Oostende – Genk 2:1 (kon.)
konec
KV Oostende
2:1 (0:1)
KRC Genk
Sobota 14.05.2016, 20:00 • Stadion Schiervelde, Roeselare (kapacita: 9593) • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    KV OOSTENDE

    Domácí celek sice hraje skupinu o titul, ale zatím si v ní nevede nějak extra dobře. Momentálně v ní totiž odehrál sedm utkání a jen dvakrát vyhrál, kvůli čemuž je až na páté pozici, která nezaručuje účast ani v play-off o Evropskou ligu. Na čtvrté místo ztrácí Oostende čtyři body a dnes tak nutně potřebuje zvítězit. Především proto, že právě na onom čtvrtém místě je jejich dnešní soupeř KRC Genk. V případě ztráty Gentu by pak Oostende ještě v závěru mohlo bojovat o příčku třetí.

    Posledních pět zápasů

    8.5.2016 Anderlecht – Oostende 2:1
    29.4.2016 Waregem – Oostende 1:2
    24.4.2016 Oostende – Anderlecht 4:2
    19.4.2016 Oostende – Waregem 3:3
    15.4.2016 Gent – Oostende 2:0
     
    KRC GENK

    Naopak hosté mají v této nadstavbové části solidní formu a kdyby se počítaly jen utkání v této minitabulce, byli by už třetí. Momentálně je tedy Genk na čtvrté příčce skupiny o titul, avšak rozhodně musí myslet na útok na místo třetí. Gent je totiž vzdálen jen o dva body a v posledních sedmi utkáních nastřílel pouhou polovinu branek, které nastřílel právě Genk. Případná prohra by ale pro Genk byla velkou komplikací, neboť páté Oostende by se na něj dotáhlo na rozdíl jediného bodu.

    Posledních pět zápasů

    6.5.2016 Genk – Waregem 2:0
    1.5.2016 Club Bruggy – Genk 3:1
    24.4.2016 Genk – Gent 1:2
    20.4.2016 Genk – Club Bruggy 4:2
    16.4.2016 Waregem – Genk 1:2
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V LETOŠNÍ SEZÓNĚ

    8.4.2016 Genk – Oostende 4:0
    13.3.2016 Genk – Oostende 4:1
    27.10.2015 Oostende – Genk 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Ovono – De Schutter, Rozehnal, Godeau, Lukaku – Jali, Berrier, Siani – Musona, Akpala, El Ghanassy
    Náhradníci: Biebauw – Antunes, Cyriac, Pedersen, Jonckheere, Godwin, Canesin

    KRC Genk: Bizot – Walsch, Dewaest, Kabasele, Uronen – Ndidi, Pozuelo, Kebano – Buffel, Samatta, Bailey
    Náhradníci: Köteles – Hamalainen, Karelis, Kumordzi, De Camargo, Wouters, Buyens

    Rozhodčí: Christof Dierick – Philippe Vandecauter, Styn Hutsebaut.
     
    Hráči obou celků nastupují na hrací plochu. Utkání začne s menším zpožděním.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Genk se hned při prvním útoku dostal až na hranici šestnáctky. Následně je ale Baileymu odpískán útočný faul.
     
    2
    Při souboji s Lukakuem šel Kebano až příliš ochotně k zemi a nedovolený přestupek se proto nepíská. Asistent rozhodčího byl od situace vzdálen jen pár metrů a vše velmi dobře viděl.
     
    3
    Zajímavý dlouhý centr za obranu se snažil doběhnout Uronen. Nepovedlo se, ale následovat bude aspoň rohový kop hostujícího Genku.
     
    3
    Registrujeme první střelecký pokus zápasu. Rána z úctyhodné dálky v podání Akpaly však ohrozila jen rohový praporek.
     
    5
    Leon Bailey dobře v běhu zpracoval prudkou přihrávku, avšak poté šel míč právě od jeho nohou až za brankovou čáru vedle Ovonovy svatyně.
     
    6
    Krásná střela Berriera teď vystrašila Bizota! Míč šel sice s největší pravděpodobností vedle, ale Bizot se i tak prezentoval zákrokem.
    6. Berrierova střela a zákrok Marca Bizota
     
    7
    Již třetí rohový kop během několika málo vteřin se hostující obraně podařilo odvrátit. Následuje odkop od Bizotovy brány.
     
    8
    Po rychlé otočce se nyní ke střele dostal jeden z hostujících plejerů. Ani on však nemířil přesněji a poslal míč mimo tři tyče.
     
