Slovensko – Česko 0:2 (kon.) | Švédsko – USA 1:0 (kon.) | Rusko – Finsko 6:4 (kon.)
Kanada – Dánsko 6:1 (kon.)
konec
Slovensko
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Česko
Pondělí 28.12.2015, 13:09 • Hartwall Aréna, Helsinky • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči dnešního zápasu byli zvoleni Adam Húska a Vít Vaněček!

    To je z mé strany již opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (15:23:28)
     
    Hartwall Arénou právě zní česká hymna!
     
    První třetina dnešního federálního derby sice branku nenabídlo, nicméně jsme viděli velmi aktivní výkon českého celku. Svěřenci Jakuba Petra měli k dispozici přesilovou hru, na jejím konci měl velkou šanci Špaček, nicméně Húska dokázal kotouč udržet přes brankovou čarou. V závěru první třetiny byl český tým aktivnější, a dokázal se dostat do šancí. Jednu z nich měl Lakatoš, nicméně jeho střelu Húska dokázal vyrazit. Adam Húska měl v první třetině podstatně více práce než Vít Vaněček, nicméně ani jeden z brankářů neinkasoval.

    Druhá třetina nabídla jedinou branku, a ta skončila, k naší radosti, ve slovenské brance! Do druhé třetiny však vstoupili lépe slovenští hokejisté, kteří měli k dispozici dvě přesilové hry, a také si vytvořili velké šance! Ve 25. minutě trefil Christian Jaroš tyč! V závěru třetiny však přišla i přesilová hra českého celku, a ta byla využita! Krásnou střelou se prosadil David Pastrňák, který poslal náš celek do vedení!

    Ve třetí třetině hrál český celek velmi aktivně, a hlavně skvěle bránil! V 52. minutě navíc přišla druhá branka, když se s velkou porcí štěstí prosadil Domink Lakatoš! Závěrečný slovenský nakonec nepřišel, co však přišlo, byly české šance! Velkou šanci měl hlavně Špaček, nicméně Húska již neinkasoval!
    Česká reprezentace se díky dnešní výhře výrazně přiblížila postupu do čtvrtfinále

     
    Je konec! Český celek zvládl dnešní těžký zápas se Slovenskem, a díky dnešní výhře se výrazně přibližuje k postupu do čtvrfinále!
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Naši vyhráli vhazování v útočném pásmu, a opět se dostáváme do kombinace. Výborný závěr českého celku!
     
    59:23
    Teď však slovenský celek nezvládl rozehrávku, a kotouč končí na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje přes Húsku!
     
    58:54
    Český výběr odvádí v závěru velmi dobrý výkon, a čtvrtá formace se nadále drží v útočném pásmu. Čas běží, a do konce zbývá již jen minuta ...
     
    58:23
    Po pravé straně najel do útočného pásma Voženílek, který to zkusil, nicméně jeho pokus nebyl přesný. Česká formace však nadále zůstává v kombinaci v útočném pásmu.
     
    57:52
    Následně se však dostal ke kotouči ve vlastním pásmu Smejkal, který nahodil kotouč přes celé kluziště na Húsku, a zakázané uvolnění se tak nepíská!
     
    57:31
    Třetí formace slovenského celku velmi symapticky kombinovala v útočném pásmu, nicméně zatím se nemůže dostat do zakončení.
     
    56:48
    David Pastrňák vyslal velmi dobrou ránu z mezikruží, a slovenský brankář vyrazil kotouč pouze doleva, kde se nacházel Michael Špaček. Český útočník pohotově vypálil, nicméně Húska se velmi rychle přesunul!
     
    56:26
    David Sklenička najel do středního pásma, a před modrou zkusil vystřelit. Střela plzenského beka nebyla špatná, nicméně Húska si dokázal poradit!
     
    56:09
    Moravčík udržel pásmo, a našel přihrávkou za brankou Pospíšila. Jeho přihrávka mířila před branku, kde se však nikdo ze Slováků k puku nedostal!
     
    55:41
    Velkou šanci měl Filip Chlapík, který se dostal ke kotouči před Húskou, nicméně na zakončení měl málo času, a slovenský brankář dokázal zasáhnout!
     
    55:24
    Na druhé straně to zkoušel Hrušík, nicméně jeho nahození skončilu u Vaněčka, který raději přikryl hru.
    Húska ve slovenské bráně mírně zaváhal!
     
    55:07
    Dobrou střelu vyslal Šimon Stránský, jehož rána sice mířila mimo, nicméně kotouč se odrazil od mantinelu zpět do brankoviště. Od Húsky se následně kotouč odrazil do branky, nicméně obránce Sloboda dokázal puk odpálit!
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 37. Pastrňák (Zbořil, Kaše), 52. Lakatoš (Hronek)


    Slovensko: Húska (Škrovánek) – Sloboda, Jaroš (C), Koch, Černák (A), Moravčík, Romančík, Maier – Paločko, Milý, Sukeľ – Šiška, Pospíšil, Hrušík – Bondra, Huňa, Sádecký – Briestenský, Surový, Lešťan Trenér: Ernest Bokroš
    Česko: Vaněček (Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek – Pastrňák (A), Špaček, Smejkal – Chlapík, Lakatoš, Kaše (A) – Stránský, Veselý, Tomášek – Voženílek, Ordoš, Šoustal Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Andris Ansons , Aleksi Rantala – Alexander Otmachov, Alexander Waldejer
    bahis siteleri