Bournemouth – Manchester Utd. 1:3 (kon.) | Arsenal – Liverpool 3:4 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:3 (0:1)
Manchester United
Neděle 14.08.2016, 14:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (16:40:44)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 7:10.
     
    Je dobojováno, José Mourinho prožil na lavičce Manchesteru United úspěšný ligový start, jeho svěřenci si totiž z Vitality Stadium odváží plný bodový zisk za výhru 3:1! Ze začátku se jednalo o velice opatrnou a převážně defenzivní fotbalovou partii, oba celky se snažily hrát ze zabezpečené obrany a pokud možno nechybovat. Domácím se to ale nepovedlo, když Francis po nepovedené malé domů úvodní gól jako na stříbrném podnose naservíroval pro Juana Matu.

    Druhý poločas už se divákům musel líbit o poznání více. Jeho úvod patřil Rudým ďáblům, ve dvaapadesáté minutě sice Wayne Rooney na Boruce nedokázal vyzrát, sedm minut nato ale hlavou zacílil přesně k tyči, a zajistil tak pro své spoluhráče dvoubrankové vedení! O pár okamžiků později domácí gólman vychytal přímý kop Zlatana Ibrahimoviće, krátce poté si však švédský zabiják připravil balon na pravačku a tentokráte už mohl slavit! The Cherries se ale ani tak nevzdali, do konce utkání se jim alespoň podařilo zaznamenat čestný zásah, když se po utěšené ráně prosadil Adam Smith.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Počet zákroků brankáře Boruce (BTH) – 4

    Počet zákroků brankáře de Gey (MAN) – 2
     
    90+3
    Závěrečné minuty byly ještě pořádně dramatické! Po rohovém kopu se totiž ke střele dostal King, brankář de Gea ale stačil zareagovat. Následoval ale další roh Bournemouthu, po němž se v šestnáctce United rozpoutal obrovský závar, i ten ale hosté přežili bez inkasované branky!
     
    90+3
    Domácí se ale přeci jen dokázali dostat ještě do jednoho zakončení. Z levé strany přilétl centr od Charlieho Danielse, hlavičkující King zakončil pouze do před sebou stojícího Fellainiho, od něhož se balon odrazil na roh.
     
    90+2
    Samotný závěr utkání už se odehrává v jasné režii Manchesteru United, jehož hráči si přihrávají na obranné polovině a svého soupeře už do ničeho nechtějí pustit. O jejich tříbodovém zisku už nikdo nepochybuje.
     
    90+1
    Fellaini výborně vystihl rozehrávku soupeře a okamžitě s míčem u kopaček pelášil kupředu. Nakonec ještě nahrával vedle sebe sprintujícímu Depayovi, jehož chytře myšlená přihrávka se ale k Mchitarjanovi díky Cookovi nedostala.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    89
    Poslední střídání dnešního mače. Na poslední minutky je na hřiště vpuštěn Memphis Depay, který nahradil hostující kapitána Rooneyho.
     
    88
    Domácím nelze upřít snaha, což je velice sympatické. Na jakýkoliv zvrat v utkání už jim ale chybí potřebná energie, nyní to jen a jen potvrdil Joshua King, který byl ve sprinterském souboji o balon proti Shawovi naprosto bez šance.
     
    87
    Domácí ale nyní zaváhali v kombinaci, navíc doslova zaspali při návratu do defenzivy. Ibrahimović u levé lajny vykoupal Simona Francise a z úhlu postupoval na Boruce, nakonec ale volil pas na z druhé vlny si nabíhajícího Rooneyho, tomu ale v zakončení zabránil Smith.
     
    86
    Anderu Herrerovi se balon zamotal mezi nohama, španělský záložník pak musel bezpodmínečně zabránit rodící se protiakci soupeře, a za cenu první žluté karty v tomto utkání stáhl k zemi Afobeho.
     
    85
    José Mourniho chce ve zbytku hrací doby vsadit na defenzivu, důkazem budiž i toto střídání. Hřiště opouští Martial, místo něj dostává důvěru Morgan Schneiderlin.
     
    84
    Gradel doběhl téměř ztracený balon a přenechal jej Francisovi. Ten si počkal na ideální okamžik a pak jej předložil pro Benika Afobeho, jehož centr ale Fellaini zvládl zblokovat přesně do náruče brankáře de Gey.
     
    83
    Bournemouth tedy měl k dispozici volný přímý kop z nějakých osmadvaceti metrů. Možná si celá situace žádala vyzkoušet de Geovu pozornost, Arter se ale rozhodl jinak a balon spíše nacentroval, hlavičkující Bailly ale odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    82
    Hosté už nikam nespěchají, vzhledem k jejich náskoku je to ale naprosto pochopitelné. Nyní se však při kombinaci dopustili chyby a Henrich Mchitarjan byl poté nucen faulovat do dobré šance se ženoucího Grabbana.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 69. A. Smith (Grabban) – 40. Mata, 59. Rooney (Martial), 64. Ibrahimović (Martial)

    Karty:   86. A. Herrera (MAN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 7:10.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), A. Smith, S. Cook, Daniels – Ibe (68. Afobe), Surman, Arter, L. Cook (81. Gradel) – C. Wilson (67. Grabban), J. King.
    Náhradníci: Federici – Gosling, Aké, Afobe, Gradel, B. Smith, Grabban.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Blind, Shaw – Fellaini, A. Herrera – Mata (75. Mchitarjan), Rooney (C) (89. Depay), Martial (85. Schneiderlin) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Depay, Carrick, Rashford, Mchitarjan, Schneiderlin.

    Rozhodčí: Andre Marriner – Simon Beck, Scott Ledger
    bahis siteleri