Porto – Boavista 4:0 (kon.) | Arouca – Guimarães 2:2 (kon.) | Tondela – Coimbra 2:0 (kon.)
Setúbal – FC Ferreira 0:0 (kon.) | União Madeira – Rio Ave 1:2 (kon.) | Belenenses – Estoril 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
4:0 (1:0)
Boavista FC
Sobota 14.05.2016, 12:45 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
    Dvacetiletý André Silva v posledním zápase sezóny vstřelil v dresu Porta první gól a upravil konečný výsledek utkání na 4:0.

     
    FC Porto odstartovalo závěrečné 34. kolo portugalské Ligy NOS hladkým vítězstvím nad Boavitou, na kterém se po přestávce podíleli kromě Danila Pereiry také Miguel Layún, z penalty střídající Yacine Brahimi a André Silva. Boavista si během zápasu vytvořila pouze jednu slibnou šanci, kterou zlikvidoval Iker Casillas. Konečný výsledek. FC Porto 4 Boavista 0. (14:42:05)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dnešní utkání sleduje 26122 diváků, což je opravdu málo. Kapacita Estádio Do Dragão činí 50399 míst.
     
    90
    Nad rámec zápasu byla nastavena 1 minuta.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát pouze dvě minuty a uvidíme, kolik minut se nad jeho rámec bude nastavovat.
     
    88
    FC Porto po přestávce rozjelo velký kolotoč a fotbalisté Boavisty nevědí místy, kde jim hlava stojí.
    87. André SILVA - 4:0
     
    87
    Porto právě vstřelilo branku!
    ANDRÉ SILVA se touženě snažil v dnešním utkání skórovat a tři minuty před koncem se mu to podařilo!! André Silva dostal krásnou přihrávku do běhu a po kličce vybíhajícímu brankářovi Mikovi míč z úhlu na levé straně šestnáctky nad stehnem jednoho z obránců Boavisty poslal do prázdné brány.
     
    87
    Boavista dnes nemá žádnou šanci. Fotbalisté FC Porta hrají v naprostém klidu, a přestože do utkání možná nedali sto procent, tak vedou rozdílem třídy.
     
    86
    Další střídající hráč Rúben Neves mohl skórovat, když zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné táhlé střele, která o vlásek minula vzdálenější levý horní roh brány!
    85. Yacine BRAHIMI - 3:0
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    YACINE BRAHIMI bezpečně proměňuje pokutový kop a posílá FC Porto pět minut před koncem do tříbrankového vedení!! Yacine Brahimi nedal brankářovi Mikovi žádnou šanci a nekompromisní střelou míč napálil doprostřed brány.
    84. Faul Rúbena Ribeira na zakončujícího Maxiho Pereiru.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Rúben Ribeiro (Boavista FC).
     
    84
    Fotbalisté FC Porta rozehráli rohový kop nakrátko a uprostřed šestnáctky po kombinaci na jednom metru vybojovali pokutový kop! Rúben Ribeiro fauloval uprostřed šestnáctky Maxiho Pereiru.
     
    83
    Varela vypálil bez přípravy zpoza šestnáctky a jeho následná střela byla zablokována, stejně jako následný centr z pravé strany, po kterém bude následovat rohový kop.
     
    82
    André Silva využil volného prostoru na pravém křídle k přízemnímu centru do šestnáctky, Mika byl ale včas na zemi a míč ukryl v náručí.
     
    81
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Imanol Iriberri, přichází Luisinho.
     
    80
    André Silva byl na pravém křídle stažen k zemi Andersonem Correiou, který za svůj taktický faul správně viděl žlutou kartu.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Anderson Correia (Boavista FC).
     
    78
    Yacine Brahimi je po příchodu na hřiště hodně aktivní a snaží se vstřelit gól, nyní se mu to ale určitě nepovede, protože jeho střela zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    77
    Střídající Dougles Abner mohl udeřit na opačné straně, jenže jeho táhlá přízemní střela zpoza šestnáctky nebyla dostatečně prudká na to, aby se Iker Casillas nedokázal dostat ke své levé tyči včas!
     
    76
    Yacine Brahimi vzápětí mohl udeřit střelou z levé strany šestnáctky, jeho přízemní pokus z ostrého úhlu ale našel pouze náruč pozorného Miky!
     
    75
    André Silva pohotově vypálil z hranice šestnáctky a jeho následná střela zamířila doprostřed brány, kde ji kryl ve svém náručí brankář Mika!
     
