Česko – Dobryj Ljod 7:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko 8:0 (kon.)
konec
Česko
7:3 (3:1, 3:1, 1:1)
Dobryj Ljod
Pátek 08.04.2016, 13:45 • Patinoire des Vergers, Ženeva • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Česká ženská reprezentace do 15 let tak na turnaji Geneve Futur Hockey Challenge nezaváhala ani na třetí pokus! Znovu se potvrdilo, že záleží jenom na našem výkonu. Když nám souhra drhne a necháváme mezery v obraně, soupeřky mají šance, ale když hrajeme tak, jak máme, tak je drtíme v pásmu.

    Vítězství 7:3 proti ruskému týmu Dobryj Ljod je naprosto zasloužené, všechny branky našeho soupeře vstřelila jeho nejlepší hráčka Jelizaveta Nikolajevová. Teď si na chvilku odpočineme a v 16:45 nás čeká druhý zápas dne proti domácímu Švýcarsku. Za chvíli na počtenou! (15:02:34)
     
    Konec zápasu.
     
    35:25
    Nikola Dýcková znovu stála úplně sama v gólovém prostoru, ani tentokrát však nenašla pro puk cestu do sítě.
     
    34:26
    Hra se vrátila do ruské třetiny. Natálie Mlýnková trefila z úhlu tyčku, potom měly obrovskou šanci Mazancová s Dýckovou, ale nestačilo to.
     
    33:12
    Dobryj Ljod právě vstřelil branku!
    Po vyhraném buly jsme až moc mysleli na gól, Rusky v mezikruží o fous ustály další nebezpečnou situaci a Glucharevová vyslala dopředu JELIZAVETU NIKOLAJEVOVOU. Tahounka Dobrého Ljodu měla dost času a v úniku tentokrát uspěla, když kotouč nekompromisně pověsila nad lapačku Švejdové. Ruská útočnice tím završila hattrick – 7:3. Asistence: Kristina Glucharevová, Nina Baranovová.
     
    32:55
    Vážně hrajeme pořád ve čtyřech proti pěti? Vypadá to jako přesilovka! Teď jsme vystihli liknavou rozehrávku a Dýcková vyjela před branku, bekhendem však Korobkinovou nepřekonala.
     
    32:28
    Jedničku dostávají i Mazancová s Dýckovou. Gólmanka Korobkinová musela přerušit hru.
     
    32:20
    Skončilo to až ukázkovou kombinací, kterou zakončovala Daniela Pejšová. Těsně přestřelila břevno!
     
    31:53
    Rychlý přístup k protihráčkám se nám zatím vyplácí. Znovu oslabení na jedničku!
     
    31:13
    Ještě nás čeká další oslabení. Anna Kotounová (CZE) je vyloučena za podražení a spořádaně odchází k trestoměřičům.
     
    30:53
    Po hodně dlouhé době jsme pustili soupeře do velké možnosti. Nikolajevová mohla završit hattrick, ale naši branku v nájezdu přestřelila!
     
    30:27
    Hledištěm to jenom zašumělo! Střelu Kotounové ideálně před brankářkou sebrala Kaltounková a chtěla zakončit kolem betonu. Jenže v poslední chvíli jí puk ujel!
     
    29:50
    Klára Jandušíková neprostřelila val těl před sebou, proto se Rusky osvobodily a mohou prostřídat sestavu.
     
    29:44
    Zakázané uvolnění ruského týmu. Mačkáme Dobryj Ljod jako citrón, to chce osmý gól!
     
    28:59
    Český nápor dál trvá. Před brankou nejdřív číhala Mlýnková, potom dostala ideální pas Mazancová, ale Korobkinová s obranou nás ještě drží na uzdě.
     
    28:37
    Mohlo nám to klapnout z dalšího protiútoku. Mlýnková uháněla dopředu s Machalovou, ale přihrávku jí protlačila až na poslední chvíli a proti Báře Machalové se skvěle přesunula gólmanka!
     
    27:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už hrozně moc týmů poznalo, že hrát přesilovku proti české patnáctce nebývá vždycky výhoda. Když už jsme dlouho byli ve čtyřech, Kaltounková vyslala dopředu NATÁLII MLÝNKOVOU, která natáhla k bekhendovému blafáku. A naše kapitánka byla milimetrově přesná, zakončila krásně do růžku a je to 7:2! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    26:26
    Jenže dvojnásobné oslabení jsme prakticky odehráli s kotoučem na hokejce. Rusky si ani nečuchly, výborně!
     
