Zlín – Liberec 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Karviná 1:2 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:2 (kon.)
Brno – Teplice 0:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Sparta 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:2 (1:0)
MFK Karviná
Sobota 13.08.2016, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • ePojisteni.cz liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! Naše nejvyšší fotbalová soutěž, která od začátku sezony nově nese název ePojisteni.cz liga, nám dnes nabízí hned pět zápasů třetího kola. V tomto online přenosu se zaměříme na duel, v němž FK Mladá Boleslav hostí tým MFK Karviná. Začínáme v 17:00!
     
    FK Mladá Boleslav

    Vstup do nového ročníku byl v podání mladoboleslavských fotbalistů velice dobrý. Po dvou odehraných kolech se Středočeši drží s plným možným ziskem bodů na samotném vrcholu tabulky, jediným dalším stoprocentním týmem je Jablonec. Na úvod do města automobilů zavítal silný Liberec, Boleslav ale předvedla velice dobrý a soustředěný výkon, po němž se mohla radovat z poměrně hladkého vítězství 3:0, o všechny branky se postaral klubový odchovanec Chramosta. V dalším kole to, co se předvedeného výkonu týče, už od party okolo kapitána Magery nebylo ono. Příbram si vypracovala daleko více brankových příležitostí, Mladá Boleslav se ale mohla spolehnout na Jakuba Radu, který jí po náramném přímém kopu vystřelil další tříbodový zisk.

    Toto utkání se nakonec ukázalo býti tím úplně posledním, v němž Středočeši nastupovali pod taktovkou Karla Jarolíma. Devětapadesátiletý kouč se pro odchod k národnímu týmu rozhodl o něco dříve, než nejprve plánoval. Hlavním důvodem bylo vypadnutí z předkola Evropské ligy, v němž Mladoboleslavští nevyzráli na tuhý defenzivní blok makedonské Škendije Tetovo. Klubové vedení ale dlouho nezahálelo a hned ve středu oznámilo nového lodivoda, jímž se stal Leoš Kalvoda, který jen velmi krátkou dobu působil ve Frýdku-Místku „Je to pro mě opravdu těžké loučení, ale musím přiznat, že takováto nabídka se prostě neodmítá, obzvláště v mém věku. Převzít žezlo po Karlovi nebude jednoduché, ale jeho přítomnost je zárukou, že mužstvo bude dobře připravené, takže se nebojím" prohlásil brněnský rodák.
     
    MFK Karviná

    Při pohledu na tabulku se to sice nezdá, poněvadž Karviná se po dvou odehraných kolech nachází na dvanáctém místě a na svém kontě má jeden jediný bod, musíme ale přiznat, že tento nováček fotbalovou veřejnost svými výkony velmi mile překvapil a bavil fotbalem. Hned na úvod si loňští vítězové druhé nejvyšší soutěže střihli opravdu nevídanou přestřelku s favorizovaným Jabloncem. Po úvodních pětačtyřiceti minutách to pro Weberovu družinu vypadalo velice dobře, po brzké trefě Voltra a dvou v podání Jurča Slezané vedli 3:1. Severočeši se však v druhé půli neuvěřitelně zvedli, přidali další čtyři zásahy, Wágner navíc zkompletoval hattrick, a mohli tak slavit úspěšný vstup do sezony.

