Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.) | West Brom – Arsenal 2:1 (kon.) | Everton – Aston Villa 4:0 (kon.)
Swansea – Bournemouth 2:2 (kon.) | Newcastle – Leicester 0:3 (kon.) | Chelsea – Norwich 1:0 (kon.)
Southampton – Stoke 0:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:4 (kon.)
konec
Newcastle United
0:3 (0:1)
Leicester City
Sobota 21.11.2015, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že do St James' Parku si na dnešní utkání našlo cestu 50 151 diváků, se s Vámi loučím! U dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (18:07:37)
     
    Utkání je u konce! Leicester naprosto zaslouženě poráží Newcastle poměrem 3:0 a alespoň do skončení večerního duelu mezi Manchesterem City a Liverpoolem se vyšvihl do čela tabulky Premier League! Zápas to nebyl nikterak pohledný, v první půli oba celky trápila nepřesnost ve finální fázi kombinačních akcí. Až v nastavení se povedenou akcí prezentoval Jamie Vardy a svou třináctou trefou v sezoně poslal Lišky do vedení!

    Druhá půle už nabídla kvalitnější podívanou, Foxes byli stále lepším týmem. Druhou branku mohl přidat Vardy, ale z dobré pozice trefil břevno! O malou chvíli později Mahrez famózním centrem našel Leonarda Ullou, jenž nedal Elliotovi šanci. Definitivní pojistku nad dnešní výhrou Leicesteru přidal v třiaosmdesáté minutě střídající Šindži Okazaki.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Počet zákroků brankáře Elliota (NEW) – 4

    Počet zákroků brankáře Schmeichela (LEC) – 0
     
    90+2
    Thauvinův centr hostující obrana odvrátila jen k nohám Fabricia Colocciniho, ten však není žádným střelcem a potvrdil to i nyní, když ranou z první branku vysoko přestřelil.
     
    90+1
    Po faulu na Dummetta mají Straky k dispozici další volný přímý kop. Dokáží vsítit alespoň čestnou branku?
     
    90
    Sudí se nakonec rozhodl nastavit tři minuty nad rámce hrací doby!
     
    89
    Dummettův dlouhatánský nákop Cissého nenašel, útočník Magpies ale nepříjemně dotíral na Hutha, který nakonec pro jistotu zvolil odkop míče do hlediště.
     
    89
    Poslední střídání tohoto klání! Místo opět fantasticky hrajícího Mahreze na poslední minutky zaujme Nathan Dyer.
     
    87
    Mbemba obešel Kinga a dlouhým pasem přes celou šíři hřiště našel Thauvina, kterého však zradil první kontakt s balónem, čehož včasným zásahem využil Simpson.
     
    86
    Hosté drží míč a kombinují s ním na obranné polovině svého soupeře, na hráčích Newcastlu je vidět pochopitelná frustrace.
     
    85
    St James' Park se po třetí inkasované brance Newcastlu začíná pomalu vylidňovat. Z ochozů stadionu se navíc ozývá zcela oprávněný pískot.
    83. Šindži OKAZAKI - 0:3
     
    83
    Leicester právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Foxes přidávají třetí hřebíček do domácí rakve! Albrighton povedeným pasem našel Simpsona, jehož ránu vyrazil Elliot pouze nad sebe. Poté, co míč dopadl zpět na zem, jej za brankovou čáru se štěstím dokázal propasírovat střídající ŠINDŽI OKAZAKI!
     
    82
    Leicester rozehrál roh na krátko, Mahrez dalším z arzenálu parádních pasů našel Drinkwatera, který míč ještě prodloužil na hlavu kapitána Morgana, ten však mezi tři tyče nezamířil.
     
    81
    Poslední střídání domácích, Péreze na posledních deset minutek nahradí Siem de Jong.
     
    80
    Právě Riyad Mahrez se ujal exekuce přímého kopu, avšak od ve zdi stojícího Thauvina se míč odrazil na rohový kop.
     
    79
    Moussa Sissoko je za svůj předchozí zákrok ještě navíc oceněn žlutým kartónkem.
     
    79
    Mahrez je neskutečný! Nyní se s míčem přilepeným u nohy prosmýkl hned mezi šesticí hráčů soupeře a po faulu Sissoka vybojoval přímý kop z velice slibně vypadající pozice!
     
