Frosinone – Bologna 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Atalanta BC 2:1 (kon.) | Fiorentina – Carpi FC 2:1 (kon.)
Inter – Chievo 1:0 (kon.) | Juventus – Janov 1:0 (kon.) | Palermo – AC Milán 0:2 (kon.)
Lazio – Neapol 0:2 (kon.) | Sampdoria – Turín 2:2 (kon.) | Empoli – Udinese 1:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
0:2 (0:2)
SSC Neapol
Středa 03.02.2016, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! S.S.Lazio v domácím prostředí nestačilo na vedoucí SSC Neapol, a prohrálo 0:2!

    Do prvního poločasu vstoupila jednoznačně aktivnějši Neapol, která zahrozila hned v úvodu, kdy nebezpečně střílel Higuaín. Jeho pokus však Marchetti vyrazil. Ve 24. minutě již však Gonzalo Higuaín zaúřadoval, a poslal svůj tým do vedení! Hned o tři minuty později vedoucí celek Serie A navýšil své vedení, to když se prosadil José Callejón!

    Ve druhém poločase jsme již tak pohledný fotbal neviděli, a branka již nepadla. Jediné, co vzbudilo rozruch, bylo přerušení hry hlavním rozhodčí kvůli rasistickým urážkám na osobu Kalidou Koulibalyho ... Neapol následně své vítězství uhájila, a zůstává na čeel Serie A!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:40:29)
    Gonzalo Higuaín je opět hrdinou fanoušků Neapole

     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak, žlutou kartu ještě dostává střídající Keita, který nedokázal čistým způsobem zastavil pronikajícího Mertense.
     
    90+3
    Domácá stoper Konko hledal dlouhým nákopem na levé straně Luliće, který však míč nedokázal zpracovat, a míč skončil v zámezí.
     
    90+2
    V nastavení ještě hlavní rozhodčí uděluje hostujícímu Jorginhovi žlutou kartu za ostrý zákrok v souboji s domácím Maurim.
     
    90+1
    Christian Maggio to udělal velmi dobře na pravé straně, kde se dokázal dostat před Dušana Bastu, a ten následně italského obránce fauloval.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    V samotném závěru chtěl ještě vyrazit vpřed střídající Gabbiadini, nicméně toho nepříjemně dohrál Keita, a hra je přerušena.
     
    88
    Domácí celek vybojoval rohový kop, který rozehrál Senad Lulić. Následný centr bosenského záložníka sice našel před brankou Maurícia, ten se však nacházel v jasném ofsajdu, a hra je přerušena!
     
    88
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Filip Đorđević.
     
    87
    Na pravém křídle se pokoušel uvolnil střídající Keita, který však nedokázal přejít přes Koulibalyho. Senegalský stoper fauloval, a dostává žlutou kartu!
    Gonzalo Higuaín dnes sice jednu branku vstřelil, při střídání byl však hodně smutný ...

     
    86
    Lazio je však v posledních minutách velmi aktivní, a o další centr do pokutového území se tentokrát postaral Ogenyi Onazi. Jeho pokus však skončil přímo v rukavicích Reiny!
     
    85
    Na vlastní polovině se dostal k míči Felipe Andreson, který postupoval vpřed. Postup brazilského záložníka však dokázal zastavit stoper Raúl Albiol pouze za cenu faulu.
     
    84
    Felipe Andreson nestihl míč na hrací ploše, a tak zlostně kopl do míče. Přitom trefil jednoho z fotografů, kterému se však následně šel omluvit!
     
    83
    Ve středu hřiště se dostal k míči Ogenyi Onazi, který svým centrem našel na pravé straně Bastu. Bývalý bek Udine odcentroval, nicméně obrana Neapole dokázala centr odvrátit.
     
    82
    Raúl Albiol předvedl hodně riskantní rozehrávku, kdy málem nahrál soupeři. Nakonec míč skončil u Davida Lópeze, který krásně dostal míč k Hamšíkovi, a Neapol míří vpřed.
     
    81
    Následného rohového kopu se ujal Jorginho, jehož centr však nebyl příliš přesný, a domácí obrana centr odvrátila.

    Jan Havlovic

    Branky: 24. Higuaín (Callejón), 27. Callejón (L. Insigne)

    Karty:   38. Lulić (LAZ), 56. Hoedt (LAZ), 73. Maurício (LAZ), 90+4. Keita (LAZ) – 87. Koulibaly (NEA), 90+2. Jorginho (NEA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:13.
    S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Maurício, Konko, Hoedt – Parolo, Onazi – Candreva (39. Keita), Anderson (88. Đorđević), Lulić – Klose (70. S. Mauri).
    Náhradníci: Guerrieri, Berisha – Patric, S. Mauri, Đorđević, Keita, Gentiletti, Murgia.

    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić – David López, Jorginho, Hamšík – Callejón, Higuaín (71. Gabbiadini), L. Insigne (65. D. Mertens).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Ghoulam, Valdifiori, D. Mertens, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah, Regini.

    Rozhodčí: Massimiliano Irrati (Itálie)
    thejrc.org