    Při prvním domácím zápase Karviná přivítala Brno, které přes léto vyměnilo trenéra, přivedlo pár zvučných posil a dalo najevo, že letos hodlá myslet na ty nejvyšší příčky. Do vedení však šli svěřenci Jozefa Webera, v osmadvacáté minutě se trefil zatím ve výborné formě hrající kanonýr Jurčo, Zbrojovka ale zásluhou Řezníčka srovnala. Celou druhou půli hráli fotbalisté MFK proti oslabenému soupeři, početní převahu ale zúročit nedokázali, a oba celky si tak po závěrečném hvizdu rozdělily po bodu. Už v tomto klání karvinskou svatyni hájil zkušený Jan Laštůvka, asi největší letní posila tohoto nováčka. „Dlouho jsem přemýšlel, zda opět půjdu do zahraničí, nebo zůstanu doma. Ale naposledy se v Dněpru vyskytlo plno problémů a to je možná důvod, proč jsem se rozhodl zůstat. Vracím se po dlouhých letech a na angažmá v Karviné se moc těším," prohlásil čtyřiatřicetiletý gólman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu, v němž se společně zaměříme na utkání třetího kola naší nejvyšší fotbalové soutěže mezi Mladou Boleslaví a Karvinou. Hlavní sudí Houdek právě přivádí hráče na travnatou plochu, za pár okamžiků bychom tedy měli začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Houdek právě odstartoval dnešní utkání, pojďme tedy na to! Los přisoudil rozehrávku hostujícím fotbalistům, kteří nastupují ve žluto-černých dresech, naopak Boleslavští zvolili tradiční bílé barvy.
     
    2
    Tak to byla hned na úvod obrovská šance domácích! Chramosta se dobře zorientoval a předložil balon pro Jakuba Radu, jehož dalekonosnou pumelici stačil Laštůvka vyrazit pouze k dobíhajícímu Magerovi, který bombou z první orazítkoval břevno!
    2. Magerova dorážka mířila jen do břevna
     
    3
    Boleslavští v aktivním přístupu a hře i nadále, Fleišmanův pas se i s trochou štěstí nakonec dostal k nikým nehlídanému Chramostovi, který se zbavil protihráče a odcentroval, ve vápně ale úřadoval stoper Dreksa.
     
    4
    Karvinští se zatím skoro vůbec nedotkli balonu, Boleslav průběh utkání zatím suverénně kontroluje. Její další akce ale už tak povedená nebyla, Kalabiška zvedl hlavu a chytře myšlenou uličkou zkusil najít Chramostu, balon ale dodal až příliš razance.
     
    5
    Poprvé se směrem dopředu vydali i Slezané. Po Radově nepřesnosti si ale vůbec nerozuměli Janečka s Voltrem, načež se oba museli honem rychle vracet do obrany, protože odpověď měl nachystanou Fleišman, první jmenovaný z karvinských borců ale stačil zasáhnout.
     
    6
    Nyní už byli hosté o poznání úspěšnější. Radek Voltr si troufl na individuální akci podél pravé postranní lajny, kterou zakončil centrem na nabíhajícího si Jurča, toho ale přehlavičkoval pozorný Ondřej Kúdela.
     
    7
    Po Fleišmanově pasu si to Kalabiška namířil přesně ke středu hřiště, kde objevil volného Jánoše. Ten sice zvládl obejít Šislera, poté ale směrem k Vukadinovičovi nepřihrál vůbec přesně, Karvinské tak čeká autové vhazování.
     
    8
    Po zaváhání jednoho z hostí se po pravé straně jako tank probil Miljan Vukadinović, který se s balon přilepeným u kopaček dostal až na hranici vápna, odkud hledal nabíhajícího si Chramostu, jeho záměr ale fantasticky přečetl stoper Hošek.
     
    9
    Hra se musí přerušit, protože právě Hošek, hrdina předchozího okamžiku, byl následně nepříjemně atakován Lukášem Magerou. Vše se ale zdá být v pořádku, hostujícímu stoperovi nic nebrání v pokračování v utkání.
     
    10
    Kalabiška vybojoval téměř ztracený balon a předložil jej Radovi, který převedl parádní kopací techniku a přenesl jej napravo k Vukadinovičovi. Ten však při pokusu o centr lehce zaškobrtl, Boleslav ale i nadále drží balon.
     
    11
    A nakonec z toho málem byla další tutovka. Kalabiška opět skvěle zapracoval, zvedl hlavu a parádní kolmicí vyslal na zteč Chramostu. Ten místo střely ještě volil kličku navíc, což se mu stalo osudným, parádním skluzem jej totiž odzbrojil Dreksa.
     
