Alkmaar – Heerenveen 3:1 (kon.) | Kerkrade – Zwolle 0:5 (kon.) | Ajax – Cambuur 5:1 (kon.)
Willem II – Eindhoven 2:2 (kon.) | Graafschap – Groningen 1:2 (kon.)
konec
BV De Graafschap
1:2 (0:1)
FC Groningen
Sobota 21.11.2015, 20:45 • Stadion De Vijverberg, Doetinchem • Nizozemská Eredivisie • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tento moment vše, ale již v noci se na vás budu těšit u on-line přenosu z hokejové NHL. Nashledanou. (22:44:13)
     
    Dnešní utkání je u konce a zisk tří bodů slaví hostující Groningen. Tomu se podařilo v 68. minutě zápasu navýšit vedení díky brance Michaela de Leeuwa a na výhře už poté nic nezměnila ani proměněná penalta Nathana Kabaseleho. De Graafschap tak zůstává beznadějně poslední, zatímco Groningen se aspoň na jeden den vyhoupne na šestou příčku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě na poslední volný kop zápasu si do velkého vápna naběhl i Hidde Jurjus, ale míč končí po obranném zákroku jednoho z hostů v zámezí.
     
    90+3
    Michael De Leeuw sice poslal míč do sítě De Graafschapu, ale na poslední chvíli ho zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který viděl ofsajd.
     
    90+2
    Hostující brankář vidí žlutou kartu za zdržování hry. Nutno říci, že si o to koledoval již před několika minutami.
     
    90+1
    První minuta nastavení je za námi a míč se drží daleko od brány Sergia Padta. Tohle hostům zcela vyhovuje.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    89
    Domácí mají problémy s dostáním se hlouběji na polovinu soupeře. Padt si nyní pohlídal dotírajícího Kabaseleho a bude odkopávat od brány.
     
    88
    Dlouhé autové vhazování sice mířilo do pokutového území před Padtem, ale obrana Groningenu si poradila a dostala míč daleko od vlastní brány.
     
    86
    Záhy po domácích si možnost posledního střídání vyčerpali také hosté. Z lavičky se zvedl Abel Tezzy Tamata, který nahrazuje Lorenzo Burneta.
     
    85
    Utkání se nám přelilo do poslední pětiminutovky řádné hrací doby. Míč je na polovině De Graafschapu, ale vhazovat budou hosté.
     
    83
    Poslední střídání De Graafschapu. Andrew Driver pro dnešek končí, na jeho místo přichází Tom Menting.
     
    83
    Kabasele (GRA) zahrál v pokutovém území jednoznačně rukou a dostává také žlutou kartu.
     
    82
    Jenže z rohu hosté nic nezískali, neboť Jurjus si našel míč a také ho následně dokázal vyboxovat do bezpečí.
     
    81
    Hostující tým proměněné penalta domácích příliš nerozhodila a Groningen si mezitím vybojoval rohový kop.
    78. Nathan KABASELE - 1:2
     
    78
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Je tady drama! Míč na značku pokutového kopu si postavil NATHAN KABASELE a ten Padtovi nedal sebemenší šanci.
     
    77
    Kasper Larsen (GRO) navíc dostává žlutou kartu.
    77. Ruka Larsena, po které byla nařízena penalta
     
    77
    Nepříjemnost pro hosty! Po ruce Larsena byl nařízen pokutový kop!
     
    76
    Série střídání nekončí. V 76. minutě se dočkal zaslouženého odpočinku Tibbling.Naopak na trávník přichází Hedwiges Maduro.
     
    75
    Jeden z domácích hráčů si připravil nadějnou šanci, ale svou přízemní střelu z velkého vápna poté poslal jen do padajícího beka Groningenu.
     
    73
    Krátce po střídání Groningenu si další záměnu přichystal i domácí lodivod. Trenér Vreman stahuje neviditelného El Jebliho a posílá na plac Kristophera Vidu.
     
    72
    První střídání si připravili hosté. Na hřiště se podívá Bryan Linssen, který nahradí střelce prvního gólu, Alberta Rusnáka.
     
    70
    Druhá branka Groningenu je obrovskou čárou přes bodové ambice domácího celku, který se tak zřejmě ode dna nizozemské ligy ani po dnešku neodlepí.
    68. Michael de Leeuw - 0:2
     
    68
    Groningen právě vstřelil branku!
    Ta tohle byla paráda! Rychlé přenesení hry na útočnou polovinu v podání hostujícího celku skončilo u rozběhnutého MICHAELA DE LEEUWA, který si poradil se dvěma beky De Graafschapu a poté fantastickou chytrou střelou překonal i brankáře Jurjuse.
     