    77
    Hřiště za potlesku všech fanoušků opouští Jamie Vardy, který dnes opět splnil svůj úkol na jedničku. Jeho místo na hrotu zaujme Andy King.
     
    76
    Další žlutá karta pro domácí. Ayoze Pérez zbytečně ztratil míč a následně mu nezbylo nic jiného než faulovat unikajícího Drinkwatera.
     
    75
    Vardy uspěl v hlavičkovém souboji s Coloccinim a přiťukl míč pro Albrightona, který technickou ranou na vzdálenější tyč jen o vlásek minul branku Roba Eliotta!
     
    73
    Poprvé budou střídat i hosté, odpracováno už má střelec druhé branky Ulloa, kterého nahradí Šindži Okazaki.
     
    72
    Mohlo být rozhodnuto! Domácí opět zaspali při návratu do obrany a Lišky se řítily v přečíslení 3 proti 1! Vše na sebe vzal Vardy, který si ale v rozhodující okamžik míč příliš předkopl, čehož pohotovým výběhem využil brankář Elliot. Teď měl útočník Leicesteru přihrávat..
     
    71
    Asi největší šanci Magpies v dnešním utkání! Na centr si nejvýše naskočil Mbemba, jehož hlavičku Schmeichel vyrazil doslova konečky prstů!
     
    70
    Cissé přenesl hru na úplně volného Dummetta, jehož centr propadl až k Thauvinovi. Střela mladého Francouze ale byla obráncem Morganem zblokována nad branku – roh pro Straky.
     
    69
    Další brilantní pas od Mahreze obdržel Vardy, kterého však nyní zradilo zpracování a pro volný míč si bleskurychle vyběhl brankář Eliott.
     
    68
    Úplně marné to nebylo, po sérii odrazů míč propadl až na zadní tyč k volnému Cissému, který se zbavil svého strážce, ale přes změť těl balón do branky dostat nedokázal.
     
    67
    Janmaat podnikl další ze svých ofenzivních výpadů a tentokráte byl zastaven jen za cenu faulu, kterého se dopustil Drinkwater. Uvidíme, jak si Straky s touto standardní situací poradí.
     
    66
    Janmaat si narazil s Pérezem, jeho následný centr byl ale hrubě přetažený. Míč se však po sérii odrazů opět dostal na domácí kopačky, konkrétně k Florianu Thauvinovi, jehož pokus ale Schmeichela neohrozil.
     
    65
    A Lišky už určitě nikam spěchat nebudou, pouze vyčkají s čím přijde soupeř. Nyní hosté kombinují na vlastní polovině hřiště, momentálně je u míče Kasper Schmeichel.
     
    64
    Dummett dostal na levé straně až příliš prostoru, odhodlal se k centru do vápna, ovšem počínal si velice špatně – do bezpečí míč odhlavičkoval obránce Morgan.
     
    62
    Na nepříznivé skóre reaguje domácí trenér McClaren střídáním. Nevýrazného Mitroviće nahradí Papiss Cissé.
    62. Leonardo ULLOA - 0:2
     
    62
    Leicester právě vstřelil branku!
    Nádherná akce, Leicester už vede o dvě branky! Mahrez si na hranici šestnáctky pohrál s Dummettem a milimetrově přesným centrem poslal míč přesně do míst, kde stál úplně volný LEONARDO ULLOA, který nedal Elliotovi šanci!
     
    61
    Mohlo to být 2:0! Drinkwater nádhernou přihrávkou oslovil Vardyho, který v osobním souboji přetlačil Mbembu a z následné rány orazítkoval břevno domácí branky!
     
