si vysloužil žlutou kartu!
     
    22
    Ouu, to nebyl příjemný pohled! Thomas Agyepong si na pravé straně krásně přehodil nohu van den Bergena. Rázný stoper však poslal ghanského útočníka ostrým způsobem k zemi, a Jochem Kamphuis přispšchal se žlutou kartou!
    15. Neproměněná penalta Ziyecha
     
    15
    Ke značce pokutového kopu se postavil Hakim Ziyech, který míč hodně tlačil s pravé tyči hostující branky. Domácí klíčový záložník se však přepočítal, a míč poslal těsně vedle!
     
    14
    Thomas Agyepong si to namířil přes pravou stranu do vápna. Jeho postup hlídal obránce Bijker, který následně ghanského útočníka poslal k zemi, a hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu!
     
    14
    Penalta pro Twente!
    6. Luciano SLAGVEER - 0:1
     
    6
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hostující celek však dokázal vybojovat míč zpět, a dostává se do vedení! Caner Cavlan dostal míč na hranici pokutového území, a jeho přízemní střelu zastavila tyč! Následně se k dorážce dostal LUCIANO SLAGVEER, který využil rozhozené obrany Twente, a poslal míč do branky!
     
    3
    Ziyech na pravé straně krásně uvolnil Thomase Agyeponga, který následnou přihrávkou hledal před brankou Kamohela Mokotja. Těsně před ním však míč odkopl na roh vracející se Otigba!

    Jan Havlovic

    Branky: 64. Ziyech – 6. Slagveer, 40. Otigba, 78. Andersen (vla.), 85. Sam Larsson

    Karty:   56. Oosterwijk (TWE) – 14. Bijker (HEE), 22. van den Berg (HEE), 27. Otigba (HEE), 68. van Anholt (HEE)

    Neproměněná penalta: 15. Ziyech (TWE), mimo


    FC Twente: Drommel – ter Avest (72. Olaitan), Uvini, Andersen, van der Lely – Mokotjo, Ziyech (C), Gutiérrez – Agyepong (80. Hölscher), Oosterwijk, Ede (46. Eghan).
    Náhradníci: Verrips – Olaitan, Hölscher, Eghan, Bijen, van der Heyden.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba (87. Buijs), van den Berg (C), Bijker – Slagveer (87. Zahovič), St. Juste, Thorsby (71. Thern), Cavlan – te Vrede, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Kada, Zahovič, Buijs, Marzo, van den Boomen, Thern.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis – Balder, Lapar (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri