Hertha – Freiburg 2:1 (kon.) | Hoffenheim – RB Lipsko 2:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:2 (0:0)
RB Lipsko
Neděle 28.08.2016, 17:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hoffenheim v neděli večer přivítá mezi elitou Lipsko, které se jako 55. klub stalo členem Bundesligy a po Energii Chotěbuz, jenž sestoupila v roce 2009, zároveň prvním týmem z bývalého Východního Německa, který si zahraje nejvyšší německou soutěž. Hosté mají před sebou velkou premiéru, kterou Vás s obrovským potěšením a ctí provede Tomáš Reiner.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim skončil v minulé sezóně Bundesligy na 15. místě a od sestupové zóny ho dělila jedna příčka. Letos by se ovšem situace pod nejmladším trenérem soutěže opakovat neměla. Tým převzal již loni devětadvacetiletý trenér Julian Nagelsmann a dovedl ho k záchraně. Velkou zajímavostí je, že Nagelsmann působí v Hoffenheimu již od roku 2010 a postupně vychovával "sám pro sebe" talenty, když vedl během úvodní sezóny hráče do 17 let jako asistent a hned ten následující jako trenér. V sezóně 2012/13 poté působil u A týmu jako asistent a nadcházející ročníky poté strávil ve stejné funkci u týmu do 19 let. Nagelsmann se vrátil k prvnímu týmu letos na konci loňské sezóny, tentokrát ovšem již v pozici trenéra.
     
    RasenBallsport Lipsko

    Lipsko po bujarých oslavách začalo přípravu na novou sezónu mezi nejlepšími německými týmy a s vidinou prvního zápasu Bundesligy přišly do týmu také nutné posily. Ze Salzburgu přišel Naby Keïta, který byl rakouskými novináři během posledních dvou sezón vyhlášen hráčem roku, a z VfB Stuttgartu útočník Timo Werner. Vedení klubu se poohlíželo po mladých, talentovaných a hladových hráčích a obě dvě příchozí hvězdy daná kritéria splňují. Keïta je skvělý a jistý v prostoru mezi oběmi šestnáctkami, zatímco Timo Werner bude chtít prodat své doposud nabrané zkušenosti. Dvacetiletý útočník působil ve Stuttgartu od roku 2013 a během 95 zápasů vstřelil 13 gólů.
    Připomenutí oslav Lipska, které se neobešly bez zranění.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Süle, Schär, Ochs – Rudy (C), Vogt, Rupp – Uth, Wagner, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Schwegler, Demirbay, Zuber, Amiri, Terrazzino.

    RasenBallsport Lipsko: Gulácsi – Schmitz, Orban, Compper, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Kaiser (C), Sabitzer – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Müller – Nukan, R. Khedira, Bruno, Kalmár, Forsberg, Selke.

    Rozhodčí: Tobias Stieler. Asistenti: Sascha Thielert, Matthias Jöllenbeck.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    WIRSOL Rhein-Neckar Arena se začíná zaplňovat, zatímco hráči obou týmů se na perfektně připraveném terénu pečlivě rozcvičují. Utkání začne v 18:30.
    Pohled do zaplňující se WIRSOL Rhein-Neckar Areny, domova Hoffenheimu, který za pár minut vyzve nováčka z Lipska.

     
    V sestavě domácího Hoffenheimu nechybí český obránce Pavel Kadeřábek, který do německého klubu přestoupil v roce 2015 ze Sparty Praha a během 23 zápasů v jeho dresu vstřelil jednu branku.
     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a premiéra Lipska v Bundeslize může začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Tobias Stieler dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči hostujícího Lipska, kteří nastupují k prvnímu utkání mezi německou elitou.
     
    2
    Hoffenheim vstoupil do utkání pořádně zostra a na pravé straně šestnáctky se Sandro Wagner pokoušel udělat brankářovi Péterovi Guláscimu kličku, jenže brankář Lipska se mu skvěle vrhl pod nohy a míč mu nataženou rukou vyrazil!
     