    25:22
    Těžká chvilka. Po skrumáži před brankou je za krosček vyloučena Kristýna Hájková (CZE), rozhodčí nám teď příliš nepřejí. Čeká nás minuta hry tří proti pěti!
     
    25:08
    Jedna z ruských hokejistek si nyní evidentně spletla přesilovku s oslabením a suverénně vyhodila puk přes všechny čáry. Jenže si to spletili i rozhodčí a naprosto jasný icing neodpískali.
     
    24:45
    Oslabení zatím není znát. Bára Machalová vybojovala puk a bekhendem ho poslala po ledě, gólmanka si byla hodně nejistá.
     
    24:22
    Poprvé v zápase si vyzkoušíme hru ve čtyřech. Natálie Mlýnková (CZE) je vyloučena za hákování.
     
    24:01
    Dobryj Ljod pro třetí třetinu vystřídal brankářky, místo Aleksandry Safonovové nastupuje Maria Korobkinová.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    I ve druhé třetině přišly některé pasáže, kdy nám to nelepilo. Ale už jich přece jenom bylo míň, většinu času se snažíme tlačit do ruské branky. S průběžným stavem 6:2 můžeme být rozhodně spokojeni, česká reprezentace si jde pro třetí dvoubodové vítězství tady v Ženevě.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:51
    Třetí formace velmi dobře napadala rozehrávku Dobrého Ljodu, ale nakonec z toho bylo jen nahození z uctivé vzdálenosti.
     
    23:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už vypadá o hodně líp, české mladice si jako dravé šelmy jdou za dalším jasným vítězstvím! Barbora Machalová vyzvala od pravého mantinelu KRISTÝNU KALTOUNKOVOU, která vystřelila po ledě a Safonovová se natahovala marně – 6:2! Asistence: Barbora Machalová.
     
    21:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po krátkém trápení přece jenom přesilovku využíváme, dnes podruhé! A byla to opravdu parádní kombinace. Mazancová vybojovala puk pro Mlýnkovou, která už mohla před gólmankou střílet. Místo toho ale ještě nabídla kotouč NIKOLE DÝCKOVÉ, a ta nemohla úplně prázdnou branku minout – 5:2! Asistence: Natálie Mlýnková, Tereza Mazancová.
     
    21:37
    A nepřesná rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    21:15
    Teď měla pokus Nikolajevové naše gólmanka zakrytý, ale zasáhla. Přesilovka se nám nevede.
     
    20:53
    Kristina Glucharevová vypíchla českou rozehrávku a z úhlu se hnala před Švejdovou. Ta naštěstí u první tyčky včas zavřela místečko, které se tam chvíli zjevilo.
     
    20:21
    Rozhodčí teď neměl trpělivost s pomalým střídáním Rusek a trochu přísně jim uděluje menší trest za zdržování hry. Odpyká ho Julia Jamkovská (DOB).
     
    20:21
    A dál do toho šlapeme. Nejdřív Rusky o kousek sebraly puk z hokejky napřahující Škorpíkové, potom tvrdě pálila Kotounová. Všechno to chce do branky!
     
    18:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Převaha českého týmu se dočkala zaslouženého ovoce, znovu vedeme o dvě branky! Od modré nahodila puk na bránu PAVLÍNA VLKOVÁ a možná ho jedna z Rusek lehce lízla, možná ne. Každopádně skončil u tyčky překvapené Safonovové – 4:2! Bez asistence.
     
    18:28
    Náš útok se dostal do přečíslení. Mazancová přenechala puk Machalové, která útočila na hattrick. Brankářka ale její střelu těsně vytáhla!
     
    17:50
    Aleksandra Safonovová nedosáhla na kotouč, který však zůstal volný ve velkém úhlu. Dorážka Černé ši Fabšicové ji tak nepřekvapila.
     
    17:22
    Vivien Šmajdová se vydala podpořit útok. Když viděla, že by se jí těžko tlačil puk před branku, zkusila překvapit gólmanku u bližší tyče.
     
    16:58
    Následuje zakázané uvolnění našich protivnic, kotouč v těsném souboji přece jenom dojížděla jako první Adéla Škrdlová.
     
    16:47
    Škorpíková připravovala pozici Machalové, té ovšem kotouč před gólmankou těsně ujel.
     
    16:26
    Anna Kotounová se prosmýkla kolem ležící hráčky a zkusila to na druhý růžek, jenom těsně přestřelila.
     
    15:55
    Dobryj Ljod právě vstřelil branku!
    Druhý brejk v prostřední části už bohužel ruské hokejistky trestají a snižují na nejtěsnější rozdíl. Po chybě české obrany se dopředu dostala JELIZAVETA NIKOLAJEVOVÁ, jíž chtěla Švejdová kotouč vypíchnout, ale Ruska to provedla opravdu hodně rychle a raduje se dnes podruhé – 3:2. Asistence: Kristina Glucharevová.
     