    67
    Praporek asistenta rozhodčího letí vzhůru a nedávno střídající Vermeij je usvědčen z ofsajdu. Hrát budou znovu hosté.
     
    66
    Zřejmě k vůbec prvnímu zakončení Groningenu v druhé půli se protlačil Hateboer. Střela v tísni a ve skluzu mířila mimo tři tyče.
     
    64
    Centr z pravé strany doletěl jen do rukavic Jurjuse, který se rychle snažil přenést hru na útočnou polovinu. To se sice povedlo, ale vše je ukončeno jen odkopem od brány Padta.
     
    63
    Důraznému Smeetsovi se sice podařilo vytlačit souhru hostujících hráčů až za půlící čáru, avšak u míče hráči Groningenu stále zůstanou.
     
    62
    Po ataku jednoho z domácích zůstává na zemi Jarchinio Antonia. Aktivní záložník Groningenu však zřejmě bude v pořádku.
     
    61
    Druhý poločas začíná být po solidním vstupu De Graafschapu poněkud nudný. Ani jeden z týmů se ne a ne dostat do lepší kombinace.
     
    59
    V 59. minutě dochází k první změně. Domácí ze hřiště stahují Casa Peterse, opačným směrem zamířil Vincent Vermeij.
     
    57
    Na samém konci 557. minuty přiletěl do vápna De Graafschapu zajímavý míč, který skončil na hlavě De Leeuwa, jenž však zakončoval těsně vedle.
     
    56
    Na rychlou změnu směru Jarchinia Antonii nedokázal reagovat Andrew Driver (GRO), který hráče Groningenu zastavil skluzem a vidí žlutou kartu.
     
    55
    Špatná úvodní desetiminutovka druhého poločasu v podání Groningenu je zřejmě u konce a hosté kombinují na útočné polovině.
     
    54
    Ojedinělá akce hostujícího týmu byla zakončena centrem Antonii. Míč z kopačky hostujícího záložníka však letěl příliš daleko od všech jeho spoluhráčů.
     
    52
    Po zbytečné ztrátě hostů doputoval míč rychle k Petersovi. Domácí útočník si nachystal míč na střelu, ale poté poslal míč jen do náruče Padta.
     
    51
    Velmi nepovedená dlouhá přihrávka jednoho z hostů doletěla až do pokutového území a míč tak bez potíží uzmul Padt. Groningen se v druhé půli ne a ne dostat do tempa.
     
    49
    Hned dva hostující hráči končí s bolestivou grimasou na trávníku. Hlavní rozhodčí tedy po nepříjemném střetu těchto dvou plejerů přerušuje hru.
     
    48
    Hans Hateboer zastavil akci domácích jen za cenu rohového kopu. Míč si postavil Smeets, nicméně jeho centr na bližší tyči hosté odvrátili a následná nepovedená střela El Jebliho skončila v náruči Padta.
     
    47
    Hodně nepřesný nákop na polovinu domácího týmu končí až u Jurjuse. Začátek druhé půle je zatím v režii De Graafschapu.
     
    46
    Domácí obstarali úvodní výkop druhého poločasu a záhy se natlačili až do šestnáctky Groningenu. Přihrávku před Padtovu bránu však hosté odvrátili do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:51.
     
    První poločas zápasu je tedy minulostí a do kabin jdou spokojenější hráči hostujícího Groningenu. Sledovali jsme sice vyrovnanou hru s několika šancemi, ale nakonec se ujala jen ta ze 42. minuty, kterou zakončil Albert Rusnák. Díky slovenskému hráči tak Groningen vede 0:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Blíží se poslední minuta poločasu a po špatné souhře mezi Jurjusem a jedním z beků De Graafschapu se k míči dostávají opět hosté.
    42. Albert RUSNÁK - 0:1
     
    42
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hosté po zásluze otevírají skóre! Přetažený centr vrátil před bránu Drost, míč skončil na kopačce ALBERTA RUSNÁKA a ten už měl jednoduchou práci. Domácí brankář byl naprosto bez šance.
    40. De Leeuw dobře hlavičkoval, nicméně Jurjus byl na pravém místě
     
    40
    Nyní ale Groningen mohl vést! Výborný centr z levé strany přistál přesně na hlavě Michaela de Leeuwa, nicméně jeho zakončení mířilo přesně do Jurjuse, který míč nadvakrát zlikvidoval.
     
