Slovan Bratislava – Senica 2:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 1:2 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
Žilina – Ružomberok 2:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:1)
FK Senica
sk Sobota 07.11.2015, 17:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Fortuna liga sa blíži do záveru jesennej časti a pre jej skompletizovanie nám ešte zostávajú odohrať 4 kolá. Sobotňajší program 16. kola prináša aj súboj bratislavského Slovana proti ambicióznej Senici. Domáci sa chcú vrátiť na víťaznú vlnu, Záhoráci však ťahajú sériu 3 víťazstiev a kožu určite nepredajú lacno ani v Bratislave. My vám ešte pred začiatkom priameho prenosu prinášame predzápasové informácie.

    ---------------------------------------------------------------
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí ťahajú mimoriadne úspešnú sériu 7 ligových zápasov bez prehry, ak pripočítame aj tri zvládnuté stretnutia v pohári, tak sa dostaneme už na počet 10 zápasov bez jedinej porážky. Slovan navyše v týchto dueloch stratil body len dvakrát, najprv ešte v septembri pri domácej bezgólovej remíze s Trenčínom a potom v predchádzajúcom kole, keď v Ružomberku remizoval 1:1. Táto strata mohla zverencov trénera Nikki Papavasilia veľmi mrzieť, po góle Priskina z 86. minúty totiž vyhrávali, aby potom o tri body prišli minútu pred koncom gólom Lačného. Slovanisti majú za sebou anglický týždeň, v stredu sa prebojovali do štvrťfinále Slovnaft Cupu, keď doma zdolali druholigové Pohronie tesne 1:0. Tím z hlavného mesta sa poriadne vytrápil, o postupe rozhodol Vittek až v 80. minúte zápasu. Uvidíme, ako sa tréneri popasujú so zložením základnej zostavy. Belasých trápia viaceré absencie, zranenie zrejme vyradí z hry Podaného, veľmi otázne sú štarty Simoviča a Milinkoviča. Pre 5 žltých kariet navyše nebude môcť nastúpiť ani dôležitý defenzívny stredopoliar Mauro Gonzales. Strata na prvý Trenčín je v podaní Slovana sedembodová a belasí budú robiť všetko pre to, aby náskok AS ešte do zimnej prestávky stiahli. Splnenie tohto cieľa samozrejme predpokladá plný bodový zásah proti Senici.

    ------------------------------------------------------------------
    FK SENICA

    Záhoráci už podobne ako väčšina klubov Fortuna ligy vymenili počas sezóny trénera. Po 7. kole vystriedal Eduarda Pagáča Juraj Sabol, ktorý však nemá potrebnú kvalifikáciu, preto je vedený ako asistent a trénerom je oficiálne Dušan Vrťo, inak športový riaditeľ klubu. Zmena Senici pomohla, vyšplhala sa v tabuľke a úspešne pokračuje aj v Slovnaft Cupe, kde v týždni postúpila po penaltovej dráme v druholigovom Novom Meste nad Váhom. Seničania napokon vyhrali 2:1 a stále majú šancu preniknúť do pohárovej Európy cez Slovnaft Cup. Momentálne ťahá Senica v lige parádnu 3-zápasovú víťaznú sériu, keď všetky tieto zápasy odohrala na ihriskách súperov! Naposledy Senica uspela vonku v Trnave, keď zvíťazila 1:0 po premenenom pokutovom kope Kalabišku. Práve vo vonkajších dueloch tkvie sila Záhorákov, zaknihovali tam 4 víťazstvá z celkových šiestich. Na Slovane im bude pre 5 žltých kariet chýbať záložník Luboš Hušek.

    ----------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Súperi sa už v tomto ročníku raz stretli, v 5. kole sa v Senici zrodila remíza 1:1. Odvtedy sa veľa zmenilo – napríklad vtedajší tréneri Pagáč a Tittel už nesedia na lavičkách týchto mužstiev. Slovan šiel v prvom polčase do vedenia po hlavičke Gorosita, domáci vyrovnali po hrubej chybe Hudáka, ktorý prakticky vyzval do samostatného úniku Mráza, a ten zblízka prekonal Krnáča. Bilancia z uplynulých ročníkov favorizuje Slovan, Senica nad ním v najvyššej súťaži vyhrala len dvakrát! V Bratislave sa Seničania z víťazstva v lige netešili ešte ani raz. Prinášame výsledkové zhrnutie.