    60
    Magpies pokazili další přechod směrem do útoku a z ochozů St James' Parku se ozývá pískot.
     
    59
    Tohle byla dobrá šance pro Lišky! Na centrovaný balón si vyskočil Leonardo Ulloa a hlavou jej poslal jen kousek nad horní tyč branky Newcastlu!
     
    58
    Další akce Lišek. Riyad Mahrez dostal míč na hranici šestnáctky a šikovným centrem hledal někoho ze svých spoluhráčů, domácí obránci však míč odvrátili na roh.
     
    57
    Z protiakcí chtěl přispěchat Vardy, který tentokráte nezvolil střelu, ale ještě hledal Mahreze, ovšem počínal si velice nepřesně.
     
    56
    Exekuce se ujal Dummett, avšak pouze potvrdil dnešní trápení Newcastlu v ofenzivě.
     
    55
    Dummett sklepl balón pro Thauvina, kterého nedovoleným zákrokem zastavil Kanté. Sudí kartu neudělí, domácí ale mají k dispozici další volný přímý kop.
     
    54
    Janmaat je asi nejaktivnějším z domácích hráčů, ale jeho spoluhráči mu v jeho ofenzivním snažení příliš nepomáhají. Nyní se kolem pravého beka Strak ocitli hned tři hráči protihráče a míč jednoduše získali.
     
    53
    Lišky vybojovaly autové vhazování a Fuchs míč poslal až do šestnáctky, kde však Vardy neuspěl v hlavičkovém souboji s Mbembou.
     
    52
    Tohle může hosty mrzet! Vardy opět předvedl svou momentální herní pohodu a pasem přes celou šíři hřiště našel Simpsona, který ještě hledal na hranici vápna si nabíhajícího Drinkwatera, ten však v momentu zakončení lehce zaškobrtl a dobrou příležitost Leicesteru zazdil.
     
    51
    Domácí chvíli tlačili na svého soupeře, jejich akci skončila centrem z pravé strany v podání Daryla Janmaata. Nizozemský obránce však míč netrefil ideálně, nyní jej ve svém držení má brankář Foxes Schmeichel.
     
    49
    Vardy nepříjemně dotíral na Fabricia Colocciniho a nakonec vybojoval pro své spoluhráče autové vhazování. Simpson si po následně chtěl vyměnit míč s Ulloou, ten však jeho záměr nepochopil a akce Lišek končí neslavně.
     
    48
    A bude se žlutit. Protiútok, do kterého se hnal Drinkwater, zastavil Paul Dummett jen za cenu taktického faulu a sudí byl nemilosrdný.
     
    47
    První akce obou celků v druhé půli skončili kvůli nepřesné přihrávce. Následně se vpřed vrhl Sissoko, který nenápadným centrem našel Mitroviće, jenž tváří v tvář Schmeichelovi ale míč netrefil ideálně.
     
    46
    Rozehrávky se ujal domácí tým, Mitrović posunul míč na Sissoka, který okamžitě hledá cestu vpřed.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou týmů se vrací zpět na trávník, druhá půle začne za malou chvíli!
     
    První půle je za námi, Leicester zatím vede na půdě Newcastlu 1:0! Téměř celých pětačtyřicet minut se hrálo bez vážnějších šancí, až v jednačtyřicáté minutě Mahrez parádně našel Vardyho, který však střelou k tyči na Eliotta nevyzrál. Druhý vzájemný souboj už dopadl lépe pro hostujícího útočníka, který po parádní akci vsítili už svou třináctou branku v sezoně a poslal Lišky do vedení! Doufejme ale, že druhá pětačtyřicetiminutovka, která začne zhruba v 17:06 nám nabídne ofenzivnější podívanou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí ztratil balón a je jasné, že Leicester už nikam spěchat nebude. Vypadá to, že více už nám toho první poločas nenabídne.
    45+1. Jamie VARDY - 0:1
     
    45+1
    Leicester právě vstřelil branku!
    No vida, Leicester se krátce před koncem první půle ujímá vedení! Na levé straně obdržel míč JAMIE VARDY, narazil si jej s Ulloou, vrhl se do šestnáctky, kde si pohrál s Coloccinim a přesnou střelou k tyči překonal Elliota! Pro osmadvacetiletého útočníka je to desátý gól v posledních deseti zápasech, čímž rodák z Sheffieldu vyrovnává rekord Nizozemce Ruuda van Nistelrooye!
     
