Lugano – Jokerit 4:6 (kon.) | Team Canada – Davos 2:0 (kon.)
konec
HC Lugano
4:6 (0:1, 4:2, 0:3)
Jokerit Helsinky
Pondělí 28.12.2015, 15:00 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jokerit sice zvítězil, ale přímý postup do semifinále si zajistilo Lugano. Finy čeká čtvrtfinále, ke kterému nastoupí už zítra.

     
    Utkání končí! Jokerit sice ve třetí třetině otočil třemi zásahy skóre až na 4:6, ovšem z prvního místa tabulky skupiny A přesto postupuje přímo do semifinále turnaje Lugano. Finský celek totiž potřeboval vstřelit ještě jednu branku, kterou už nevytěžil ani ze závěrečné power-play.

    V závěrečné části byl klub z Helsinek jasně lepší. Už ve 41. minutě vyrovnal Philip Larsen, a když si střídající brankář Merzlikins srazil puk do vlastní branky po střele Arturse Kuldy, vedl Jokerit 4:5. Hosté pak ze svého náporu vytěžili ještě zásah Villeho Lajunena, ale vytouženou sedmou trefu už svěřenci kouče Erkky Westerlunda nepřidali. Lugano se tak může těšit na semifinále, naopak Jokerit bude čekat na svého čtvrtfinálového soupeře. (17:24:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Branka Jokeritu je prázdná, Finové sice vedou, ale nyní se snaží o postup z prvního místa. K tomu potřebují vstřelit ještě jeden gól!
     
    58:54
    Hosté se dostali s pukem do středního pásma.
     
    58:29
    Je tu oddechový čas Jokeritu.
     
    58:29
    Larsenovu bombu od modré zastavil Merzlikins i přesto, že jeden z bránících hráčů kotouč tečoval.
     
    58:22
    Hráči Jokeritu se snaží přidat ještě jeden gól, který by jim zajistil postup z prvního místa. Jensenovu střelu zastavil Merzlikins.
     
    57:51
    Od modré pálil Lajunen. Merzlikins kotouč viděl a vyrazil ho.
    57:10 Joensuu trefil z levého kruhu břevno domácí branky!
     
    57:10
    Joensuu jel z levé strany na Merzlikinse a zamířil do horní tyčky!
     
    56:25
    Jokerit kontroluje hru, ve třetí třetině je jasně lepším týmem.
     
    55:36
    Talaja na levé straně zavezl puk až do útočného pásma. Jeho střela byla sražena za branku.
     
    55:15
    Kozun musel před útočnou modrou přibrzdit a vystavil tak své spoluhráče do ofsajdu.
     
    55:00
    Zakázané uvolnění Jokeritu.
    53:21 Ville LAJUNEN - 4:6
     
    53:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A je to 4:6 pro Jokerit! Výborně hrající Kozun předložil skvělou přihrávku najíždějícímu VILLEMU LAJUNENOVI, jenž z pravého kruhu zamířil nad padajícího Merzlikinse. Asistence: Pekka Jormakka.
    53:06 Regin backhandovou kličkou proti Merzlikinsovi neuspěl!
     
    53:06
    Kozun připravil gólovku Reginovi. Ten šel do bekhendové kličky, ale Merzlikins uzavřel prostor mezi betony všas a tentokrát podržel svůj tým.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 21. Glenn (Stapleton, Pettersson), 23. Kienzle (Filppula), 37. Brunner (Hofmann), 38. Klasen (Pettersson) – 18. Kozun (Lajunen), 24. Kennedy, 32. Talaja, 41. Larsen, 46. Kulda, 54. Lajunen (Jormakka)


    HC Lugano: Owuya (41. Merzlikins) – Spang, Glenn, Chiesa (A), Furrer (A), Hirschi (C), Kparghai, Kienzle, Sartori – Pettersson, Mårtensson, Klasen – Brunner, Stapleton, Bertaggia – Walker, Filppula, Hofmann – Fazzini, Dal, Romanenghi.
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius)– Jensen, Larsen, Jaakola, Todd, Kulda, Lajunen (A), Salminen, Sneck – Joensuu, Regin (C), Kozun – Kennedy, Pelletier, Aaltonen – Hagman, Sallinen, Jormakka – Talaja, Wirtanen (A), Gymer.
    bahis siteleri