Willem II – Cambuur 3:0 (kon.) | Feyenoord – Heracles 3:0 (kon.) | Nijmegen – Zwolle 2:2 (kon.)
Kerkrade – Groningen 0:0 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
3:0 (1:0)
Heracles Almelo
Neděle 06.12.2015, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem příznivcům holandského fotbalu. Eredivisie má na programu již své patnácté kolo, které nabízí mnoho zajímavých soubojů. My se společně zaměříme na střetnutí mezi Feyenoord Rotterdam a Heracles Almelo. Výkop je naplánován na 14:30.
     
    Heracles Almelo

    Heracles zažil fantastický vstup do sezóny. V posledních třech utkáních však přišel drobný výpadek v podobě dvou remíz a porážky. I přesto je Heracles Almelo na skvělé čtvrté pozici a dává najevo, že v letošní sezóně bude bojovat o postup do Evropské ligy. Zajímavostí je, že na hřištích soupeřů inkasoval Heracles třikrát více branek než na domácím trávníku. V posledním utkání vyrazil Heracles do Utrechtu, kde sice ještě deset minut před koncem držel remízu, ale nakonec prohrál 4:2!
     
    Feyenoord Rotterdam

    Feyenoord se neprobojoval do Evropské ligy, a proto se může plně soustředit na domácí soutěž. V té se zatím drží za vedoucím Ajaxem na druhé příčce. Na celek z hlavního města ztrácí pouhé tři body. Na domácí půdě je navíc Feyenoord úplně nejlepším týmem z holandské ligy. Před vlastními fanoušky ještě neprohrál a jen jednou remizoval. V minulém kole zajížděl Feyenoord na půdu Excelsioru, kde po celou dobu kontroloval průběh utkání a zvítězil 4:2. I dnes je domácí celek favoritem.
    Utkání se odehraje na tomto krásném stadionu, kde se dá očekávat skvělá atmosféra!

     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná utkání dnešních soupeřů nepřinášejí vždy jednoznačné výsledky. Heracles dokázal Feyenoord několikrát porazit. V posledním utkání, které se hrálo v únoru letošního roku, zvítězil Heracles na domácí půdě 2:0!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, Botteghin, Kongolo – El Ahmadi, Gustafsson, Vejinović – Kuijt (C), Kramer, Elia.
    Náhradníci: Hahn – Nelom, van der Heijden, Vilhena, Toornstra, Basaçikoglu, Kazim-Richards.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – Tannane, Weghorst, Gosens.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Vujičević, van Ooijen, Darri, Navrátil, Gladon.

    Rozhodčí: Nijhuis – Siebert, Schaap.
     
    Oba celky již nastoupily na hrací plochu. Domácí Feyenoord bude hrát v tradiční červenobílé kombinaci. Hosté nastoupí v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili výkopem dnešní utkání. Míč okamžitě mířil dopředu na Weghorsta, ale ten byl dobře střežen Zomerem.
     
    2
    Po nádherné kolmé přihrávce se do pokutového území řítil El Ahmadi. Těsně před vápnem se mu míč zapletl mezi nohama a El Ahmadi se poroučel k zemi.
     
    3
    Na druhé straně si Tannane narazil míč s Weghorstem, píchl si jej do pokutového území, ale už jej nedostihl na hrací ploše.
     
    4
    Po hlavičkované ve středu hřiště zatlačil Gosens na statického Kardorpa, který raději odkopl míč do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    5
    Weghorst už málem upaloval sám kolem postranní čáry, jenže jej zastavil hvizd rozhodčího. Útočník Heraclese si při zpracování pomohl rukou.
     
    6
    El Ahmadi spěchal za další dlouhou přihrávkou kolem postranní čáry. Tentokrát před ním včas zakročil pozorný Fledderus.
     
    7
    Fledderus si pořádně zkomplikoval situaci, když otálel s rozehrávkou. Dirk Kuijt se k němu rychle přiblížil a obránce hostů měl co dělat, aby míč udržel v bezpečí.
     
    8
    Další prudkou přihrávku na rozběhnutého El Ahmadiho zastavil znovu Fledderus, který neváhal a proti míči rychle vystoupil.
     
    9
    Na tribunách to pořádně bouří. Rozhodčí nejprve neodpískal zákrok na Kongola a poté naopak nařídil přímý kop proti domácímu celku.
     
