Chabarovsk – Viťaz 1:4 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Novokuzněck – Záhřeb 5:1 (kon.)
Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (kon.) | Jaroslavl – Soči 3:6 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Dynamo Moskva
Neděle 31.01.2016, 08:00 • Fetisov hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v zápase

    Admiral Vladivostok: 25

    Dinamo Moskva: 20 (10:21:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 550 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani na jedné straně nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Máme za sebou utkání plné šancí, branek, ale také vyhrocenějších situací, zejména ve druhé třetině, kdy bylo na co koukat. Hosté právě ve druhé periodě otočili vývoj utkání na svou stranu, od té doby už soupeře nepustili do výsledkového trháku a odvážejí si tak z ledu Vladivostoku všechny tři body. Na konci třetí třetiny sice ještě domácí zkusili hru bez brankáře, vítězství svého týmu gólem do prázdné branky ovšem potvrdil v pohodě Šipov. Dinamo Moskva tedy vítězí na kluzišti Admiralu poměrem 5:2. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji krásný nedělní den.
     
    Konec zápasu.
    Ilja ŠIPOV - 2:5
     
    59:40
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi dnešního klání je definitivně rozhodnuto, po více jak dvou minutách se hostům z Dinama Moskva přeci jen daří trefit odkrytou klec Vladivostoku, která sice ještě byla chráněna jedním z obránců, ale ani on nezabránil pátému kotouči v síti Admiralu. Hosté tedy závěr utkání zvládli v pohodě a tohle je pro ně další odměnou. Puk do odkryté svatyně namířil ILJA ŠIPOV, jenž se následně mohl radovat. Asistence: Alexej Těreščenko, Dmitrij Višněvskij.
     
    59:35
    Už jen vteřiny a je jasné, že tohle už Vladivostok nestihne.
     
    59:03
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Jeden z forvardů domácích se sice dostal ke střele na branku, ovšem ta těsně netrefila horní tyčku.
     
    58:28
    Stále prázdná branka Admiralu, jenže Moskva se zatím nesoustředí na její trefení, protože Dinamo dává především pozor na situaci před svou klecí.
     
    58:03
    Domácí fanoušci si v hledišti žádají branku, ale zatím se Vladivostok nedostává ke střeleckým možnostem, které by Jerjomenka mohly zaskočit.
     
    57:28
    Dinamo vyhozením prázdnou branku netrefilo, to už jsou domácí v plném počtu.
     
    56:56
    Brankář Igor Bobkov navíc zůstává na střídačce, Vladivostok tedy zkouší hru v šesti, navíc ještě v závěru přesilové hry.
     
    56:56
    Domácí mužstvo si vybírá oddechový čas, trenér Vladivostoku vycítil, že je čas na poradu.
     
    56:56
    Přesilovka Admiralu se pomalu krátí, kotouč teď navíc vytečovaný někam mezi diváky, takže se bude muset znovu vhazovat.
     
    56:39
    A zase vyhození až k brankáři Bobkovovi. Jde vidět, jak si Dinamo Moskva v závěru utkání věří, a to i ve svém vlastním oslabení.
     
    56:06
    Hosté se ovšem velice rychle osvobozují a neponechávají nic náhodě. Naopak, velmi dobrá obranná práce Osipova.
     
    55:26
    Hostující Mat Robinson dostává od rozhodčího dvě minuty za podražení. A to znamená, že Admiral Vladivostok čekají dvě minuty přesilovky. Nejspíše jedna z posledních šancí domácích, jak něco udělat s výsledkem.
     
    55:20
    Hned po dalším vhazování šance na zakončení pro Podšendjalova, ale ten ranou z první minul tři tyče.
     
    54:35
    Hala malinko zahučela, když se sám před brankou Jerjomenka na okamžik ocitl útočník Kuzněcov. Jenže ten neobdržel zavčas kotouč na svou hokejku.
     
    54:09
    Ale už rozehrává také domácí obránce Bartulis, který hned musel zpátky za branku, aby mohl počkat, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    53:31
    Těreščenko se zjevil na pravém kruhu, aby mohl pálit po své přípravě. Ale když už se pomalu chystal na zakončení, kotouč mu z hokejky vypíchl obránce domácích.
     