    15:24
    Už zase tlačíme, jenže se nám zatím nedaří vymyslet tu správnou kombinaci.
     
    14:45
    Ouu, tak tohle bylo pro diváky! Jelizaveta Nikolajevová v přečíslení střílela nad lapačku Viktorky Švejdové, ta ale máchla do vzduchu a dechberoucím způsobem puk zastavila!
     
    14:27
    Dobryj Ljod se dostal do protiútoku, nicméně přihrávku snadno vystihla Daniela Pejšová.
     
    13:57
    Úvodní dvě minuty prostřední části snesou z naší strany přísné parametry! Další ránu vyslala z hokejky Anna Kotounová, před Safonovovou čekaly dvě spoluhráčky na dorážku, jenže puk z brankářky nevypadl.
     
    13:18
    Střílíme, co to jde! Teď z podobné pozice pálila Daniela Pejšová a minula jenm o fous, potom zastavilo pokus Kaltounkové rameno brankářky.
     
    12:52
    Česká kapitánka to vzápěti zkoušela znovu, tentokrát na bližší růžek. Výborný zákrok brankářky Safonovové.
     
    12:08
    Hned po vhazování se dopředu vydaly Mazancová s Mlýnkovou. Druhá jmenovaná těsně přestřelila druhou tyčku.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vstup do utkání tedy nebyl ze strany české reprezentace vůbec ideální, to vám nebudu lhát. Nakonec jsme ale ze závěrečného tlaku na ruskou branku vytěžili vedení 3:1, které nás do dalšího průběhu snad uklidní! Protože když nezmatkujeme a neděláme zbytečné chyby, tak jsme jednoznačně lepší.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a poslední minuta první třetiny nám přináší další obrovskou radost! Tentokrát dostala puk od modré čáry do ohně Adéla Škrdlová a BARBORA MACHALOVÁ pak znovu stála na správném místě na dorážku – 3:1! Asistence: Adéla Škrdlová.
     
    11:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam, bereme si zpátky ztracené vedení! Tahle situace přesně ukázala, že musíte bojovat, dokud rozhodčí nezapíská. Nahození Gabriely Horákové vyrazila brankářka kousek před sebe a už už kotouč přikrývala. Jenže rychleji u něj byla hokejka BARBORY MACHALOVÉ, která ho došťouchla mezi nohama do sítě – 2:1! Asistence: Gabriela Horáková.
     
    10:40
    Můžeme odpovědět z přesilové hry. Irina Cacynová (DOB) je vyloučena za sekání.
     
    10:30
    Dobryj Ljod právě vstřelil branku!
    Jenže přesně po minutě a půl je bohužel vyrovnáno. Rusky rychle vtrhly do našeho pásma a Švejdová nataženou hokejkou vypíchla puk před sebe. K dorážce se ale dostala Jegorovová a poté puk zametla pod brankářkou do branky JELIZAVETA NIKOLAJEVOVÁ – 1:1. Nevadí, jedeme dál! Asistence: Polina Jegorovová, Kristina Glucharevová.
     
    10:20
    Náš výkon se pomalu zvedá a tlak se stupňuje. Nyní jsme donutili Rusky k zakázanému uvolnění.
     
    09:49
    Výborně to provedla Sára Čajanová, která zavezla puk do útoku a málo ji chybělo k větší šanci. Potom se kolem branky obtočila Kaltounková, místo u tyčky však nenašla.
     
    09:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Troufnu si říct – střílíme gól v ten nejlepší možný čas! Po akci Škorpíkové se puk dostal za bránu, odkud s ním vyjela před gólmanku. V následné skrumáži se nejlíp zorientovala TEREZA MAZANCOVÁ, která nekompromisní dorážkou do prázdné klece otevírá skóre – 1:0! Asistence: Patricie Škorpíková.
     
    08:02
    Nejnebezpečnější útok soupeře jako by téměř neslezl z ledu. Glucharevová nyní vystihla špatnou českou rozehrávku a Švejdová musela dávat pozor.
     
    07:08
    Rusky měly obrovskou možnost otevřít skóre! Před Švejdovou zůstaly dokonce ve dvou, ale Nikolajevovou skvěle vychytala naše brankářka!
     
    06:39
    A zase nám chyběl malý kousek. Patricie Škorpíková bohužel na puk před gólmankou těsně nedosáhla.
     
