Mountfield HK – Písek 14:0 (kon.) | Zlín – Havířov 3:0 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 4:0 (kon.)
Letňany – Chomutov 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 5:4 (kon.) | Pardubice – Kolín 6:0 (kon.)
HC Plzeň – Kladno 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 6:2 (kon.)
Slavia – Sparta 3:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 09.09.2016, 17:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 3. kolo
Partner:
     
    Dobrý den! Jsem moc rád, že vás mohu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování 3: kola NOEN extraligy staršího dorostu, v jehož rámci se dnes spolu střetnou B Havlíčkův Brod a ČEZ Motor České Budějovice. Utkání začíná v 17:30.
     
    Havlíčkův Brod začal novou extraligovou sezonu famózně. I když měly Pardubice více ze hry, mladí Bruslaři dotáhli velkou bojovností zápas až do prodloužení, kdy jim vystřelil bonusový bod kapitán Vojtěch Holenda. Minulou sobotu se havlíčkobrodská družina vydala na led nováčka z Písku, kde nepříjemného soupeře zdolala hladce 6:1.
     
    České Budějovice narazily v prvním utkání na nesmírně silného soupeře v podobě Mladé Boleslavi. Hokejisté z města automobilů, kteří s plným bodovým ziskem zatím vládnou extraligové skupině Střed, využili výhody domácího prostředí a Jihočechy rozstříleli jednoznačně 5:0. Motor se vzápětí představil na svém ledě, kde prohrál s Pardubicemi 2:3 až po samostatných nájezdech a získal do tabulku první bod.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně:

    Havlíčkův Brod – České Budějovice 5:4sn
    České Budějovice – Havlíčkův Brod 3:5
     
    V sestavě Bruslařů došlo k jedné změně. Z důvodu nemoci nenastoupí ve 2. útoku Jiří Přibyl, kterého nahradí ve druhé lajně Richard Cachnín. Cachnínovo místo ve 3. formaci zaujme Tomáš Kohout. Nemocného "Příbu" touto cestou zdravíme a přejeme mu brzké uzdravení.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Krejčí, Pejchal, Lachman "A", Adam, Polák, Zvěřina, Škareda, Horák – Teplý, Holenda "C", Donda – Tecl, Křehlík, Cachnín – Kohout, Piskač, Pokorný – Kyncl

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Ovsjannikov) – Štěcha, Doktor, Víta, Rákosník, Dosek "C", Šafář, Mirochnikov – Silný, Matys, Rolínek, Tržil, Krcho, Řezáč, Egert, Toman "A", Prášek, Vaculík, Masopust, Kašper, Kaisler

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Jan Jeletz, Jaroslav Kuřítko.
     
    Mladí borci se již staví na zahajovací buly, utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Vojtěch Krcho byl na vhazování úspěšnější, u nahozeného kotouče byli ovšem pevní domácí a hra se stěhuje před Daniela Svobodu.
     
    00:39
    Hostující brankář si hned připisuje první zákrok, když zkrotil ve své lapačce střelu z pravého kruhu.
     
    01:18
    Mladí hráči Motoru se pokusili o rychlý přechod středního pásma, domácí byli ale pozorný a rozehrávku zastavili.
     
    01:39
    Lukáš Prášek se ihned po buly tlačil do zakončení z pravé strany, Radim Pejchal ho ale přes sebe nepustil.
     
    02:17
    David Donda se uvolnil za hostující klecí, kolem které se rychle obtočil, jenže Daniel Svoboda byl s betonem na správném místě včas.
     
    03:21
    Michal Teplý se zamotal do svých kliček na modré čáře a přišel o kotouč. Českobudějovičtí okamžitě vyrazili do rychlého protiútoku, ten ale zakončili nepřesnou střelou.
     
    04:21
    Lukáš Matys se prokousával dopředu po pravé straně, už se dostal do útočného pásma, tam ale narazil na Daniela Poláka, který ho svým tělem poslal k zemi.
     
    05:27
    Drobné nedorozumění v havlíčkobrodské defenzivě hosté využili k získání kotouče, který putoval na modrou čáru k Stanislavu Doskovi. Na jeho ránu Tomáš Blažek viděl a udržel ji ve své náruči.
     
    06:15
    Domácí se nebojí hry do těla. Motor vybojoval kotouč u hrazení a řítil se dopředu, Jakub Adam ale akci zastavil bodyčkem.
     
    06:48
    Dominik Kaisler dostal trochu prostoru v levém kruhu, jeho střela zápěstím provětrala Blažkovu lapačku.
     
    07:39
    David Donda skvěle napadal v útočném pásmu a vybojoval kotouč pro svůj tým, po špatné přihrávce Havlíčkova Brodu ovšem hrají znovu hosté.
     