    52:55
    Zdá se, že se zatím Admiral nedostane jen tak lehce k nějakému tlaku, který by mu získal šance na alespoň vyrovnání výsledku.
     
    52:22
    Zákrok Bobkova na druhé straně hrací plochy. Ten byl ale ze škatulky těch jednodušších.
     
    52:05
    Vladivostok se po delší prodlevě dostává do šancí před Jerjomenkem, do střely se konkrétně tlačil Voronin. Ale jeho pokus zápěstím brankáře soka nepřekvapil.
     
    51:35
    Po čtvrté brance Moskvy tempo hry zase malinko opadlo. Důkazem budiž vyhození Dinama na další zakázané uvolnění ve třetí třetině.
     
    51:05
    Puk má pod svou lapačkou brankář Jerjomenko a vhazovat se za několik okamžiků bude právě před jeho zraky.
     
    50:45
    Už se hraje posledních deset minut základní hrací doby, puk za svou klecí rozehrávají hosté. Ti se teď pochopitelně nikam hnát nemusejí-
    Arťom FJODOROV - 2:4
     
    48:50
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Na světě je další využitá přesilovka hostujících hráčů Dinamo Moskva, ti se sice moc dobře nerozestavěli na začátku své početní výhody, ale její druhou část už zvládli velice dobře. Po rychlé kombinaci ze strany na stranu obdržel kus černé gumy na hokejku ARŤOM FJODOROV, jenž svým druhým gólem v utkání a s úsměvem na rtech posílá Moskvu do vedení o dvě branky. Teď to bude pro hráče Admiralu Vladivostok zase ještě o nějaký kousek těžší. Uvidíme, jak si s tím domácí poradí. Asistence: Dmitrij Višněvskij, Alexej Cvetkov.
     
    48:25
    Už polovina hostující početní výhodu je minulostí. Dinamo stále kombinuje, Gorovikov se dokonce pokusil o střelu z první na pravé straně, ale minul branku.
     
    47:55
    Přesilovka Dinama ale zatím není tolik nebezpečná, Vladivostoku už se daří napodruhé vyhodit kus černé gumy pryč přes všechny čáry.
     
    47:23
    Navíc jsou tu další problémy pro domácí Admiral, na dvě minuty za držení musí jít pykat Dmitrij Lugin, ten už si dnes na trestné lavici pobyl, bude tam muset sedět znovu. Přesilovka pro Moskvu.
     
    47:08
    Fjodorov měl na pravé straně hodně místa, takže si ještě potáhl kotouč a zkusil jej střelou zápěstím pověsit pod horní tyčku. Nakonec ovšem vůbec netrefil branku.
     
    46:30
    Po menší přestávce před vhazováním už se znovu hraje a pásmo pro sebe zkusili získat bojovníci Admiralu. To se jim nyní ovšem tak úplně nezdařilo.
     
    46:10
    Dobré nahození hostujícího beka Osipova na klec Bobkova, které mělo být asi ještě tečováno. Jenže kus černé gumy nakonec zůstal někde na zadním mantinelu, pak už jej zpracovali domácí hokejisté.
     
    45:39
    Dinamo si dává veliký pozor na to, aby nechybovalo při nahrávkách u vlastní klece. Tam se totiž kotouč v posledních momentech pohybuje hodně často.
     
    45:08
    Vladivostoku je jasné, že bude muset pomalu začít otevírat zadní vrátka a trochu riskovat, také proto se Lisov nyní snažil sám protlačit až k brance. Ale neúspěšně.
     
    44:37
    Nebezpečná rána domácího obránce Bartulise od modré čáry, po které hala zahučela. Ale kotouč se odrazil pouze od zadního mantinelu mimo domácí hokejky.
     
    44:06
    Začátek třetí třetiny určitě není pro diváky tolik atraktivní jako úvod třetí třetiny duelu, ale i tak je vidět na obou stranách snaha dostat se do zakončení.
     