    9
    Je tady první žlutá karta zápasu. Za faul na unikajícího soupeře ji vidí Sandy Walsch (GNK).
     
    10
    Domácí Oostende si vypracovalo další rohový kop, avšak po nepříliš povedené rozehrávce centroval Lukaku mimo dosah všech hráčů v pokutovém území.
     
    11
    Siani v souboji lehce přistrčil hostujícího záložníka a je mu pískán faul. Genk bude rozehrávat od půlící čáry.
     
    12
    Solidní Kebanův centr z pravé strany odvrátil David Rozehnal na roh. K praporku už tak běží Leon Bailey, jenž bude rozehrávat standardní situaci.
     
    12
    Po zmatcích v šestnáctce Oostende poslal Ovono míč k rozběhnutému Lukakuovi, který hru rychle přenesl na polovinu Genku. Tam však akce domácích záhy skončila.
     
    13
    Kebanoví se přes Lukakua opět nepodařilo odcentrovat a výsledkem je jen další rohový kop. Uvidíme, jak s ním Bailey naloží.
     
    14
    Samattaova hlavička sražena Rozehnalem vedle brány. Z opakovaného rohu zakončoval osamocený Kabasele, ale ten z hranice malého vápna hlavičkoval trestuhodně vysoko nad.
     
    15
    Genk je v posledních desítkách vteřin výrazně aktivnějším týmem, ale ve finální fázi ofenzivních akcí se zatím ne a ne prodrat do vyložené šance.
     
    16
    Stále se hraje na polovině domácího celku. Po dvou spornějších soubojích však Oostende konečně získává míč pod svou kontrolu.
     
    17
    Jenže Oostende kulatý nesmysl velmi rychle ztratilo a ke střele se tak mohl odhodlat Bailey. Nepřesný pokus Ovonu příliš neprověřil.
     
    18
    Tentokrát se zbytečné ztráty dopustili hosté a domácí mohli jít zničehonic do vedení! Akpala obklopen čtyřmi hráči Genku přihrál na osamoceného Berriera, ale ten z levé strany pokutového území nepochopitelně přestřelil!
     
    19
    Na druhé straně se chtěl předvést Bailey, nicméně nůžky devatenáctiletého útočníka poslaly míč nad Ovonovu bránu.
     
    20
    Yassine El Ghanassy si dělal prostor a nakonec byl kousek za pokutovým územím faulován. Zajímavá standardní situace pro domácí Oostende.
     
    21
    Po rychlém ošetření El Ghanassyho si míč postavil Berrier a Bizot musel vytáhnout velmi dobrý zákrok. Točená rána totiž mířila přesně k tyči!
    21. Přímý volný kop Francka Berriera
     
    23
    Šanci na otevření skóre měl Mbwana Samatta, který si naběhl na rychle padající centr do pokutového území, ale zblízka bránu hlavou těsně minul!
     
    24
    I přes nevůli hostujících hráčů bylo vhazování přisouzeno domácím, ale to Genk nemuselo vůbec mrzet, neboť hráči Oostende si u pomezní čáry vůbec nerozuměli.
     
    25
    Genk právě vstřelil branku!
    Bleskový útok a hosté jdou do vedení! Celou akci rozjel na levé straně aktivní Bailey, jehož centr byl sice odvrácen, ale míč se dostal k Pozuelovi a ten akci skvěle roztáhl k THOMASI BUFFELOVI. Hostující kapitán si seběhl do pokutového území a střelou do protipohybu Didiera Ovony rozvlnil síť.
    25. Thomas BUFFEL - 0:1
     
    26
    Oostende se snažilo přispěchat s rychlou odpovědí, nicméně ani jedna ze dvou posledních střel nemířila do prostoru brány.
     
    27
    Dlouhý odkop Bizota sbírají domácí hráči, kteří tak mohou rozjet další ofenzivní akci. Zatím se však pohybují u půlící čáry.
     
    28
    Svěřenci trenéra Vanderhaeghea sice dokázali opět vypálit, avšak přízemní rána mířila přesně do míst, kde stál pozorný Marco Bizot.
     
    29
    Hodně nepřesná přihrávka na Buffela končí v moci Lukakua, jenž kombinuje s brankářem. Můžeme očekávat dlouhý odkop v podání Didiera Ovony.
     