    08:32
    Aleš Řezáč obdržel přihrávku mezi kruhy, obránci v bílém se k němu ale rychle sjeli a ukončili jeho naděje.
     
    09:47
    Českobudějovičtí přečetli rozehru domácích a sami se pustili do útoku, Semen Mirochnikov se napřáhl kousek za modrou a vyprášil Blažkovu vyrážečku.
     
    10:05
    Vojtěch Holenda nabral rychlost a z pravé strany se natlačil až před bránu, kde zkoušel přehodit rameno Daniela Svobody, to se mu ale nepodařilo.
     
    10:55
    Stanislav Dosek se ujal volného kotouče v útočném pásmu, s jeho nepřesným pokusem ale Tomáš Blažek neměl žádnou práci.
     
    11:21
    Hosté teď nebezpečně zahrozil. Nejprve ujížděli do přečíslení, jenže do jejich přihrávky vložil hůl bek domácích. Motor ale pokračoval v akci a Ondřej Vaculík se uvolnil na pravém kruhu, jehož tvrdou ránu Blažek udržel.
     
    12:24
    Vojtěch Tržil plácl do kotouče ve středním pásmu a poslal ho na Blažka, aby hosté mohli vystřídat.
     
    12:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté ukázali svoji šikovnost a trochu jim pomohla také jistá dávka štěstí. Po střele Šimona Masopusta z pravého kruhu puk přeskočil pravý beton Tomáše Blažka a doskákal až k DOMINIKU KAISLEROVI, který jej v tísni obránců dokázal ze vzduchu trefit a poslat do odkryté klece! Asistence: Šimon Masopust, Vojtěch Krcho.
     
    14:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vedení si hosté dlouho neužili, máme vyrovnáno! Domácí kombinovali v pravé části útočného pásma, odkud se puk dostal k úplně volnému MICHALU TEPLÉMU, který z levého kruhu trefil zcela odkrytou klec Daniela Svobody, který se nestačil včas přesunout! Asistence: Vojtěch Holenda, Radim Pejchal.
     
    14:38
    Domácí se mohou dostat do vedení, zahrají si totiž přesilovou hru. Za dvířka trestné lavice je poslán Jiří Egert (CEM) za podražení.
     
    16:24
    Motor se ale brání dobře. Havlíčkobrodští sice kombinují v útočném pásmu, Svoboda ale zasahovat nemusí. Naopak teď se dostal do úniku Radek Rolínek, na hbitý beton Tomáše Blažka ovšem nevyzrál.
     
    16:38
    Hosté se tak ubránili a Jiří Egert je zpátky ve hře.
     
    17:51
    Havlíčkův Brod nepřekonal střední pásmo, ani jeho soupeř si ale nedokázal poradit.
     
    18:24
    Nejmladší člen hostujícího celku, Matěj Toman, nabral rychlost a z levého kruhu počastoval Tomáše Blažka dobře mířenou střelou zápěstím, domácí brankář ji vyrazil do ochranné sítě.
     
    19:21
    Dominik Kaisler získal kotouč v útočném pásmu a už si ho mezi kruhy chystal na střelu, v poslední chvíli se na led položil Matěj Krejčí a puk mu špičkou hole vypíchl.
     
    19:51
    Havlíčkův Brod se v posledních sekundách tlačil do zakončení a nakonec přinutil Daniela Svobodu k zákroku, po kterém se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství dnešního klání přineslo poměrně vyrovnanou hru, do příležitostí se dostávaly oba celky. Jako první se ovšem prosadili dorostenci Českých Budějovic, když ze vzduchu zametl puk do sítě Dominik Kaisler. Radost hostům ale vydržela jen chvíli. Když zůstal Michal Teplý úplně sám na levém kruhu, záhy bylo srovnáno. Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté získali kotouč z vhazování, brzy o něj ale přišli. Zasahovat musel Daniel Svoboda, které ale neměl problém zkrotit betony střelu z levé strany.
     
    20:34
    Tomáš Lachman (HBR) je vyloučen na 2 minuty zahákování, hosté si zahrají v početní výhodě.
     
    20:46
    Domácí hráč (HBR) hrál vysokou holí, českobudějovičtí budou hrát 5 na 3.
     
    21:54
    Bruslaři se ovšem i ve třech brání dobře a hosté musí zakládat útok ze svého pásma.
     
    22:20
    Puk znovu končí až za Svobodovou klecí.
     
    22:30
    Matěj Toman teď nabral rychlost a vypálil z levé strany, Tomáš Blažek byl však pozorný a schoval puk ve své výstroji.
     
    22:34
    Lachman jde na led, Bruslaři hrají ve čtyřech.
     
    22:46
    Domácí jsou kompletní, dokázali se ubránit bez větších problémů.
     
    23:28
    Marek Tecl se dostal do úniku a byl sám před brankářem, v rozhodující chvíli ale dostal sekyru přes hokejku, za což vylo nařízeno trestné střílení!
     