    39
    Hosté mají v posledních chvílích mírnou převahu, avšak ani ta větší šance nepřináší.
     
    37
    Krásnou parádičku si teď dovolil Kabasele, který poslal patičkou míč do velkého vápna. Tam skončil kulatý nesmysl u hostujícího stopera, který nikým neatakován v klidu rozehrál.
     
    36
    Straalman pouze kontroloval míč mířící za brankovou čáru, ale poté byl k jeho údivu nařízen rohový kop. Následný centr od praporku byl však zbytečný, neboť se jeden z hostů provinil faulem.
     
    35
    Vůbec ke své první střele v zápase se prodral Youssef El Jebli. Domácí záložník měl dostatek prostoru i času, ale střelou z pokutového území trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    34
    Po velkých šancích domácího týmu převzali iniciativu hosté. Zatím se však hráči Groningenu drží daleko od Jurjusovy brány.
    31. Hosty na brankové čáře zachránil De Leeuw
     
    31
    Další gólovka domácích! Jeden z hráčů De Graafschapu se po rohovém kopu dostal k hlavičce, avšak na brankové čáře stál pozorný De Leeuw, který hlavou míč odvrátil do bezpečí.
    30. Banninkova nebezpečná střela
     
    30
    Tohle však vypadalo hodně nadějně! Bannink natáhl ke střele zpoza velkého vápna, míč mířil k tyči, avšak Padt se vytáhl a zachránil Groningen!
     
    29
    I přes nevůli domácího mužstva je De Graafschapu pískán útočný faul. Za chvíli za námi bude třetina zápasu a stav utkání je stále 0:0.
    27. Jurjus zneškodnil první velkou šanci zápasu
     
    27
    Antonia si sice chtěl vymodlit rohový kop, a po právu, avšak hlavní rozhodčí nařizuje pouze odkop. Nutno říci, že Jurjus předvedl veledůležitý a výborný zákrok!
     
    26
    Už už to vypadalo také na slibnější šanci na druhé straně hřiště, ale místo toho skončila rána Smeetse hodně vysoko nad břevnem Padtovy svatyně.
     
    24
    Na fantastický skákavý centr Antonii si naběhl Jesper Drost, který měl volno na zadní tyči, avšak míč z jeho kopačky zamířil vysoko nad bránu!
     
    22
    Opravdu hodně nepovedená kolmice hostů končí v zámezí. Po polovině prvního poločasu tak stále čekáme na větší šanci.
     
    21
    Teď už měli kulatý nesmysl v moci hostující hráči a hned z toho byla solidní šance. Špatně odvrácená přihrávka se odrazila k volnému Antoniovi, ale ten svou slabou střelu namířil jen do Jurjuse.
     
    19
    Jenže ani z druhého rohu domácí nic nezískali. Přesto však hráči De Graafschapu zůstanou u míče.
     
    18
    Bannink se z ojedinělé akce De Graafschapu dostal ke střele z hranice velkého vápna, ale míč skončil sražen na rohovém kopu.
     
    17
    Po souhře Tibblinga s Hateboerem se sice hosté dostali k centru, avšak míč z šajtle jednoho z hráčů Groningenu hlavy hostujících hráčů přeletěl.
     
    15
    Povedená kombinace Groningenu na pravé straně přinesla první rohový kop hostujícího týmu a výborný centr se snažil zužitkovat aktivní De Leeuw. Hlavička hostujícího kapitána letěla několik metrů nad.
     
    14
    Další akce domácího týmu byla zastavena za cenu autového vhazování. Po něm se k hlavičce tlačil Kabasele, avšak vše končí útočným faulem jednoho z domácích.
     
    12
    Z první standardní situace zápasu domácí vůbec nic nezískali. Výsledkem je odkop od brány Sergia Padta.
     
    11
    Domácí hráči sice vehementně reklamovali ruku, ale střela Peterse se jednoznačně zastavila o hruď hostujícího hráče. Následuje aspoň rohový kop ve prospěch De Graafschapu.
     
    10
    Podobnou akci jako domácí nyní vymysleli i hosté Centrovaná přihrávka sice mířila k De Leeuwovi, avšak míč si to zamířil znovu jen k nohám obránce.
     
    9
    Domácí se opět po delší chvilce podívali hlouběji na útočnou polovinu. Centr mířící na hlavu Drivera skončil u kopaček jednoho z hostujících beků.
     
    7
    A Jurjus měl znovu práci. Tentokrát čelil nebezpečné akci z pravé strany, kterou Antonia vyřešil přihrávkou před bránu. Míč končí opět v rukavicích domácího brankáře.
     
    6
    Výborná kolmice na nabíhajícího si De Leeuwa byla přeci jenom o něco delší než bylo potřeba a skončila v náruči Hiddeho Jurjuse.
     