    Sezóna 2014/2015:
    Slovan – Senica 4:1 (Soumah 2, Mészáros, Fořt – Kalabiška)
    Senica – Slovan 2:1 (Piroska, Kalabiška – Čikoš)
    Slovan – Senica 4:1 (Zreľák 2, Mészáros, Soumah – Pillár)

    Sezóna 2013/2014:
    Slovan – Senica 1:0 (Fořt)
    Senica – Slovan 0:2 (Milinkovič, Fořt)
    Slovan – Senica 2:0 (Vittek 2)

    Sezóna 2012/2013:
    Slovan – Senica 1:0 (Kolčák)
    Senica – Slovan 0:1 (Milinkovič)
    Slovan – Senica 3:2 (Kladrubský, Peltier, Grendel – Ortega 2)

    -------------------------------------------------------------
    Najlepší strelci

    V tíme Slovana dominujú v streľbe dvaja útočníci, Róbert Vittek a Tamás Priskin zaznamenali po 5 presných zásahov. Je pravdepodobné, že obaja do zápasu zasiahnu, v prípade Priskina sa to najčastejšie deje z lavičky náhradníkov, Vittek by nemal chýbať v základe.

    Senickú produktivitu vedie talentovaný Jakub Hromada, ktorý doteraz nastrieľal 5 gólov, teda rovnako, ako najproduktívnejšie duo zo Slovana. Len pomaly sa rozbieha kanonier Kalabiška, ten zatiaľ zaznamenal 3 góly.

    ---------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Belasí hrajú v dobrej fazóne, i keď osemfinále pohára proti Pohroniu im herne nevyšlo a výkon nesplnil očakávania. Výsledky sa však po príchode trénera Papavasilia na konci augusta zlepšili a Slovan v tabuľke predbehol Žilinu i Myjavu. V priebežnom poradí sú belasí na 2. priečke so ziskom 31 bodov a skóre 23:12. Spoločne s Trenčínom majú najlepšiu obranu v súťaži.

    Posledných 5 zápasov Slovana:
    Slovan – Pohronie (pohár) 1:0 (Vittek)
    Ružomberok – Slovan 1:1 (Priskin)
    Slovan – Dunajská Streda 1:0 (Zreľák)
    Nitra – Slovan (pohár) 2:3 (Paukner, Šmehyl – Zreľák 2, Priskin)
    Myjava – Slovan 0:2 (Vittek 2)

    Senica vyhrala posledné tri ligové stretnutia, všetky navyše odohrala na ihriskách súperov. Darilo sa jej aj v pohári, kde postúpila cez Nové Mesto nad Váhom do štvrťfinále. Záhoráci sú v priebežnej ligovej tabuľke na 7. mieste so ziskom 21 bodov a skóre 19:22. Bližšie majú k bojom o pohárovú Európu než k záchrane, musia však naďalej pravidelne bodovať.

    Posledných 5 zápasov Senice:
    Nové Mesto nad Váhom – Senica (pohár) 1:2 po po rozstrele z 11 m (Belic – Kalabiška, Krč)
    Trnava – Senica 0:1 (Kalabiška)
    Skalica – Senica 0:3 (Hromada, Klec, Kalabiška)
    Ružomberok – Senica 0:1 (Hromada)
    Zvolen – Senica (pohár) 0:2 (Komara, Dolný)
    Senica – Dunajská Streda 2:3 (Hromada, Kalabiška – Brašeň 2, Štepanovský)

    ---------------------------------------------------------------------
    V Bratislave sa môžeme tešiť na atraktívne a otvorené stretnutie z oboch strán, pochybujem o tom, že by Senica prišla len brániť a kaziť hru domácich. Dôležité bude to, či v tíme domácich nastúpi Milinkovič, ktorý dodáva hre Slovana potrebnú invenciu a myšlienku. Favoritmi sú belasí, Seničania však určite budú chcieť zlomiť sériu neúspechov na Pasienkoch a posnažia sa tu prvýkrát vo svojej ligovej histórii naplno zabodovať. Či sa im to podarí, sa dozviete okrem iného v našom priamom prenose, v sobotu vás stretnutím od 17:00 prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Hudák, Sekulić – Savičevič, Kubík, Zreľák – Peltier, Vittek (C), Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Štefánik, Šefčík, Simović, Mészáros, Oršula.