    23:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    MAREK TECL se rozjel s rozvahou, před brankářem udělal rychlý pohyb rameny a následně vypálil přesně nad lapačku Jakuba Ovsjannikova, který na trestné střílení vystřídal Daniela Svobodu! Bez asistence.
     
    25:29
    Soupeři se pravidelně střídají v útočení, většinou to ale končí jenom nahozeným kotoučem, který sebere bránící tým.
     
    26:23
    Hostům se stále nedaří prokombinovat se až do útočného pásma a znovu nahazují. Puk ovšem mířil na Tomáše Blažka, který puk raději podržel.
     
    27:44
    Marek Tecl vybojoval kotouč ve středním pásmu, přejel modrou čáru a vypálil, puk se mu ale postavil na hranu a vyletěl vysoko nad bránu.
     
    28:48
    Akce na druhé straně kluziště vypadal podobně, rychlá střela po přejezdu modré čáry, která byla příliš vysoká.
     
    29:45
    Vojtěch Doktor se napřahoval na modré čáře, trefil ale pouze brusle prvního bránícího hráče a puk se odkutálel do rohu kluziště.
     
    30:33
    Marek Tecl znovu ukázal svoji bojovnost a málem se dostal do úniku, hostující obránce mu sebral kotouč na poslední chvíli.
     
    30:51
    Tomáš Křehlík (CEM) to ale s bojovností přehnal a odpyká si dvouminutový trest za hákování.
     
    31:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté svoji početní výhodu rychle využívají a srovnávají s Bruslaři krok. Šimon Masopust nahodil puk od modré čáry a do dráhy letu černého kusu gumy vložil ještě hůl DOMINIK KAISLER a usměrnil jej za záda Tomáš Blažka! Asistence: Semen Mirochnikov, Martin Kašper.
     
    32:08
    Lukáš Matys teď ukázal havlíčkobrodským bekům záda a řítil se do úniku! V tom byl ale zastaven nedovoleným způsobem a trestné střílení bylo nařízeno i na druhé straně!
     
    32:08
    Lukáš Matys se snažil havlíčkobrodského strážce svatyně rozhýbat a přichystal si kotouč na forhend, pak ale nedokázal přehodit jeho levý beton!
     
    34:42
    Hlavní postavou tohoto okamžiku je znovu Lukáš Matys (CEM), tentokrát se ale provinil hákováním a míří za katr.
     
    35:34
    Bruslaři neudrželi kotouč na modré čáře a musejí pásma Českých Budějovic dobývat znovu.
     
    36:02
    Motor přerušil dlouhou kombinaci Bruslařů a osvobodil se, když poslal kotouč až za bránu Tomáše Blažka.
     
    36:42
    Matys se vrací do hry, Daniel Svoboda nemusel řešit žádnou nepříjemnou situaci.
     
    37:39
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle byla povedená akce! Tomáš Křehlík objel hostující svatyni a mezi bruslí hostujícího beka a tyčkou poslal kotouč před bránu, kde byl úplně osamocený TOMÁŠ KOHOUT, kterému střela sice nesedla podle jeho představ, puk ale obloučkem přepadl za záda Svobody! Asistence: Křehlík, Piskač.
     
    37:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byl fofr! Vojtěch Holenda poslal dopředu MICHALA TEPLÉHO, jenž u pravého hrazení přebruslil všechny protihráče a střelou zápěstím na bližší tyč překonal hostujícího gólmana, přestože byl už docela v ostrém úhlu! Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části se Bruslaři rychle dostali do vedení. Marek Tecl byl v úniku zastaven, jenže to bylo s faulem a trestné střílení již proměnil. Hosté ovšem dokázali v přesilové hře srovnat, když se chytrou tečí podruhé v utkání prosadil Dominik Kaisler. Jenže domácí si pak vybojovali slepenými brankami dokonce dvoubrankové vedení. Nejprve se před bránou prosadil Tomáš Kohout, po něm se z pravé strany trefil Michal Teplý. Třetí třetina začne přibližně v 19:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Motor získal kotouč z buly a hned se vrhl dopředu. V útočném pásmu se ale na puku dlouho neudrželi.
     
    40:48
    Tak tohle bylo opravdu těsné! Ránu Matěje Tomana Tomáš Blažek vyrazil, hostující útočník ale pokračoval v akci a ze záporného úhlu posílal puk do brankoviště, kde si ho brankář málem srazil do vlastní brány!
     
    42:11
    Hosté špatně střídali a na ledě se objevilo 6 hráčův modrém. Trest odpyká Libor Víta (CEM).
     
    43:27
    Dominik Kaisler se tlačil do úniku, obránce domácích ho ale za sebe nepustil.
     
    44:11
    Hosté se ubránil a jsou kompletní.
     
