Barcelona – Real Sociedad 4:0 (kon.) | Atlético – Espanyol 1:0 (kon.) | Malaga – Granada 2:2 (kon.)
Las Palmas – La Coruňa 0:2 (kon.) | Celta Vigo – Gijón 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (1:0)
Espanyol Barcelona
Sobota 28.11.2015, 18:15 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Atlético Madrid potvrdilo roli favorita, a v domácím prostředí porazilo Espanyol Barcelonu 1:0!

    První poločas dnešního souboje nabídl velmi zajímavou podívanou! Favorizovaný domácí celek se dostal do vedení hned v samém úvodu, kdy se lehkou tečí prosadil Antoine Griezmman! V 16. mintuě mohl francouzský útočník vstřelit další branku, nicméně se do zakončení nedostal. Ve 30. minutě domácí přišli o záložníka Tiaga, který si ublížil při napadání!

    Hned na začátku druhého poločasu mohl domácí celek své vedení navýšit, nicméně Griezmann ve velké šanci neuspěl! V 78. minutě trefil Carrasco dokonce tyč, a svou šanci neproměnil také Torres! Domácí však nakonec své hubené vedení uhájili!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:07:04)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na trávníku zůstal ležet domácí Felipe Luís, kterého při odkopu trefil hostující obránce Fuentes. Španělský bek dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu!
     
    90+2
    Domácí celek následně vybojoval další rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Antoine Griezmann. Centr francouzského útočníka však skončil v zámezí!
    90+1. Nebezpečná rána Parteye

    via GIPHY

     
    90+1
    Domácí celek mohl v nastaveném čase rozhodnout o svém vítězství! Felipe Luís dostal míč do středu hřiště, kde se nacházel Thómas Partey. Jeho hodně zajímavá střela skončila těsně mimo!
     
    90
    Tak brankový rozhodčí nakonec hlavnímu rozhodčímu poradil odkop od branky, neboť se míče dotkl jako poslední právě Torres!
     
    89
    Fernando Torres to teď zkoušel z levé strany, kde se dokázal uvolnit po kombinaci s obránce Felipe Luísem. Jeho následný centr však zablokovala hostující obrana na rohový kop!
     
    88
    Střídající Ferreira-Carrasco je v posledních minutách velmi aktivní! Tentokrát se belgický záložník dostal ke střele ze středu hřiště, nicméně branku minul!
    86. Povedená střela Fernanda Torrese

    via GIPHY

     
    86
    Ouu, tak to byl málem krásný gól! Fernando Torres se dostal k míči na levém křídle, následně si míč navedl na hranici vápna, odkud vyslal technickou střelu. Ta však prolétla těsně nad břevnem hostující branky!
     
    85
    Před vápnem zakombinoval hostující Sylla s Morenem. Ke střele se nakonec dostal druhý jmenovaný, jehož rána však branku Oblaka nakonec neohrozila!
     
    84
    Hostující Javi López ztratil míč na útočné polovině, a následně musel faulovat! Španělský obránce poslal k zemi Ferreiru-Carrasca, a dostává zcela zaslouženě žlutou kartu!
     
    84
    Espanyol se po tlaku domácího celku také dostává do útoku, nicméně branku Jana Oblaka zatím katalánský celek dnes pořádně neprověřil!
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Víctor Álvarez, přichází Mamadou Sylla.
     
    81
    Fernando Torres se po přihrávce Kokeho dostal do samostatného úniku, nicméně španělský útočník se přecijen nacházel v těsném ofsajdu ...
     
    79
    Následně domácí celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Griezmann. Francouzský útočník svým centrem našel ve vápně Parteyho, jehož hlavička však skončila mimo!
    78. Ferreira-Carrasco trefil tyč!

    via GIPHY

     
    78
    Další obrovská šance domácího celku! Atlético mělo k dispozici standardní situaci, které se ujal střídající Ferreira-Carrasco. Jeho přímá střela nakonec skončila na tyči! Velká smůla pro domácí celek ...

    Jan Havlovic

    Branky: 3. Griezmann (Ó. Torres)

    Karty:   39. Álvaro González (ESB), 43. Diop (ESB), 84. Javi López (ESB), 90+4. Fuentes (ESB)


    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:2.
    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Ó. Torres (75. F. Torres), Ñíguez, Tiago (33. Ferreira-Carrasco), Koke – Vietto (57. Partey), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Savić, Á. Correa, Gámez, Ferreira-Carrasco, Partey.

    Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López, Álvaro González, Roco, Fuentes – Abraham González (58. G. Moreno), Diop – H. Pérez, Asensio, V. Álvarez (82. Sylla) – F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – R. Duarte, G. Moreno, Burgui, Cañas, Jordán, Sylla.

    Rozhodčí: Iñaki Bikandi – Huerga, Villate (vš. Španělsko)
    thejrc.org