    30
    Dvakrát v krátkém časovém úseku se teď faulem provinili domácí hráči a sudí jim důrazně domlouvá. Především Berrier může být rád, že neobdržel žlutou kartu.
     
    31
    Genk už mezitím rozehrál volný kop, ale nic zajímavého z toho nebylo. Domácí celek se dostává k rozvážné kombinaci.
     
    32
    Kebano si sice nejprve dobře udělal prostor tělem, ale následný souboj "rameno na rameno" již neustál a na polovině hřiště míč ztratil.
     
    33
    Na začátku třiatřicáté minuty došlo ke slabé střele hosté zpoza šestnáctky. Ovono připraven a okamžitě posílá nákopem dlouhý míč na Akpalu.
     
    34
    Hostující celek si vypracoval standardní situaci v podobě rohového kopu, nicméně střílený centr od praporku byl v pohodě odvrácen.
     
    35
    Další rohový kop Genku skončil nepřesným zakončením, ale dle sudího ještě došlo k teči a hosté budou zahrávat třetí standardní situaci během dvou minut.
     
    36
    Tentokrát už se Oostende bez větších potíží ubránilo a dostalo míč daleko od své brány. Ovona si tak může konečně trochu oddechnout.
     
    37
    Walsch se na pravé straně snažil prodrat přes dobře postaveného soupeře a nakonec skončil na trávníku. Faul se nepíská a domácí obracejí hru.
     
    38
    Oostende kombinovalo poblíž půlící čáry, ale ze všeho byla jen zbytečná ztráta a vynucený faul Sébastiena Sianiho (OOS), který po své chybě zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    39
    Hosté se sice chvíli hádali, kdo volný kop zahraje, ale nakonec se k míči postavil Kebano. Jeho střela byla zdí sražena jen před volného Samattu, který však v tutovce trefil jen Ovonu!
     
    40
    Z rohového kopu Genk opět vůbec nic nezískal a míč už je dávno na kopačkách domácích hráčů, kteří se pomalu tlačí kupředu.
     
    41
    Někteří z domácích se dožadovali odpískáni hry rukou v pokutovém území Genku, ale sudí byl hodně blízko situace a penaltu razantně odmítl.
     
    42
    Oostende se stále častěji a častěji dostává ke kombinaci na útočné polovině, avšak všechny rozhodující přihrávky končí mimo dosah domácích.
     
    43
    V ofsajdu byl nyní nachytán jeden z hostů a hrát tak budou opět hráči v červených dresech, tedy hráči domácího Oostende.
     
    43
    K trochu ukvapené střele ze třiceti metrů se odhodlal Siani. Rána domácího kapitána letěla hodně daleko od Bizotovy brány.
     
    44
    Po faulu na polovině hřiště rozehrál Pozuelo zajímavou akci, která měla skončit u Kebana. Ten byl usvědčen z těsného ofsajdu.
     
    45
    Po rohovém kopu domácího týmu odpískán útočný faul vůči Bizotovi. Čtvrtý rozhodčí mezitím na tabuli ukázal, že nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45+1
    Ještě jednu velkou šanci měl v závěru poločasu Leon Bailey, avšak hostující mladíček napálil jen soupeře stojícího před sebou a nakonec nezískal ani rohový kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina zápasu je tedy u konce a lehce favorizovaný Genk zatím po zásluze vede 1:0. Na začátku byli sice blíže ke gólu domácí, ale Berrierovy pokusy v síti neskončily a gólovou radost tak rozpoutal až hostující Thomas Buffel, jenž se prosadil ve 25. minutě. Od té doby se Oostende prakticky k ničemu nedostalo a spíše se bránilo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté jdou do druhé půle s jednou změnou v sestavě. Mbwana Samatta byl nahrazen Nikolaosem Karelisem.
     
    47
    Oostende se hned na začátku poločasu dostalo do šestnáctky soupeře, avšak přes důraznou obranu se neprodralo k zakončení.
     
    48
    Domácí rychle rozehráli volný kop a po akci Lukakua na levé straně vybojovali rohový kop.
     
    49
    Berrier roh rozehrál nakrátko, ale nakonec to byl přeci jenom on, kdo centroval do velkého vápna. Defenzíva Genku si vysoký míč pohlídala.
     
    51
    Domácí pokračují v solidním vstupu do druhého poločasu a opět se tlačí na útočnou polovinu. K ohrožení Bizotovy brány se ale zatím nedostali.
     