    FK Senica: Šulla – Hladík, Pavlík (C), Pillár – Vengřinek, Komara, Hromada, Klec, Čunta – Mráz, Kalabiška.
    Náhradníci: Lukáč – Cicman, Varga, Kontár, Ventúra, Dolný, Kosorin..
     
    Príjemný dobrý deň prajem všetkým futbalovým priaznivcom z bratislavských Pasienkov, kde sa už o malú chvíľu začne duel 16. kola Fortuna ligy medzi domácim Slovanom a hosťami zo Senica. V hlavnom meste počas celého dňa dominuje hmlisté počasie s jemným dažďom, zdá sa však, že trávnik je v dobrom stave, teplota takisto nedosahuje nepríjemne nízke hodnoty. Poznáme už základné zostavy, tá domáca je mimoriadne ofenzívna, nastupuje tam kompletné útočné trio Zreľák – Vittek – Priskin, podporovať ich budú aj Peltier či Kubík. Vy si môžete ešte podrobne prezrieť obe súpisky, ja sa vám prihlásim ešte tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Obe mužstvá už prichádzajú na hraciu plochu! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia taktiež tradične v červeno-modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O prvú akciu sa pokúsili hostia, Čunta sa vydal po ľavej strane a už-už sa predieral pred šestnástku, tvrdým, ale čistým zákrokom ho od lopty odstavil Saláta.
     
    2
    Slovan sa snažil odpovedať vysokou loptou na hrot, Vittek tam síce vyhral hlavičkový súboj, do kombinácie sa mu však nikto neponúkol. Hrať môže Senica.
     
    3
    Mráz sa na hrote útoku Senice hotoval do samostatného úniku, išiel by už sám na Muchu, zastavila ho však zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu, signalizujúceho ofsajd.
     
    4
    Zatiaľ je to obojstranne opatrné, tímy hrajú najmä v strede ihriska bez vážnejšieho ohrozenia jednej z brán. Čakáme na to, kto ako prvý preverí defenzívne hradby.
     
    5
    Teraz sa o to pokúsil Slovan, Peltier na ľavej strane sklepol vysoký center hlavou späť k Zreľákovi, ten ale Peltierovi kolmicou loptu nevrátil presne.
     
    6
    Sekulič trochu rozbehol ofenzívu Slovana, prešiel stredom poľa a už dával kolmicu na ľavú stranu pokutového územia Zreľákovi, pred ním obetavo odkopol do autu Hladík.
     
    7
    Belasí pokračujú v aktivite, Peltier vyslal z ľavej strany pekný center na vzdialenejšiu žrď, kde sa do vzduchu zavesil Priskin, ešte pred ním odhlavičkoval na roh Pillár.
     
    8
    Slovanisti zahrávali roh a skúsili signál, po prihrávke na šestnástkový oblúk zakončoval Savičevič, lopta mu ale zle sadla. Doputovala však do stredu šestnástky, kde zakončoval v ťažkej pozícii Hudák, namieril vedľa pravej žrde!
     
    9
    Slovanisti získali loptu po útočnej štandardke Slovana a tréner Papavasiliou ich hnal dopredu pokynom "Go, go, go!" Kubík sa ale s loptou na stredovej čiare zasekol a prihrával Priskinovi do autu.
     
    10
    Belasí rozbehli rýchly útok po pravej strane, Priskin urobil všetko správne, až po moment, kedy v pokutovom území prihrával Zreľákovi v okamihu, keď Zreľák už nahrávku neočakával. Slovanisti napokon loptu stratili.
     
    11
    Veľmi pekná narážačka Čuntu s Klecom v pokutovom území belasých, Seničania tam kombinovali na ľavej strane a zdalo sa, že Čunta zblízka zakončí. Túto snahu napokon obetavým sklzom zastavil Hudák.
     
    12
    Slovan mal k dispozícii štandardku z pravej strany z cca 35 metrov, Kubík centroval ponad múr do pokutového územia Peltierovi, ktorý hlavou v náročnej pozícii našiel rukavice pripraveného Šullu.
     
