Česko – Švédsko 2:3 (kon.) | Rusko – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Rusko
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Finsko
Středa 13.01.2016, 01:30 • Meridian Centre, St. Catharines, Kanada • Mistrovství světa žen do 18 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:10 Fanuza KADIROVOVÁ - 3:0
     
    58:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To by nebyla ruská kapitánka, aby nám neukázala ještě víc! Chviličku po vhazování zůstala FANUZA KADIROVOVÁ volná mezi finskými obránkyněmi, nakopla torpédo a byla sama před brankářkou. Zakončila sice do tyčky, ale od té se puk odrazil do zad Pajarinenové a pak smolně za čáru – 3:0!
    57:58 Fanuza KADIROVOVÁ - 2:0
     
    57:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No a zdá se, že známe jméno posledního semifinalisty! Chytře vyhozený puk Běloglazovové dojela FANUZA KADIROVOVÁ, která dokázala i z velkého úhlu neomylně trefit prázdnou branku – 2:0! Asistence: Darja Běloglazovová.
    57:44 Tarakanovová již byla překonána, jenže puk v ruské brance ani teď neskončil!
     
    57:44
    Tarakanovová už byla překonaná, ale žádná z Finek nedokázala puk dorazit do branky.
     
    57:34
    Není na co čekat, Finky se pokusí vyrovnat v power-play bez brankářky!
     
    57:34
    Finská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    55:04
    Reakce přichází z hokejky Jelizavety Zenčenkové. Proti jejímu průniku musela Pajarinenová vykopnout pravý beton, pak jí spoluhráčky pomohly odclonit dorážející soupeřky.
    54:34 Další průnik Nieminenové po pravé straně rovněž končí finským neúspěchem, ruská gólmanka stále drží těsné vedení svého týmu!
     
    54:34
    A zase ta Nieminenová, znovu protancovala po pravé straně, ale s ruskou brankářkou si neví rady!
    53:21 Nieminenová své sólo přes celé pásmo do gólového konce nedotáhla, Tarakanovová si s ní zkušeně poradila!
     
    53:21
    Nieminenová už mohla zařídit vyrovnání! Krásně se protáhla přes celé útočné pásmo, ale obrovitá Tarakanovová ji vystínovala a zasahuje.
    49:20 Pajarinenová se vytáhla skvělým zákrokem proti další ruské střele!
     
    49:20
    Finky už jsou kompletní, v závěru je naopak musela podržet Pajarinenová skvělým zákrokem proti ruské dvojici z elitního útoku.
    48:57 Nieminenová se utrhla do brejku při vlastním oslabení, při pokusu o kličku byla zjevně seknuta jednou z ruských hráček, píšťalka hlavní dusí však zůstala němá.
     
    48:57
    Neuvěřitelné! Petra Nieminenová se v oslabení protáhla do sóla, zkoušela bekhendovou kličku, ale nezakončila – podle mého s jasným ruským sekáním! Ale nepíská se.
     
    47:13
    Teď už se však na finské straně vylučuje. Sini Karjalainenová (FIN) si odsedí dvě minuty za podražení, tedy aspoň doufá, že si je odsedí.
     
    46:14
    No, Běloglazovová byla dvěma Finkami hlídaná mnohem líp než Kajínek na Mírově. Po sebevědomém průniku se poroučela na led, ale bez trestu.
    45:24 Zenčenková krásně našla Lichačevovou u finské branky, ta se sice protáhla před gólmanku Pajarinenovou, překonat ji však již nedokázala!
     
    45:24
    Zenčenková to provedla nádherně! Vrátila se s pukem kousek dozadu, aby o mantinel poslala do kličky Lichačevovou. Ta se protáhla z úhlu před gólmanku, žádné z volných místeček ale netrefila a Pajarinenová zasahuje!
     
    43:46
    Hlavně Běloglazovová působí velké zmatky ve finské obraně, dvakrát střílela z prostoru mezi kruhy. Ale nebyly to stoprocentní šance.
    36:57 Kadirovová zkusila zakončení á la Peter Forsberg, jenže chyběl malý kousek!
     