    45
    Hlavní sudí bude nastavovat dvě minuty!
     
    44
    Dummett dlouhým autem oslovil Thauvina, který se však proti Simpsonovi zamotal ve svých vlastních parádičkách, za což sklidil pískot z ochozů stadionu.
     
    43
    Dobrý pas obdržel Mitrović, který ale v souboji 1 proti 1 na Simpsona vyzrát nedokázal. Hosté následně uklidňují hru a kombinují s míčem na vlastní půlce.
     
    42
    Hosté měli ale k dispozici ještě rohový kop. Fuchs našel na přední tyči trestuhodně neobsazeného Ullou, který si však svá mířidla neseřídili úplně přesně a míč poslal zhruba metr nad branku.
     
    41
    Tohle byla dobrá a zatím asi největší šance prvního poločasu! Domácí zaspali s návratem do obrany, Mahrez přešel přes Anitu a povedenou uličkou našel Jamieho Vardyho, který však tváří v tvář brankáři Elliotovi neuspěl!
     
    40
    To samé vidíme i na druhé straně. Anita zbytečně ztratil míč, Drinkwater mohl kupředu vyslat na pravé straně úplně osamoceného Mahreze, ale jeho pas se mezi ty povedené opravdu počítat nedal.
     
    39
    Ne, oběma týmům zatím v přechodové fázi chybí klid a přesnost. Názorným příkladem budiž průnik Thauvina, který následné přečíslení 4 proti 3 vyřešil velice nepřesnou přihrávkou na Péreze.
     
    38
    Další faul, po němž Coloccini dlouhým nákopem hledal rozběhnutého Mitroviće, ten se však nechal chytit do ofsajdové pasti nastražené obranou Lišek.
     
    36
    Anita poměrně ostře přibrousil Kantého, sudí je nekompromisní a domácímu středpoloaři uděluje žluté varování.
     
    36
    Z protiakcí se přihnal Moussa Sissoko, který se zbavil svého strážce a povedeným pasem hledal Mitroviće, ten však na míč čekal tak dlouho, až před něj předstoupil vracející se Morgan a zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    35
    Jamie Vardy dostal od Mahreze pas za obranu, ale protože si nepohlídal ofsajdové postavení, tak akce Leicesteru končí neúspěšně.
     
    34
    Albrighton se nalevo zbavil Janmaata a přízemním centrem hledal v druhé vlně si nabíhajícího Drinkwatera, který však na míč o vlásek nedosáhl. Kdyby se mu to povedlo, Elliot by měl určitě spoustu práce.
     
    33
    Ale naložili s ním opravdu bídně. Exekuce se ujal Thauvin, jenž ale svým centrem nenašel nikoho ze spoluhráčů, míč má ve své moci Kasper Schmeichel.
     
    32
    Další faul hostujícího zadáka, tentokráte to ale na kartu nebude. Straky ovšem budou zahrávat další přímý kop.
     
    31
    První žlutá karta tohoto mače. Robert Huth ve vzdušném souboji zasáhl Mitroviće loktem do obličeje – tady není o čem diskutovat.
     
    31
    Hra se nám přesunula na druhou stranu trávníku a rohový kop nyní zahrávali hosté, dopadli však stejně jako jejich soupeř před malou chvílí.
     
    30
    Sissoko rohový kop zahrál téměř na vlas stejně, tentokráte však pohotově vyběhl Kasper Schmeichel a ponechal míč ve svém držení.
     
    29
    Magpies k tomu nebyli ale vůbec daleko, na Sissokův centr si naskočil Coloccini, ale jeho hlavičkový pokus byl domácími obránci zblokován na další kop od rohového praporku.
     
