Nitra – Banská Bystrica 4:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Trenčín – Martin 5:1 (kon.)
Zvolen – Nové Zámky 2:1 (po pr.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:7 (kon.)
po prodl.
HKM Zvolen
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 09.09.2016, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    Zvolenčania teda po presnom zásahu Klhufeka ovládli tento gólovo najchudobnejší zápas prvého kola novej sezóny. Nové Zámky zdolali 2:1. Nováčik z Nových Zámkov sa za svoj výkon vôbec nemusí hanbiť, viackrát sa ocitol v situáciách, v ktorých mohol stretnutie rozhodnúť.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (20:24:38)
     
    Koniec zápasu.
    63:44 KLHUFEK - 2:1
     
    63:44
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania dávajú rozhodujúci gól! Po nepodarenej Hvilovej akcii sa dostali dopredu Zvolenčania. Valenta vnikol do pásma a v medzikruží prenechal Mrázovi. Mráz si všimol na pravom kruhu PAVLA KLHUFEKA, ktorý strelou z prvej trafil poloodkrytú Šimkovu bránu!
    Asistencie: Bruno Mráz, Tomáš Valenta.
     
    63:15
    Zuzin hľadal strieľanou prihrávkou pred bránu Mráza, ktorý vrazil do Šimka a hlavný rozhodca Goga prerušil hru kvôli postaveniu hráča v bránkovisku.
     
    62:42
    Šimko nie veľmi dobre rozohral. Puk zachytil Zuzin v medzikruží, ale nedokázal okamžite strieľať. Následne mu už prihrávka na spoluhráča nevyšla.
     
    62:16
    Dvojica hráčov domácich a hostí pritlačila puk k mantinelu a hlavný rozhodca puk nespozoroval, preto hru prerušil.
     
    61:55
    Lukáš Hvila sa dostal do individuálneho prieniku, v ktorom nakoniec aj skóroval, no to zakončenie bolo krkolomné. Gól neplatí pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Bola to však naozaj sporná situácia a ešte ju hlavný rozhodca konzultuje s kapitánmi oboch tímov.
     
    61:23
    Zvolenčania sú pri puku, dostali sa na moment do útočnej tretiny, ale Mráz pre istotu vytiahol puk von.
     
    60:52
    Juraj Jurík zachytil puk za bránkou po súboji s Brabencom, následne však bola hra prerušená. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    60:20
    Novozámčania sa okamžite dostali do útočného pásma. Následne sa do útoku dostal aj súper, v ktorom bol Zuzin a puk len pritlačil k Šimkovi.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Zvolenčanom sa spočiatku darilo mať hernú prevahu a nepúšťať súpera blízko k bráne, no zbytočne darovaná presilovka nakoniec skončila vyrovnávajúcim gólom Nových Zámkov, ktorý zaznamenal v 59. minúte Čížek.

    O malú chvíľu sa začne predĺženie, ktoré je novinkou v tejto sezóne. Bude sa hrať vo formáte traja proti trom po vzore zámorskej NHL a švédskej najvyššej hokejovej súťaže. Uvidíme, čo zavedenie tohto nového pravidla, ktoré má za cieľ ešte viac zvýšiť tempo hry, prinesie. Čas sa nezmenil, hrá sa po dobu piatich minút.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:05
    Obdržálek potiahol puk do útočného pásma, prihral Petrášovi, ktorý sa dostal pred bránku, ale odtiaľ mieril tesne vedľa.
    58:25 ČÍŽEK - 1:1
     
    58:25
    HC Nové Zámky dali gól!
    Nové Zámky strieľajú premiérový gól v Tipsport lige! Brabenec posunul krížom na modrú Sandgrenovi, ktorý prihral po modrej na VÁCLAVA ČÍŽEKA a ten delovkou prestrelil aj Baroša a stal sa historicky prvým strelcom Nových Zámkov v našej najvyššej hokejovej súťaži!
    Asistencie: Fredrik Sandgren, Kamil Brabenec.
     
    58:08
    Hudec prihrával z prvej do medzikružia na Semoráda. Jeho strelu z prvej vychytal Baroš vyrážačkou.
     
    57:46
    Čížek si so Sandgrenom vymenili puk a následne už prvý menovaný strieľal. Puk bol zrazený.
     
    57:05
    Čížekova strela z osi ihriska na modrej čiare mierila do ramena gólmana Baroša a následne Zvolenčania puk upratali do rohu klziska.
     
    56:42
    Nové Zámky získavajú dôležitú presilovú hru, ktorá im môže pomôcť k tomu, aby zápas poslali do predĺženia. Lukáš Jurík je vylúčený za podrazenie.
     
    56:01
    Baroš si pripísal na svoje konto úspešný zákrok, keď vo svojej výstroji schoval strelu Kamila Brabenca z modrej čiary.
     
    55:23
    Klhufek strieľal z pravého kruhu, ale jeho strela bola zablokovaná. Následne protihráč vyhodil puk cez všetky čiary a vhadzuje sa pred Šimkom.
     
    54:49
    Paulovič predviedol aj svoje individuálne zručnosti, ktorými sa snažil zbaviť sa dvoch protihráčov v útočnom pásme, no veľmi nepochodil.
     
    54:25
    Hostia sa dostali k útočnej modrej čiare, puk potom získali Zvolenčania, ktorí si prihrali rukou. Vhadzuje sa pred Barošom.
     
