Stoke – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Brom – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
konec
Southampton FC
1:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 05.12.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, s konstatováním toho, že St. Mary's Stadium dnešní utkání sledovalo 29 645 diváků se loučím. Opět se na Vás budu těšit zhruba za dvě a půl hodinky u online přenosu z večerního duelu zámořské NHL mezi Winnipegem a Washingtonem. Do té doby na počtenou! (18:14:54)
     
    Je tomu skutečně tak, Anthony Taylor právě ukončil dnešní zápas, v němž Southampton doma překvapivě remizoval s Aston Villou 1:1! Viděli jsme zajímavé utkání, oba celky nás dnes rozhodně potěšily svou ofenzivní hrou, branek určitě mohlo padnout více. V první půli byli jasně aktivnější domácí, kteří však nevyužili hned několik zajímavých příležitostí, v té největší Fonteho pokus na brankové čáře do bezpečí vykopl Gestede. A přišel trest, protože v podstatě ze své první nebezpečnější příležitosti Villans udeřili – Veretoutův centr od rohového praporku dokázal až k Joleonu Lescottovi, jenž vsítil svůj první gól v dresu celku z Birminghamu!

    V druhé pětačtyřicetiminutovce se hra poměrně vyrovnala, Southampton opět spálil dobré šance na vyrovnání, nakonec se ale přeci jen dočkal. V třiasedmdesáté minutě totiž Svatí udeřili, stejně jako jejich soupeř, z rohového kopu, který díky důrazu v šestnáctce využil střídající Oriol Romeu. Nicméně svěřenci trenéra Gardeho si nakonec mohli ze St. Mary's Stadium odvést plný bodový zisk, ovšem Westwood ve stoprocentní šanci branku minul. Série Villans se tak protáhla už na neuvěřitelných čtrnáct utkání bez vítězství v řadě, Svatí sice vybojovali první bodík za poslední tři duely, ovšem dnes se od nich rozhodně čekala výhra.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Vzhledem k ošetřování hostujícího Sáncheze se nám nastavení pochopitelně lehce protáhlo, ovšem vypadá to, že si dnes Southampton s Aston Villou body rozdělí.
     
    90+6
    Počet zákroků brankáře Stekelenburga (SOT) – 1

    Počet zákroků brankáře Guzana (ASV) – 3
     
    90+6
    Možná trochu sobecky to nyní na sebe vzal Shane Long, který měl na levé straně více volného prostoru a využil jej k pokusu z nějakých třiceti metrů, ovšem Guzan si jeho ránu, jež mířila mimo tři tyče, pohlídal a žádné drama nepřipustil.
     
    90+5
    Sánchez skutečně nemůže pokračovat, jeho místo na samotný závěr utkání zaujme zkušený Gabriel Agbonlahor.
     
    90+4
    Domácí zatím marně obléhají soupeřovu šestnáctku, ke střele se nikdo z nich stále ne a ne dostat.
     
    90+3
    Až nyní je kolumbijský záložník ve službách Aston Villy odveden za postranní čáru, konečně můžeme pokračovat.
     
    90+2
    Domácí měli k dispozici další standardní situaci, ovšem obrana Aston Villy si opět počínala bez zaváhání. Na zemi navíc zůstává ležet Carlos Sánchez, který si k sobě ihned volá zdravotníky. Je jasné, že hosté o bod z dnešního mače nechtějí přijít...
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat pět minut!
     
    90
    Brad Guzan příliš dlouho otálel s výkopem, sudí to nakonec už nevydržel a brankáři Villans udělili žlutý kartónek.
     
    89
    Z volného přímého kopu nic nevzniklo, Lescott hlavou míč odvrátil na roh, k jehož exekuci se postavil Ward-Prowse, jenž našel hlavu Virgila van Dijka, ten však zamířil vysoko nad branku.
     
    88
    Unikajícího Juanmiho jasným přidržením zastavil Alan Hutton – tady nemůžeme o udělení žluté karty ani v nejmenším pochybovat.
     
    87
    Po souboji s van Dijkem zůstal na trávníku ležet Idrissa Gueye, celá situace si nakonec vyžádala ošetření. Záložník hostí je odveden za postranní čáru, ovšem vypadá to, že by měl pokračovat.
     
    86
    Saints ale i nadále tlačili Aston Villu, celé jejich snažení vyústilo ve střelu Oriola Romea, jenž však balón nezasáhl ideálně a poslal jej vysoko nad branku hostí.
     
    85
    Po souboji s Lescottem ve vápně hostí upadl před malou chvílí příchozí Long, ovšem sudí zůstává naprosto klidný a tento souboj za nedovolený nepovažuje. Nutno poznamenat, že rozhodl naprosto správně.
     
    84
    Konec zápasu se nám nezadržitelnou rychlostí blíží, z herního projevu dnešních soupeřů je vidět, že oba by si přáli získat plný bodový zisk. Povede se to někomu z nich, nebo bude skóre nerozhodné?
     
    83
    A to právě na straně Svatých. Dnešní utkání končí pro Senegalce Maného, jehož na poslední minutky nahrazuje Shane Long.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 73. Romeu (Ward-Prowse) – 44. Lescott (Veretout)

    Karty:   30. Ward-Prowse (SOT) – 88. Hutton (ASV), 90. Guzan (ASV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:9.
    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Wanyama (63. Romeu), Ward-Prowse – Mané (83. Long), S. Davis, Tadić (63. Juanmi) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Clasie, Long, Romeu, Martina, Juanmi, Caulker.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Okore, Lescott (C), Bacuna (78. Richardson) – Veretout, C. Sánchez (90+5. Agbonlahor), Gueye – J. Ayew, Gestede (75. A. Westwood), Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Ilori, Agbonlahor, A. Westwood, Richardson, Traoré, Gil.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Stuart Burt, Gary Beswick

    Diváci: 29 645
    bahis siteleri