    74
    V prvním poločase prosadil Danilo Pereira a po přestávce na jeho gól navázal výstavní trefou Miguel Layún. FC Porto vede nad bezzubou Boavistou 2:0.
     
    73
    Boavista se pouze brání a směrem vpřed je během posledních okamžiků hrozně pasivní. Hosté mají co dělat, aby se vůbec dostali přes půlící čáru.

     
    72
    FC Porto má utkání pevně ve svých rukou a vypadá to vypadá, že se v domácím prostředí rozloučí se svými fanoušky vítězstvím.
     
    71
    Layún udělal čtyři rychlé kroky a zpoza šestnáctky napřáhl pravačkou k přízemní střele, ta ovšem měla příliš slabou razanci a navíc zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Mika.
     
    70
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Idriss Mandiang, přichází Douglas Abner.
     
    70
    Domácí trenér José Peseiro sáhl k poslednímu střídání, které je připravováno také na straně Boavisty, dojde k němu ovšem až po rozehrání rohového kopu Porta, který nic nepřinesl.
     
    69
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André André, přichází Evandro.
     
    68
    Místo avizovaného Renata Santose přišel na hřiště Samu, teprve dvacetiletý záložník Boavisty, který má šanci se ukázat.
     
    67
    André Silva vypálil z levé strany šestnáctky, jenže jeho následná diagonální střela levačkou byla příliš slabá a stala se lahůdkou hostujícího brankáře Miky.
     
    66
    Stažení Renata Santose mě trochu překvapuje, protože směrem vpřed byl hodně aktivní a často se pokoušel o zakončení, což nelze tvrdit o jeho spoluhráčích. Možná je tam ale nějaké zranění.
     
    65
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Renato Santos, přichází Samu.
     
    64
    Někteří hráči Boavisty už toho mají plné zuby a nebo nejsou vidět, proto se hostující trenér Erwin Sánchez rozhodl po hodině hry pro první změnu.
     
    63
    FC Porto se tlačí ve druhém poločase více před bránu, než tomu bylo během úvodních pětačtyřiceti minut.
     
    62
    Varela se snažil z pravé strany přihrát do šestnáctky Andrému Andrému, jenže jeho následná zpětná přihrávka našla pouze jednoho z hráčů Boavisty, který míč odkopl za postranní čáru.
     
    61
    André Silva se dostal na hranici šestnáctky po hodině hry ke tvrdé přízemní střele, která byla zablokována.
     
    60
    Jeden z hráčů Porta se ocitl v těsném ofsajdu, který neunikl zraku pomezního rozhodčího, a hra byla přerušena.
     
    59
    Domácí fotbalisté FC Porta po vstřelení druhé branky výrazně ožili a jejich akce směrem vpřed začínají být více přímočaré.
     
    58
    Střídající Yacine Brahimi se pokusil zpoza šestnáctky přehodit vybíhajícího brankáře Miku a jeho lob nebyl vůbec špatný, nakonec se ovšem nesl na horní síť!
     
    57
    Miguel Layún se trefil parádně a FC Porto začíná mít obrovskou převahu, které se v prvním poločase domácí fanoušci nedočkali.
    56. Miguel LAYÚN - 2:0
     
    56
    Porto právě vstřelilo branku!
    MIGUEL LAYÚN rozradostnil fanoušky FC Porta výstavní trefou zpoza šestnáctky a domácí vedou nad Boavistou 2:0!! Miguel Layún si naběhl ze druhé vlny na odražený míč po přízemním centru z pravého strany a poté z první nádhernou technickou střelou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    55
    Renato Santos vzápětí mohl udeřit ze hry, jenže jeho střela z pravé strany šestnáctky zamířila vysoko nad. Brankář Iker Casillas v dnešním utkání musel řešit pouze jednu nebezpečnou šanci, jinak je zcela bez práce.
     
    54
    Renato Santos se postavil k rozehrání standardní situace a zpoza šestnáctky napřáhl ke tvrdé střele, ta ovšem zamířila pouze do dobře postavené zdi FC Porta.
     
    53
    Že by Boavista byla FC Portem výrazně přehrávána a čelila jednomu nebezpečnému útoku za druhým, to lze tvrdit nelze.
     
    52
    Boavista dokáže přejít rychle až k šestnáctce soupeře, problém je, že vzápětí se hosté dopouštějí nepřesných finálních přihrávek nebo zbytečných ztrát.
     
