Groningen – Feyenoord 0:5 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Ajax 1:3 (kon.)
Kerkrade – Heracles 1:1 (kon.)
konec
FC Groningen
0:5 (0:3)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 07.08.2016, 12:30 • Noordlease Stadion, Groningen • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
    83. Nicolai JØRGENSEN - 0:5
     
    83
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tohle už je demolice, Feyenoord přidává už pátou branku! Domácí se opět nepoučili a znovu zaspali při návratu do defenzivy, načež se Basaçikoglu výborně zorientoval a předložil balon pro NICOLAIE JØRGENSENA, který jej pověsil pod břevno, a svou už několikátou obří možnost tak v tolik chtěnou trefu proměnil!
    80. Nicolai Jørgensen (FEY)
     
    80
    A znovu Jørgensen, který to v posledních minutách opravdu zkouší úplně z každé pozice! Nyní se dokázal sám velice pěkně uvolnit, jeho následný kroucený pokus zamířil vypadal opravdu nadějně, nakonec však zamířil kousek vedle pravé tyče Padtovy svatyně!
     
    78
    Ne, Jørgensenovi dnes zkrátka a dobře není přáno, ovšem vzhledem k průběhu utkání mu to asi úplně nevadí. Hostující útočník si zaběhl za obranu soupeře a z úhlu se řítil na Padta, jeho technickému pokusu na vzdálenější tyč ovšem scházely decimetry!
     
    77
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Albert Rusnák, přichází Bryan Linssen.
     
    74
    Utkání konči pro hostujícího kapitána Kuijta, místo něhož nastupuje kmenový hráč Watfordu Steven Berghuis, který si odkroutí soutěžní premiéru v dresu Feyenoordu.
     
    72
    Tady opravdu mnoho nechybělo! Na Rusnákův povedený centr si na hranici malého vápna naskočil Maduro, po jehož hlavičce se balon snášel přesně pod břevno, brankář Jones ale ze svého repertoáru vytáhl další spektakulární zásah!
     
    65
    Velká šance Groningenu! Kde se vzal, tu se vzal, na hranici šestnáctky se s balonem zjevil Andrej Rusnák, který se pokusil zakončit na bližší tyč, brankář Jones ale jeho záměr přečetl a předvedl parádní zákrok!
     
    64
    Eliova show končí! Nizozemský fotbalista je ze hry stažen zřejmě i kvůli zdravotním problémům, místo něj nastupuje Turek Basaçikoglu.
    63. Eljero Elia (FEY)
     
    63
    Tohle musí být gól! Po pravé straně se až do pokutového území protáhl Rick Karsdorp, jenž nacentroval přesně na nikým neatakovaného Eliu, ten však pohrdl možností přidat čtvrtou trefu a naprosto prázdnou branku trestuhodně minul! Nizozemský křídelník to ovšem bere s úsměvem.
     
    58
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Jarchinio Antonia, přichází Oussama Idrissi.
    56. Eljero ELIA - 0:4
     
    56
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Produktivita Feyenoordu v dnešním utkání je opravdu úctyhodná, hosté vedou už o čtyři branky! Celé se to znovu narodilo jako blesk z čistého nebe, zničehonic pelášil na branku z úhlu Vilhena, jehož pumelici vytěsnil Padt pouze k ELJERU ELIOVI, který povedenou bombou rozvlnil síť, a zkompletoval tak hattrick!
     
    54
    Střídání na straně domácích. Ze hry odchází Drost, který neproměnil dvě velké šance, místo něj důvěru dostává Danny Hoesen.
     
    48
    Nepříjemný zákrok. Hiariej přiběhl do souboje s Vilhenou pozdě a nebezpečně jej sestřelil, jasná žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
    47. Jesper Drost (GRO)
     
    47
    Hned zkraje druhého poločasu mohlo a asi i mělo být sníženo! Po pěkné kombinaci domácích vyslal Rusnák do stoprocentní šance Jespera Drosta, ten však tváří v tvář brankáři Jonesovi těsně minul!
    45. Eljero ELIA - 0:3
     
    45
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tohle byla fotbalová fantazie v podání Feyenoordu! Vilhena vykouzlil další parádní bochánek pro na hranici ofsajdu číhajícího ELJERA ELIU, který si vyměnil balon s kolegou Jørgensenem a poté mimořádně přesnou ranou na zadní tyč nedal Padtovi sebemenší šanci zasáhnout!
     