    12
    Následně ale Kalvodova družina dokázala vybojovat první rohový kop zápasu. Jánošovi se však jeho exekuce vůbec nevyvedla, domácí středopolař ale po šťastném odrazu dostal šanci na reparát. Tentokráte si už vedl lépe, ve vápně ale úřadoval Laštůvka, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    13
    Kalabiška zatím hraje velice slušné utkání. Nyní si boleslavský křídelník parádně narazil s Janem Chramostou, v klíčové momenty své akce ale místo střely ještě volil nahrávku na Mageru, kterému balon přistál na patách.
     
    14
    Nyní už se ale Boleslav ke střeleckému pokusu zvládla dostat. Po kombinaci přes střed pole našel Rada dobře postaveného Adama Jánoše, který se nijak nerozpakoval a technickou ranou zkusil balon zakroutit na zadní tyč, tu však o kus minul.
    14. Kroucená rána Adama Jánoše
     
    15
    Po ukázkovém důrazu útočníka Jurča zahrávali hosté svůj premiérový v utkání. Nedopadlo to ale podle jejich představ, Voltrův centr se sice nebezpečně stáčel do šestnáctky, jakékoliv problémy ale nepřipustil ve vzduchu si výborně počínající Hůlka.
     
    16
    Zelenému balon odskočil od nohy, čehož okamžitě využil Jánoš, který hru přenesl na levou stranu. Tam si Chramosta opět ukázkově narazil s Kalabiškou, tentokráte se ale do zakončení dral druhý jmenovaný, míč si ale v nejdůležitější chvíli příliš ukopl.
     
    17
    Tlak Boleslavi ještě nějakou chvíli pokračoval. Magera parádní patičkou našel Jana Chramostu, který, ač tísněn, zvládl odcentrovat přes bránícího Janečku. Na zadní tyč, kam balon mířil, se ale nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    18
    Vukadinovič zabojoval a obral o balon nic netušícího Budínského. Poté se neukvapil a přesně našel sprintujícího Chramostu, který situaci dvou proti dvěma ovšem nevyřešil ideálně, k dosažení na jeho pas chyběly Magerovi dva kroky.
     
    19
    Po zákroku na Radu byla ponechána výhoda, čehož se domácí pokusili ihned využít, Chramostu ale odzbrojil zatím na jedničku fungující zadák Dreksa. Následoval alespoň rohový kop, balon ale z Radovy kopačky dolétl jen k Janu Laštůvkovi.
     
    20
    Pavol Jurčo dostal dlouhý balon za obranu, ocitl se ale proti dvěma protihráčům. Moc toho proti přesile nesvedl, o kulatý nesmysl ihned přišel, následně si navíc pomohl jasným ofenzivním faulem, který sudí nemohli přehlédnout.
     
    22
    Jánoš přenechal balon Radovi, po jehož přihrávce se až do šestnáctky probil Miljan Vukadinovič. Byl ale přečíslen, proto se rozhodl pro nahrávku na Mageru, jenž chytře myšlenou uličkou zkoušel najít Kalabišku, ten byl ale dobře pokryt.
     
    23
    Slezané se poprvé v tomto utkání dokázali na delší dobu usadit na útočné polovině. Jejich akce ale byla překombinovaná, nakonec z toho bylo jen autové vhazování. Po něm ale Zeleného tělem odstavil Pauschek, balon v poklidu doputoval do zámezí.
     
    24
    Hůlka s Kúdelou si vybrali trochu slabší moment, druhý jmenovaný svou malou domů navíc nemilé starosti přivodil brankáři Divišovi, ten ale celou situaci zkušeně vyřešil a s dotírajícím Jurčem si pohrál.
     
    25
    Po Magerově přiklepnutí si balon na střelu už už chystal Chramosta, proti byl ale vracející se Šisler. Boleslavský útočník nakonec přeci jen vypálil, jeho rána ale byla zblokována na roh, ze kterého domácí tým opět nic nevytěžil.
     