    28
    Aktivní Janmaat si narazil míč s Thauvinem a nakonec pro Straky vybojoval rohový kop. Otevře domácí tým skóre dnešního mače?
     
    27
    Odehráno je téměř sedmadvacet minut a nutno poznamenat, že kromě hektické pětiminutovky z úvodu utkání, žádný oku lahodící fotbal nesledujeme.
     
    25
    Albrighton se hbitě prodral po levé straně, jeho průniku však tvrdým, ovšem čistým zákrokem vystavil stopku vracející se Mbemba. Domácí ale opět chybovali v rozehře, naštěstí pro ně Mahrez prováhal ideální střelecký moment.
     
    24
    Drinkwaterův nadýchaný bochánek měl najít Ullou, ten si však ve vzdušném souboji s Coloccinim nepočínal dobře a situaci tak může uklidnit brankář Eliott.
     
    23
    Janmaat skvělým pasem po čáře oslovil Sissoka, který se proti dvěma protihráčům snažil vybojovat rohový kop a také se mu to povedlo, ovšem sudí teď chybně přisoudili míč hostům.
     
    22
    Po Fuchsově zaváhání se po pravé straně prosmýkl Daryl Janmaat, který nakonec se štěstím našel z druhé vlny si nabíhajícího Péreze, ten však poslal balón vysoko nad branku hostí.
     
    21
    Po faulu na Drinkwatera zahrával Leicester další standardní situaci, k jejíž exekuci se tentokráte postavil Fuchs, kterému ale centr vůbec nevyšel – míč má v náruči brankář Eliott.
     
    20
    Tioté dokulhal za postranní čáru, na hřišti jej nahradí francouzský mladík Florian Thauvin.
     
    18
    Tioté je opět na zemi a je to naprosto jasné, bude se střídat. Jedinou otázkou zůstává, kdo reprezentanta Pobřeží slonoviny nahradí?
     
    17
    Mahrezův centr směřoval na přední tyč, tam však nejvýše vyskočil obránce Dummett a ráznou hlavičkou tak nepřipustil potencionální hrozbu.
     
    16
    Tioté už je zpět na hřišti, nyní fauloval Simpsona a hosté budou zahrávat přímý kop. Středopolař Newcastlu ovšem vysílá jasné gesto k domácí střídačce. Zřejmě se brzy dočkáme střídání.
     
    15
    Vypadá to, že Cheick Tioté si v některém z předešlých soubojů přivodil nějaké zranění. Středopolař je odveden za postranní lajnu, kde jej čeká ošetření od týmových lékařů.
     
    14
    Teď si však Sissoko neporozuměl s Tiotém a hosté toho mohli bleskově využít. Vardyho pas směrem k Mahrezovi byl ale velice laxně provedený a obrana Newcastlu se v pohodě ubránila.
     
    13
    Po poměrně hektické pasáži se nám hra lehce uklidňuje, Straky drží míč na vlastních kopačkách a vyměňují si jej na vlastní polovině. Do jejich kombinace se zapojuje i gólman Eliott.
     
    12
    Po Simpsonově přihrávce na pravé straně poměrně dlouho operoval Riyad Mahrez, který se snažil utancovat hned dva protihráče, ovšem na toho zkušenějšího z nich, Fabricia Colocciniho, si přijít nedokázal.
     
    11
    Wijnaldum exekuci nakonec přenechal Sissokovi, ten však tvrdou ranou trefil jen ve zdi stojícího Albrightona. Škoda pro domácí, s touto situací šlo naložit o dost lépe.
     
    10
    Na druhé straně se od svého strážce odpoutal Ayoze Pérez, který si nakonec došel pro faul, a Magpies tak budou zahrávat volný přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    9
    Akce hostí ale pokračovala, míč se dostal k nohám Dannyho Drinkwatera, který ranou z uctivé vzdálenosti ale Elliota příliš neohrozil.
     
    8
    Zajímavé akce na obou stranách! Sissokův sólový průnik zastavil až na poslední chvíli Huth, s protiakcí se přiřítil Mahrez, který obešel hned několik protihráčů a následně předložil míč před poloprázdnou branku Uloovi, tomu však v zakončení zabránil Coloccini!
     
