Stoke – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Brom – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
konec
Southampton FC
1:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 05.12.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Sánchez skutečně nemůže pokračovat, jeho místo na samotný závěr utkání zaujme zkušený Gabriel Agbonlahor.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat pět minut!
     
    90
    Brad Guzan příliš dlouho otálel s výkopem, sudí to nakonec už nevydržel a brankáři Villans udělili žlutý kartónek.
     
    88
    Unikajícího Juanmiho jasným přidržením zastavil Alan Hutton – tady nemůžeme o udělení žluté karty ani v nejmenším pochybovat.
     
    83
    A to právě na straně Svatých. Dnešní utkání končí pro Senegalce Maného, jehož na poslední minutky nahrazuje Shane Long.
     
    80
    Ale tohle musí být gól! Obrana Southamptonu teď hrubě zaspala, Sánchez povedeným dloubáčkem našel střídajícího Ashleyho Westwooda, který však z bezprostřední blízkosti zamířili těsně vedle horní tyče Stekelenburgovy pokladnice!
     
    78
    Druhé střídání připravil kouč Villans Rémi Garde – ze hřiště odchází Bacuna, kterého na levém kraji obrany nahradí Kieran Richardson.
     
    75
    Je to tak, Gestede nemůže pokračovat. Hostující útočník dokulhal k postranní čáře, na posledních zhruba dvacet minutek místo něj nastoupí Ashley Westwood.
    73. Oriol ROMEU - 1:1
     
    73
    Southampton právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, domácí nakonec svůj tlak přeci jen přetavili ve vstřelenou branku! Povedlo se jim to po rohovém kopu, který Ward-Prowse poslal až na zadní tyč, kde ORIOL ROMEU nakonec přetlačil ne úplně důsledného Sáncheze a ve skluzu míč poslal za Guzanova záda!
     
    71
    Famózní Brad Guzan, zkušený brankář zatím drží naděje Aston Villy nad vodou! Ke střele z nějakých dvaceti metrů natáhl Mané, ale strážce svatyně hostí předvedl tygří skok a míč za svá záda nepustil!
     
    63
    Hned dvojí střídání přichystal Ronald Koeman, z placu odcházejí Wanayama a Tadić, oživením pro ofenzivní choutky Saints by měli být Oriol Romeu a Juanmi.
     
    62
    Panenko skákavá, tohle měl být gól! Na pravé straně se přes Bacunu parádně dostal Cédric, jehož centrovaný balón nakonec doskákal až ke Stevenu Davisovi, který se nijak nerozpakoval a vystřelil, ovšem Hutton kulatý nesmysl lehce tečoval a posunul jej těsně nad horní tyč Guzanovy pokladnice!
     
    48
    No, tohle bylo opravdu velice těsné! Po parádním bochánku od Davise Mané v osobním souboji nakonec přetlačil Okoreho, ovšem jeho následnou ránu těsně před Guzanem tečoval Lescott a míč zamířil jen o kousek vedle pravé tyče branky Villans!
     
    45+1
    Fanoušci se ihned dožadovali vyrovnaní a málem se ho dočkali. Po centru z pravé straně se míč po sérii odrazů dostal až na kopačku Victora Wanyamy, který z nadějné pozice branku těsně minul!
    44. Joleon LESCOTT - 0:1
     
    44
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    A ten Aston Villa dokázala přetavit v úvodní branku dnešního mače, tohle si obrana Saints rozhodně za rámeček nedá! Exekuce rohového kopu se ujal Veretout, po jehož centru se skákající balón dostal až k na zadní tyči úplně volnému JOLEONU LESCOTTOVI, jenž už měl jednoduchou práci! Pro zastupujícího kapitána hostí je to první branka v dresu Villans!
     
    30
    První žluté varování dnešního mače, za svůj vůbec ne dobře načasovaný skluz vůči Okoremu je zcela správně potrestán James Ward-Prowse.
     
    20
    Hosté nezvládají bránění standardních situací svého soupeře! Po dalším kopu od rohového praporku míč skrze vápno proskákal až k Manému, který se však zdál být poměrně překvapen a branku ve stoprocentní tutovce o kousek přestřelil!
     
    19
    Panečku, to byla šance jako hrom! Pro centr si opět nejvýše vyskočil Guzan, ovšem míč vyboxoval jen k nohám domácího kapitána Fonteho, po jehož přízemní ráně už balón směřoval do sítě, na brankové čáře jej však do bezpečí vykopl padající Gestede!
     
    16
    Tohle určitě šlo proměnit! Cédric šikovnou uličkou oslovil Tadiće, jehož parádní centr na zadní tyč našel zcela volného Maného, který si míč zpracoval, přehodil si jej na pravačku a následně zamířil nad pokladnici Villans!
     
    2
    To mohl být snový začátek pro Saints! Z přímého kopu sice nic nevzniklo, ale akce domácích pokračovala a Mané svým pasem skrze šestnáctku nakonec oslovil Dušana Tadiće, který z dobré pozice branku o kousek přestřelil!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 73. Romeu (Ward-Prowse) – 44. Lescott (Veretout)

    Karty:   30. Ward-Prowse (SOT) – 88. Hutton (ASV), 90. Guzan (ASV)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:9.
    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte (C), van Dijk, Bertrand – Wanyama (63. Romeu), Ward-Prowse – Mané (83. Long), S. Davis, Tadić (63. Juanmi) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Clasie, Long, Romeu, Martina, Juanmi, Caulker.

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Okore, Lescott (C), Bacuna (78. Richardson) – Veretout, C. Sánchez (90+5. Agbonlahor), Gueye – J. Ayew, Gestede (75. A. Westwood), Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Ilori, Agbonlahor, A. Westwood, Richardson, Traoré, Gil.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Stuart Burt, Gary Beswick

    Diváci: 29 645
    bahis siteleri