    4
    Jurjus byl Antoniovým zakončením donucen k zákroku, avšak veškeré vzrušení nakonec bylo zbytečné, neboť byl odmáván ofsajd hostujícího hráče.
     
    3
    Domácí se poprvé dostali až k šestnáctce soupeře. Dvě přihrávky před svatyni Padta neprošly a následná přízemní střela Smeetse letěla mimo tři tyče.
     
    2
    Pokus o přihrávku z nohy Antonia letěl do prostoru, kde nestál vůbec nikdo. Celá akce končí odkopem od brány De Graafschapu.
     
    1
    Hned z první akce se hosté tlačili až před gólmana Jurjuse. Centr z levé strany letěl do dobrého prostoru, nicméně ve vzduchu v daný moment kraloval právě brankář domácího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jsou za námi všechny předzápasové procedury včetně minuty ticha a jde se na věc!
     
    Příjemný sobotní večer! Přibližně za pět minut by mělo začít utkání mezi De Graafschapem a Groningenem. Nejedná se sice o zápas mezi elitními týmy nizozemské ligy, ale i tak se můžeme jistě těšit na zajímavou podívanou.
     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, Straalman, van de Pavert (C), Tesselaar – Bannink, El Jebli, Smeets, Driver – Kabasele, Peters.
    Náhradníci: Verstappen – Kaak, Vermeij, Linthorst, K. Vida, Çiçek, Menting.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet – Tibbling, Kappelhof – Antonia, J. Drost, Rusnák – de Leeuw (C).
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Linssen, Maduro, Tamata, Payne, Bacuna.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Peter Janson, Maarten Ketting.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Dosud poslední vzájemná střetnutí se odehrála v sezóně 2011/2012, kdy sestupující Graafschap doma nejprve prohrál v poměru 2:3 a poté na jaře vybojoval aspoň jeden bod za remízu 1:1.
     
    FC GRONINGEN

    Hosté z Groningenu jsou na tom sice o poznání lépe, ale i přesto nemohou být zcela spokojeni. Groningen dosud získal přesně polovinu (18) z možných bodů, ale problémem jsou zápasy na venkovních hřištích, z kterých si tým odvezl jen dva body za remízy v Cambuuru a Nijmegenu. Jinak se hostům podařilo venku skórovat teprve třikrát a dnes nás tak zřejmě nečeká nějaká gólová přestřelka.

    Posledních pět zápasů

    8.11.2015 Cambuur – Groningen 2:2
    5.11.2015 Groningen – Liberec 0:1 (EL)
    31.10.2015 Groningen – Zwolle 2:0
    28.10.2015 Utrecht – Groningen 5:3 pp. (pohár)
    25.10.2015 Nijmegen – Groningen 1:1
     
    BV DE GRAASCHAP

    Domácí celek zatím zažívá naprosto tragickou sezónu. Po dvanácti odehraných kolech se De Graafschap, krčí na poslední příčce a to prosím pěkně se ziskem pouhých dvou bodů! Z dvanácti zápasů tedy domácí nedokázali ani jednou vyhrát a na svém kontě mají již 30 inkasovaných gólů! Sami jich pak dali pouze devět.

    Posledních pět zápasů

    7.11.2015 Nijmegen – Graafschap 2:0
    31.10.2015 Graafschap – PSV 3:6
    24.10.2015 Graafschap – Heracles 0:1
    18.10.2015 Den Haag – Graafschap 1:1
    4.10.2015 Graafschap – Feyenord 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu nizozemské Eredivisie, ve které BV De Graafschap přivítá FC Groningen. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 78. Kabasele (pen.) – 42. Rusnák, 68. de Leeuw

    Karty:   56. Driver (GRA), 83. Kabasele (GRA) – 77. Larsen (GRO), 90+2. Padt (GRO)


    BV De Graafschap: Jurjus – Will, Straalman, van de Pavert (C), Tesselaar – Bannink, El Jebli (73. K. Vida), Smeets, Driver (83. Menting) – Kabasele, Peters (59. Vermeij).
    Náhradníci: Verstappen – Kaak, Vermeij, Linthorst, K. Vida, Çiçek, Menting.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet (86. Tamata) – Tibbling (76. Maduro), Kappelhof – Antonia, J. Drost, Rusnák (72. Linssen) – de Leeuw (C).
    Náhradníci: van der Vlag – Hoesen, Linssen, Maduro, Tamata, Payne, Bacuna.

    Rozhodčí: Edwin van de Graaf – Peter Janson, Maarten Ketting
    bahis siteleri