Omsk – HC Slovan 5:3 (kon.) | Barys – Záhřeb 6:1 (kon.) | Toljatti – Jokerit 1:3 (kon.)
Dynamo Moskva – CSKA Moskva 2:1 (1:0 po s.n.) | Kazaň – Riga 2:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 3:2 (po pr.)
Soči – Ufa 7:5 (kon.)
konec
HK Soči
7:5 (5:1, 2:3, 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 05.12.2015, 15:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního odpoledne. Nashledanou. (17:18:26)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 32 – 41
    Vhazování: 18 – 41
    Vyloučení: 3 – 1
    Hity: 18 – 14
    Zblokované střely: 16 – 8
     
    Je dobojováno! Ve třetí třetině jsme na dnešní poměry viděli pouze jedinou branku, kterou pět minut před koncem snižoval Arzamascev na rozdíl dvou gólů, víc už ale hosté i přes veškerou snahu nestihli. Domácí tak v krásném utkání vítězí vysoko 7:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Šikin vytáhl parádní zákrok, když se po akci hostů dostal k dorážce před brankou Prochorkin, jenže proti této střele se stačil domácí gólman přesunout a vyrazit ji!
     
    58:58
    Hosté se tlačí dopředu, ale domácí vystavili na své obranné modré čáře pevnou a velice těžko propustnou hráz.
     
    58:00
    Dvě minuty chybí do konce třetí třetiny.
     
    57:48
    Domácí se teď drží před brankou soupeře. Petersson zatáhl kotouč za branku, na modré našel jednoho ze spoluhráčů, který ještě dobře viděl volného Maxvella stojícího na pravém kruhu, ten však z první pálil nad branku Ufy.
     
    57:18
    Vyhrané buly pro Soči a puk rychle míří k brance soupeře. Sochatsij vyjel z branky a rychle rozehrává na své spoluhráče.
     
    57:13
    Domácím hráčům nyní příliš nevyšla dlouhá přihrávka a po odpískaném icingu se hra rychle vrací před jejich branku.
     
    56:40
    Denis Kazionov šikovně podržel puk v útočném pásmu a dlouho kroužil v prostoru levého kruhu bez povšimnutí.
     
    56:10
    Hosté jsou i nadále v tlaku. Šikin nejprve vyrážečkou vykryl střelu Grigorenka z pravého kruhu, poté si poradil i se zakončením Linuse Omarka.
    55:14 Zachar ARZAMASCEV - 7:5
     
    55:14
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jenže hosté se přeci jen dočkali a necelých pět minut před koncem třetí třetiny ztrácí již jen dva góly! Něstěrov u pravého hrazení chytře počkal na ze druhé vlny najetého ZACHARA ARZAMASCEVA, který tvrdou ranou z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Andrej Něstěrov, Anton Lazarev.
     
    54:55
    Další útok se valil na domácí klec, když se ke střele z levé strany dostal Makarov, jehož prudkou střelu musel vyrazit rukavicí Šikin.
     
    54:14
    Od modré čáry pálil jeden z hostujících beků. jeho ránu ale dokázali domácí hráči včas zablokovat a Šikin tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    53:35
    Už se ale znovu hraje před domácí brankou, jenže ani hosté se tentokrát k zakončení nedostali. Domácí hokejisté raději jen poslali kotouč do bezpečí středního pásma bez jakékoliv snahy zaútočit.
     
    52:50
    Domácí okupují útočné pásmo a ač bez střeleckého efektu, alespoň sbírají cenné vteřinky.

    Daniel Kubelka

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Peterson (Kosticin, Krikunov), 6. Ščegolkov (Kuzněcov, Denis Kazjonov), 11. Denis Kazjonov (Ščastlivij), 18. Peterson (Maxwell, Skačkov), 19. Anisin (Dmitrij Kazjonov, Ščegolkov), 34. Skačkov, 37. Kosticyn (Ignatuškin) – 11. Omark (Bodrov, Grigorenko), 24. Vorobjov (Něstěrov), 34. Majorov (Bodrov, Hartikainen), 38. Něstěrov (Vorobjov), 56. Arzamascev (Něstěrov, Lazarev)


    HK Soči: Šikin (Artěmjev) – Bernackij, Semjonov "C", Pajgin, Jalasvaara, Kuzněcov, Mamašev, Malevič – Krikunov, Ignatuškin "A", A. Kosticin – Petersson, Maxwell "A", Skačkov – Ščastlivij, Warn, Anisin – De. Kazjonov, Ščegolkov, Dm. Kazjonov.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepisto, Loginov, Gončarov, Arzamascev, Derljuk, Bodrov, Višněvskij, Culygin – Enggvist, Grigorenko "C", Omark – Majorov, Hartikainen, Prochorkin "A" – Vorobjov, Něstěrov, Lazarev – Lisin, Makarov "A", Černov.

    Rozhodčí: Boman, Odins – Sivov, Šeljanin

    Diváci: 4.397
    ocianews.com