    43:15
    Přehazování kotouče ze strany na stranu nakonec lépe dopadlo pro Vladivostok, které poměrně lacino získal útočné pásmo a zkusil vyslat pecku od modré čáry.
     
    42:54
    Bobkov nebude riskovat a nahozený puk z dálky raději podrží v rukavici. Už se připravuje na další práci u jeho zařízení.
     
    42:30
    Makarov to zkoušel společně se spoluhráčem rychle zase přes modrou čáru. Ale tihle dva dále pokračovat nemohli, jinak by se totiž dostali do postavení mimo hru.
     
    42:11
    Vyhození kotouče hostů na zakázané uvolnění, hra se vrací před brankáře Jerjomenka.
     
    41:39
    Střela jednoho z beků Moskvy z dálky, na kterou Bobkov moc dobře neviděl. Puk ovšem nakonec vůbec netrefil zařízení.
     
    41:09
    Rychlá rozehrávka Dinama zpoza vlastní klece teď malinko zaskočila Admiral, avšak Moskva si z toho zakončení na klec nevytvořila.
     
    40:28
    Už se ovšem po menší časové odmlce znovu hraje a hostující Pestuško to zkoušel sám přes modrou čáru. Ovšem neměl nikoho do kombinace, takže jeho akce brzy skončila.
     
    40:19
    Za brankou hostů se strhla rozmíška, ale nejedná se nakonec o nic, za co by se muselo vylučovat.
     
    40:12
    Jako první se puku ve třetí třetině zmocnili hokejisté Dinama, ale ti jen vyhodili puk za branku soupeře a čekali, co hráči v modrém vymyslí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Admiral Vladivostok: 16

    Dinamo Moskva: 11
     
    Zanedlouho začne třetí třetina, do které si těsné vedení o jednu branku ponese hostující tým z Moskvy.
     
    Máme za sebou druhou třetinu mezi Vladivostokem a Moskvou, ve které se diváci v hale ani u obrazovek rozhodně nudit nemohli. Padly celkem čtyři branky a Dinamo díky tomu otočilo výsledek na svou stranu. Je ale jasné, že poslední dějství bude ještě hodně napínavé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Ještě jedno vhazování ve středním pásmu. Ale zatím to vypadá, že další trefy se v prostředním dějství nedočkáme.
     
    39:06
    Už běží poslední minuta druhé dvacetiminutovky, s kotoučem na hokejce se nyní promenádoval ve středním pásmu Robinson, ale brzy o touš přišel.
     
    38:40
    Čas do konce druhé třetiny postupně ubývá, oproti první polovině utkání je to nyní Dinamo, kdo má mnohem více ze hry.
     
    37:26
    Bobkov má další zákrok, ale teď pouze vyrazil před sebe a jeho spoluhráči vyhodili na zakázané uvolnění.
    Maxim KARPOV - 2:3
     
    36:49
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Při hře ve čtyřech sice branka ani na jedné straně nepadla, ale když se mužstva dostala zpátky do plného počtu, už se radují muži Dinama Moskva. Opět chyba Admiralu Vladivostok před vlastním brankářem, kde se otevřela vrátka. Ale důležitá byla především šikovnost MAXIMA KARPOVA, jenž se nebál jít sám proti třem hráčům soupeře v modrém trikotu. A nakonec tento hokejista po krásné individuální akci propasíroval kus černé gumy mezi betony domácího ochránce svatyně Bobkova. Asistence: Dmitrij Sinicyn, Andrej Alexejev.
     
    35:55
    Dvojice hráčů v modrém trikotu se zjevila před brankovištěm Jerjomenka, ale Lugin nestačil trefit pod horní tyčkou. Po dlouhé době veliká šance Admiralu.
     
    35:03
    Avšak i Vladivostok si dělal zálusk na střelu z první, Jakovlev ovšem netrefil puk z první tak, jak si asi představoval.
     
    34:30
    Při hře ve čtyřech zatím obě strany opatrné, více kupředu se ovšem snaží dostat Dinamo, které by rádo využilo rozhození soupeře.
     