    10
    Elia srdnatě bojoval o míč u postranní čáry. Tannane však nedal kůži zadarmo a udržel míč pro Heracles.
     
    11
    Kuijt procpal míč do pokutového území, kde o něj bojoval Kramer, jenže důrazně hrající te Wierik jej k němu nepustil.
     
    12
    Pelupessy zahnal nepřesnou přihrávkou Fledderuse až k postranní čáře. Kapitán hostů už míč na hrací ploše nezastihl ani ve skluzu.
     
    13
    Gosens posílal do pokutového území centr z levé strany, Weghorst se k míči sice dostal, ale v tísni si jej nedokázal zpracovat.
     
    14
    Nádherný pas kolem postranní čáry dostal Elia, vybojoval jen autové vhazování, ale Droste se po něm zahnal loktem. Rozhodčí nechává tento přestupek bez povšimnutí.
     
    15
    Rychlý protiútok hostů se snažil vyšperkovat Weghorst. Jeho vysoký centr mířil na zadní tyč, kde stál Gosens, ale na míč nedoskočil.
     
    16
    Kuijt na polovině hřiště odehrál míč v tísni jen do autu. Úvod zápasu je zatím plný nepřesností. Hosté budou vhazovat.
     
    17
    Za dlouhým míčem spěchal Droste. Přihrávka od Kuijta byla však příliš prudká a pravý bek Feyenoordu ji i přes velkou snahu na hrací ploše nezastihl.
     
    18
    Kramer jen lehce přiťukl míč směrem na Kuijta, ale ten se ke střele nedostal. Kramerův úmysl přečetl ZOmer a míč nekompromisně odpálil do bezpečí.
     
    19
    Tannane napadal rozehrávku Feyenoordu, jenže Kongolo si s celou situací elegantně poradil a rozehrál přesně na spoluhráče ve středu hřiště.
     
    20
    Kuijt naservíroval míč na bližší tyč, kde se rybičkou snažil o zakončení Michiel Kramer. Zomer byl u míče jako první a odhlavičkoval jej mimo pokutové území.
     
    21
    Kombinaci Feyenoordu na polovině hřiště přerušil patičkou Pelupessy. Domácí však u míče zůstanou, jelikož budou vhazovat.
     
    22
    Hosté zahrávali rohový kop. Vysoký centr mířil na vzdálenější tyč, kde stál připravený Weghorst, ale Botteghina přehlavičkovat nedokázal.
     
    23
    Kuijt vyslal parádní přihrávku za obranu, kde si sbíhal aktivní Elia, jenže i tentokrát byla přihrávka zkušeného hráče Feyenoordu příliš prudká.
     
    24
    Fledderus chtěl urychlit hru dlouhým a prudkým míčem na Weghorsta. Nyní se však nepotýkal s přesností a odevzdal míč Vermeerovi.
     
    25
    Kongolo podnikl výlet kolem postranní čáry, nasadil Tannanemu jesličky. Hostujícímu hráči už nezbývalo nic jiného, než poslat Kongola k zemi.
     
    26
    Exekuce přímého kopu se chopil Vejinović. Prudký centr na bližší tyč odvrátila obrana Heraclesu bez větších problémů do bezpečí.
     
    27
    El Ahmadi tentorkát dostihl přihrávku za obranu a ve skluzu centroval před branku. Dráhu míči zastoupil Tannane a Feyenoord rozehraje rohový kop.
     
    28
    Po rohovém kopu nebezpečí pro Castra nepřišlo. V pokutovém území hostů jednoznačně kralují zadáci Heraclesu.
     
    29
    Bruns si předkopl míč kolem levé postranní čáry a řítil se do otevřené obrany domácích. Na poslední chvíli mu cestu zastoupil Karsdorp.
     
    30
    Je za námi půlhodina utkání, které nabízí velké množství nepřesných přihrávek. Na obou stranách zatím kralují obrany a na první šanci stále čekáme.
     
    31
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Neskutečně šťastná branka pro Feyenoord! ELJERO ELIA se u postranní čáry zbavil obránce a poslal zakroucený centr do pokutového území, kde si nabíhal Kuijt, ale míč už netečoval, což zmátlo brankáře Castra. Míč si to poté odrazem o tyč namířil za brankovou čáru!
    31. Eljero ELIA - 1:0
     
    33
    Tentokrát se Kuijt ocitl v roli centrujícího hráče. Po jednom ze soubojů v pokutovém území se domácí dožadovali pokutového kopu, jenže rozhodčí zůstává ledově klidný.
     