    51
    Po přestávce se hraje zajímavý fotbal nahoru dolů a ve druhém poločase se snad dočkáme dalšího gólu.
     
    50
    André Silva se po nádherném centru z pravé strany dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, ta ovšem byla ještě jemně tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    49
    Maxi Pereira fauloval uprostřed své poloviny hřiště a Boavista podnikla po levém křídle rychlý útok. Po dlouhém pasu vpřed se snažil uprostřed šestnáctky dohnat míč Iriberri, jako první u něj byl ale brankář Iker Casillas, který dobře vyběhl z brány.
     
    48
    Vzápětí domácí vybojovali na levé straně hřiště rohový kop a fotbalisté Boavisty následný následný centr v pohodě odvrátili.
     
    47
    FC Porto přešlo do rychlého protiútoku a poté se snažilo hru přenést diagonálním pasem na vzdálenější pravou tyč, kde se po míči natahoval jeden z domácích hráčů, jenže na něj nedosáhl.
     
    46
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Corona, přichází Yacine Brahimi.
     
    46
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Rúben Neves.
     
    46
    FC Porto rozehrálo druhý poločas, před jehož začátkem sáhlo ke dvojitému střídání.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:47.
    Na Estádio Do Dragão panuje skvělá atmosféra, přestože na utkání nepřišlo trochu překvapivě příliš mnoho fanoušků.

     
    FC Porto vstoupilo do posledního utkání sezóny, se kterou se loučí před svými fanoušky, skvěle, když po deseti minutách otevřel skóre utkání Danilo Pereira. Na opačné straně mohl po pěkném přenesení hry a přihrávky do šestnáctky udeřit Mesquita, Iker Casillas mu ovšem skvělým zákrokem vyrovnat nedovolil. Skóre po prvním poločase. FC Porto 1 Boavista 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    FC Porto má častěji míč na svých kopačkách a jeho územní převaha trvá i těsně před přestávkou. Držení míče: FC Porto 56% Boavista 44%.
     
    44
    Danilo Pereira zezadu poslal k zemi jednoho z hostujících hráčů a Boavista následnou standardní situaci rozehrála rychle nakrátko.
     
    43
    Boavista rozehrála na pravé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslala nebezpečný centr, který letěl nepříjemně těsně nad zemí a hosté se málem dostali do zakončení, obrana FC Porta ovšem nebezpečí zažehnala.
     
    42
    Blíží se samotný závěr prvního poločasu a vypadá to, že FC Porto bude odcházet do šaten s jednobrankovým vedením.
     
    41
    Hosté vybojovali po centru z levého křídla rohový kop, ten ale vzápětí žádné nebezpečí nepřinesl a jeden z obránců FC Porta míč v pohodě odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    40
    FC Porto má územní převahu, co se ovšem týče střel, a především těch na bránu, tak to z pohledu domácích není nikterak převratné. Boavista má dnes šanci překvapit.
     
    39
    Fotbalisté Porta poslali po rozehrání standardní situace na vzdálenější pravou stranu šestnáctky nádherný diagonální pas, Chidozie si ovšem při jeho zpracování pomohl rukou.
     
    38
    Idriss Mandiang v souboji dvou kapitánu ostře poslal k zemi domácího Herreru a stal se prvním potrestaným hráčem utkání.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Idriss Mandiang (Boavista FC).
     
    36
    Obránce FC Porta se vzápětí ujal rozehrávky rohového kopu, jenže Layúnovy centr jsou zatím poměrně nepřesné a v drtivé většině případů najdou pouze hráče hostující Boavisty.
     
    35
    Layún rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a hosté vzápětí jeho centr na přední tyči odvrátili hlavou na rohový kop.
     
    34
    Maxi Pereira byl tvrdě faulován na pravém křídle v blízkosti šestnáctky a FC Porto bude zahrávat standardní situaci.
     
    33
    FC Porto sice vede, pokud byste ovšem čekali jeho obrovskou dominanci a spoustu gólových šancí, tak byste se pletli. Pravdou ale je, že přesně takový průběh utkání se od domácích očekával. Na nějaký gólový koncert to zatím nevypadá.
     
    32
    Úvodní gól utkání vstřelil po deseti minutách Danilo Pereira, který se skvěle zorientoval v pokutovém území a poté nedal přesnou střelou k tyči Mikovi žádnou šanci.
     
    31
    Úvodní půlhodina úvodního utkání posledního 34. kola je za námi a FC Porto stále vede nad Boavistou těsně 1:0.
     