    34:18
    Tak přeci jen se nakonec vylučovat bude. A to z hostujících i domácích řad. Alexej Těreščenko inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení, jeho soupeř Jaroslav Alševskij sedí za hrubost..
     
    34:11
    Hra přerušena, jelikož se u mantinelu strhla menší šarvátka. Vypadá to ovšem, že hlavní rozhodčí za tento moment nebude udělovat tresty.
     
    33:35
    Dvojice hráčů v bílém trikotu se pomalu dostávala do přečíslení dva na jednoho, avšak Vladivostok stačil situaci v problémech na poslední chvíli dobruslit.
     
    33:01
    Poté, co jsme viděli tři rychlé branky za sebou a spoustu velkých šanci, se na další větší možnost čeká. Hra se malinko uklidnila a obrany stabilizovaly.
     
    32:15
    Osipov to zkoušel sám přes modrou čáru, aby mohl získat útočnou třetinu pro Moskvu. Jenže neměl kolem sebe žádné forvardy, které by mohl nahrát, takže dál nepostupoval.
     
    32:04
    Vyhození Dinama Moskva na zakázané uvolnění se sice nepískalo, ovšem postavení mimo hru už ano.
     
    30:50
    Kotouč létá ze strany na stranu, před malou chvílí se kus černé pryže pokusil uklidit za brankáře soka Pestuško, ale pozdě.
     
    30:02
    Hra už se malinko stačila uklidnit. I tak ovšem sledujeme, v porovnání s první třetinou, hokejovou divočinu.
     
    29:18
    Mironov nahodil puk směrem na branku a tento hokejista Admiralu doufal, že kotouč ještě někdo z jeho spoluhráčů tečuje směrem na klec. To se ovšem nestalo.
     
    28:38
    Hosté se ale zatím nemohou dostat z tlaku před vlastní brankou a Vladivostok dělá vše pro to, aby se hned dostal k další střele na branku.
     
    27:35
    Hosté zpátky v plném počtu a po dvou minutách tedy můžeme znovu sledovat hru v pěti proti pěti.
     
    26:45
    Už se zdálo, že by mohl Booth zakončovat z první, avšak na poslední chvíli jej o kotouč obral protihráč. Nyní to na ledě vypadá, jako by oba celky úplně zapomněly na své obrany.
     
    26:09
    Ale zatím je to Dinamo, kdo se ve vlastním oslabení drží před brankou soupeře a trápí svého soka hned několika kombinacemi.
     
    25:48
    Přesilovou hru si zahraje domácí tým, dvě minuty tedy má k dobru Vladivostok na to, aby se dostal zpátky do vedení. Je to Těreščenko, kdo dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    Ansel GALIMOV - 2:2
     
    24:35
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je tedy branková smršť, která pokračuje i nadále a máme vyrovnáno ve Vladivostoku na 2:2! Znovu se s tím Dinamo vůbec nepáralo a celkem s klidem na duši poslalo kotouč do sítě brankáře Bobkova. U zrodu celé akce stála trojice hráčů v bílem trikotu, na konci se ke střele do horní poloviny klec dostal ANSEL GALIMOV, jenž pravděpodobně hodně zaskočil nejen hráče na ledě, ale i většinu přítomných diváků v hale. Budeme tedy sledovat znovu vyrovnanou bitvu. Bez asistence.
    Arťom PODŠENDJALOV - 2:1
     
    23:14
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak pozor, to jsou hodně zajímavé chvíle na začátku druhé třetiny a fanoušci v hledišti se rozhodně nudit nemohou. Trvalo to jen deset vteřin a Jerjomenko a všichni hostující hokejisté se musejí chytat za hlavu. Velice rychlý protiútok totiž dokázali muži Admiralu Vladivostok založit a těžili z toho velmi hbitě, když se prosadil krásným zakončením z první ARŤOM PODŠENDJALOV. Navíc je to trefa ve vlastním oslabení. Asistence: Alexander Kuzněcov.
    Arťom FJODOROV - 1:1
     
    23:04
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Ale teď už je vyrovnáno a hostující tým Dinamo Moskva nakonec přesilovku v pěti proti třem využívá, i když už se zdálo, že i s touto variantou budou mít Moskevští další trable. Poměrně pohledná kombinace, kterou nakonec hokejisté v bílých trikotech předvedli, kus černé gumy poté po střele z první do sítě poslal ARŤOM FJODOROV. Tady už to brankář Bobkov mohl stihnout jen velmi těžko. Asistence: Alexej Cvetkov, Ansel Galimov.
     