    51
    Bailey dobře získal míč po chybné rozehrávce Oostende, ale Kebano bleskový útok Genku pokazil a přišel o míč.
     
    52
    Jeden z domácích byl při rozvážném postupu vpřed faulován. Nikterak zajímavá standardní situace z toho však nebude.
     
    53
    Fantastický centr do šestnáctky teď vyslal Lukaku! Rychlý míč našel hlavu Musony, avšak ten lehce v pádu minul.
     
    54
    Andile Jali se sice hodně vzteká, ale po souboji s Ndidim faul odpískán není. Následuje jen odkop v podání Marca Bizota.
     
    56
    Oostende se stále ne a ne dostat blíže k Bizotově bráně. Hostující gólman dosud neměl zrovna nějak moc práce.
     
    57
    Volný kop Genku rozehrál Bailey, avšak jeho nadýchaný centr byl zase vrácen až za šestnáctku. Následně se ale Oostende nedostalo daleko.
     
    58
    Domácí míč znovu rychle ztratili a David Rozehnal musel zastavovat nebezpečnou střelu Kebana. Rohový kop pro Genk.
     
    59
    Po delší době se ke střele dostali také domácí. Berrierův dalekonosný pokus letěl vysoko nad a Bizot mohl být v naprostém klidu.
     
    60
    Ze souboje u půlící čáry sice jako vítězové vzešli hosté, avšak záhy se míč dostal k Lukakovi, jenž se prodral na polovinu soupeře a získal vhazování.
     
    62
    Bizot teď musel hodně rychle couvat zpátky do brány. Střílený centr De Schuttera totiž trefil Musonu a míč pomalu padal do brány. Nakonec skončil na brankové síti.
     
    63
    Aktivní Lukaku rozjel vlevo další nebezpečnější akci, nicméně Bizot si centr na El Ghanassyho bez potíží pohlídal.
     
    64
    Lukaku se tentokrát odhodlal k sóloprúnikové akci, avšak přes duo Walsh-Pozuelo neměl šanci projít do šestnáctky. Dokonce je mu odpískán faul.
     
    65
    Na druhé straně se útočným faulem proti pravidlům provinil Kebano. Míč se vrací na kopačky domácích borců.
     
    66
    Pokus o vysunutí volného Karelise končí až v rukavicích vyběhnuvšího Ovony. Ten míč rychle předává spoluhráčům, kteří spěchají dopředu.
     
    67
    Akpala na hranici šestnáctky roztáhl hru k Lukakuovi, jenže ten zleva nepropasíroval centr až do pokutového území. Napodruhé pak míč poslal až za šestnáctku.
     
    67
    Skvělý centr za obranu si doběhl Musona, který dokázal přehodit brankáře Bizota, avšak před odkrytou bránou míč do bezpečí odvrátil jeden z vracejících se beků Genku.
     
    68
    Rohový kop KV Oostende vůbec k ničemu zajímavějšímu nevedl. Míč končí u hostujících hráčů.
     
    69
    Rychlý brejk Genku zakončen Karelisovou dělovkou z levé strany, ale Ovona se prezentoval výtečným zákrokem. Nakonec je však ještě odmáván ofsajd a vzrušení bylo zbytečné.
     
    71
    Hodně velkou nepřesností nyní skončila postupná kombinace mezi stopery Oostende. Genk bude vhazovat a může rychle zaútočit.
     
    71
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Jenže z útoku Genku vůbec nic nebylo a naopak se hra rychle dostala do šestnáctky hostujícího celku. El Ghanassy si to zleva namířil do pokutového území a poté přihrávkou našel volného KNOWLEDGE MUSONU jenž v obrovské šanci nezaváhal!
    71. Knowledge MUSONA - 1:1
     
    73
    Zajímavé situace na obou stranách. Bailey nejprve tváří v tvář proti Ovonovi neuspěl a následně mohl druhou branku vsítit Musona. Po odhození gólmana už měl ale dále k míči než hostující obránce.
     
    73
    Za útočný faul vidí žlutou kartu Knowledge Musona (OOS). Je tak druhým potrestaným hráčem Oostende.
     
    78
    Druhé střídání Genku! Velmi aktivního Leona Baileyho v 78. minutě střídá Igor De Camargo.
     
    78
    Menšího zaváhání se nyní dopustil Didier Ovona, který netrefil malou domů, avšak naštěstí pro něj šel míč vedle.
     
    79
    Rohové kopy dnes nejsou silnou stránkou týmů. Potvrdil to opět i hostující Genk, jehož roh byl s jistotou odvrácen.
     