    3
    Vzápětí pálil z hranice šestnáctky velice nebezpečně Sebastian Rudy, který pravačkou mířil přesně do pravého horního rohu brány, jenže Péter Gulácsi vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    4
    Rohový kop Hoffenheimu nic nepřinesl a na opačné straně se dostalo do šance Lipsko. Oliver Baumann si nejprve musel poradit z tvrdou střelou jednoho z hostujících hráčů z levé strany šestnáctky, kterou úspěšně vyrazil, a následná dorážka z hranice pokutového území zamířila těsně nad pravý horní roh brány!
     
    5
    Na opačné straně vzápětí Niklas Süle nádherným dlouhým diagonálním pasem přes celou polovinu hřiště hledal vpředu rozeběhnutého Marka Utha, tomu ale nevyšlo zpracování a míč skončil v náruči brankáře Pétera Gulácsiho.
     
    6
    Timo Werner, nová posila Lipska ze Stuttgartu, se málem uvedl po necelých šesti minutách gólem, jeho střela zpoza šestnáctky ale zamířila těsně nad.
     
    7
    Úvod utkání přináší neskutečné množství šancí, a pokud se někdo bál, že to bude z obou stran opatrné, tak nemusí!
     
    8
    Hoffenheim si začíná dávat velký pozor na zadní vrátka a raději kombinuje ve středu hřiště.
     
    9
    Oba týmy vstoupily do zápasu se stylem "hurá fotbal" a to by se jim nemuselo vyplatit. Hráči si to uvědomili a už velice rozvážně kombinují.
     
    10
    Timo Werner se na pravém křídle dostal k míči a diagonální přízemní střelou z hraníce šestnáctky mířil ke vzdálenější levé tyči, pokus mu ale nesedl a brankář Oliver Baumann si připsal snadný zákrok.
     
    11
    Timo Werner mohl nahrávat ještě ze druhé vlny nabíhajícímu spoluhráčovi, kterému se vzápětí gestem omluvil za to, že mu nepřihrál.
     
    12
    Lukas Rupp na levém křídle kolmou přihrávkou našel rozeběhnutého Benna Schmitze, který se sice ocitl na brankové čáře ze střeleckého úhlu, nádhernou zpětnou přihrávkou ovšem našel Dominika Kaisera, který se snažil z první zamířit k levé tyči, trefil ovšem pouze hruď fantastického Olivera Baumanna!
     
    13
    Hostující fotbalisté měli vzápětí výhodu rohového kopu, po jeho rozehrání z levé strany už se ale k ohrožení brány nedostali.
     
    14
    Lipsko zatím hraje skvěle a směrem vpřed je hodně, opravdu hodně nebezpečné. Fotbalisté Hoffenheimu mohou děkovat Oliverovi Baumannovi za to, že ještě neinkasovali.
     
    15
    Oliver Baumann si musel zavázat kaničku a rozehrání standardní situace Hoffenheimu se oddaluje.
     
    16
    Fabian Schär rozehrál standardní situaci a z velké dálky se odhodlal ke střele, ta ovšem postrádala přesnost a zamířila vysoko nad.
     
    17
    Hoffenheim se snaží častěji držet míč na svých kopačkách a daří se mu to. Lipsko je zatím ovšem tím týmem, který měl více šancí. Držení míče: Hoffenheim 64% Lipsko 36%.
     
    18
    Hoffenheim se po krasné akci na pravém křídle a zpětné přihrávce na značku pokutového kopu mohl ujmout vedení, jenže jednomu z jeho fotbalistů střela nesedla a míč z jeho placírky zamířil hodně mimo, tak mimo, že dokonce zůstal ve hře.
     
    19
    Andrej Kramarić se nerozpakoval, na levém křídle si navedl míč na pravačku a ze střední vzdálenosti napřáhl ke skákavé přízemní střele, která zamířila zhruba tři metry vedle přední tyče.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Willi Orban (RasenBallsport Lipsko).
     
    21
    Willi Orban ve středovém kruhu zbytečně ostrým skluzem zajel do svého protihráče a vykoledoval si žlutou kartu, které by možná unikl, kdyby si neotevíral pusu na špacír.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim).
    Pohled do rozžhaveného kotle fanoušků hostujícího Lipska.