    36:57
    Po útočném buly vybojovala na Finkách kotouč Kadirovová, z úhlu vyjela před branku a pak chtěla vrátit puk k první tyčce jako Peter Forsberg! Ale tahle úchvatná kulišárna skončila těsně vedle.
     
    36:41
    Melotindosová hledala v přečíslení Nieminenovou, ovšem ruská obránkyně dokázala přihrávku zblokovat.
    35:57 Kadirovová vybídla k teči Beloglazovovou, tu ovšem vychytala betonem Pajarinenová
     
    35:57
    Po delší době jsme se dočkali ohrožení ze strany Kadirovové. Ta se prosmýkla středem pole a pak vybídla k teči Běloglazovovou, ovšem její zakončení skvěle vytáhla betonem Pajarinenová!
    34:56 Tarakanovová máchla lapačkou po střele Nieminenové naprázdno, puk naštěstí pro Rusky skončil mimo.
     
    34:56
    Rusko už hraje v plném počtu, ale skvělá první formace Finek pokračovala v náporu. Petra Nieminenová střílela z velkého úhlu a Tarakanovová máchla lapačkou, puk v ní ovšem neměla. Naštěstí pro ní skončil vedle branky.
     
    32:43
    Lasička Nieminenová si aspoň vynutila přesilovku! Anna Klimkinová (RUS) – 2 minuty za hru tělem.
    32:40 Säkkinenová se dostala k dorážce střely Nieminenové, jenže ani ona neuspěla!
     
    32:40
    Nejlepší finské hráčky Nieminenová se Säkkinenovou se dostaly do šance, druhá jmenovaná ale z dorážky sama před gólmankou neuspěla!
    29:01 Kadirovová dostala perfektní pas do brejku, jenže branku Finek ve stoprocentní pozici přestřelila!
     
    29:01
    Fanuza Kadirovová si počkala na dlouhý pas a dopředu uháněla sama! neměla však rychlost a soupeřka jí dojížděla, tak musela pálit brzo. O fous přestřelila finské břevno!
     
    26:28
    Ne, Finky nehrají vůbec špatně, musí se vyhnout faulům. A teď si naopak vyzkoušejí přesilovku Darja Seredinová (RUS) pyká za držení.
     
    26:17
    Finky jsou kompletní a právě Nieminenová na konci oslabení spěchala dopředu. Obránkyně s pomocí gólmanky ji ovšem zabránily v bekhendové kličce, ke které se chystala.
    25:29 Jedna z ruských hráček nedokázala využít zaváhání Nieminenové při rozehrávce.
     
    25:29
    Petra Nieminenová namazala puk ruské hráčce na hokejku, ale pak k ní na hraně faulu stihla přistoupit a svou chybu napravila!
     
    24:05
    A už zase ne. Zenčenková si obhazovala Sini Karjalainenovou (FIN), která si ji naložila na záda jak uhlí do vagónu. Menší trest za nedovolené bránění, další přesilovka pro favorita.
    23:35 Faljachovová vyjela z rohu kluziště a zkusila sama zakončit, leč neuspěla.
     
    23:35
    Landyš Faljachovová to zkusila sama, vyjela z velkého úhlu a bekhendem zkusila trefit místo u tyčky. Na brankářku ovšem nevyzrála.
     
    21:39
    Jenže Finky měly velké problémy s ruským forčekingem, a to rezultuje v jejich čtvrté oslabení! Minni Lehtopeltová (FIN) zadržela doráždející Faljachovovou a pyká za hákování.
    19:13 Bekhend Reinikainenové dokázala ruská gólmanka vytěsnit do rohu kluziště!
     
    19:13
    Vynikající první třetina mohla skončit vyrovnaným skóre, před ruskou gólmankou se po puku natáhla Reinikainenová. Bekhend jí ale Tarakanovová vytěsnila do rohu!
    18:12 Zenčenková hraje v první třetině skvělou partii a po jejím dalším průniku nechybělo mnoho, aby Pajarinenová lovila puk ze své branky podruhé!
     
    18:12
    Jelizaveta Zenčenková hraje ve velké pohodě, teď se pokoušela protlačit středem hřiště. Ale finská obránkyně jí nepustila do gólovky.
    15:38 Säkkinenová se statečně rvala na hranici brankoviště, puk se jí však za záda Tarakanovové dostat nepodařilo.
     
