Groningen – Feyenoord 0:5 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Ajax 1:3 (kon.)
Kerkrade – Heracles 1:1 (kon.)
konec
FC Groningen
0:5 (0:3)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 07.08.2016, 12:30 • Noordlease Stadion, Groningen • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
    83. Nicolai JØRGENSEN - 0:5
     
    83
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tohle už je demolice, Feyenoord přidává už pátou branku! Domácí se opět nepoučili a znovu zaspali při návratu do defenzivy, načež se Basaçikoglu výborně zorientoval a předložil balon pro NICOLAIE JØRGENSENA, který jej pověsil pod břevno, a svou už několikátou obří možnost tak v tolik chtěnou trefu proměnil!
    56. Eljero ELIA - 0:4
     
    56
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Produktivita Feyenoordu v dnešním utkání je opravdu úctyhodná, hosté vedou už o čtyři branky! Celé se to znovu narodilo jako blesk z čistého nebe, zničehonic pelášil na branku z úhlu Vilhena, jehož pumelici vytěsnil Padt pouze k ELJERU ELIOVI, který povedenou bombou rozvlnil síť, a zkompletoval tak hattrick!
    45. Eljero ELIA - 0:3
     
    45
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tohle byla fotbalová fantazie v podání Feyenoordu! Vilhena vykouzlil další parádní bochánek pro na hranici ofsajdu číhajícího ELJERA ELIU, který si vyměnil balon s kolegou Jørgensenem a poté mimořádně přesnou ranou na zadní tyč nedal Padtovi sebemenší šanci zasáhnout!
    36. Eljero ELIA - 0:2
     
    36
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky, hosté se zničehonic prosazují! Po sporném a hraničním zákroku v blízkosti středového kruhu se dopředu po pravé straně mohl vydat Toornstra, který tak trochu naslepo kopnutým centrem ukázkově našel ELJERA ELIU a nizozemský reprezentant se z bezprostřední blízkosti nezmýlil!
    19. Tonny VILHENA - 0:1
     
    19
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale fotbalisté Feyenoordu dokázali prosadit, a ujímají se tak vedení! Obrana domácích si vybrala slabší chvilku, když dostatek volného prostoru poskytla Eliovi, jehož přízemní pokus vytěsnil nejistý Padt jen k TONNYMU VILHENOVI, kterému už pouze stačilo trefit odkrytou svatyni!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Vilhena, 36. Elia, 45. Elia, 56. Elia, 83. Jørgensen

    Karty:   48. Hiariej (GRO) – 17. Elia (FEY), 35. El Ahmadi (FEY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:12. Střely mimo: 10:12. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:9.
    FC Groningen: Padt (C) – Hateboer, Reijnen, Maduro, van Nieff – Hiariej, J. Drost (54. Hoesen), Jenssen – Antonia (58. Idrissi), van Weert, Rusnák (77. Linssen).
    Náhradníci: van der Lei – Hoesen, Linssen, Bacuna, Sørloth, Mahi, Tamata, Idrissi, Riksman.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg – El Ahmadi, Kuijt (C) (74. S. Berghuis), Vilhena – Toornstra, Jørgensen, Elia (64. Basaçikoglu).
    Náhradníci: Hansson, Bijlow – Dammers, van der Heijden, Nieuwkoop, Vejinović, Tapia, Gustafsson, S. Berghuis, Basaçikoglu, Kramer.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Bas van Dongen, Johan Balder
    bahis siteleri