    26
    Janečka vyrazil na ofenzivní výlet, který ovšem zakončil velice nezdařilou nahrávkou na Voltra. Na to konto vyslal Kalabiška do protiakce Chramostu, toho ale nyní doslova a do písmene zradilo zpracování.
     
    27
    Další kontakt s balonem už byl od boleslavského odchovance o poznání jistější a klidnější. Chramosta si navíc troufl na úprk přes dva protihráče, na jehož konci našel na hranici šestnáctky číhajícího Jánoše, ten však vypálil pouze doprostřed branky, kde číhal Laštůvka.
    27. Jánošův střelecký pokus
     
    28
    Karviná se opět na chvíli dostala do útočení, ani nyní ale před brankou Boleslavi dlouhou dobu nepobyla. Následnou protiakci domácích středem táhl Rada, který vymyslel milimetrový bochánek pro Jana Chramostu, toho ale sudí kvůli ofsajdu dále nepustil.
     
    29
    Kalabiška vybojoval balon a po slušné kličkované se s ním dokázal procpat až na dostřel branky, opět ale trochu nešťastně volil přihrávku na Fleišmana a znovu se neshledal s úspěchem.
     
    30
    Na trávníku zůstal ležet Chramosta po souboji s Moravcem, sudí ale, k nevoli domácích příznivců, nechal hru plynout. Poté už ale muselo dojít k přerušení, po nepříjemném poskočení si Jurčo balon zpracoval rukou.
     
    31
    Po Láštůvkově dlouhém výkopu vyhrál Zelený důležitý hlavičkový souboj pro Moravce, který se ihned vrhl kupředu, neporadil si ale hned s první překážkou v podání Kúdely. Boleslavští se následně snaží o uklidnění hry.
     
    32
    Po dalším průniku od Chramosty se Kalvodovi svěřenci dočkali dalšího rohového kopu, na Jánošův přetažený centr ale nikdo z jeho kolegů nedosáhl, navíc vše stoprocentně jistil hostující kapitán Eismann.
    32. Jánošův centr mířil na Radu
     
    33
    Rada zvedl hlavu a přenesl hru na Vukadinoviče, který si na pravé straně vyměnil balon s Pauschekem. Ten pak našel ve vápně bojujícího Chramostu, který spadl po souboji s Dreksou, tohle ale rozhodně penaltový zákrok nebyl.
     
    34
    Na útočném výletě působící Fleišman si teď doslova došel pro faul od nestíhajícího Janečky. Následovala standardní situace Boleslavských, Jánošův centr málem našel hlavu Lukáše Hůlky, tomu ale ten potřebný kousek navíc ještě přeci jen chyběl.
     
    35
    Sudí ovšem ve vápně viděl teč jednoho z karvinských hráčů, následoval tedy roh v podání domácích. Radův centr za moc nestál, po několika odrazech si ale boleslavský středopolař celou situaci zopakoval, míč ale o hlavičku se snažícího Mageru o vlásek přelétl.
     
    36
    Rada vyhrál velice důležitý souboj pro Mageru, který rozběhl na pravé straně volného Vukadinoviče. Boleslavský křídelník nakonec utancoval bránícího Eismanna a odcentroval, nikdo z jeho kolegů ale na letící míč nezvládl dosáhnout.
     
    37
    S touto možností šlo určitě naložit lépe. Magera dostal k dispozici až příliš volného prostoru, využil jej ale nejhůře, jak mohl, když balon místo na Chramostu poslal do země nikoho.
     
    38
    Tohle zavánělo gólem! Po parádním pasu od Rady si balon na kraji šestnáctky doběhl Miljan Vukadinovič, který jej ihned přenechal lépe postavenému Chramostovi, toho ale ve stoprocentní možnosti výborně vychytal Jan Laštůvka!
    38. Chramostova gólová příležitost
     
    39
    Při bránění předchozí situace si lehce ublížil stoper Dreksa, na trávník jsou přivolání hostující zdravotníci, o nic vážného by ale jít nemělo. Oba celky malou pauzu využily k lehkému občerstvení.
     