    7
    Leicester zahrával rohový kop. Míč se po vysoké centru dostal k Huthovi, který však nepropálil změť těl před brankou domácích a o chviličku později si na vlas stejně počínal i Vardy.
     
    6
    Hosté v poklidu kombinovali na vlastní polovině a byl to právě Janmaat, kdo jejich akci zastavil jen za cenu faulu. Tady se mohla klidně udělit žlutá karta, sudí Jones ale zůstává klidný a vše řeší pouze domluvou.
     
    5
    Anita nahrál Sissokovi, který sklepl míč doprava pro rozběhnutého Janmaata, jemuž ale kulatý nesmysl přeskočil přes nohu a doputoval až za postranní lajnu.
     
    4
    Fuchs míč z autového vhazování poslal až do vápna domácích, obrana Strak si ale poradila. Obránce hostí však o malou chvíli později dostal šanci na reparát, ovšem ani tentokráte se nikdo z ofenzivních hráčů Foxes k zakončení dostat nedokázal.
     
    3
    Z toho ale nic světoborného nevzešlo a s odpovědí se jal přispěchat Vardy, který přešel přes dva hráče a následně nahrál Ulloovi, jenž alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    2
    O míč ovšem přišli a s protiakcí přispěchal Daryl Janmaat, který si narazil míč s kolegou Pérezem, ovšem následně nepřešel přes kapitána soupeře Morgana. Domácí ale následně vybojovali rohový kop.
     
    1
    Začínáme! Sudí Mike Jones odstartoval dnešní utkání, rozehrávky se ujali hosté, kteří se ihned vydávají směrem kupředu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před začátkem utkání bude uctěna památka obětí nedávných teroristických událostí v Paříži. Stadionem se nyní linou tóny francouzské státní hymny.
     
    A oba týmy právě nyní vstupují na travnatou plochu slušně zaplněného St James' Parku!
     
    Začátek utkání se nám kvapíkovým tempem blíží! Nechme se překvapit, kdo dnes bude úspěšnější. Mírným favoritem jsou určitě v dobré formě hrající hosté, ovšem Newcastle má v zádech velice pozitivní bilanci – na Leicester totiž doma vyzrál ve čtrnáctkrát z posledních šestnácti případů!
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Anita, Tioté, Wijnaldum – A. Mitrović, Ayoze Pérez.
    Náhradníci: Woodman – Lascelles, S. de Jong, Gouffran, P. Cissé, Thauvin, Sterry.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez, Kanté, Drinkwater, Albrighton – Ulloa, Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – De Laet, King, Schlupp, Okazaki, Inler, Dyer.

    Rozhodčí: Mike Jones – Darren Cann, Adam Nunn.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dobrá zpráva pro Leicester! Jamie Vardy, který měl po reprezentační přestávce zdravotní potíže, nakonec figuruje v zahajovací jedenáctce trenéra Ranieriho! Anglický útočník se tak dnes může vyrovnat rekord Premier League v počtu po sobě jdoucích zápasů, v nichž jeden hráč dal minimálně jednu branku. Vardymu se to povedlo devětkrát po sobě, rekord čítající deset takovýchto mačů drží Ruud van Nistelrooy.
     
    Leicester City

    To, že bude Leicester po téměř třetině soutěže okupovat pohárové příčky, by v létě asi tipoval málokdo. Ovšem opak je pravdou, tým, kterému většina fanoušků a expertů před sezonou předpovídala boj o záchranu, se drží na fantastické třetí příčce. Lišky z dvanácti utkání vybojovaly celkem pětadvacet bodů. Podlehly pouze Arsenalu, vsítily celkem pětadvacet gólů, což je řadí do pozice týmu s druhou nejlepší ofenzivou v rámci celé ligy. Prozatím poslední utkání sehráli Foxes doma proti Watfordu. Celek ze středu Anglie vedl díky brankám Kanteho a Vardyho o dvě branky, snížení z penalty v podání Troye Deeneyho už příliš neznamenalo.