     
    23
    Yussuf Poulsen se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotovým halfvolejem poslal míč směrem na bránu, jenže do cesty jeho střely se postavila dvojice hráčů Hoffenheimu.
     
    24
    Hned dva fotbalisté Hoffenheimu při předchozí zablokované střele Yussufa Poulsena zahráli v pokutovém území rukou, jenže penalta se k nelibosti hráčů Lipska nepískala.
     
    25
    Ve WIRSOL Rhein-Areně proběhla krátká přestávka kvůli občerstvení a oba týmy už se chystají k návratu na hřiště.
    Hlouček fotbalistů Hoffenheimu během krátké přestávky.

     
    26
    Hoffenheim se vydal směrem vpřed, jenže jeho rychlou přímočarou akci středem hřiště zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    27
    Oba týmy během krátkého time-outu nabraly trochu sil a věřme, že druhá polovina prvního poločasu se ponese ve stejném duchu jako ta první, tedy že nabídne soustu šancí.
     
    30
    Yussuf Poulsen si na levé straně šestnáctky naběhl na diagonální centr svého spoluhráče a přesnou hlavičkou ve výskoku mířil k levé tyči, jenže brankář Oliver Baumann vytáhl úžasný tygří skok a jeho pokus vytáhl na rohový kop!
    30. Velmi nebezpečná hlavička hostujícího Yussufa Poulsena.
     
    31
    Lipsko na levé straně hřiště rozehrálo rohový kop a po sraženém centru do zámezí bude následovat další.
     
    32
    Ze zápasu uplynulo více než třicet minut, a přestože jsme již byli svědky velkého množství šancí, skóre je stále bezbrankové.
     
    33
    Hoffenheim trošku vyklidil pole a Lipsko začíná přebírat iniciativu.
     
    34
    Kapitán Dominik Kaiser se dostal na pravé straně pokutového území po obrovské chybě domácí obrany ke střele šajtlí, jeho následný přízemní pokus se ale stočil vedle vzdálenější levé tyče!
     
    35
    Lipsko vyslalo na bránu Hoffenheimu během dosavadního průběhu zápasu o polovinu více střel. Střely celkem: Hoffenheim 5 Lipsko 10.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a nutno konstatovat, že Lipsko je lepším týmem.
     
    37
    Lipsko na rozdíl od svého soupeře nespoléhá na nějaké dlouhé držení míče, ale na rychlé a nebezpečné protiútoky.
     
    38
    Hoffenheimu se nyní nedaří kombinovat a jen stěží se dostává přes půlící čáru.
     
    39
    Lipsko po další ztrátě domácích fotbalistů vyrazilo po pravém křídle do rychlého protiútoku, ten ovšem zastavil skvělým a čistým skluzem Niklas Süle.
     
    40
    Stefan Ilsanker nechtěl dát míč vhazujícímu Sebastian Rudymu a ten do něj okamžitě strčil, jakmile míč místo jemu podal podavači míčů. Vtipná situace, která za letních dnů potěší.
     
    41
    Hoffenheim po autovém vhazování na pravém křídle směrem vpřed nic nevymyslel a u míče je Lipsko, které hrozí především útoky po pravé straně hřiště.
     
    42
    Timo Werner se jako Pendolino prohnal na pravé straně šestnáctky kolem svého protihráče a z ostrého úhlu přízemní střelou mířil ke vzdálenější levé tyči, Oliver Baumann ale vytáhl fantastický zákrok a nataženou pravou rukou vleže míč vyrazil na rohový kop!
    42. Nová posila Lipska ze Stuttgartu se ukázala v plné kráse.
     
    43
    Dominik Kaiser je dnes hodně aktivní a zpoza šestnáctky pravačkou napřáhl ke krásné technické střele, která sice mířila přesně do pravého horního rohu brány, jenže postrádala razanci a brankář Oliver Baumann ji s mírnými problémy zneškodnil.
     