    13
    Slovan má miernu územnú prevahu, do lepšej príležitosti sa však nedostal. Hostia umne vyčkávajú a nedá sa im uprieť aj ofenzívna snaha. Zatiaľ je to ale medzišestnástkový futbal.
     
    14
    Belasí to skúsili hádzanárskym spôsobom, keď kombinovali pozdĺž pokutového územia hostí, Zreľák sa napokon dostal k lopte po centri na ľavej strane, strieľaný center do pokutového územia však zastavil Hladík.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny uvidíme štandardku Slovana, ktorú si faulom na svoju osobu vypýtal Savičevič. Belasí pošlú loptu do hry z 30 metrov z pravej strany.
     
    16
    Róbert Vittek ostáva v bolestiach na trávniku v stredovom kruhu a smerom k lavičke už išla signalizácia, že bude potrebné striedanie! To je nepríjemná správa pre domáci tím.
     
    17
    Vittek schádza z ihriska za potlesku riedko obsadených tribún, kapitánsku pásku si na svoj rukáv dáva Mucha. Na ihrisko by mal miesto Vitteka prísť Mészáros.
     
    18
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Karol Mészáros.
     
    19
    Znovu sa nebude hrať, ošetrenie potrebuje ďalší hráč domácich, tentoraz je to Peltier. Uvidíme, či bude môcť pokračovať, pri čiare sa už zatiaľ rozcvičuje Filip Oršula.
     
    20
    Kubík v súboji s Mrázom padol na trávniku, zdalo sa, že rozhodca situáciu pustí, po pár sekundách ale odpískal v prospech domácich. Tí budú mať k dispozícii štandardku z pravej strany z cca 30 metrov.
     
    21
    Kubík zo štandardky vyslal dobre mierený center na zadnú žrď, po lopte sa tam vrhalo viacero hráčov z oboch tímov, napokon ju nikto netečoval a s prehľadom si ju pokryl Šulla.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Vukan Savičevič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    23
    Po žltom faule Savičeviča nasledovala štandardka Senice a center na ľavú stranu pokutového územia, kde v súboji so Salátom padol Pavlík, bolo to však veľmi teatrálne a je preto pochopiteľné, že sa penalta nepíska.
     
    24
    Hrá sa v dobrom tempe, najmä však v strede ihriska. Častejšie pri lopte je teraz Senica, Slovan sa musí skonsolidovať po striedaní Vitteka.
     
    25
    Peltier stratil loptu pri postupe popri pravej čiare a schytal spŕšku kritiky z tribúny. Senica sa zmocnila lopty a Komara nepresne hľadal dlhým pasom vpredu Kalabišku.
     
    26
    Mészáros sa snažil prepracovať do zakončenia, pekne si zasekol obrancu na pravom rohu pokutového územia a už strieľal, Pavlík však jeho pokus včas zablokoval.
     
    27
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    28
    Peltier to teraz skúšal sympaticky dlhým oblúčikom na hrot, kde si nabiehal Kubík. Ofenzívny záložník domácich loptu takmer dostihol, ešte skôr však pri nej bol vybiehajúci Šulla.
     
    29
    Čikoš zabojoval na pravej strane a predral sa do pokutového územia hostí, kde už z hranice bránkovej čiary nahrával pred päťku. Z nebezpečného priestoru tam v poslednej chvíli pred Priskinom odkopol na roh Pavlík!
     
    30
    Po rohovom kopu na konci prvej polhodiny sa domáci previnili v pokutovom území útočným faulom, loptu tak môže do hry poslať brankár Šulla.
     
    31
    Savičevič si najprv vyslúžil potlesk, keď sa technicky zbavil dvoch napádajúcich hráčov v strede poľa. Akciu Slovana ale potom zastavil Kubík, keď na niekoľko metrov neprihral pri čiare presne Čikošovi.
     
    32
    Veľmi pekná akcia belasých, Savičevič našiel vysokým oblúčikom na pravej strane pokutového územia Priskina, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a sám pred Šullom vypálil prudko z uhla, tesne minul vzdialenejšiu žrď!
     
    33
    Kalabiška robil problémy obrane Slovana, napokon ale zozadu fauloval Salátu, preto môže loptu poslať dopredu Mucha. Hra je dnes často prerušovaná drobnými faulami.
     