    42
    El Ahmadi se vymotal z nepříjemné skrumáže v blízkosti středového kruhu, poté hru přenesl na Karsdorpa, který okamžitě balon posunul na Dirka Kuijta. Nizozemský veterán se z úhlu řítil sám na Padta, zamířil ale těsně vedle vzdálenější tyče!
    40. Jesper Drost (GRO)
     
    40
    Panečku, to byla rána jako z kanónu! Po hlavičkovém souboji se balon odrazil do běhu pro Jespera Drosta, který se nerozpakoval a ze čtyřiceti metrů vypustil neskutečnou pumelici, Brad Jones ale na poslední chvíli stačil zasáhnout!
    36. Eljero ELIA - 0:2
     
    36
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky, hosté se zničehonic prosazují! Po sporném a hraničním zákroku v blízkosti středového kruhu se dopředu po pravé straně mohl vydat Toornstra, který tak trochu naslepo kopnutým centrem ukázkově našel ELJERA ELIU a nizozemský reprezentant se z bezprostřední blízkosti nezmýlil!
     
    35
    No, žádná sláva to tedy nebyla. Domácí obrana balon rychle odhlavičkovala, navíc se do protiakce vydal Antonia, kterého taktickým faulem za žlutou kartu zastavil El Ahmadi.
    29. Albert Rusnák (GRO)
     
    29
    Tohle ale zavánělo vyrovnávacím gólem! Antonia se vrhl střemhlav do šestnáctky, jeho nepovedená rána levačkou se nakonec ukázala být ideální nahrávkou Alberta Rusnáka, který se ještě stačil otočit směrem k brance, jeho rána však zamířila těsně nad!
     
    22
    Málem to bylo už o dvě branky! Nenápadný nákop k překvapení všech doběhl Jørgensen, který parádním centem našel Toornstru, ten ale balon velice chytře ještě přenechal pro Vilhenu, brankář Padt ale stačil zasáhnout!
    19. Tonny VILHENA - 0:1
     
    19
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale fotbalisté Feyenoordu dokázali prosadit, a ujímají se tak vedení! Obrana domácích si vybrala slabší chvilku, když dostatek volného prostoru poskytla Eliovi, jehož přízemní pokus vytěsnil nejistý Padt jen k TONNYMU VILHENOVI, kterému už pouze stačilo trefit odkrytou svatyni!
     
    17
    Poprvé v utkání je nucen sudí van Boekel tasit žluté varování. Po zcela zbytečném útočném faulu na Madura jej naprosto oprávněně dostává Eljero Elia.
     
    8
    Zodpovědnost na sebe vzal Yoell van Nieff, který místo razantního zakončení zvolil techničtější variantu, po jeho ráně z dvaadvaceti metrů balon sice obletěl zeď, zamířil však i těsně vedle hostující pokladnice!
     
    6
    Další možnost pro Feyenoord, tohle klidně mohlo skončit gólem! Exekuce rohového kopu se nyní ujal Vilhena, obránce Karsdorp si balon našel a přiťukl ho pro úplně osamoceného Jørgensena, jehož pumelici ale Padt stačil vyrazit!
     
    4
    Tohle byla obrovská šance Feyenoordu! Domácí obrana na pravé straně úplně pozapomněla na volného Toornstru, který se dostal do ideální pozice pro centr a zkusil najít na hranici vápna si sbíhajícího Eliu, před ním ale balon na poslední chvíli odkopl Reijnen!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Vilhena, 36. Elia, 45. Elia, 56. Elia, 83. Jørgensen

    Karty:   48. Hiariej (GRO) – 17. Elia (FEY), 35. El Ahmadi (FEY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:12. Střely mimo: 10:12. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 7:9.
    FC Groningen: Padt (C) – Hateboer, Reijnen, Maduro, van Nieff – Hiariej, J. Drost (54. Hoesen), Jenssen – Antonia (58. Idrissi), van Weert, Rusnák (77. Linssen).
    Náhradníci: van der Lei – Hoesen, Linssen, Bacuna, Sørloth, Mahi, Tamata, Idrissi, Riksman.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg – El Ahmadi, Kuijt (C) (74. S. Berghuis), Vilhena – Toornstra, Jørgensen, Elia (64. Basaçikoglu).
    Náhradníci: Hansson, Bijlow – Dammers, van der Heijden, Nieuwkoop, Vejinović, Tapia, Gustafsson, S. Berghuis, Basaçikoglu, Kramer.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Bas van Dongen, Johan Balder
    bahis siteleri