    44
    Lipsko se snaží v závěru prvního poločasu vstřelit vedoucí gól, Oliver Baumann je ovšem výrazně proti.
     
    45
    První poločas se téměř naplnil, ještě nás ale čeká kvůli přestávce na občerstvení nastavení.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+2
    Sebastian Rudy na levé straně hřiště vypálil z obrovské vzdálenosti, jeho střela ze standardní situace ale zamířila nad.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tobias Stieler právě ukončil první a velice pohledný první poločas. Hoffenheim si v úvodu zápasu vytvořil několik šancí, jenže žádnou z nich nevyužil a na opačné straně několikrát výrazně zahrozilo Lipsko. Jmenovitě kapitán Dominik Kaiser a nová posila Timo Werner. Ani jednomu se ale fantastického Olivera Baumanna v bráně Hoffenheimu překonat nepodařilo. Skóre po prvním poločase. Hoffenheim 0 Lipsko 0.
    Nádherná a zřejmě do poslední místa zaplněna WIRSOL Rhein-Neckar Arena v Sinsheimu, kde zatím žádný gól nepadl.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Pirmin Schwegler.
     
    46
    Hoffenheim rozehrál druhý poločas a ihned se po několika vteřinách dostal ke střele zpoza šestnáctky, přízemní pokus jednoho z domácích hráčů byl ale příliš slabý a navíc zamířil doprostřed brány, kde byl připravený Péter Gulácsi.
     
    47
    Lukas Rupp se po podklouznutí protihráče dostal na levé straně šestnáctky k míči a poté, co se ocitl v ostrém úhlu, ho vracel pod sebe. Jeho přihrávka následně skončila u obránce Lipska, který ji dobře vystihl.
     
    48
    Hoffenheim udělal během přestávky jednu změnu, Kevina Vogta v záložní řadě nahradil čestvý Pirmin Schwegler.
     
    49
    Timo Werner dostal na levé straně šestnáctky přihrávku do běhu a poté se v úhlu snažil míč vracet pod sebe, jeho pokus ale zmařil jeden z obránců Hoffenheimu, který se mu ve skluzu vrhl pod nohy.
     
    50
    Následoval rohový kop, po kterém se hosté na přední tyči dostali k hlavičce. Yussuf Poulsen byl zřejmě tím hráčem, který hlavičkoval zády k bráně a míč se od něj odrazil vedle levé tyče.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Fabian Schär (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    52
    Fabian Schär se stal krátce po přestávce druhým potrestaným hráčem Hoffenheimu a Lipsko má k dispozici standardní situaci.
     
    53
    Standardní situace kromě centr končícího nad bránou nic nepřinesla a na opačné straně se v pokutovém území skácel k zemi Sandro Wagner, který byl ve hlavičkovém souboji podle soudu hlavního rozhodčího od míče odstaven čistě.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marvin Compper (RasenBallsport Lipsko).
     
    55
    Marvin Compper si za protesty vysloužil žlutou kartu a domácí budou rozehrávat rohový kop.
     
    55
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Kapitán Sebastian Rudy rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na hranici šestnáctky se dostal k odvrácenému míči LUKAS RUPP, který ho parádní střelou napálil těsně nad zemí k pravé tyči a před brankářem Péterem Gulácsim ho ještě jemně tečoval jeden z jeho spoluhráčů.
    55. Lukas RUPP - 1:0
     
    57
    Lipsko bylo doposud lepším týmem, jenže před pár okamžiky inkasovalo a domácí Hoffenheim vede 1:0.
     
    58
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Diego Demme skvěle odcentroval z pravého křídla a na přední tyči našel nabíhajícího DOMINIKA KAISERA, který nádhernou patičkou ze vzduchu míč usměrnil pod nohy padajícího Olivera Baumanna. Asistence: Diego Demme.
    58. Dominik KAISER - 1:1
     
    59
    Sledujeme velice atraktivní utkání, které krátce po přestávce nabídlo dva slepené góly.
     
    60
    Hoffenheim se příliš dlouho z gólu neradoval a Lipsko zcela po zásluze vzhledem k předchozím šancím vyrovnalo rychle na 1:1.
     