    22:45
    Zatím ale výborná domácí práce v oslabení, jeden z bránících hráčů v modrém trikotu v pohodě vyhodil puk a málem si dokonce vytvořil šanci.
     
    22:22
    Ale pozor, Dinamo si zahraje přesilovku pět na tři! Dvě minuty dostává nyní domácí hokejista Dugin a tohle budou perné vteřiny pro Admiral Vladivostok, který nyní bude mít spoustu starostí.
     
    22:04
    Po ráně Kokareva z první se Bobkov jen ohlédl za sebe, avšak kotouč skončil pouze na zadním mantinelu. Vteřiny do konce dlouhé hostující přesilovky ubíhají a Moskva si zatím tolik šancí nevytvořila.
     
    21:35
    Hosté zpátky kolem klece Bobkova, ten ovšem zatím neměl tolik práce, jak by se mohlo na první pohled zdát.
     
    21:03
    Ještě více jak dvě minuty bude trvat hostující početní výhoda. Dinamo už nyní krouží za brankou soupeře a snaží se tam vymyslet nové kombinace.
     
    20:39
    Ve vlastním oslabení se ovšem ke střele od modré čáry dostali muži Vladivostoku. Pecku ovšem kryje vyrážečkou pohotový Jerjomenko.
     
    20:08
    Druhou třetinu začínají s pukem na hokejkách hráči Dinama. ti se Samozřejmě budou chtít dostat co nejdříve do pásma soupeře, kde budou moci aplikovat svou přesilovku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno ke vhození kotouče na ledovou plochu.
     
    Střely na branku po první třetině

    Admiral Vladivostok: 13

    Dinamo Moskva: 3
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, zanedlouho bude vhozeno úvodní buly prostřední části. Domácí do ní půjdou s vedením, hosté zase s přesilovkou na hokejkách.
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Máme za sebou úvodních dvacet minut ve Vladivostoku, domácí celek vede díky využité přesilové hře 1:0. Jenže na začátku druhé periody to budou hosté z Moskvy, kdo bude dohrávat zbytek dlouhé početní výhodě. Uvidíme, co nás ještě čeká.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Ještě jeden zákrok Jerjomenka v této části, do konce první periody už moc času nezbývá.
     
    19:08
    Hosté už rozehráli přesilovku, ale málem z toho zase byla šance pro Vladivostok. Už dnes podruhé v oslabení Admiral zahrozil.
     
    18:40
    Na ledě leží jeden z hostujících hokejistů, hráč Dynama byl udeřen někam do oblasti hlavy. A za tento zákrok bude rozhodčí také udělovat trestné minuty. Pykat míří Jonathan Blum, jenž zároveň dostává vyšší trest do konce utkání a hned míří do kabiny. Bude z toho pětiminutová přesilovka pro Moskvu.
     
    18:35
    Domácí se v oslabení ubránili, už hrají v plném počtu a zvládli tedy i druhé dnešní oslabení.
     
    17:47
    Většina domácího oslabení je pryč a kotouč se pohybuje za klecí Dinama, kde se jej snažil rozehrát Jerjomenko. Hned následně se musel dobrým zásahem na brankovišti tasit i Bobkov.
     
    17:28
    Puk se od zadního mantinelu odrazil mezi diváky, hra tedy musela být přerušena.
     
    17:02
    Tato přesilová hra Moskvy vypadá už daleko lépe, než tomu bylo v prvním případě. Však se také Těreščenko dlouho snažil o střelu, která mu jen těsně nesedla.
     