    34
    Na druhé straně zahrával Heracles rohový kop. Míč přeletěl všechny hlavičkáře a Vermeer jej nikým neatakován vyboxoval mimo vápno.
     
    35
    Hra nabírá na pořádném tempu. Droste se u rohového praporku dostal k centru, který obrana Heraclesu odvrátila znovu k jeho nohám. Šance na reparát skončila podobným nezdarem.
     
    36
    Bruns dostal příliš mnoho prostoru k odcentrování. Přízemním centrem našel prostor, kde se nacházel Weghorst, ale ten se zrovna rozběhl opačným směrem!
     
    37
    Domácí mohli přidat druhou branku! Eliův centr vyrazil Castro jen ke Kramerovi, který v tísni zakončil jen do břevna! Jeho rána byla tečována a Feyenoord zahraje rohový kop.
    37. Sražená střela do břevna
     
    38
    Kop od rohového praporku nebezpečí sice nepřinesl, ale po dalším faulu hostujícího celku dostanou domácí šanci na reparát.
     
    39
    S tou však musí počkat, jelikož Fledderus se ve výskoku srazil s vlastním brankářem a je hodně otřesený.
     
    40
    Ani tentokrát Feyenoord nezahrozil a hosté raději odkopli míč na polovinu soupeře. Hráči Heraclese si na chvíli mohou oddechnout.
     
    41
    Kongolo si pořádně zahrál s nervy domácích fanoušků. Levý bek Feyenoordu otálel s rozehrávkou, čehož si všiml Tannane. Naštěstí pro Feyenoord se míč od hráče Heraclesu odrazil do zámezí.
     
    42
    Tannane je v posledních minutách hodně aktivní. Nyní si to namířil s míčem ovnou do pokutového území, na jehož hranici upadl po souboji s te Wierikem. Rozhodčí ani tentokrát nepíská pokutový kop.
     
    43
    Gustafsson se snažil zpracovat si míč na prsa na hranici pokutového území. Na záda mu však dýchal Vejinović a o míč domácího záložníka připravil.
     
    44
    Domácí získali míč na vlastní polovině a budou vhazovat. Kongolo nikam nespěchá, Feyenoord chce dohrát první půli bez zbytečných komplikací.
     
    45
    EL Ahmadi potáhl míč před pokutové území, kde jej přistrčil Kuijtovi, který hledal obloučkem přes obránce Kramera. Míč končí v rukavicích Castra.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty!
     
    45+1
    Ke střele z hranice pokutového území se dostal Gustaffson. Jeho ránu vyrazil Castro jistým zákrokem na rohový kop.
     
    45+2
    Po dalším centru do pokutového území mířil centr na volného Kramera, který však nemohl hrát, jelikož stál v ofsajdové pozici.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Domácí Feyenoord v něm byl jasně lepším týmem, jenže v první půlhodině hry chyběla domácím přesnost. Svou převahu však dokázali vyjádřit brankou. Elia odcentroval od postranní čáry a míč šťastně skončil za brankovou čarou. Poté měl ještě možnost Kramer, ale jeho sražená rána skončila na břevně. Do šaten se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhé půle. Kongolo okamžitě potáhl míč kolem postranní čáry. Přes zákrok na hranici pravidel se k centru nedostal, jenže rozhodčí znovu neodpískal faul.
     
    47
    Karsdorp táhl míč kolem pravé postranní čáry. Překvapivou přihrávkou hledal Dirka Kuijta, před nímž skvěle skluzem zakročil Zomer.
     
    48
    Kuijt si tentokrát potáhl míč středem hřiště a nechal se faulovat těsně před šestnáctkou. Domácí mají k dispozici standardní situaci z nadějné pozice.
     
    49
    Kongolo si nyní trochu pomohl rukama, ale zákrok mu prošel. Poté se ještě dostal do pokutového území, ale nechal míč za sebou. I přesto rozehraje Feyenoord rohový kop.
     
