Jihlava – Přerov 7:5 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:5 (1:2, 4:0, 2:3)
HC ZUBR Přerov
Sobota 05.12.2015, 13:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Žákovská liga - starší žáci • 17. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poprvé v sezoně porazila Přerov, a to na domácím ledě poměrem 7:5, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (10:52:02)
     
    Třetí třetina byla hodně zajímavá. Hosté se dvakrát dotáhli na rozdíl jedné branky. Nejprve snížili Patrik Tarnoczy a Tomáš Hanák. Domácí Marian Havel sice znovu zvýšil vedení Dukly, ale krátce poté znovu snížil na deficit jednoho gólu Tomáš Hanák. Ale Dukla si již vítězství vzít nenechala, když jej stvrdil Tomáš Chlubna trefou do prázdné branky a vyhrála tak 7:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kaltounková poslala puk zřejmě naslepo na TOMÁŠE CHLUBNU, který přejel přes modrou a ihned poslal puk do opuštěné klece, čímž završuje svůj hattrick. Dukla tak zřejmě poprvé v sezoně nad Přerovem vyhraje! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    58:44
    Branka hostí je prázdná, Michal Postava je na střídačce.
     
    58:43
    Poslední šance hostí. Michal Poledna (JIH) jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 6-1.
     
    57:55
    Blíží se poslední dvě minuty zápasu a Dukla hraje aktivně před brankou Postavy. Hosté se nemohou dostat na druhou stranu kluziště.
     
    56:37
    V situaci dva na jednoho dostal puk na pravý kruh Havel, sjel si blíže k brance, ovšem Postava jej výborně vychytal.
     
    56:25
    Další velký tlak hostí, ale i tentokrát Krejčí s vypětím všech sil celou situaci uhasil.
     
    55:25
    Hosté se tlačí za srovnáním stavu, Dukla ale zatím odolává.
     
    54:36
    Kaltounková hledala z levé strany před brankou Chlubnu, na kterého prošla přihrávka, ovšem Postava se stačil přesunout a zneškodnit jeho střelu.
     
    54:14
    Přerov právě vstřelil branku!
    Právě to se také děje. TOMÁŠ HANÁK po čtvrtém gólu svého týmu střílí i pátou trefu, se prosadil z bezprostřední blízkosti u levé tyče Krejčího. Bez asistence.
     
    53:21
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Kristýna Kaltounková podrazila ve středovém kruhu soupeře a Přerovští mají možná poslední šanci, jak utkání zdramatizovat

    Na vyloučení: 5-1.
     
    52:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Havel s Čermákem se prosazují potřetí. Druhý jmenovaný se ještě před Postavou neprosadil, ovšem dorážka MARIANA HAVLA již byla úspěšná. Jihlava uskakuje soupeři na rozdíl dvou gólu a možná se dostává do rozhodujícího trháku. Asistence: Patrik Čermák.
     
    51:46
    Nebezpečno bylo tentokrát na druhé straně. Chlubna s Kaltounkovou a Machovským se snažili dorazit puk za záda Postavy, který neskutečným způsobem odolal.
     
    51:00
    Filip Petr projel po pravé straně před branku a trefil Krejčího přesně do hrudi. Ihned poté domácí gólman přerušuje hru, když schovává puk ve výstroji.
     
    50:37
    David Moravec získal kotouč na útočné modré a nedovolil hostům jít do protiútoku.
     
    49:02
    Přerov právě vstřelil branku!
    Náskok Dukly se smrsknul na jeden gól. Po hluchých minutách zaútočili hosté a konečně se jim povedla finální přihrávka, kdy TOMÁŠ HANÁK zužitkoval Petrovu přihrávku. Zubři jsou zpět v zápase. Asistence: Filip Petr.
     
    47:35
    Jihlava poctivě brání vlastní modrou a zatím nepouští hosty před Krejčího. Navíc se hráči v červeném a žlutém pouští do rychlých protiútoku, zatím však nikoliv gólových.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Chlubna (Poledna), 22. Chlubna (Kaltounková, Machovský), 23. Čermák (Havel), 36. Havel (Čermák), 36. Kaltounková (Chlubna), 53. Havel (Čermák), 60. Chlubna (Kaltounková) – 5. Ministr (Chytil), 15. Fencl (Hanák), 45. Tarnoczy (Fencl, Svozil), 50. Hanák (Petr), 55. Hanák


    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Pavlas) – Dúška, Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Moravec – Menšík, Čermák, Havel – Chlubna, Machovský, Kaltounková – Racek, Kochrda, Chvátal, Adam
    HC ZUBR Přerov: Postava – Raška, Zeman, Zábranský, Svozil, Chytil, Ministr, Fencl, Tarnoczy, Kolařík, Hanák, Petr

    Rozhodčí: Ryšavý – Havelka, Pova
    thejrc.org