    05:54
    Tlačíme Rusky v jejich pásmu, naše soupeřky nemůžou rozehrát. Střela Kotounové zamířila do boční sítě, potom se ke střele neprobila Dýcková.
     
    05:35
    Kaltounková vyzvala zpoza brány Machalovou, jenže přihrávku lehce zblokovala gólmanka, proto ze situace nic nebylo. Tečovaný pokus pak skončil v ochranné síti.
     
    05:15
    Machalová otravovala soupeřku natolik, že jí Čajanová zvládla puk odebrat a vydala se dopředu.
     
    04:41
    Dobryj Ljod hraje v plném počtu, první početní výhoda se nám vůbec nepovedla.
     
    04:27
    A teď přišly velké zmatky při střídání, naštěstí jich Rusky v přečíslení nedokázaly využít. Potom uháněla dopředu znovu Pejšová, jež zařídila přerušení hry.
     
    03:59
    Naše reprezentace kombinovala v útočném pásmu, jenže v kombinaci si bohužel nerozuměla.
     
    03:28
    Protiútok ruského dua Nikolajevová – Glucharevová měl zastavit jasný ofsajd, ale rozhodčí nechali hru plynout.
     
    03:09
    První velká šance zápasu. Kristýna Kaltounková se vydala za branku, odkud našla Danielu Pejšovou. Její střelu ale chytá gólmanka Safonovová!
     
    02:38
    Rusky v našem pásmu faulovaly, takže jdeme na první přesilovku! Irina Cacynová (DOB) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    02:28
    Na druhé straně přišla nebezpečná střela Jelizavety Nikolajevové, která naštěstí minula druhou tyčku branky Viktorky Švejdové.
     
    02:09
    Po vyhraném buly stříela Pavlína Vlková, ale ruskou klec minula.
     
    01:59
    A když spoluhráčky střídaly, Machalová se vydala dopředu s pukem. Udělala to výborně, vyjela před branku a snažila se najít mezeru mezi betony, ale střela nebyla tolik důrazná.
     
    01:31
    Barbora Machalová se vrátila pomoci obraně a vypíchla unikající Rusce kotouč v pravý moment.
     
    00:37
    Rusky se jako první dostaly do útočného pásma, ale nic nevymyslely. Na druhé straně pak musely zblokovat pokus Nikoly Dýckové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (Štumbaurová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky ze Ženevy! S českou ženskou reprezentací do 15 let nás dnes čeká druhý hrací den turnaje Geneve Futur Hockey Challenge, na kterém obhajujeme zlaté medaile.

    Včera se nám dařilo na výbornou. Úvodní zápas byl jako vždy hodně rozehřívací, nastoupili jsme do něj asi čtyři hodiny po příjezdu a spánku v autobuse. Přesto jsme ruský Voskresensk zdolali 3:0.

    Druhé utkání už naplno ukázalo potenciál českého týmu. Přestože Švédky měly být zdatnějším soupeřem, naše děvčata jim v prvních dvou třetinách nastřílela po třech brankách a bylo hotovo! Na výsledku 6:1 se nejvíc podílela Kristýna Kaltounková, která vstřelila čtyři góly. Jen škoda, že jsme v závěru neudrželi čisté konto.

    Reprezentace tak první den nasbírala plný počet čtyř bodů (hraje se dvoubodovým systémem), stejně jako ruský tým Dobryj Ljod, který se jeví být na turnaji nejsilnějším protivníkem. A právě tento výběr nás teď čeká! Výsledek nám napoví mnohé o nadějích na obhajobu. Po utkání máme jen jeden zápas pauzu a pak nás čeká druhá bitva dne proti domácímu Švýcarsku.

    Ještě doplním, že Dobryj Ljod hrál dnes ráno právě se Švýcarskem a skončilo to pro nás celkem překvapivou remízou 2:2. Tak uvidíme, co oba soupeři předvedou proti českému týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Mazancová (Škorpíková), 12. Machalová (Horáková), 12. Machalová (Škrdlová), 19. Vlková, 22. Dýcková (Mlýnková, Mazancová), 24. Kaltounková (Machalová), 28. Mlýnková (Kaltounková) – 11. Nikolajevová (Jegorovová, Glucharevová), 16. Nikolajevová (Glucharevová), 34. Nikolajevová (Glucharevová, Baranovová)


    Česko: Švejdová (Štumbaurová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
    Dobryj Ljod: Safonovová (25. Korobkinová) – Nikolajevová, Glucharevová, Jegorovová, Cacynová, Nikitinová, Konovalovová, Baranovová, Lidská, Avramovová, Krotovová, Chmelevová, Jamkovská, Družininová.
    bahis siteleri