    50
    Centr od rohového praporku nenašel nikoho v červenobílém dresu. Hosté se osvobodili, ale odkopli míč jen k zadákům Feyenoordu.
     
    51
    Po další standardní situaci, kterou obstaral Dirk Kuijt, skončil míč v rukavicích připraveného Castra. Hosté zatím přímé kopy brání skvěle.
     
    52
    Vermeerův dlouhý odkop hledal Kuijta. Ten se sice natlačil před obránce, ale už si nedokázal zpracovat míč na prsa a přišel o něj.
     
    53
    Hosté přišli o míč na polovině hřiště, Gustafsson okamžitě hledal prudkou přihrávkou rozběhutého Kuijta. Zomer obětavým skluzem odkopl míč do zámezí.
     
    54
    Na druhé straně si Bruns pustil míč za sebe a dostal se k centru z hranice pokutového území. Botteghin srazil míč na rohový kop.
     
    55
    Na další centr před branku Feyenoordu si naskočil Bel Hassani, jenže z hranice malého vápna mířil vysoko nad branku.
     
    56
    K další střele se nyní probojoval Tannane. Jeho rána byla sice prudká, ale opět netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    57
    Hraje se nahoru dolů. K centru z pravé strany se nyní odhodlal Karsdorp, ale jeho přízemní míč našel jen kopačku Fledderuse.
     
    58
    Máme tady první žlutou kartu. Za svůj nedovolený zákrok na polovině hřiště vidí žlutou kartu Vejinović.
     
    59
    Domácím se odlepilo od kopaček štěstíčko. Hráčům Feyenoordu se nedaří zpracovat jednoduché přihrávky a nyní jsou to hosté, kdo kraluje na hřišti.
     
    60
    Elia se nepohodl se spoluhráčem a jeho zaváhání musel hasit ven Beek, který za svůj zákrok rovněž vidí žlutou kartu.
     
    61
    Míč si postavil Weghorst, připravil si dlouhý rozběh, ale svou tvrdou střelu napálil pouze do čtyřčlenné zdi. Hosté prováhali dobrou šanci.
     
    62
    Pelupessy jen lehce přizvedl míč a div, že obloučkem nenašel rozběhnutého Weghorsta, který už by šel sám na branku Feyenoordu.
     
    63
    Mike te Wierik zastavil rychlý protiútok domácích jen za cenu nedovoleného zákroku a také on vidí z rukou rozhodčího žlutou kartu.
     
    64
    Míč si přichystal Dirk Kuijt. Jeho rána se ještě otřela o čtyřčlennou zeď a míč poté zamířil mimo branku. Domácí rozehrají rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Marko Vejinović, přichází Tonny Vilhena.
     
    66
    Po důrazném zákroku ven Beeka na Kuijta si domácí rohový kop vyzkoušejí ještě jednou, tentokrát z druhé strany hřiště.
     
    67
    Po centru od rohového praporku poskakoval míč v pokutovém území. Akrobatickým způsobem se snažil zakončovat aktivní Kuijt, ale pokus o nůžky mu nevyšel.
     
    68
    Zpoza hranice pokutového území se do míče opřel Gustafsson. Jeho ránu srazila obrana Heraclese jen na další rohový kop.
     
    69
    Z něj už nebezpečí pro branku Brama Castra nepřišlo. Hostům zbývá na vyrovnání dvacet minut, avšak domácí fotbalisté jim nedávají příliš mnoho prostoru ke kombinaci.
     
    70
    Tannane si sice poradil se dvěma protihráči, poté se snažil najít rozběhnutého Gosense, ale jeho přihrávka byla příliš krátká.
     
    71
    Hra je přerušena. Na trávníků zůstává ležet domácí stoper Botteghin, který se drží za nohu. Zdá se, že bude schopný v utkání pokračovat.
     
    72
    Tak nakonec ne. Botteghin už má na sobě bundu a domácí trenér už chystá střídaní.
     
    72
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Eric Botteghin, přichází Jan-Arie van der Heijden.
     
    73
    Karsdorp se vydal na výlet do pokutového území soupeře. Z rohu velkého vápna vyslal prudkou přízemní střelu, který však minula zařízení.
     
    74
    Hra je znovu přerušena. Po tvrdém střetu zůstávají na trávníku ležet Kongolo a Tannane. Oba jsou na tom lépe než Botteghin.
     
