Francie – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Česko – Finsko 3:1 (kon.) | USA – Švédsko 4:0 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Finsko
Čtvrtek 14.01.2016, 18:00 • Seymour-Hannah Center • Mistrovství světa žen do 18 let • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Oksmanová jde z branky. Finsko to zkouší v šesti!
    Sofia SAHLSTRÖMOVÁ - 3:1
     
    54:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se ještě dočkáme dramatičtější koncovky. SOFIA SAHLSTRÖMOVÁ byla ideálně postavená před brankou a dokázala tečovat nahození z modré. Zechovská měla jen velmi málo času na reakci. Asistence: Missa Klemolaová a Linnea Melotindosová.
    Adéla JŮZKOVÁ - 3:0
     
    47:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Třetí česká branka! Topolská dostala na levé straně dostatek prostoru na to, aby nahodila před branku. ADÉLA JŮZKOVÁ do dráhy puku skvěle vložila hůl a Oksmanové nedala šanci. Asistence: Tereza Topolská.
     
    43:05
    Po střele Nieminenové se k vyraženému kotouči dostala jedna z Finek a nebyla daleko od trefení odkryté části branky. Velkou šanci ale zmařila nepřesná střela.
    Důraz Maškové před brankou
     
    41:37
    Mašková měla velkou šanci. Na brankovišti šla hodně odvážně za zakončením. Kotouč ale dorazit nedokázala, Oksmanová beton u levé tyče udržela.
    Kamila SMETKOVÁ - 2:0
     
    34:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól pro KAMILU SMETKOVOU a Češky už odskakují na rozdíl dvou branek. Juniorka byla s kotoučem před Finkou v brance sama. V jasné pozici nezklamala a zamířila přesně nad vyrážečku. Asistence: Noemi Neubauerová.
    Střela Säkkinenové do břevna
     
    23:10
    Säkkinenová švihem trefuje břevno české branky!
    Obrovská šance Finska na vyrovnání
     
    20:38
    S první šancí druhé třetiny přišly ale Finky. Po samostatném úniku, které skvěle zastavila Zechovská, měla Säkkinenová před sebou odkrytou branku. Dorážku ale vůbec nezvládla.
    Samostatný únik Hymlárové
     
    16:27
    Hymlárová ujela finské obraně a dostala se do samostatného úniku. Bekhendem chtěla zamířit mezi betony. Oksmanová připravena.
    Kamila SMETKOVÁ - 1:0
     
    09:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky v přesilovce otevírají skóre zápasu. Po nahození z modré čáry se nejrychleji zorientovala KAMILA SMETKOVÁ, které dokázala ze skrumáže propálit finskou brankářku. Asistence: Martina Zedníková a Magdalena Erbenová.
     
    08:02
    První přesilovka pro Česko. Za nedovolené bránění bude pykat Reinikainenová.
    Obrovská šance Pátkové v oslabení
     
    04:57
    Pátková skvělým napadáním rozehrávky před Oksmanovou ukořistila kotouč, ale před brankářkou nedokázala zakončit. Kotouč ji sjel z čepele.
     
    03:38
    Další komplikace pro český tým. Jůzková inkasuje menší trest za hákování.
     
    01:22
    První přesilovku si zahraje. České juniorky hrály v šesti, trest odpyká Smetková.

    David Soumar

    Branky a nahrávky: 10. Smetková (Zedníková, Erbenová), 35. Smetková (Neubauerová), 48. Jůzková (Topolská) – 55. Sahlströmová (Klemolaová, Melotindosová)


    Česko: Zechovská (Jandová) – Martinů, Zíková "A", Erbenová, Zedníková, Kosinová, Pytlíková, Holá, Bartošová – Patočková, Hymlárová, Bucifalová – Smetková, Pátková "A", Neubauerová – Mašková "C", Jůzková, Topolská – Vozdecká.
    Finsko: Oksmanová (Pajarinenová) – Karjalainenová "A", Nieminenová "A", Kahraová, Tohilaová, Karppinenová, Siiraová, Lehtopeltoová, Lappiová – Savanderová, Nylundová, Säkkinenová "C" – Melotindosová, Nousiainenová, Sahlströmová – Reinikainenová, Klemolaová, Keromaaová – Katajamäkiová, Uddová, Ukkolaová.

    Rozhodčí: Picavetová – Torribo Rouselinová (obě Francie) McGurryová (Kanda)
    bahis siteleri