    34
    Senica dala gól!
    Slovanu nevyšla akcia po pravej strane a Senica okamžite podnikla brejk, po ktorom z prvej strely do priestoru troch žrdí otvára skóre! Hromada vyviezol loptu po ľavej strane, posunul loptu k čiare Kalabiškovi a český útočník potom vyslal parádnu krížnu prihrávku napravo k Mrázovi. SAMUEL MRÁZ si prebral loptu tesne pred šestnástkou a neváhal, krížne vystrelil, lopta na mokrom trávniku nabrala sklz a napriek Muchovmu zásahu skončila v sieti pri vzdialenejšej žrdi!
    Asistencia: Jan Kalabiška
     
    36
    Veľmi rýchlo mohlo byť vyrovnané, Peltier vyslal parádny center od pravej postrannej čiary do stredu šestnástky, kde Mészáros v ideálnej pozícii minul hlavou pravú žrď!
     
    37
    Peltier na pravej strane ofenzívy Slovana bojuje, teraz udržal loptu na trávniku a centrovanou loptou hľadal spoluhráčov v pokutovom území, pred Priskinom hlavičkoval do bezpečia Pillár.
     
    38
    Savičevič zabrzdil akciu domácich, keď Peltierovi na pravú stranu adresoval veľmi nepresný vysoký center. Vhadzovať môže Senica.
     
    39
    Kubík sa previnil faulom v strede poľa, kde odzadu skosil Pillára. Senica môže rozohrať štandardku a získať cenné sekundy smerom ku koncu polčasu, hostia držia veľmi cenné jednogólové vedenie.
     
    40
    Belasí sú po inkasovanom góle ako obarení, okrem Mészárosovej príležitosti sa už do ofenzívy nedostali a často strácajú lopty v strede poľa, ako tomu bolo aj v tomto prípade.
     
    41
    Slovan prenikal dopredu po ľavej strane, Kubík tam centroval pod seba do pokutového územia, hostia však loptu pred Priskinom odvrátili do bezpečia.
     
    42
    Čunta sa veľmi hnevá, keď ho na ľavej strane zasiahol Saláta a záložík Senice chcel štandardnú situáciu. Tú hosťom rozhodca neprisúdil, hrať môže Slovan.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Tomáš Komara (FK Senica).
     
    44
    Sekulič sa v závere prvého dejstva predieral dopredu po ľavej strane, nedovolene ho tam zastavil zozadu Vengřinek. Slovan získava veľmi zaujímavú štandardku z cca 25 metrov z pravej strany.
     
    45
    Savičevič naložil so štandardkou Slovana veľmi zle, keď vyslal príliš vysokú centrovanú loptu na zadnú žrď, Šulla napokon ani nemusel zasahovať a môže vykopávať od vlastnej brány.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Čikoš rozbehol akciu Slovana a jeho strieľaný center z pravej strany bol ešte zablokovaný, lopta však doputovala na pravom rohu šestnástky k Priskinovi, ktorý z prvej vystrelil tesne nad bránu, to bol veľmi zaujímavý pokus!
     
    45+2
    Krkolomná akcia belasých na hrote, Peltierovi sa zamotala lopta medzi nohami, napokon však stihol prihrať Priskinovi. Maďarský reprezentant vo farbách domácich však proti početnej presile s loptou nič zaujímavé nevymyslel.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Senica v prvom polčase využila svoju jednu vyloženú príležitosť na vedúci gól, keď sa presadil Mráz. Domáci bez zraneného Vitteka nevyužili dve dobré príležitosti, keď neuspeli Priskin a Mészáros. Ak však chce Slovan dnes uspieť, musí zapnúť na vyššie obrátky, nakoľko Senica hrá veľmi umne a nepúšťa domácich do väčšieho množstva šancí. Pri začiatku druhého polčasu sa na vás teším od 18:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky ani jeden z trénerov nestriedal, jedinou zmenou v zložení tímov je teda striedanie Vitteka za Mészárosa. Senica začína druhé dejstvo s loptou na kopačkách.
     
    47
    Záhoráci stále ostávajú v ofenzívnej aktivite, Klec centroval z pravej strany do pokutového územia, pred dobiedzajúcim Mrázom odhlavičkoval Saláta.
     
    48
    Slovanu zatiaľ akcie v druhom dejstve nevychádzajú, belasí sa nepresadili ani teraz pri pravej postrannej čiare. Hrať tak môže aj naďalej hosťujúci celok zo Senice.
     