    16:38
    Výborný zásah Bobkova betony, který kvalitně podržel svůj celek nad vodou.
     
    16:23
    A ještě jedno vyloučení v první třetině, hlavní rozhodčí v této periodě tresty rozhodně nešetří. Pykat musí jít domácí hráč Admiralu Nikita Lisov, který poslal kus černé gumy přes mantinel.
     
    15:45
    Hraje se nyní ve středním pásmu, tam ale hosté zatím nestačili zkrotit kotouč.
    Dmitrij LUGIN - 1:0
     
    14:32
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen tu máme využitou přesilovku, nakonec se domácí opravdu dočkali. A je nutno konstatovat, že tato vedoucí branka je zasloužená, protože Admiral Vladivostok měl od začátku zápasu mnohem více ze hry a navíc si počínal mnohem více sebevědomě než zaskočení hosté. Vladivostok se v klidu usadil v pásmu soupeře a před brankou stojící a pohotový DMITRIJ LUGIN uklidil kus černé gumy za brankáře Jerjomenka. Tentokráte domácím pomohl určitě také důraz na brankovišti. Jak budou v následujících momentech reagovat hosté z Moskvy? Asistence: Oskars Bartulis, Mikhail Fisenko.
     
    14:01
    Ale hned na první pokus se daří Moskvě vyhodit puk až do pásma soupeře, Dinamo tedy může prostřídat síly na ledě a poslat do hry čerstvé hráče.
     
    13:29
    Druhé vyloučení hostujícího muže v první třetině, Admiral Vladivostok si tedy vyzkouší svou druhou početní výhodu. Za tvrdý zákrok na soupeře musí jít pykat Alexejev, jenž už sedí za katrem za podražení.
     
    13:05
    Domácí budou hrát přesilovku, už hrají ve výhodě s prázdnou brankou.
     
    12:45
    Nyní se hrálo poměrně dlouho ve středním pásmu, navíc se bude vylučovat.
     
    12:16
    Dinamo sice získalo puk po buly v útočném pásmu, ale v útočné třetině se zase tak dlouho udržet nedokázalo. Obranná práce domácích zatím funguje na jedničku.
     
    11:53
    Přesto je to nyní na druhé straně hrací plochy brankář Bobkov, kdo pro jistotu podrží puk pod svou lapačkou a zařídí nové buly po své pravé ruce.
     
    11:17
    Jerjomenko se musí pořádně ohánět a šanci vycítili také fanoušci v hledišti, kteří dávají svému týmu najevo hlasitou podporu. Není určitě pochyb o tom, kdo zatím diktuje tempo hry.
     
    10:58
    Sám do třech to zkoušel jeden z útočníků Admiralu a už je skoro tristní, jaké chyby nyní tropí hosté před vlastním gólmanem.
     
    10:25
    Pozorná rozehrávka Osipova nakonec málem zkažena, toho se snažil v rohu využít zakončením z otočky Booth, ale touš mu příliš nesedl na hokejku.
     
    09:55
    Po delší časové odmlce se na kotouč v útočné periodě dostávají také hosté, konkrétně jejich druhá formace. Ale se střelami na branku to zatím moc dobře nevypadá.
     
    09:30
    A zase lapačka ochránce hostující klece. Jerjomenko je zatím rozhodně vytíženějším brankářem na ledě.
     
    08:55
    Moskva zatím stále nestíhá tempo rozjeté Vladivostoku, ten očividně vůbec nechce soupeře pustit na kotouč, co se domácím mužům prozatím daří. Po střele z dálky má Jerjomenko další zákrok.
     
    08:35
    Sotva se po buly dostal obránce Blum ke střele, už se Dinamo postaralo o to, aby puk vyhozen tak, aby se nejedna o zakázané uvolnění.
     
    08:08
    Trest Fjodorova je u konce a ve stejnou chvíli se Kuzněcov řítil skoro sám na brankáře hostujícího týmu. Možná to byl beton Jerjomenka, co zabránilo průniku kotouče za brankovou čáru.
     