    41
    Hoškův odkop opravdu povedený nebyl, na to konto měl znovu dostatek volného prostoru Magera, celou situaci ale doslova prováhal. Poté však zakombinoval s Kalabiškou a alespoň pro Boleslav vybojoval roh.
     
    42
    Ten domácí rozehráli na krátko, očekávaný centr do pokutového území se ovšem nekonal. Fleišman přenesl hru na Miljana Vukadinoviče, který si balon navedl na střelu, ta mu ale příliš nesedla, Laštůvka nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    43
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavští se před odchodem do šaten přeci jen dokázali prosadit, a ujímají se tak vedení! Na levé straně si Magera šikovně narazil s Kalabiškou a poté přesným centrem na hranici šestnáctky oslovil JAKUBA RADU, který technickým pokusem prostřel Laštůvku!
    43. Jakub RADA - 1:0
     
    44
    A domácí jsou pochopitelně na koni. Karvinská defenziva nyní zaváhala a nechala úplně volného Vukadinoviče, který hodně prostoru využil v centr na Mageru, toho ale ve vzduchu přehlavičkoval vracející se Dreksa.
     
    45
    Následoval další kop od rohového praporku v podání Mladé Boleslavi. Opět byl rozehrán na krátko, Rada se nakonec odhodlal k vyslání přetaženého balonu na zadní tyč, tam si ale sbíhajícího Hůlku neomylně pohlídal Šisler.
     
    45+1
    Hlavní sudí Houdek se nad rámec prvního poločasu rozhodl nastavit dvě minuty!
     
    45+2
    Na dlouhý nákop za obranu Boleslavi si nabíhal Pavol Jurčo, dráhu letu kulatého nesmyslu ale špatně odhadl, a nabídl tak pohodlné odhlavičkování Hůlkovi. Ten sice chtěl založit ještě jednu akci domácích, nakonec se ale tak nestalo, Kalvodovi svěřenci poločas zakončí na vlastní polovině.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, spokojenější zatím mohou být domácí, který po pětačtyřiceti odehraných minutách vedou 1:0! Dá se říci, že se zatím hraje pouze a jen na jednu branku, kombinace Boleslavských ale poněkud vázne, z jejich strany to určitě není to pravé ořechové. Ze tří tutových šancí dokázali Kalvodovi svěřenci využít jednu, když se ve třiačtyřicáté minutě po Magerově parádní přihrávce prosadil Rada.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují hosté s jednou změnou v sestavě. Moravce nahrazuje mladičký Libor Holík, nová akvizice karvinského celku.
     
    47
    Janečka si ale vůbec nevšiml za sebou běžícího Fleišmana, o balon ihned přišel a navíc ještě fauloval. Následovala další standardní situace domácích, Radův centrovaný míč ale Laštůvka s klidem vyboxoval.
     
    48
    Vukadinovič roztleskal ochozy Adidas Arény, když nasadil potupné jesličky Voltrovi. Poté našel rozběhnutého Pauscheka, ten se však v rohu hrací plochy ocitl proti dvojnásobné přesile, přes níž nedokázal projít.
     
    49
    Stejně jako na začátku utkání, tak i nyní Boleslavští zcela kontrolují hru a drží balon na svých kopačkách. Na Kúdelův pas si za obranu seběhl Chramosta, který posléze ale nepřesně nahrál. Domácí však stále zůstávají u balonu.
     
    50
    A Jakub Rada vymyslel další geniální přenesení hry přes téměř celou šíři hrací plochy. Po povedeném zpracování si Kalabiška sice přehodil Dreksu, posléze ale v souboji se Šislerem zvedl nohu až příliš vysoko.
     