    81
    Tohle byla obrovská šance! Thomas Bufel šel ze strany sám na brankáře a v pokutovém území zvolil střelu na vzdálenější tyč. V gólovce však selhal a vypálil vedle brány!
     
    81
    Ke změně v sestavě nyní sáhl i domácí kouč. Ze hřiště stahuje Bruna Godeaua a opačným směrem posílá Fabiena Antunese.
     
    82
    Hosté se dopustili faulu u půlící čáry. Hrát tak budou samozřejmě domácí, kteří mohou poslat daleký míč až do šestnáctky.
     
    83
    Jenže Oostende se neřídilo dle mých pokynů a velmi rychle kulatý nesmysl ztratilo. Ani Genk si však v ofenzívě nevedl o moc lépe.
     
    84
    Po centru zleva došlo k hodně nepříjemné srážce Bizota s Akpalou. Hostující brankář boxoval míč a ve vzduchu doslova sundal vyskakujícího soupeře. Ten zůstává otřesen na trávníku.
     
    85
    Otřesený Akpala už je za doprovodu zdravotníků odveden za pomezní čáru. Může se tak pokračovat ve hře, kterou Bizot naváže odkopem.
     
    86
    Domácím fanouškům se sice rozhodnutí sudího moc nelíbí, ale i přesto byl pískán faul na Karelise. Následný volný kop zamířil jen do náruči pozorného Ovony.
     
    87
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Joseph Akpala, přichází Zoro Cyriac.
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Neeskens Kebano, přichází Yoni Buyens.
     
    88
    Yoni Buyens se okamžitě po příchodu na trávník provinil faulem. Standardní situaci tak bude zahrávat domácí Franck Berrier.
     
    89
    Berrier napálil jen dobře postavenou zeď a Oostende se k pořádnému zakončení nedostalo ani po následném centru do šestnáctky.
     
    90
    Jeden z domácích se sice dožadoval odpískání přímého volného kopu, avšak také tuto situaci hlavní rozhodčí velmi dobře viděl a zřejmě i správně posoudil.
     
    90+1
    Zatím není známo, kolik hlavní rozhodčí nastavuje. Troufnu si to však odhadnout na obvyklé tři minuty.
     
    90+2
    Didier Ovona nyní zabrnkal na nervy domácích fanoušků, když místo odkopu zvolil zpracování na hruď a až následně míč poslal do bezpečí. Vše ale zvládl.
     
    90+3
    Na začátku třetí nastavené minuty byl k zákroku donucen Bizot. Jedovatá rána však brankou neskončila.
     
    90+3
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Nicméně domácí se přeci jenom dočkali a v závěru utkání jdou do vedení! Skvěle hrající JORDAN LUKAKU dostal přízemní přihrávku za obranu a razantní střelou propálil zkoprnělého Bizota!
    90+3. Jordan LUKAKU - 2:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání skupiny o titul belgické ligy je u konce a z vítězství se nakonec radují domácí hráči Oostende. Ti se sice vyrovnání dočkali až v 71. minutě, kdy se trefil Knowledge Musona, ale nakonec ještě na konci nastaveného času přidali druhou branku. Hrdinou zápasu se stal Jordan Lukaku. Pro hosty to tak znamená nepříjemnou ztrátu a naopak domácí se vrací do boje o Evropskou ligu.
     
    Ode mě je to tedy vše, u dalších on-line přenosů nashledanou! (21:57:24)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 71. Musona, 90+3. Lukaku – 25. Buffel

    Karty:   38. Siani (OOS), 73. Musona (OOS) – 9. Walsch (GNK)


    KV Oostende: Ovono – De Schutter, Rozehnal, Godeau (81. Antunes), Lukaku – Jali, Berrier, Siani – Musona, Akpala (87. Cyriac), El Ghanassy
    Náhradníci: Biebauw – Antunes, Cyriac, Pedersen, Jonckheere, Godwin, Canesin

    KRC Genk: Bizot – Walsch, Dewaest, Kabasele, Uronen – Ndidi, Pozuelo, Kebano (87. Buyens) – Buffel, Samatta (46. Karelis), Bailey (78. De Camargo)
    Náhradníci: Köteles – Hamalainen, Karelis, Kumordzi, De Camargo, Wouters, Buyens

    Rozhodčí: Christof Dierick – Philippe Vandecauter, Styn Hutsebaut
    bahis siteleri