    30
    Nechybělo mnoho a před pár okamžiky mohlo být na Estádio Do Dragão vyrovnáno, FC Porto ovšem podržel skvělý Iker.
     
    29
    Iker Casillas zneškodnil první velkou šanci hostující Boavisty a po jejím následném centru už mohl zůstat v klidu, protože jeho spoluhráči míč v pokutovém území odvrátili do bezpečí.
    28. Mesquita tvrdou ránou prověřil pozornost Ikera Casillase.
     
    28
    Renato Santos si na pravé straně hřiště zpracoval nádherný diagonální pas a poté chytrým obloučkem našel na pravé straně šestnáctky nabíhajícího Mosquitu, který se pokusil vypálit z ostrého úhlu a jeho střela bez přípravy byla pořádně prudká, Iker Casillas ji však volejbalovým zákrokem vyrazil nad!
     
    27
    Danilo Pereira hraje s velkou chutí a zapojuje se často do kombinace FC Porta, nyní to ale na útočné polovině přehnal s důrazem a byl mu odpískán faul. Kdyby ne, řítil by se do velké šance.
     
    26
    Layún se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou, ta ovšem byla příliš prudká a zamířila do zámezí. Brankář Mika mohl vzápětí v klidu odkopávat od své brány.
    Střelec úvodního gólu dnešního utkání záložník Danilo Pereira.

     
    25
    Renato Santos se ujal rozehrávky a na vzdálenější levou tyč točil prudký centr, ten ovšem skončil pouze na hlavě jednoho z domácích obránců, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    24
    André André fauloval na pravé straně hřiště z pohledu útočící Boavisty unikajícího Rúbena Ribeiru a hosté budou mít k dispozici standardní situaci z dobré pozice.
     
    23
    Fotbalisté Porta vyslali na bránu Boavisty během úvodních necelých 23 minut pouze jednu střelu, ta ovšem byla gólová a zatím určuje vývoj dnešního utkání.
     
    22
    Zajímavostí dnešního utkání je, že FC Portu stačila ke vstřelení úvodního gólu jedna střela na bránu.
     
    21
    Ze zápasu uplynulo úvodních dvacet minut a zatím se na Estádio Do Dragão vše vyvíjí podle očekávání. Domácí fotbalisté FC Porta mají velkou převahu a zaslouženě vedou.
     
    20
    FC Porto na konci devatenácté minuty rozehrálo rohový kop a na vzdálenější levé tyči se po přetaženém centru krásně pověsil do vzduchu Chidozie, jehož hlavička skončila těsně nad!
     
    19
    Corona byl zřejmě tím hráčem, který po pravé straně krásně pronikl do šestnáctky, jeho přízemní centr byl ale odvrácen na rohový kop.
     
    18
    Boavista mohla po pravém křídle snad poprvé v utkání vyrazit do rychlého protiútoku, ten ovšem zhatila nepřesná finální přihrávka a bývalý brankář Realu Madrid Iker Casillas je stále bez zákroku.
     
    17
    Layún rozehrál na levé straně hřiště čtvrtý rohový kop FC Porta v dnešním zápase nakrátko a jeho spoluhráč mu vzápětí míč vrátil zpět, jenže obránce domácího celku se k centru nedostal.
     
    16
    FC Porto po vstřelení úvodního gólu hru poměrně výrazně uklidnilo a nyní se snaží především dobře kombinovat.
     
    15
    FC Porto už sice v letošní sezóně na titul nedosáhne, zásluhou třetího místa si však zajistil účast v UEFA Champions League.
     
    14
    Následný rohový kop domácích Draků žádné nebezpečí nepřinesl a brankář Mika míč vyboxoval do bezpečí.
     
    13
    Mesquita předvedl na pravé straně pokutového území svého týmu parádní skluz a přízemní centr jednoho z hráčů FC Porta odvrátil na rohový kop.
     
    12
    FC Porto si po vlažném začátku rychle vytvořilo územní převahu a před pár okamžiky z ní dokázalo vytěžit úvodní gól.
    11. Danilo PEREIRA - 1:0
     
    11
    Porto právě vstřelilo branku!
    DANILO PEREIRA využil zmatků v šestnáctce Boavisty a pohotovým zakončením posílá FC Porto po deseti minutách do vedení!! Danilo Pereira se uprostřed šestnáctky po sérii odrazů šťastně dostal k míči a poté ho v akrobatické pozici pohotově umístil přesnou střelou ke vzdálenější levé tyči.
     
    11
    Herrera se snažil proniknout do pokutového území Boavisty, jenže se ocitl v kleštích dvou protihráčů, kteří ho čistě sevřeli mezi sebe a vzápětí o míč připravili.
     