    45:40
    Michal Silný nabral rychlost a po pravé straně se protáhl až do útočného pásma, jeho střela zápěstím ale postrádala přesnost.
     
    46:35
    Motor se držel v pásmu Bruslařů a kombinoval. Na konci akce stál Robin Rákosník, jenž se napřáhl a vyslal jedovatou střelu, která skončila v lapačce Tomáše Blažka.
     
    47:13
    Hosté se tlačí do koncovky za každou cenu, Tomáš Blažek je ovšem jistý a předvádí přesné zákroky.
     
    47:44
    Semen Mirochnikov vypálil od modré čáry, jeho rána prosvištěla jen těsně vedle Blažkovy klece.
     
    48:53
    Hosté teď mají převahu a pálí na Blažka ze všech stran, ten se ale rozhodl, že za jeho záda už nic neprojde. Tlak hostů pak ukončil Michal Kyncl, který vyvezl kotouč až do pásma Českých Budějovic, na zakončení už mu ale síla nezbyla.
     
    50:06
    Teď zase domácí sevřeli svého soupeře v jeho pásmu, Českobudějovičtí ale dobře pokrývali prostor a do zakončení je nepouští.
     
    52:24
    Vojtěch Holenda (HBR) tvrdě sestřelil soupeře kolenem, který se jen těžce zvedá z ledu a nyní sedí hodně otřesený na střídačce. Doufejme, že bude v pořádku. Motor si zahraje v početní výhodě.
     
    52:56
    Hosté zahrozili z rychlé akce, znovu ale narazili na přesný zákrok Tomáše Blažka, který pokryl střelu z mezikruží.
     
    53:32
    Bruslaři se osvobodili dlouhým vyhozením a Motor se nemůže dostat do útoku.
     
    54:12
    Už se jim to podařilo a Robin Rákosník dvakrát tvrdě pálil od modré, v druhém případě byla jeho rána dokonce tečována, gólman domácích ale drží svůj celek.
     
    54:24
    Hostům se druhá polovina přesilové hry povedla, Bruslaři se ale přesto ubránili a teď už jsou kompletní.
     
    55:31
    Tomáš Lachman vyhodil puk a podle všeho to bylo bez dalšího dotyku, píská se zakázané uvolnění.
     
    55:38
    Stanislav Dosek nabízel puk na teč z vrcholku pravého kruhu, černý kus gumy ale proletěl až do rohu hřiště.
     
    55:45
    Domácí se dostali ke kotouči, pak jej ale vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    56:33
    Hosté znovu špatně střídali a na hřišti se objevilo 6 hráčů v modré. Trest odpyká Semen Mirochnikov (CEM).
     
    56:33
    Hosté si před vhazováním v jejich pásmu vyžádali oddechový čas.
     
    57:02
    Michal Teplý měl chvilku času v levém kruhu, nepodařilo se mu ale zamířit přesně a puk zaduněl jenom o mantinel za bránou.
     
    58:20
    Dominik Kaisler uháněl dopředu, neunikl ale havlíčkobrodským bekům, kteří jej mezi sebe nepustili.
     
    59:28
    Daniel Svoboda uhání na střídačku a hosté zkusí hru v power-play. Mezi tím vypálil z pravého kruhu Aleš Řezáč, jehož ránu Tomáš Blažek podržel a bude se vhazovat po jeho levici!
     
    59:50
    Vojtěch Tržil si nabruslil mezi kruhy a poslal svižnou ránu zápěstím, ta ale skončila vedle.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, ve třetí třetině jsme neviděli branku ani v závěrečné power-play, a tak všechny 3 body zůstávají v Kotlině. Starší dorostenci se tak udrželi na vítězné vlně a s 8 body na kontě zítra vyrazí do Kolína. České Budějovice se představí na ledě nováčka z Písku.
     
    To je dnes ode mě už opravdu vše, tímto se s vámi loučím a přeji krásný víkend. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (19:44:03)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 15. Teplý (Holenda, Pejchal), 24. Tecl (TS), 38. Kohout (Křehlík, Piskač), 38. Teplý (Holenda) – 13. Kaisler (Masopust, Krcho), 32. Kaisler (Mirochnikov, Kašper)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Krejčí, Pejchal, Lachman "A", Adam, Polák, Zvěřina, Škareda, Horák – Teplý, Holenda "C", Donda – Tecl, Křehlík, Cachnín – Kohout, Piskač, Pokorný – Kyncl
    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Ovsjannikov) – Štěcha, Doktor, Víta, Rákosník, Dosek "C", Šafář, Mirochnikov – Silný, Matys, Rolínek, Tržil, Krcho, Řezáč, Egert, Toman "A", Prášek, Vaculík, Masopust, Kašper, Kaisler

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Jan Jeletz, Jaroslav Kuřítko
    bahis siteleri