    75
    Nováček na hřišti van der Heijden se uvedl nedovoleným zákrokem na polovině hřiště. Po jeho zákroku se jen těžko zvedá Zomer.
     
    76
    Za dlouhou přihrávkou kolem postranní čáry spěchal Droste. Kongolo si nepřidělával zbytečnou práci a odkopl míč do zámezí.
     
    77
    Obrovská šance hostů na vyrovnání! Bruns prostrčil míč na rozběhnutého Tannaneho, který postupoval sám na brankáře, ale z bezprostřední blízkosti minul branku!
    77. Obrovská šance na vyrovnání
     
    78
    Domácí celek si je vědom toho, že je na hřišti momentálně horším týmem a snaží se kouskovat hru dlouhým zdržováním.
     
    79
    Kongolo si naběhl do pokutového území, kde se uvolnil, navedl si míč na levačku, ale z ostrého úhlu vypálil jen do boční sítě.
     
    79
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Brahim Darri.
     
    80
    Na druhé straně hrací plochy spěchal za míčem střídající Darri, ale Vermeer si poradil ve stylu Manuela Neuera a vyrazil pro míč mimo pokutové území.
     
    81
    Hosté se nemohou usadit před pokutovým územím Feyenoordu. Dlouhá přihrávka končí až za brankovou čarou. Vermeer bude rozehrávat.
     
    82
    Zomer neudržel nervy po odpískaném nedovoleném zákroku, pustil se do šarvátky, ve které uhodil soupeře a vidí červenou kartu!
     
    84
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Feyenoord okamžitě využívá svou početní převahu! Na centrovaný míč si na vzdálenější tyči naskočil DIRK KUIJT a prudkou hlavičkou do protipohybu brankáře zvyšuje vedení Feyenoordu na 2:0!
    84. Dirk KUIJT - 2:0
     
    86
    Domácí mohli přidat další branku. Před Kramarem sebral míč na poslední chvíli ze vzduchu brankář Castro!
     
    87
    Domácí přidali třetí branku, avšak ta neplatí! Kuijtova přihrávka mířila do ofsajdu, čehož si asistent rozhodčího všiml a odmával ofsajd!
     
    88
    Feyenoord jednoznačně kontroluje závěr utkání. Domácí mají v poli o jednoho hráče navíc a v posledních minutách takřka nepouštějí hostující celek k míči.
     
    89
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Oussama Tannane, přichází Paul Gladon.
     
    90
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Feyenoord si závěr utkání užívá! Tonny Vilhena potáhl míč do pokutového území, kde jej přenechal MICHIELU KRAMEROVI, který z první propálil Castra!
    90. Michiel KRAMER - 3:0
     
    90+1
    Nastavují se 2 minuty!
     
    90+2
    Hosté se ještě jednou vydali na polovinu Feyenoordu, kde však o míč přišli a domácí už jen čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Feyenoord Rotterdam potvrdil roli favorita a zvítězil 3:0! Úvod utkání byl sice plný nepřesností, avšak domácí šli do vedení díky šťastné brance, kterou obstaral Elia. Ve druhé půli se hosté dostávali do hry, byli lepší, jenže vše zhatil Zomer, který se po zkratu musel poroučet předčasně do sprch. Feyenoord přesilovku okamžitě využil brankou Kuijta a v poslední minutě završil skóre Kramer. Domácí se tedy i po dnešní výhře drží za Ajaxem na druhém místě.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:13.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Těším se na Vás u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne. (16:34:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 31. Elia, 84. Kuijt, 90. Kramer

    Karty:   58. Vejinović (FEY), 60. van Beek (FEY) – 63. te Wierik (HRC)   82. Zomer (HRC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:13.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, van Beek, Botteghin (72. van der Heijden), Kongolo – El Ahmadi, Gustafsson, Vejinović (65. Vilhena) – Kuijt (C), Kramer, Elia.
    Náhradníci: Hahn – Nelom, van der Heijden, Vilhena, Toornstra, Basaçikoglu, Kazim-Richards.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – Tannane (89. Gladon), Weghorst, Gosens (79. Darri).
    Náhradníci: Fij – Bosz, Vujičević, van Ooijen, Darri, Navrátil, Gladon.

    Rozhodčí: Nijhuis – Siebert, Schaap
    bahis siteleri