Lugano – Jokerit 4:6 (kon.) | Team Canada – Davos 2:0 (kon.)
konec
Team Canada
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HC Davos
Pondělí 28.12.2015, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc. (22:30:43)
     
    Po tomto utkání je tedy jasno i o konečném pořadí ve skupině! Kanaďané získali plný počet bodů a zajistili si triumf ve skupině, což znamená, že postupují rovnou do semifinále. Davos odešel jako poražený z obou zápasů a v zítřejším čtvrtfinále se střetne s Jokeritem! Ve druhém utkání o postup do semifinále proti sobě nastoupí Mannheim a Jekatěrinburg. Ještě doplním, že dalším semifinalistou je švýcarské Lugano.
    Kanaďané si dnešním triumfem zajistili přímý postup do semifinále. Svého soupeře se dozvědí zítra.

     
    Je dobojováno! Team Canada poráží domácí Davos 2:0 a zajišťuje si první příčku ve skupině. Kanaďané rozhodli o svém vítězství ve druhé dvacetiminutovce, kdy během sedmi minut vsítili dvě branky. V šestadvacáté minutě otevřel skóre po parádní přihrávce Alexandre Giroux! Kanaďané poté sevřeli svého soupeře ještě více a o sedm minut později přidal druhou branku osamocený Chris DiDomenico! Brankář Genoni navíc zlikvidoval několik obrovských šancí Kanady a zabránil debaklu! Ve třetí třetině si Davos nevypracoval žádný souvislý tlak a Team Canada bez problémů uhájil svůj náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    I přes nepříznivý výsledek panuje ve Vaillant aréně elektrizující atmosféra. Švýcarští fandové si tento turnaj užívají.
     
    58:41
    Davos promarnil další velkou příležitost! Před Glassem se k vynikající přihrávce dostal Aeschlimann, ale z těsné blízkosti netrefil branku!
     
    58:14
    Conacher dovezl kotouč za modrou čáru, nahodil jej za branku a odjel střídat.
     
    57:38
    Další akci Teamu Canady zastavuje ofsajd. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:21
    Kanaďané vyslali na Genoniho branku několik střeleckých pokusů. Brankář Davosu však nemusel zasahovat ani proti Pyattovi a ani proti Girouxovi.
     
    56:57
    Nahození od mantinelu prosvištělo kolem Glassovy branky. Davosu ubíhá čas hodně rychle.
     
    56:20
    Conecher dlouho bojoval za brankou se dvěma protivníky, nakonec vyvezl kotouč, ale k zakončení se přes skvělý obranný zákrok nedostal.
     
    55:46
    Hokejisté Teamu Canada už poklidně dohrávají utkání, nepouští soupeře do vlastní třetiny a drží kotouč co nejdál od vlastní branky.
     
    54:57
    Giroux si krásnou kličkou připravil dobrou šanci, jenže se ocitl příliš blízko Genonimu a v tísni už nedokázal zamířit mezi tři tyče!
     
    54:08
    DiDomenico dostal kotouč v útočném pásmu, přehodil si jej na forhend, ale střelou kolem obránce posla puk těsně vedle pravé tyče.
    Po chybě Genoniho se do výborné pozice dostal Giroux, brankář Davosu ale své zaváhání perfektním způsobem napravil!
     
    53:31
    Na druhé straně se musel zase předvést Genoni. Brankář Davosu nyní zlikvidoval několik střeleckých pokusů soupeře a stálé drží šance Davosu na zvrat.
     
    52:48
    Nyní se už musel Glass ohánět! Proti táhlé střele zápěstím včas vykopl svůj beton a kotouč vyrazil mimo tři tyče!
     
    52:20
    Lindgren vyzkoušel Glassovu pozornost. Brankář Teamu Canada raději podržel kotouč v lapačce. Vhazovat se bude po jeho pravici.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 26. Giroux (Lombardi), 32. DiDomenico (Pyatt)


    Team Canada: Glass (MacIntyre) – Bergeron, Picard, Aulie, Johnson, Carrick, Cundari, Clark, Vukovic – Pyatt, Sheppard, DiDomenico, Giroux, Lombardi, D'Agostini, Conacher, Roy, Ellison, Paillé, Malhotra, Emmerton
    HC Davos: Genoni (Senn) – Brejčák, Du Bois, Forster, Guerra, Jung, Paschoud, Koistinen, Nater – Aeschlimann, Ambühl, Corvi, Jörg, Lindgren, Moss, Portmann, Picard, Ryser, Schläpfer, Sciaroni, Setoguchi
    bahis siteleri