    10
    André André se na levé straně šestnáctky v trvajícím tlaku FC Porta zasekávačkami ze strany na stranu zbavil stínícího Henriqueho a poté poslal před bránu přízemní centr, škoda jen, že před jedním z jeho spoluhráčů stál obránce Boavisty a odkopl míč do bezpečí.
     
    9
    FC Porto po odvrácen centru vyrazilo středem hřiště do rychlého protiútoku, žádné nebezpečí ovšem vzápětí z něho nepřišlo.
     
    8
    Mesquita se po rozehrání rohového kopu nakrátko pokusil odcentrovat na vzdálenější levou tyč a jeho centr nebyl vůbec špatný, na vzdálenější tyči ho nicméně odvrátil hlavou Chidozie.
     
    7
    FC Porto rozehrálo první rohový kop v dnešním zápase z pravé strany na přední tyč, tam ovšem domácí fotbalisté našli pouze jednoho z hráčů Boavisty, který míč odkopl do bezpečí.
     
    6
    Henrique má v obraně plné ruce práce, Porto ovšem opět do žádné šance nepustil, když centr z pravého křídla odvrátil na přední tyči na rohový kop.
     
    5
    Layún napřáhl z volného přímého kopu ke tvrdé střele, která letěla přibližně metr nad zemí a na pravé straně zdi trefila do hýždí jednoho z hráčů Boavisty. Dobrý blok.
     
    4
    Nuno Henrique podstoupil tvrdý hlavičkový souboj s André Silvou a FC Porto má k dispozici volný přímý kop z 27 metrů.
     
    3
    Boavista je v úvodu utkání směrem vpřed mnohem aktivnější, nyní se ovšem na levém křídle prezentoval nepřesnou přihrávkou Anderson Carvalho. Porto se dostalo zadarmo k autovému vhazování.
     
    2
    Fotbalisté na levém křídle vybojovali po zákroku Marcana autové vhazování a po následném centru ze strany se jeden z hostujících fotbalistů dostal k hlavičce, ta ovšem neměla přesné parametry a zamířila nad.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Carlos Xistra dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hostující hráči Boavisty, kteří do dnešního utkání nastoupili v zlaté sadě dresů, zatímco FC Porto v tradičních modrobílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a do začátku utkání mezi FC Portem a Boavistou zbývá jen několik sekund. Výkop obstarají hosté z Boavisty.
    Fotbalisté FC Porta během rozcvičení před posledním zápasem.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Chidozie, Marcano, Layún – Danilo, Herrera (C), André André – Corona, André Silva, Varela. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: José Sá, Martins Indi, Rúben Neves, Sérgio Oliveira, Evandro, Brahimi, Aboubakar. José Peseiro.

    Boavista FC: Mika – Mesquita, Vinícius, Henrique, Anderson Correia – Idriss (C), Tahar – Renato Santos, Rúben Ribeiro, Anderson Carvalho – Iriberri. (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Ba, Philipe, Hackman, Mario Martinez, Douglas Abner, Luisinho, Samu. Erwin Sánchez.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Daniel Cardoso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Závěrečné kolo portugalské Ligy NOS odstartuje v sobotu krátce po poledni utkání mezi FC Portem a Boavistou, tedy duelem, v němž už oběma týmům kromě prestiže a bodů o nic nejde. Porto uzavře letošní ročník před svými fanoušky a určitě se s nimi bude chtít rozloučit vítězstvím, zatímco Boavista zaskočit favorita a navázat na výhru proti Madeiře. Úvodním utkáním závěrečného 34. kola z Estádio Do Dragão Vás provede s velkou radostí Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 11. Pereira, 56. Layún, 85. Brahimi (pen.), 87. Silva

    Karty:   37. Mandiang (BOA), 79. Correia (BOA), 84. Ribeiro (BOA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.
    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Chidozie, Marcano, Layún – Danilo (46. Neves), Herrera (C), André André (69. Evandro) – Corona (46. Brahimi), André Silva, Varela. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: José Sá, Martins Indi, Sérgio Oliveira, Aboubakar. José Peseiro.

    Boavista FC: Mika – Mesquita, Vinícius, Henrique, Anderson Correia – Idriss (C) (70. Douglas Abner), Tahar – Renato Santos (65. Samu), Rúben Ribeiro, Anderson Carvalho – Iriberri (70. Luisinho). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Ba, Philipe, Hackman, Mario Martinez. Erwin Sánchez.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Daniel Cardoso

    Diváci: 26122
    bahis siteleri