    07:35
    Až nyní puk v pásmu na holích Vladivostoku a domácí fanoušci si žádají "šajbu". Ta ale zatím nepřichází, protože kotouč ještě nebyl vypálen na Jerjomenka.
     
    07:02
    Ale vypadá to, že ani první domácí přesilovka nebude nebezpečná. Vladivostok se ještě pořádně nedostal na kotouč v útočném pásmu a nedaří se mu rozevřít přesilovkový deštník.
     
    06:21
    Puk ovšem okamžitě končí vyhození až u branky Bobkova. Ten vyjel z branky dostatečně daleko, aby kotouč mohl poslat hned zpátky na forvardy.
     
    06:06
    Dvě minuty za držení signalizuje hlavní rozhodčí pro hostujícího hokejistu Arťoma Fjodorova. Takže první přesilovka zápasu také pro domácí mužstvo a uvidíme, jak si Vladivostok povede.
     
    05:52
    Znovu velice dobrá práce v obraně Admiralu, i při hře v pěti na obou stranách. Jde vidět, že ubráněné oslabení domácímu celku pomohlo.
     
    05:28
    Lugin zpátky na ledové ploše, to znamená, že obě strany hrají v plném počtu a my stále čekáme na úvodní trefu střetnutí.
     
    05:01
    Tak tahle přesilovka zatím nevypadá vůbec dobře a zdá se, že domácí družina přežije úvodní oslabení v utkání bez obdrženého gólu.
     
    04:20
    Po několika kombinací Dinama puk zpátky v obranné třetině hostů, dostal jej tam pohotovou prací u obranné modré čáry Brjukvin.
     
    03:39
    Jenže ve vlastním oslabení unikla směrem na Jerjomenka dvojice domácích forvardů a málem z toho byly trable pro Dinamo. Teď veliké pochybení na hostující straně.
     
    03:18
    Sledujeme první vyloučení utkání. Na trestnou lavici míří domácí hokejista Dmitrij Lugin, který inkasuje od rozhodčího dvě minuty za hákování. Moskva si tak užije početní výhodu.
     
    02:50
    Jerjomenko za svou klecí poslal puk na obránce Mironova. Jenže ten si tolik nerozuměl s útočníky, pramení z toho postavení mimo hru Dinama.
     
    02:31
    A konečně si kotouče užije také ochránce svatyně Bobkov, jenž sice mohl rozehrávat, ale raději podržel kotouč pod lapačkou a zařídil nové buly po své levé ruce.
     
    02:10
    Stále se ještě Dinamo nemůže dostat na kotouč a Admiral má stle více ze hry, přestože do zakončení se zatím tolik protlačit nemůže.
     
    01:45
    Domácí Vladivostok ovšem zůstává za brankou Moskvy a snaží se z tohoto prostoru dostat do zakončení, to se ale zatím nedaří.
     
    01:07
    Zatím to vypadá na spíše vyčkávací taktiku, ani jedna strana zatím nechce udělat chybu. Rychlou nahrávkou na druhou stranu to sice zkoušel Lugin, ale puk nedoputoval tam, kam měl.
     
    00:50
    Stejný gólman si také zahrál s kotoučem. Ovšem rozehrávka Dinama nepřesná, kus černé gumy končí až na zakázaném uvolnění.
     
    00:25
    Obránce Bartulis to zkusil střelou z dálky o mantinel, ovšem kotouč se nedorazil na hokejky jeho spoluhráčů. Potom už si Jerjomenko připisuje první zásah lapačkou.
     
    00:09
    Jako první se kotouče na vhazování v tomto zápase zmocnili hokejisté Admiralu, ti se hned přes obránce snažili rozehrát první útok duelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se pomalu rozjíždějí na střídačky, úvodní pětice zase do středového kruhu. Pomalu se blížíme prvnímu vhození kotouče na ledovou plochu.
     
    Už jen hymna a budeme moci začít.
     
