Samara – Kazaň 1:1 (kon.) | Machačkala – Saransk 3:0 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:1 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Neděle 15.05.2016, 13:30 • Stadion Metallurg, Samara • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Samara se po přestávce ujala zásluhou Gianniho Bruna a jeho krásné střely o břevno vedení, které Křídla Sovětů mohla v závěru i přes velký tlak Kazaně pojistit, jenže dalekonosná rána Adise Jahoviće ze standardní situace orazítkovala spojnici tyče a břevna. Už to vypadalo, že domácí dokráčí pro tři body, jenže dvě minuty před koncem Nadson při odkopu míče nešťastně trefil nohu Marka Děviče a následnou penaltu tvrdou ránou doprostřed proměnil Mijo Caktaš. Konečný výsledek. Samara 1 Rubin Kazaň 1. (15:27:39)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec krásného zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Samara prožívá velice smolný a nešťastný závěr utkání, na druhou stranu ale ani jednomu z týmů nejde kromě bodů a postavení v tabulce o nic. Oba týmy už jsou jistě zachráněny a zbytek sezóny mohou dohrát v klidu.
    89. Mijo CAKTAŠ - 1:1
     
    89
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    MIJO CAKTAŠ proměňuje penaltu a kdo jiný by se měl dnes prosadit, když už ne on!! Záložník Kazaně se dostal v průběhu zápasu k několika střelám, ze značky pokutového kopu už se ale nemýlil. Brankář Jevgenij Konjuchov si sice na míč levačkou sáhl, tvrdou ránu Mija Caktaše doprostřed brány ale vyrazit nedokázal.
    88. Nadson předvedl hodně nešťastný penaltový zákrok.
     
    88
    Nadson chtěl odkopnout míč z šestnáctky, jenže trefil pouze nohu Marka Děviče a Kazaň bude zahrávat pokutový kop! To je hodně nešťastný moment.
     
    87
    Kazaň taká většinu akcí po levém křídle a přijde mi, že už si na to domácí fotbalisté zvykli a v pohodě její útoky zastavují.
     
    86
    Pokud dnes domácí fotbalisté vyhrají, tak za to budou muset pořádně poděkovat Jevgenijovi Konjuchovi, který chytá skvělý zápas a zatím na rozdíl od svého kolegy na opačné straně neinkasoval.
     
    85
    Do konce utkání zbývá odehrát pět minut a Samara se snaží být směrem vpřed aktivní, aby rozmělnila dlouho trvající tlak Kazaně.
     
    84
    Ibragim Callagov se vzápětí pokusil na pravé straně šestnáctky o technické zakončení, z jeho následné střely byl ale spíše centr, po kterém Sergej Ryžikov v pohodě stáhl míč ze vzduchu.
     
    83
    Samara mohla vstřelit jeden z nejkrásnějších gólů letošní sezóny Premier League, nádhernou pumelici z kopačky Adise Jahoviće ale zastavila branková konstrukce.
     
    82
    Adis Jahović rozehrál standardní situaci po faulu Mija Catkaše a rozhodl se ze střední vzdálenosti pro dalekonosnou střelu, která mířila do levého rohu brány, nakonec ji ale zastavila spojnice tyče a břevna, od které míč odrazil mimo!
     
    81
    Do konce zápasu zbývá odehrát deset minut a Křídla Sovětů vedou doma nad Kazaní stále 1:0, ve druhém poločase mají ovšem výrazně na vrh fotbalisté hostujícího celku.
     
    80
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Igor Portňagin, přichází Marko Děvič.
     
    79
    Podobným stylem hry se včera prezentoval po celý zápas Frankfurt, a přestože byl hodně blízko k jisté záchraně, nakonec na hřišti Werderu Brémy padl. Domácí vstřelili vítězný gól v 88. minutě.
     
    78
    Samara se opravdu soustředí pouze na obranu a směrem vpřed je hodně pasivní, aby na to domácí ještě nedoplatili.
     
    77
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Gianni Bruno, přichází Sheldon Bateau.

    Tomáš Reiner

    Branky: 52. Bruno (Jahović) – 89. Caktaš (pen.)

    Karty:   19. Kambolov (RKZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:16.
    FK Křídla Sovětů Samara: Konjuchov – Callagov, Koncedalov, Nadson, Taranov (C), Rodić – P. Jakovlev, Simaeys, Jahović, Mollo – Bruno (77. Bateau).
    Náhradníci: Loria, Lobancev – Bateau, Jatčenko, Kalenkovič, Viznovič, Sadik, Čočijev.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kambolov, S. Kvěrkvelija, Bergström, Cotugno – Ozdojev, Tkačuk (64. Džalilov) – Kanunnikov, Caktaš, G. Karadeniz (C) – Portňagin (80. Děvič).
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko, Akmurzin – Biljaletdinov, Džalilov, Děvič, Ustinov, Ďaďun, Achmetov, Kisljak, Sobolev.

    Rozhodčí: Vladimir Seldjakov
    bahis siteleri