Zlaté Moravce – Senica 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trenčín 2:3 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:0 (kon.)
Žilina – Myjava 1:0 (kon.) | Ružomberok – Slovan Bratislava 3:2 (kon.) | Trnava – Prešov 2:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
0:1 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 13.08.2016, 19:00Niké liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbal vie byť niekedy poriadne nespravodlivý. Zlaté Moravce mali v dnešnom dueli jasnú územnú prevahu, hrali lepšie ako súper, ale napriek tomu odchádzajú z ihriska bez bodu. Výkon Senice bol čisto defenzívny, no striedajúci Daniel Turyna využil obrovskú chybu domácej obrany a v 71. minúte rozhodol o najtesnejšom víťazstve Senice. V nadstavenom čase sa ešte ViOn tešil z gólu, ale ten pre ofsajdové postavenie Róberta Gešnábela neplatil. Záhoráci tak tretíkrát za sebou vyhrávajú a v tabuľke sa dostávajú na priebežné 4. mieste. Zlaté Moravce naopak zaznamenávajú tretiu prehru a patrí im až 10. priečka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:01:15)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tak toto je škoda! Zlaté Moravce dostali loptu do siete, no ešte predtým ako ju Michal Ranko upratal do brány bol v ofsajde striedajúci Róbert Gešnábel.
     
    90+1
    Senica to v závere zápasu robí veľmi dobre. Dokonca získava rohový kop a bude sa snažiť čo najdlhšie držať loptu ďaleko od svojej brány.
     
    90
    Seničania sa dostali do prečíslenia. Alain Richard Ebwelle sa ale v dôležitej chvíli pošmykol a prišiel o loptu. Práve začína trojminútový nadstavený čas.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza José Pirulo, prichádza Paul Quaye.
     
    88
    José Pirulo leží na trávniku, no z môjho pohľadu len získava čas pre svoje mužstvo. Senica bude poslednýkrát striedať a práve tento Španiel pôjde zrejme dole.
     
    87
    Naopak Senica vystrkuje rožky a snaží sa zaútočiť do otvorenej obrany súpera. Do útoku sa ale bezhlavo nepúšťa a radšej kontroluje loptu na kopačkách.
     
    86
    Obraz hry sa nám nemení. Zlaté Moravce sa v týchto okamihoch nevedia dostať ani pred pokutové územie Senice.
     
    85
    Zlaté Moravce si nevedia vytvoriť záverečný tlak. Hra sa odvíja len v stredovom kruhu a oba tímy sa nevedia popasovať s nepresnosťami.
     
    84
    Seničania kontrolujú záver zápasu a sú blízko k tomu, aby si z dnešného zápasu odviedli cenné i keď nezaslúžené tri body.
     
    83
    Priamy kop zahral David Březina a prekvapil snáď každého jedného aktéra zápasu. Pavel Kováč loptu púšťal mimo ihriska, ale tá napokon narazila do jeho ľavej tyče!
     
    82
    Tento nedovolený zákrok musí byť potrestaný žltou kartou. Jasným faulom zozadu sa prezentoval domáci stopér Michal Ranko.
     
    81
    Opäť sa nehrá, pretože na trávniku leží Filip Blažek. Senica má dnes smolu na zranenia, no vyzerá to tak, že po tretíkrát nebude musieť nútene striedať.
     
    80
    Posledné striedanie v podaní Petra Gergelyho. Ten na trávnik posiela Jakuba Kasteloviča, ktorý by mal posilniť útok. Naopak, v zápase končí Michal Obročník.
     
    79
    Senica sa ešte viac stiahla pred svoju šestnástku. Domáci budú mať veľké problémy, aby sa cez dva obranné valy dostali do gólovej šance.
     
    78
    Alberto Delgado poslal dlhú loptu dopredu. Domáca obrana opäť zazmätkovala a ich chybu takmer využil dnes veľmi aktívny Samuel Mráz.
     
    77
    Nový muž na trávniku Jozef Rejdovian sa okamžite zapojil do hry, no jeho center z pravej strany nenarobil obrane hostí vážnejšie ťažkosti.
     
    76
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Boszorád, prichádza Jozef Rejdovian.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Róbert Gešnábel.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 71. Turyna

    Karty:   39. Obročník (ZMO), 82. Ranko (ZMO) – 28. Mráz (SEN), 66. Kratochvíl (SEN), 68. Turyna (SEN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád (76. Rejdovian), Ranko, Obročník (80. Kastelovič), Kapor – Bariš, Válovčan (76. Gešnábel), Orávik (C), Kostadinov – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Švec, Kastelovič, Pastva, Karlík, Rejdovian.

    FK Senica: Šulla (C) – Delgado, Gonchar, Březina, Pirulo (89. Quaye) – Kratochvíl, Andrés Lopéz (6. Turyna), Mráz, Pillár – Blažek, Docal (59. Ebwelle).
    Náhradníci: Plach – Ebwelle, Astray, Quaye, Turyna, Kosorin, Červeňák.

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Erik Weiss, Peter Bednár.
    thejrc.org