    Hlavními strůjci dosavadního úspěchu Leicesteru jsou Jamie Vardy a Riyad Mahrez. První jmenovaný si drží průměr vstřelené branky na zápas, díky svým výkonům získal své místo i v anglické reprezentaci a v rámci Premier League byl vyhlášen hráčem měsíce října. Mahrez je sice trochu ve stínu svého kolegy, ovšem jeho podíl na výsledcích Lišek je nepopiratelný! Čtyřiadvacetiletý alžírský záložník, jenž splňuje všechny podmínky, které by správný a moderní tvůrce hry měl mít, svými výkony kromě anglických velkoklubů zaujal třeba i Barcelonu.

    "Samozřejmě víme, že nás proti Newcastlu nečeká nic jednoduchého. Je to dobrý tým s fantastickými fanoušky, kteří hráče tlačí dopředu, ale víme, co můžeme očekávat a věřím, že jsme dobře připraveni," prohlásil na včerejší tiskové konferenci lodivod Claudio Ranieri.
     
    Newcastle United

    Vstup do tohoto ročníku si ambiciózní celek z Newcastlu představoval určitě úplně jinak. Po dvanácti odehraných kolech mají Straky na svém kontě jen deset bodů, což jim prozatím stačí na poslední nepostupovou, tedy sedmnáctou příčku. Sedm z již zmíněných deseti bodů získal celek ze severovýchodu Anglie v posledních čtyřech mačích. Nejprve poměrem 6:2 rozdrtil Norwich, poté musel skousnout porážku 0:3 na hřišti Sunderlandu a před třemi týdny remizoval před vlastními fanoušky se Stoke City. Prozatím naposledy se svěřenci trenéra McClarena představili proti nováčkovi z Bournemouthu, kterého nakonec díky přesné trefě Ayozeho Péreze porazili tím nejtěsnějším rozdílem.

    Straky v tomto ročníku trápí poměrně rozsáhlá marodka, mimo hru jsou třeba Obertan, Rivière, Haïdara nebo brankářská jednička Tim Krul. V dobré formě se ve svém novém působišti prezentuje Nizozemec Georginio Wijnaldum, jenž je se šesti přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu. V posledních dnech se diskutuje o odchodu záložníka Tiotého, který nenastupuje pravidelně a jeho příští štaci by mohl být MLS hrající celek New England Revolution.

    "Rozhodně se nechceme dívat zpět, bereme to pouze jako jediné utkání, na které se musíme maximálně soustředit. Poslední dobou se nám daří, konečně jsme se vydali tou správnou cestou a já doufám, že v tom budeme pokračovat," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci kouč Steve McClaren.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem příznivcům té nejkvalitnější kopané! Reprezentační pauza je za námi, o slovo se tedy opět hlásí evropské fotbalové soutěže a Premier League tomu není výjimkou! Leicester City, asi nejpříjemnější překvapení dosavadního průběhu ligy, zajíždí na půdu týmu Newcastle United. Začínáme v 16:00, sledujte náš přenos a o nic nepřijdete!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+1. Vardy (Ulloa), 62. Ulloa (Mahrez), 83. Okazaki

    Karty:   36. Anita (NEW), 48. P. Dummett (NEW), 76. Ayoze Pérez (NEW), 79. Moussa Sissoko (NEW) – 31. Huth (LEC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett – Moussa Sissoko, Anita, Tioté (20. Thauvin), Wijnaldum – A. Mitrović (62. P. Cissé), Ayoze Pérez (81. S. de Jong).
    Náhradníci: Woodman – Lascelles, S. de Jong, Gouffran, P. Cissé, Thauvin, Sterry.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (89. Dyer), Kanté, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (73. Okazaki), Vardy (77. King).
    Náhradníci: Schwarzer – De Laet, King, Schlupp, Okazaki, Inler, Dyer.

    Rozhodčí: Mike Jones – Darren Cann, Adam Nunn
    bahis siteleri