    51
    Po faulu na unikajícího Voltra zahrávali Karvinští svou dnešní první standardní situaci. Nejprve to vypadalo na jakýsi secvičený signál, nakonec ale do vápna přilétl očekávaný centr, se kterým si domácí defenziva věděla rady.
     
    52
    Po hlavičkovém souboji se Zeleným se k zemi jako podťatý skácel Jiří Fleišman, se kterým to příliš dobře nevypadá. Boleslavský bek je značně otřesen, následovat bude ošetření za postranní čárou.
     
    53
    Vukadinovič se nenápadně přiblížil za Hoška a poté mu balon odebral. Následně vyrazil dopředu společně s Chramostou, vůbec si ale neporozuměli a balon doskákal až za postranní čáru. Následovat tak bude aut v podání Karviné.
     
    54
    V podstatě poprvé v tomto mači se Karvinští uchýlili k trochu delší kombinaci. Ta se ale odehrávala na obranné polovině slezského celku, následoval nákop od Janečky, na který ale Pavol Jurčo neměl absolutní šanci dosáhnout.
     
    55
    Pauschek se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci si chtěl narazit s Chramostou, tomu ale přihrávka ale příliš nesedla a pravý bek domácích, ač se snažil, balon na hrací ploše už zastihnout nedokázal.
     
    56
    Po nepřesném pasu od Holíka se karvinští stopeři dostali do svízelné situace. Dreksa vůbec nevěděl o dobíhajícím Chramostovi, nakonec se ale stačil zorientovat, vše ale vyřešil pouze odkopem do hlediště.
     
    57
    Magera nechal míč za sebou, načež se Karviná vrhla do okamžité protiakce. Tu po levé straně táhl kapitán Eismann, odcentrovat přes bránícího Pauscheka se mu ale nepovedlo, hosté však alespoň budou zahrávat rohový kop.
     
    58
    Karviná právě vstřelila branku!
    A z něj Karviná dokázala udeřit, tomu, panečku, říkám produktivita! Po rohovém kopu sice domácí dokázali balon odvrátit do bezpečí, ihned poté ale z obrovské dálky vypálil Šisler, po jehož ráně se v šestnáctce Boleslavi utvořila nemalá skrumáž, v níž se nejlépe zorientoval MAREK JANEČKA, který prostřelil bezmocného Diviše!
    58. Marek JANEČKA - 1:1
     
    59
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu neuvěřitelné, Karviná střílí druhou branku v krátkém časovém sledu, a otáčí tak vývoj zápasu ve svůj prospěch! Obrana domácích si vybrala hodně slabý moment, když na pravé straně nechala úplně volného JANA ŠISLERA, který nekompromisní dělovkou na zadní tyč prostřelil Diviše!
    59. Jan ŠISLER - 1:2
     
    61
    No, takovýto průběh druhého poločasu asi čekal opravdu jen málokdo. Karviná ale z minima dokázala vytěžit maximum, tak se nechme překvapit, jak favorizovaná Boleslav dokáže zareagovat.
     
    62
    Boleslavským tečou nervy. Po zcela zbytečném faulu na Holíka je zaslouženě potrestán domácí kapitán Magera.
     
    63
    Poté následoval přímý kop v podání Karvinských. Voltr se rozhodl pro centr na vzdálenější tyč, kde se k hlavičce sice dostal zkušený Pavel Dreksa, zakončení mu ale vůbec nevyšlo, Diviš mohl tentokráte zůstat v klidu.
     
    64
    Rada se snažil prosadit samostatně, ale s úspěchem se neshledal. Poté to stejným způsoben zkusil Fleišman, který našel na hranici vápna bojujícího Chramostu, toho ale v souboji rameno na rameno přetlačil Dreksa.
     
    65
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Kalabiška, přichází Tomáš Přikryl.
     
    66
    Dvě inkasované branky domácí fotbalisty naprosto vyvedli z koncentrace. Nyní to jen podtrhli Vukadinovič s Pauschekem, kteří po špatné komunikaci nabídli protiakci Voltrovi, ten ale ztroskotal na Hůlkovi.
     