    49
    Čunta dokonca teraz vybojoval rohový kop, keď loptu pred ním na pravej strane upratal Čikoš. Slovan sa tak aj naďalej musí brániť.
     
    50
    Komara sa v pokutovom území po centri z rohu nepresadil a Slovan predviedol protiútok, loptu vyviezol stredom Peltier. Posúval potom na naľavo Kubíkovi, ktorého center zrazili hostia na roh.
     
    51
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané, Slovan využíva prvú ofenzívnu akciu v druhom dejstve na vyrovnávajúci presný zásah! Savičevič rozohral roh nakrátko pred pokutové územie, kde sa Kubík stihol zorientovať a oblúčikom našiel na pravej strane pokutového územia Salátu. Ten pred vybiehajúcim Šullom vystrelil volejom do stredu, kde v spleti hráčov dotlačil loptu za čiaru hrudou TAMÁS PRISKIN!
    Asistencia: Kornel Saláta
     
    52
    Senica sa mohla takmer okamžite znovu ujať vedenia, keď po centri Vengřineka z pravej strany hlavičkoval v strede pokutového územia osamotený Kalabiška, namieril ale nad bránu!
     
    53
    Rýchla akcia Senice, Hromada vysunul naľavo Kalabišku, ktorý už sa rútil sám na Muchu, ktorý vybiehal. Kalabiška ho skúšal prehodiť, napokon poslal loptu na hornú sieť!
     
    54
    Na opačnej strane rozbehol akciu domácich po ľavej strane Čikoš, s námahou sa tam predral do pokutového územia, kde ale nezvládol center na Zreľáka. Vykopávať bude Šulla.
     
    55
    Slovan začína stupňovať svoj tlak, Čikoš sa preštrikoval s loptou od ľavej postrannej čiary až do pokutového územia, odkiaľ strieľal, jeho strela trafila pred bránou stojaceho Kubíka!
     
    56
    Žltú kartu dostáva Jakub Čunta (FK Senica).
     
    57
    Belasí ostávajú v akcii aj po faule Čuntu, Mészáros vysielal z pravej strany center do stredu pokutového územia, hostia tam odkopli na roh!
     
    57
    Z rohu síce nič zaujímavé nevzišlo, aj napriek tomu však domáci ostávajú v útoku, na ľavej strane totiž Kubík vybojoval ďalší rohový kop.
     
    58
    Savičevič opäť rozohral roh nakrátko pred pokutové územie na Kubíka, ktorý bol faulovaný jedným z hráčov Senice. Nasleduje nebezpečná štandardka Slovana tesne spoza šestnástky.
     
    59
    Savičevič veľmi pekne vystrelil ponad múr, mieril to šikovne pod brvno, napokon však lopta končí na hornej sieti, ku gólu teraz domácim chýbali len centimetre!
     
    60
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Samuel Mráz, prichádza Jakub Kosorin.
     
    61
    Slovan je v týchto chvíľach lepší, aktívnejší s lepším pohybom. Mészáros vyzval na ľavej strane do útoku Zreľáka, ten vybojoval roh.
     
    62
    Priskin sa na ľavej strane nepredral cez obrancu, do odrazenej lopty sa potom ešte 25 metrov od brány oprel Mészáros, namieril len do Šullových rukavíc.
     
    63
    Kubík najprv parádne vybojoval loptu v strede poľa, potom ale pri snahe o diagonálnu prihrávku trafil blízko stojaceho rozhodcu. Slovan musí začať od Muchu.
     
    64
    Seničania sa v druhom dejstve len málokedy dostávajú do hry, teraz boli na ľavej strane v postavení mimo hry. Slovan môže založiť svoju ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    65
    Čikoš so Zreľákom sa nedohodli pri autovom vhadzovaní na ľavej strane, napokon z toho bude len výkop brankára Šullu. Druhý polčas má zatiaľ lepšie tempo ako prvé, uvidíme, ktoré mužstvo strhne víťazstvo na svoju stranu.
     
    66
    Štandardka Senice z veľkej vzdialenosti, center do pokutového územia odvrátil hlavou Hudák. Belasí získali loptu a môžu ísť dopredu.
     