    Obě strany mají motivaci bojovat o body, o to zajímavější utkání bude. Fanoušci se pomalu scházejí do hlediště, za chvíli vjedou hráči ne ledovou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Bartulis, Blum, Kinrade, Zemčjonok, Kosmačjov, Lisov – Fisenko, Lugin, Alexandrov – Makarov, Podšendjalov, Kuzněcov – Booth, Dugin, Voronin – S. Alševskij, J. Alševskij, Jakovlev

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Mironov, Hietanen, Višněvskij, Robinson, Sinicyn, Solovjov – Těreščenko, Pestuško, Brjukvin – Babenko, Kokarev, Gorovikov – Cvetkov, Galimov, Fjodorov – Alexejev, Igumnov, Karpov – Šipov

    Rozhodčí: Gašilov, Odins – Lazarev, Raming.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu. Budeme už časně ráno sledovat duel KHL, určitě se máme na co těšit. Začínáme asi za deset minut, soupisky jsou již známy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání KHL, ve kterém na sebe narazí dva celky z opačných konferencí. Proti sobě se postaví domácí Admiral Vladivostok a hostující Dinamo Moskva. Pro kluby půjde o druhé vzájemné střetnutí v sezóně 2015/2016.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z týmů nenastupuje žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu už jednou v této sezóně utkaly, a to hned 1. září loňského kalendářního roku. Admiral Vladivostok zajížděl do hlavního města Ruska, kde zvítězil 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK

    Ve Vladivostoku si poměrně nedávno možná malinko oddechli, když konečně dokázali zastavit sérii porážek a v posledních dvou střetnutích urvali dvě výhry. Přestože mužstvo Admiralu udolalo Petrohrad i Podolsk až v samostatných nájezdech, potřebné body do tabulky si zařídilo. Admiral Vladivostok se aktuálně nachází na čtvrtém stupínku pořadníku Východní konference KHL, se ziskem rovných devadesáti bodů. Pakliže Vladivostok zabere, může ještě stále pomýšlet na posun do první trojice konference, která je mu nyní vzdálena na rozdíl šesti bodů. Největším tabulkovým soupeřem pro Admiral je aktuálně Ufa, který čítá na svém kontě jen o jediný bod méně.
     
    DINAMO MOSKVA

    Není pochyb o tom, že mužstvo z hlavního města Ruska by rádo do play-off, vždyť se také aktuálně pohybuje na šesté příčce Západní konference. Ztráta na čtvrté Soči pro Dinamo navíc činí jen jediný bod, takže dnešní hostující družina určitě má motivaci. Moskevští všechny tři předchozí duely zvládli dotáhnout do vítězného konce, přestože jeden z nich až po samostatných nájezdech. Naposledy Dinamo předčilo Chabarovsk na jeho ledě 5:2 a zaslouženě si z kluziště soka odváželo všechny body za výhru v základní hrací době. Dinamo Moskva ovšem musí dávat pozor také na příčky pod sebou, jelikož sen a Moskvu dotahuje se ztrátou jediného bodíku Nižnij Novgorod. Zvládne Dinamo zvítězit ve čtvrtém utkání za sebou?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 15. Lugin (Bartulis, Fisenko), 24. Podšendjalov (Kuzněcov) – 24. Fjodorov (Cvetkov, Galimov), 25. Galimov, 37. Karpov (Sinicyn, Alexejev), 49. Fjodorov (Višněvskij, Cvetkov), 60. Šipov (Těreščenko, Višněvskij)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Nalimov) – Bartulis, Blum, Kinrade, Zemčjonok, Kosmačjov, Lisov – Fisenko, Lugin, Alexandrov – Makarov, Podšendjalov, Kuzněcov – Booth, Dugin, Voronin – S. Alševskij, J. Alševskij, Jakovlev
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Osipov, Mironov, Hietanen, Višněvskij, Robinson, Sinicyn, Solovjov – Těreščenko, Pestuško, Brjukvin – Babenko, Kokarev, Gorovikov – Cvetkov, Galimov, Fjodorov – Alexejev, Igumnov, Karpov – Šipov

    Rozhodčí: Gašilov, Odins – Lazarev, Raming

    Diváci: 5 550
    bahis siteleri