    67
    Třetí gól v síti Boleslavských nebyl daleko! Po dlouhém autovém vhazování se balon skrze vápno dostal až k Budínskému, ten však trefil jen před sebou stojícího Jánoše. Od něj se však odrazil k Šislerovi, jehož ukázkové pumelici mnoho nescházelo!
    67. Šisler vypálil těsně vedle
     
    68
    Po další nepřesné kombinaci v podání domácích se z odpovědí vydal kapitán Eismann, který nádherně balon přenesl pro Pavola Jurča. Ten si na kraji šestnáctky přehodil balon na levačku a odcentroval, celou situaci ale zachránil Fleišman.
     
    70
    Chramosta se lehce nechal odstavit, načež nabídl rychlý brejk Holíkovi. Ten sice přešel přes dva bránící hráče, nakonec si ale vylámal zuby na pozorném Hůlkovi. Mladý stoper Mladé Boleslavi si ovšem pomohl faulem.
     
    71
    Pavol Jurčo to v souboji s Fleišmanem přehnal s důrazem a po právu inkasoval žlutý kartónek.
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Miljan Vukadinovič, přichází Stanislav Klobása.
     
    72
    Magera si počkal na ideální moment a poté balon předložil pro Přikryla, který se sice vymotal ze sevření dvou protihráčů, poté ale narazil na Jana Šislera, jenž jeho akci vystavil stopku nekompromisním odkopem.
     
    72
    Hosté už začínají tahat čas, v tuto chvíli se jim to ale nevyplatilo, Eismann totiž tak dlouho váhal s autem, až mu sudí ukázal žlutou kartu za zdržování.
     
    74
    Magera opět ukázal svou sílu v hlavičkových soubojích a hlavou sklepl balon pro Chramostu, který nadýchaným obloučkem za obranu zkusil najít Klobásu, toho ale v klíčový okamžik zradilo zpracování.
     
    75
    Po faulu na Přikryla rozehrávali domácí standardní situaci. Rada uvolnil do lajny Adama Jánoše, který se s ničím nepáral a okamžitě z první míč nacentroval do šestnáctky. Brankář Laštůvka balon podběhl, zachránil jej ale dobře postavený Dreksa.
     
    76
    Po dalším centru, který tentokráte přišel z levé strany, si Laštůvka nerozuměl s Hoškem, a nabídl tak kousek volného prostoru pro Klobásu. Tomu se ale balon zamotal mezi nohama, střídající boleslavský útočník nakonec ani nezakončil.
     
    77
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu 3677 diváků!
     
    78
    Vyrovnávací trefa nebyla daleko! Adam Jánoš neměl komu nahrát, proto si balon našteloval na svou silnější pravačku a vypálil zhruba z pětadvaceti metrů. Rána to byla povedená, balon zaplul jen těsně vedle levé tyče Laštůvkovy svatyně!
     
    79
    Po Eismannově zaváhání měla Boleslav k dispozici další rohový kop. Po Radově centru balon přes několik bojujících dvojiček doputoval až ke Kúdelovi, ten se však zdál být celou situací spíše zaskočen a vůbec nezakončil.
     
    80
    Tentokráte do šestnáctky Karviné přilétl další centrovaný, ale z levé strany. Laštůvka si opět nepočínal úplně stoprocentně, hlavičkující Magera ale zakončoval ve znatelném záklonu a jeho pokus podle toho také vypadal.
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Pauschek, přichází Ladislav Takács.
     
    82
    Karvinští se v posledních minutách pouze brání a ve zbývajícím průběhu zápasu se to asi nezmění. Nyní museli čelit dalšímu rohovému kopu, tentokráte měl ale Jan Laštůvka vše pod kontrolou a po včasném výběhu balon vyboxoval do bezpečí.
     