    67
    Priskin si na ľavej strane pýtal pokutový kop, keď ho pri postupe pred bránu zastavoval Hladík, zdiaľky to však nevyzeralo ako penaltový zákrok. Senica ale len odovzdala loptu domácim, ktorí vyrážajú dopredu.
     
    69
    Slovan dal gól!
    Belasí zužitkovali svoju druhopolčasovú aktivitu a dostávajú sa do dôležitého vedenia! Predviedli rýchlu akciu stredom ihriska, Sekulič prihral z pravej strany presne do stredu šestnástky niekam na úroveň bieleho bodu TAMÁSOVI PRISKINOVI, ktorý sa zblízka nemýlil a vypálil presne k pravej žrdi!
     
    70
    Slovan nepoľavuje, Zreľák bol teraz nedovolene zastavený v strede poľa a belasí tak môžu pokračovať v ofenzívnej iniciatíve. Loptu pošle do hry Mucha.
     
    71
    Zreľák aktívny aj na opačnej strane, šprintoval do pokutového územia po pravej strane, lopta tam poskakovala pred Šullom, všetko napokon vyriešil obranným odkopom Pavlík.
     
    72
    Následne si ešte Mészáros pýtal po hraničnom zákroku obrancu pokutový kop, rozhodca jeho priania nevyslyšal a tak má Senica stále nádej na zisk bodov.
     
    72
    Tomáš Vengřinek udrel do hlavy Kubíka, oprávnene je za to napomínaný žltou kartou.
     
    73
    Savičevič centroval z nariadenej štandardky z ľavej strany, vysoký center ponad múr letel pred päťku, kde najvyššie vyskočil obranca Pavlík a odvrátil do autu.
     
    74
    Slovanisti pekne kombinovali na hrote útoku, Zreľák nahrával do behu v šestnástke Mészárosovi, ten však bol v postavení mimo hru.
     
    75
    Znenazdajky vyložená šanca Senice, Čunta centroval z ľavej strany a v strede pokutového územia si na loptu najvyššie vyskočil Hromada, hlavou namieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    76
    Peltier na opačnej strane skúšal prekvapiť Šullu, oprel sa do lopty z veľkej vzdialenosti a mieril to prudko pod brvno, brankár hostí včas zareagoval a loptu kryl!
     
    77
    Žltú kartu dostáva Michal Klec (FK Senica).
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Filip Oršula.
     
    78
    Pekné kombinácie domáceho tímu, ktorý chce zápas rozhodnúť tretím gólom. Priskin dával v pokutovom území pred päťku Mészárosovi, pred ním odkopol obranca na roh.
     
    78
    Saláta mohol pridať svoj dnešný druhý presný zásah, tlačil sa do zakončenia pred päťkou, Šulla dobre vybehol a loptu pokryl. Priskin ešte ostáva v bolestiach na trávniku.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Michal Klec, prichádza Peter Varga.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 583 divákov.
     
    80
    Obrovská šanca Senice, striedajúci Varga od postrannej čiary našiel parádnou prihrávkou v strede pokutového územia Kalabišku, ktorý nastrelil pravú žrď! Následná dorážka toho istého hráča bola zrazená na roh.
     
    81
    Seničan nepríjemne skosil v strede poľa Kubíka, za tento zákrok vidí oprávnenú žltú kartu.
     
    82
    Kubík odchádza za čiaru, mal by však byť v poriadku a zrejme sa rýchlo zapojí do hry. Mucha pošle loptu dlhým výkopom dopredu.
     
    83
    Kubík už späť na trávniku a mohol ísť dopredu, loptu na polovici ako posledný hráč hostí zastavil Pillár. Senica si postupne buduje záverečný nápor a hrá na útočnej polovici.
     
    84
    Prišiel tam aj strelecký pokus v podaní Hromadu, ktorý napriahol z 30 metrov, nemal však veľký nárok na úspech, lopta minula pravú žrď.
     
    85
    Senica naďalej s loptou na útočnej polovici Slovan bráni so všetkými hráčmi okrem Priskina. Hostia zatiaľ len kombinujú popri čiarach.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Slobodan Simović.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Komara, prichádza Zoltán Kontár.
     
    87
    Záhoráci to naďalej skúšajú, Vengřinek prešiel po pravej strane a vyslal center do pokutového územia, ktorý si ale s prehľadom stiahol do rukavíc Mucha. Slovan teda pri lopte.
     