    61
    Hoffenheim vybojoval v blízkosti šestnáctky nebezpečnou standardní situaci a následná střela z volného přímého kopu byla sražena na rohový kop.
     
    62
    Rohový kop domácího celku nic nepřinesl, ačkoliv se domácí fotbalisté dožadovali odpískání penalty.
     
    63
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Marvin Compper, přichází Emil Forsberg.
     
    64
    Lipsko sáhlo k prvnímu střídání a určitě se z Hoffenheimu pokusí odvést všechny tři body.
     
    65
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Lukas Rupp, přichází Nadiem Amiri.
     
    66
    Hoffenheim stále dominuje, co se držení míče týče. Držení míče: Hoffenheim 57% Lipsko 43%.
     
    67
    Fabian Schär schytal ve středu hrací plochy tvrdé nakopnutí od jednoho z hostujících hráčů, který se před ním snažil míč razantně odkopnout, a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    68
    Hoffenheim v blízkosti středového kruhu rozehrál standardní situaci, následný centr ale zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Pétera Gulácsiho, který ho v pohodě stáhl ze vzduchu.
     
    69
    Hlavní rozhodčí Tobias Stieler i ve druhém poločase přerušil hru, aby se hráči za horkých letních dnů mohli napít.
     
    70
    Nechci si hrát na experta, ale každý fotbalista ví, že doplňovat tekutiny je stejně jako v každém jiném sportu velmi důležité.
     
    71
    Po krátké přestávce se opět hraje a směrem vpřed se vrhají fotbalisté hostujícího Lipska, kteří se jako 55. klub stali členem Bundesligy.
     
    72
    Střídající Emil Forsberg vypálil zpoza šestnáctky a jeho následná střela byla sražena vedle pravé tyče. Následovat bude rohový kop.
     
    73
    Lipsko rozehrálo rohový kop a Lukas Rupp mohl vstřelit po odrazu míče od jednoho z obránců Hoffenheimu na přední tyči gól, jenže Oliver Baumann předvedl neuvěřitelný zákrok, když levou nohou míč vyrazil mimo!
     
    74
    Na opačné straně vyrazil do rychlého protiútoku Hoffenheim a jeden z domácích fotbalistů vracel míč na levé straně šestnáctky z ostrého úhlu pod sebe. Lipsko mělo obrovské štěstí, protože na vzdálenější pravé tyči se nenacházel žádný z hráčů v modrých dresech, který by míč poslal do prázdné brány.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Stefan Ilsanker (RasenBallsport Lipsko).
     
    75
    Do konce zápasu zbývá odehrát něco málo přes patnáct minut a pomalu si začínáme klást otázku, zda Lipsko dokáže zápas otočit a zaznamenat v prvním zápase v Bundeslize zisk prvních tří bodů.
     
    76
    Hra se po dvou slepených gólech hodně vyrovnala a jsme svědky otevřeného utkání.
     
    77
    Hoffenheim se snaží vyrážet do útoku většinou po pravém křídle a nebo středem hřiště, tam je ovšem prostor zhuštěný.
     
    78
    Diego Demme si počínal u postranní čáry příliš důrazně a po ostrém faulu zřejmě uvidí žlutou kartu.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Diego Demme (RasenBallsport Lipsko).
     
    79
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Marco Terrazzino.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých deset minut a také Lipsko připravuje druhé střídání.
     
    82
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Davie Selke.
     
    83
    Yussuf Poulsen se otočil při odchodu směrem ke kotly fanoušků Lipska, aby jim poděkoval za podporu.
     
    83
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Kapitán Hoffenheimu Sebastian Rudy se zmocnil po nepřesné přihrávce Lipska míče a středem hřiště si to namířil směrem k bráně, kde míč přenechal krásnou kolmou přihrávkou MARKOVI UTHOVI. Ten následně levačkou z levé strany šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která se od ruky Pétera Gulácsiho odrazila k levé tyči. Asistence: Sebastian Rudy.
    83. Mark UTH - 2:1
     
    84
    Hoffenheim se po bleskově sehraném a zakončeném protiútoku ujímá sedm minut před koncem vedení a Lipsko nemá příliš času na odpověď.
     