    83
    A na řadu přichází další roh Mladé Boleslavi. Ani tentokráte z toho ale nic nebylo, domácí se dnes v koncovce vyloženě trápí. Dokáží ještě srovnat, a vybojovat tak alespoň bod?
     
    84
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Budínský, přichází Pavel Košťál.
     
    85
    Po několikaminutové odmlce se kupředu vydali i hostující fotbalisté. Sprinterský souboj s dobře připraveným Fleišmanem ale Voltr prohrál, navíc si posléze pomohl zákrokem za hranou fotbalových pravidel a regulí.
     
    86
    Po dalším z rohových kopů se už domácí k zakončení dostali. Radův centr přilétl přesně na hlavu střídajícího Takácse, ten ale trefil pouze hruď před sebou clonícího Janečky. Tlak Boleslavi však stále nebere konců.
     
    87
    Jánoš roztáhl hru na Tomáše Přikryla, jenž využil dostatku vlastních sil a kličkou ke středu obešel už značně unaveného Janečku. Jeho následný přízemní pokus však za mnoho nestál, Laštůvka v naprosté pohodě zasáhl.
     
    88
    Jakub Rada si zřejmě neodpustil nějaké ty slovní výlevy na adresu hlavního sudího Houdka, který byl nekompromisní a ihned tasil žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Jan Šisler, přichází Filip Panák.
     
    90
    Tohle musí být gól! Po sáhodlouhé kombinaci v podání domácích nakonec Fleišmanův centr do vápna přelétl všechny zúčastněné a přistál přímo u Stanislava Klobásy, ten ale z bezprostřední blízkosti nedokázal vůbec zakončit!
    90. Klobásova tutovka
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se Jiří Houdek rozhodl nastavit čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí obrana teď doslova zaspala při návratu a málem z toho byl karvinské vítězství pečetící gól! Jurčo výborně našel Zeleného, který přečíslení dvou proti jednomu vyřešil nahrávkou na Voltra, těsně před nám ale balon na roh odkopl z posledních se vracející Hůlka.
     
    90+3
    Po autovém vhazování nahrál Kúdelovi, který dostal dostatek prostoru na to se s balonem otočit a vystřelit, jeho pokus ale stačil na poslední chvíli zablokovat Dreksa.
     
    90+3
    Počet zákroků brankáře Diviše (MBL) – 1

    Počet zákroků brankáře Laštůvky (KAR) – 5
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec, v mladoboleslavské Adidas Aréně se dnes zrodil překvapivý výsledek, Karviná si totiž z města automobilů odváží nečekané vítězství 2:1! Ani ve druhém poločase se hra příliš nezměnila, domácí byli jasně aktivnější, ztroskotali ale na mizerné produktivitě. Naopak Slezané využili své dvě jediné šance, nejprve se po skrumáží po rohovém kopu prosadil Janečka, pár okamžiků nato pak Diviše prostřelil Šisler. V závěru se sice Středočeši mocně snažili vyrovnat, hosté ale někdy i enormní nápor svého soupeře ustáli.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:3.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (19:03:18)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. J. Rada (Magera) – 58. Janečka, 59. Šisler

    Karty:   62. Magera (MBL), 88. J. Rada (MBL) – 71. Jurčo (KAR), 72. Eismann (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 12:3.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, J. Rada – M. Vukadinovič (71. Klobása), Magera (C), Kalabiška (65. Přikryl) – Chramosta.
    Náhradníci: Šeda – Da Silva, Mebrahtu, Takács, Klobása, Keresteš, Přikryl.

    MFK Karviná: Laštůvka – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Šisler (89. Panák) – Voltr, Jan Moravec (46. Holík), Budínský (84. Košťál), Zelený – Jurčo.
    Náhradníci: Pindroch – Duda, Puchel, Panák, Okleštěk, Holík, Košťál.

    Rozhodčí: Jiří Houdek – Jiří Moláček, Tomáš Mokrusch

    Diváci: 3677
    bahis siteleri