    88
    Mészáros zahodil nemožné! Oršula sa parádne uvoľnil na pravej strane a vyslal krížny strieľaný center na vzdialenejšiu žrd, odkiaľ do protipohybu Šullu zakončoval Mészáros, brankár hostí ľavou nohou na čiare parádne zasiahol!
     
    89
    Kosorin dobiedzal na hrote útoku Senice na rozohrávajúceho Salátu, ten situáciu zvládol a poslal malú domov k Muchovi. Slovan postupne vedie stretnutie do víťazného konca.
     
    90
    Mészáros mal priestor na ľavej strane a skúšal rozohrať pred bránu, kam vyslal krížny center, ktorý ale preletel cez šestnástku a skončil za čiarou.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Senica sa teraz dostáva k lopte a začína až od Šullu, takmer všetci Záhoráci už sa vysúvajú pred Muchu. Slovan ale zatiaľ bráni dobre.
     
    90+2
    Kalabiška sa dostal k lopte na ľavej strane a centroval pred bránu, kde odhlavičkoval Saláta na roh. Prichádza jedna z posledných šancí hostí.
     
    90+3
    Center z rohu preletel cez celú šestnástku, lopta však ešte ostala v hre a nevydarený center Kontára prepadol na zadnú žrď, kde pred Kalabiškom včas vybehol Mucha.
     
    90+3
    Priskin fauloval v strede poľa Kosorina, prichádza možno posledná štandardka Senice!
     
    90+3
    Saláta odhlavičkoval center letiaci do šestnástky, belasí vyviezli loptu dopredu a budú sa tam snažiť zápas dohrať.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Slovan v druhom polčase zabral a dvomi gólmi otočil nepriaznivý stav. Senica mohla v závere vyrovnať, Kalabiška však trafil pravú žrď. Sledovali sme zaujímavé stretnutie, víťazstvo domácich je napokon zaslúžené, v druhom dejstve podali diametrálne lepší výkon, než v prvom polčase, a predčili hostí takmer vo všetkých smeroch. Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana): "Máme za sebou náročný zápas proti tímu, ktorý hral s množstvom hráčov za loptou. Pri zvážení, že máme 5 až 6 hráčov zranených, a pri zranení Vitteka v úvode, sme si vytvorili dobré príležitosti. Senica využila prakticky jedinú príležitosť na úvodný presný zásah. Cez prestávku som hráčom povedal, že musia byť pokojní a stále hrať svoju hru, veril som, že zápas otočia. Mali sme šance, dali sme dva pekné góly a teší ma, že sme zápas otočili. Som veľmi šťastný a gratulujem hráčom, bol to tretí duel v týždni, moji hráči dali do zápasu všetko a získali tri body. Prajem Senici všetko dobré."

    Dušan Vrťo (tréner Senice): "Videli sme veľmi dobrý zápas z oboch strán. Z našej strany bol lepší prvý polčas, hrali sme veľmi disciplinovane. V druhom polčase sme nechceli inkasovať, nevyšlo nám to, bolo to hlavne o hlavách a hráči to nezvládli. Hráčov môžem za výkon pochváliť, remíza by tomu dnes svedčala viac."
     
    S konštatovaním, že Slovan zdolal Senicu tesne 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (19:06:21)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 51. Priskin (Saláta), 69. Priskin – 34. Mráz (Kalabiška)

    Karty:   22. Savičevič (SBA), 27. Kubík (SBA) – 43. Komara (SEN), 56. Čunta (SEN), 72. Vengřinek (SEN), 77. Klec (SEN), 81. Varga (SEN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Hudák, Sekulić – Savičevič, Kubík (86. Simović), Zreľák – Peltier (77. Oršula), Vittek (C) (18. Mészáros), Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Štefánik, Šefčík, Simović, Mészáros, Oršula.

    FK Senica: Šulla – Hladík, Pavlík (C), Pillár – Vengřinek, Komara (86. Kontár), Hromada, Klec (79. Varga), Čunta – Mráz (60. Kosorin), Kalabiška.
    Náhradníci: Lukáč – Cicman, Varga, Kontár, Ventúra, Dolný, Kosorin.

    Rozhodčí: Vnuk – Weiss, Vorel

    Diváci: 583
    bahis siteleri