    85
    Lipsko těsně před koncem prohrává o gól a připravuje poslední střídání. Kdo bude žolíkem?
     
    86
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Massimo Bruno.
     
    87
    Massimo Bruno přišel oživit hru hostujícího Lipska, které si zaslouží za předvedený výkon obrovskou pochvalu, i kdyby prohrálo.
     
    88
    Blíží se závěr utkání a fanoušci Lipska jsou v kotli ve stoje. Čeká nás dramatický a zajímavý závěr.
     
    89
    Oba týmy už využily všechna tři střídání, takže zbytek utkání už nemůže kromě nějakého ostrého faulu nic přerušit.
     
    90
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Benno Schmitz dostal na pravém křídle přihrávku do běhu a nádherným diagonálním centrem našel na vzdálenější levé tyči nabíhajícího MARCELA SABITZERA, který míč ve skluzu levou nohou usměrnil do prázdné brány a vyrovnal na 2:2. Asistence: Benno Schmitz.
    90. Marcel SABITZER - 2:2
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+2
    Lipsko se po zápase v Hoffenheimu představí ve druhém kole Bundesligy doma, kde ho čeká náročný duel proti Borussii Dortmund.
     
    90+3
    Hoffenheim v závěru utkání vybojoval standardní situaci, následný centr ale skončil pouze v náruči připraveného brankáře Pétera Gulácsiho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Hrdina hostujícího Lipska, který v poslední minutě vyrovnal.

     
    Fotbalisté Hoffenheimu se dvakrát po přestávce ujali vedení, na úvodní branku zápasu v podání Lukase Ruppa ale dokázal za necelé tři minuty odpovědět kapitán Lipska Diminik Kaiser. Poté se hra hodně vyrovnala a další gól padl sedm minut před koncem, kdy strhl vedení na stranu domácího celku Mark Uth, který parádně zakončil bleskový protiútok Hoffenheimu po zbytečné zpětné přihrávce hostů uprostřed hřiště. Lipsko nicméně dokázalo vyrovnat, když se v devadesáté minutě položil do přízemního centru z pravé strany Marcel Sabitzer a během premiérového vystoupení Lipska v Bundeslize vystřelil svému týmu po pěkném skluzu bod. Nutno ovšem dodat, že hosté byli lepším týmem, a kdyby proměnili některou z vyložených šancí, mohli klidně vyhrát. Konečný výsledek. Hoffenheim 2 Lipsko 2.
    Lipsko krátce po skončení utkání představilo novou posilu.

     
    Lipsko krátce po skončení premiérového utkání v Bundeslize představilo novou posilu, kterou se stal talentovaný Oliver Burke z Nottingamu Forest. (19:52:14)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:23. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.

    Tomáš Reiner

    Branky: 55. Rupp, 83. Uth (Rudy) – 58. Kaiser (Demme), 90. Sabitzer (Schmitz)

    Karty:   22. Vogt (HOF), 51. Schär (HOF) – 20. Orban (RBL), 54. Compper (RBL), 74. Ilsanker (RBL), 79. Demme (RBL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:23. Střely mimo: 5:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Süle, Schär, Ochs – Rudy (C), Vogt (46. Schwegler), Rupp (65. Amiri) – Uth, Wagner, Kramarić (79. Terrazzino).
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Schwegler, Demirbay, Zuber, Amiri, Terrazzino.

    RB Lipsko: Gulácsi – Schmitz, Orban, Compper (63. Forsberg), Halstenberg – Ilsanker, Demme – Kaiser (C), Sabitzer – Werner (86. Bruno), Y. Poulsen (82. Selke).
    Náhradníci: Müller – Nukan, R. Khedira, Bruno, Kalmár, Forsberg, Selke.

    Rozhodčí: Tobias Stieler. Asistenti: Sascha Thielert, Matthias Jöllenbeck
    bahis siteleri