Ried – Salzburg 0:2 (kon.) | Rapid – Admira 4:0 (kon.) | Rheindorf Altach – St. Pölten 3:1 (kon.)
Mattersburg – Wolfsberger 3:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
4:0 (2:0)
FC Admira Wacker Mödling
Sobota 13.08.2016, 18:30 • Allianz Stadion (Wien) [Kapacita: 28 345] • Rakouská Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že přes jednoznačný průběh jsme sledovali pohledný zápas, se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek víkendu. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:31:20)
     
    Držení míče: 60 % – 40 %
    Střely celkem: 24 – 7
    Střely na branku: 12 – 4
    Střely mimo branku: 9 – 2
    Zblokované střely: 3 – 1
    Rohové kopy: 9 – 6
    Ofsajdy: 3 – 2
    Zásahy brankářů: 4 – 8
    Fauly: 9 – 4
     
    Obraz hry se ve druhé půli oproti té první vůbec nezměnil. Domácí pokračovali v tlaku, který znovu potvrdili také vstřelenými góly. Ani zde podobnost s prvním poločasem nekončí. Stejně jako v tom prvním se nejdříve prosadil Louis Schaub, na kterého navázal o několik minut později Stefan Schwab. Rapid mohl vyhrát ještě výraznějším rozdílem, několik výtečných zákroků ovšem předvedl gólman Kuttin, jenž zneškodnil minimálně dvě gólové šance.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hráči Rapidu dobývají pokutové území před hostující bránou jako v házené, nakonec se dostali i ke střele zpoza velkého vápna, ta ale mířila mimo. Odkopávat tak bude Kuttin a pravděpodobně to bude to poslední, co v tomto utkání uvidíme.
     
    90+2
    Schrammel z levé strany nacentroval před bránu, kde byl připravený Grahovac. Ten se trefil do míče z první, usměrnil ho ale jenom do prostředka brány. I tak měl s tímto pokusem Kuttin plné nohy práce.
     
    90
    Joelinton se dostal k zakončení z pravé strany, míč ale poslal příliš vysoko. Odkopávat bude znovu Kuttin. Mezitím sudí signalizuje, že se budou nastavovat 3 minuty.
     
    89
    Po nepřesné střele domácích odkopával od brány Kuttin, míč z jeho nohy ale směřoval jenom k obráncům v zeleném.
     
    88
    S blížícím se koncem utkání síly obývají, problémy s křečí mají hráči obou týmů.
     
    87
    Tam se míče ale ujala domácí obrana a okamžitě jej vracela zpět na útočnou polovinu. Hráči Vídně poslali centrovaný balon z pravé strany, před bránou jej ale dokázal odvrátit Lackner.
     
    86
    První rohový kop domácích úspěch nepřinesl, rychle si ho mohli ale zopakovat. Ani druhá rozehrávka od rohového praporku nedopadla lépe a hosté dostali míč na polovinu Vídně.
     
    85
    Hosté už by se nejraději viděli ve sprchách. Rapid znovu zahrozil, tentokrát střelou z pravé strany, kterou Kuttin vyrazil jenom na roh.
     
    84
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Starkl, přichází Spiridonović.
     
    83
    Vysoký míč mířil do pokutového území, kde nejvýše vyskočil Schwab, při zpracování míče si ale pomohl rukou a rozehrávat tak budou hosté.
     
    81
    Hrdinou těchto chvil je Manuel Kuttin, který nejprve dokázal vytěsnit střelu Joelintona, který se před bránou objevil úplně sám, a následně pokryl i dorážku Murga z levé strany!
    78. SCHWAB - 4:0
     
    78
    Rapid právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu ovšem nic nebylo, naopak do protiútoku vyrazili domácí. Z pravé strany přišel míč po zemi před bránu, kde se nejlépe zorientoval STEFAN SCHWAB, který taktéž vsítil již svoji druhou branku v utkání!
     
    76
    Levý křídelník hostů se dostal do pokutového území, navedl si míč na levačku a vypálil. Proti střele mířící do horního rohu ale povystoupil Strebinger a rukavicemi ji vyrazil na roh.
     
    75
    Z půlicí čáry mířila přihrávka domácích až na hranici velkého vápna, kam si jeden z útočníků Rapidu nabíhal. Balon byl ale tečovaný hostujícím stoperem a skončil v rukavicích Kuttina.

    Milan Sochor

    Branky: 17. Schaub, 25. Schwab, 65. Schaub, 78. Schwab

    Karty:   59. Toth (TRK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:4.
    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Schößwendter, Dibon, Schrammel – Močinić, Schwab – Schaub (72. Murg), Szántó (59. Grahovac), Schobesberger (63. Hofmann) – Joelinton
    Náhradníci: Gartler – Grahovac, Malicsek, Hofmann, Auer, Murg, Entrup

    FC Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Wostry, Maranda, Posch (26. Knasmüllner) – Toth, Lackner – Sax (70. Bajrami), Grozurek, Ebner – Starkl (84. Spiridonović)
    Náhradníci: Leitner – Strauss, Knasmüllner, Wessely, Bajrami, Roguljić, Spiridonović

    Rozhodčí: Muckenhammer – Braunschmidt, Tekeli – Harkam
    thejrc.org