    15:38
    A pozor! Průbojná kapitánka Sara Säkkinenová se rvala na brankovišti, kde dokázala šťouchnout do puku. Tarakanovová, vůbec nejvyšší hráčka šampionátu, ovšem měla prostor na ledě pokrytý.
    13:08 Skvělou práci Zenčenkové s pukem nedokázala Lichačevová přetavit ve vedoucí branku ruské sborné!
     
    13:08
    Zenčenková předvedla na pravé straně úžasnou kličku a nabídla puk střílenou přihrávku Lichačevové. Ta ale tečuje puk těsně vedle!
    10:31 Kadirovová se dostala k dorážce, proti jejímu backhandovému pokusu se ale Pajarinenová stačila včas přesunout!
     
    10:31
    K odraženému kotouči se dostala Kadirovová, ale dorážka jí moc nesedla a Pajarinenová se dokázala přesunout! Finky hrají ve čtyřech.
     
    10:12
    Eve Savanderová (FIN) – 2 minuty za podražení. Rusky mají krátkou přesilovku pět na tři.
     
    09:22
    Velký nápor sborné, která střílí ze zadních pozic. Pajarinenová už musela několikrát zasahovat.
     
    08:25
    Další pohroma pro finský tým se možná blíží. Aino Karppinenová (FIN) je vyloučena za podražení uhánějící Kadirovové, ale tenhle faul si rozhodčí vymyslely.
    07:50 Darja BĚLOGLAZOVOVÁ - 1:0
     
    07:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruská přesilovka trvala jen 24 sekund a favoritky se po šťastném gólu ujímají vedení! Dělovka Pirogovové šla mimo, ovšem od zadního hrazení se odrazila ke druhé tyčce, kde číhala DARJA BĚLOGLAZOVOVÁ. Rychle dokázala zasunout puk do prázdné brány a je to 1:0. Asistence: Nina Pirogovová, Jelena Vodopjanovová.
     
    07:26
    Je tady první početní výhoda ruského výběru. Petra Nieminenová (FIN) je vyloučena za faul loktem.
    06:58 Bekhend Dobrodějevové z prostoru mezi kruhy skončil jen těsně vedle finské svatyně!
     
    06:58
    Dobrodějevová si nebezpečně sjela až mezi kruhy, ale svůj bekhend na finskou branku neprotlačila.
    03:17 Melotindosová nezpracovala přihrávku spoluhráčky a tak z možného přečíslení Finek nic kloudného nevzešlo.
     
    03:17
    Säkkinenová s Melotindosovou se v přesilovce netradičně dostaly do přečíslení. Druhá jmenovaná ale nezpracovala přihrávku od své spoluhráčky.
     
    02:47
    Rusky se dopustily útočného faulu a jdou poprvé do čtyř. Darja Běloglazovová (RUS) je vyloučena za hru tělem.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Běloglazovová (Pirogovová, Vodopjanovová), 58. Kadirovová (Běloglazovová), 59. Kadirovová


    Rusko: Tarakanovová (Merkuševová) – Pirogovová "A", Lobovová, Zuboková, Sederinová, Klimkinová, Těrjoškinová, Puginová, Novikovová – Kadirovová "C", Běloglazovová, Vodopjanovová – Lichačevová, Zenčenková, Dobrodějevová – Dorofejevová "A", Šatalovová, Senčukovová – Bolgarevová, Kulišovová, Faljachovová. Trenér: Alexandr Uljankin.
    Finsko: Pajarinenová (Oksmanová) – Karjalainenová "A", Savanderová, Kahraová, Lehtopeltová, Karppinenová, Siiraová, Tohilaová, Ukkolaová – Nieminenová "A", Melotindosová, Säkkinenová "C" – Nylundová, Nousiainenová, Reinikainenová – Sahlströmová, Klemolaová, Keromaaová – Lappiová, Katajamäkiová, Uddová. Trenér: Jari Risku.

    Rozhodčí: Grisonová – McGurryová (obě CAN), Torribio Rousselinová (FRA).
    bahis siteleri