Sturm Graz – Austria 3:1 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
3:1 (1:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 14.08.2016, 16:30 • Merkur Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších fotbalových přenosů. (18:29:43)
     
    Druhý poločas byl daleko kvalitnější nežli ten první. Z vítězství se raduje Sturm, který velmi dobře bránil a rychle vyrážel do protiútoků. Naopak Austria byla dnes jasně horším týmem a začala hrát, až když prohrávala o tři branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Austria v poslední minutě vybojovala rohový kop, ale ještě před jeho rozehráním musí rozhodčí krotit emoce. U brankové čáry se totiž začali pošťuchovat Kayode a Koch. Ovšem celá situace se obešla bez karet.
     
    90+2
    Závěr zápasu je hodně nervózní, oba celky předvedli hned několik faulů. Hra se často přerušuje, což vyhovuje Sturmu.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý sudí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací době. Je rozhodnuto, domácí se budou radovat ze tří bodů.
     
    89
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Bright Edomwonyi‬, přichází Roman Kienast‬.
     
    87
    Defenziva hostujícího celku v posledních dvou zápasech nepracuje dobře. V minulém kole inkasovala Austria čtyři branky a dnes zatím tři. To je opravdu hodně a hosté na tom musejí zapracovat.
     
    86
    K rohovému praporku přispěchal střídající Tajouri-Shradi, jehož centr končí vysoko nad brankou. Na hráčích Austrie se vidět velká nervozita.
     
    85
    Hostující celek se dostal do pokutové území, kam dostal kolmou přihrávku Grüwald. Jenže jeho přihrávka do druhé vlny je sražená na rohový kop.
     
    84
    Domácí tým se sice dostal za půlící čárky, tam ale balon pouze odevzdal a bude se opět bránit. Ovšem Austrii se čas velmi rychle krátí a troufám si říct, že bod už nezíská.
     
    83
    Hostujícímu celku už moc času nezbývá, ovšem jeho zlepšení je v posledních minutách vidět. Dnes Sturm Graz hraje opravdu trpělivě a proměňuje rychlé protiútoky.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Deni Alar, přichází Marko Stankovic‬.
    79. Petar FILIPOVIĆ - 3:1
     
    79
    Austria právě vstřelila branku!
    Zasloužené snížení je tu! Austria vybojovala rohový kop, na který si následně naskočil PETAR FILIPOVIĆ, jehož hlavička mířila přesně k zadní tyči. Po balonu se sice natahoval ještě bránící hráč, ale jeho snaha již byla marná.
    77. Neuznaná branka Austrie pro ofsajd
     
    77
    Hostující tým sice dal branku, ta pro ofsajd nemohla být uznána. Austria získala hlavičkový souboj, jenže Tajouri-Shradi si nepohlídal své postavení a radost z gólu už byla zbytečná.
     
    76
    Graz kombinoval na vlastní polovině hrací plochy až přišla přihrávka k brankáři, tomu se výkop zrovna nepodařil. Ovšem jeden z obránců záložníka soupeře dokázal zastavit.
     
    74
    Po delší době se připomenula také Austria, která poslala vysoký centr k zadní tyči. Jenže Pires na něj doskočil, a tak balon zamířil pouze do autu.

    Michal Luxa

    Branky: 38. Alar, 66. Alar, 70. Huspek – 79. Filipović

    Karty:   11. Edomwonyi (STG), 25. Schulz‬ (STG)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11.
    SK Sturm Graz: Gratzei‬ – ‪‎Koch‬, ‪Schulz‬ (C), ‪Spendlhofer‬, ‪Lykogiannis‬ – ‎Jeggo‬, ‪Matic‬ – ‪Hierländer‬ (60. Huspek‬), ‪Alar (82. Stankovic)‬, ‪‎Horvath‬ – ‪‎Edomwonyi‬ (89. Kienast‬).
    Náhradníci: ‎Lück‬ – Schoissengeyr‬, ‎Stankovic‬, ‪‎Huspek‬, ‪‎Potzmann‬, ‎Kienast‬.

    FK Austria Vídeň: Almer (C) – Larsen, Rotpuller, Filipović, Martchnko – Serbest, Holzhauser (46. Friesenbichler) – Venuto, Grüwald, Pires (71. Tajouri-Shradi), Kayode.
    Náhradníci: Hadžikić – Windbichler, Tajouri-Shradi, Friesenbichler, de Paula, Salamon, Kvasina.

    Rozhodčí: Hameter – Witschnigg, Weiss
    thejrc.org