    53:02
    Brabenec s Hudecom predviedli dobrú kombináciu v útočnom pásme, po ktorej prišla aj strela, no tá letela vedľa brány.
     
    52:24
    V posledných minútach stretnutia sledujeme hernú prevahu Zvolena. Hráči Nových Zámkov sa dostávajú do protiútokov, no tie nemajú veľkú váhu. Domáci zatiaľ úspešne držia najtesnejšie vedenie.
     
    51:47
    Lukáš Hvila si zasekol v útočnom pásme protihráča a následne vystrelil. Zvolenčania však boli pred Barošom v presile a dokázali strelu zblokovať.
     
    50:54
    Juraj Jurík spoza bránky prihrával k žrdi Mrázovi. Prihrávku veľmi Šimko nečakal, ale Mráz nedokázal pohotovo vystreliť.
     
    50:08
    Peter Zuzin sa ocitol vo výbornej možnosti z tesnej blízkosti Šimka. Jeho strela švihom bola dostatočne prudká, no chýbala jej presnosť!
     
    49:04
    Hvila vyštartoval po pravom krídle do útočného pásma, avšak jeho následná strela nemala prakticky žiadny efekt. Juraško do nej vložil hokejku a stečoval ju na ochrannú sieť.
     
    48:09
    Semorád pred brankárom Šimkom stratil puk. Následne k nemu prišiel Petráš, ktorý sa snažil prihrávať Žilkovi do prázdnej brány, no posunul mu iba nepresný puk.
     
    47:44
    Martin Ďaloga sa preštrikoval s pukom do útočného pásma a snažil sa nahodiť cez dvojicu protihráčov. Strela letela na ochrannú sieť.
     
    47:06
    Domáci si šikovne vymenili puk. Majdan už mohol strieľať, no ešte sa snažil okrášliť akciu prihrávkou na Lukáša Juríka, ktorý však bol, paradoxne, v nevýhodnej pozícii.
     
    46:24
    Obdržálek napriahol puk na ľavom kruhu. Marek Šimko mal pripravenú svoju vyrážačku a vďaka nej odrazil puk na ochrannú sieť.
     
    45:44
    Zvolenčania si následne nepresne prihrali v útočnej tretine a aj tým dopomohli Novozámčanom, aby vyhodili puk von z tretiny.
     
    45:06
    Valenta nahodil na bránku švihom. Strelu sa snažil nejakým spôsobom tečovať Klhufek, no Šimka veľmi neprekvapil. Brankár Nových Zámkov si pripísal úspešný zákrok.
     
    44:49
    Zvolen si zahrá hru v početnej prevahe. Michal Hudec je po druhýkrát vylúčený v zápase, tentokrát za podrazenie.
     
    44:14
    Obdržálek sa šikovne dostal na os ihriska v medzikruží a bekhendom nahodil na bránu. Puk skončil na Juraškovi a následne sa tento hráč Zvolena snažil o dorážku, no už sa k nej kvôli zákroku Podstaveka nedostal.
     
    43:32
    Bruno Mráz prevetral Šimka delovkou spomedzi kruhov. Exgólman Zvolena vyrazil do strany a prenechal puk spoluhráčom.
     
    43:04
    Žilka nahodil puk od modrej čiary smerom do pásma. Puk sa nepríjemne od zadného mantinelu odrazil k Šimkovi, ktorý sa však stihol rýchlo zorientovať a aj patrične zareagovať.
     
    42:31
    Brabenec posúval puk smerom na Hudeca, ale jeho prihrávka smerovala iba na päty Michala Hudeca, s čím si nedokázal skúsený hokejista poradiť.
     
    41:53
    Na ľavom kruhu napriahol Peter Zuzin, ktorého delovku gólman Marek Šimko bez problémov vyrazil na zadný mantinel.
     
    41:22
    Novozámčania sa netlačili do útočnej tretiny. Zvolenskí hokejisti teda môžu v pokoji rozohrať z blízkosti Barošovej bránky.
     
    40:30
    Hneď v úvode tretej tretiny Baroša otestoval Brabenec strelou z ľavého kruhu. Do dorážky sa snažil ísť aj Hudec, no puk sa odrazil na opačnú stranu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej dvadsaťminútovke gól nepadol. Táto tretina bola na šance niečo chudobnejšia ako predchádzajúca. Stále platí, že Zvolen vedie nad Novými Zámkami 1:0.
    Tretia tretina sa začína približne o 19:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Sandgren nahadzoval puk od modrej čiary na bránku. Baroš zasahovať nemusel, pretože strelu zablokoval hokejkou hráč Zvolena.
     
    39:01
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Paulovič. Jeho pokus bol zrazený smerom do rohu klziska.
     
    38:07
    Lukášovi Juríkovi korčuľoval dopredu na podporu Majdan. Jurík ho videl, puk mu aj prihrával, ale neposunul mu ho presne.
     
    37:07
    Čížek posunul puk na modrú Sandgrenovi, ktorý tvrdo príklepom vypálil. Jeho zakončenie následne nik spred Baroša nedorážal.
     
    36:21
    Semorád sa ukazoval Hudecovi pred bránkoviskom. Finálna prihrávka však bola zastavená a domáci sa následne oslobodili.
     
    35:51
    Presilovka pre Nové Zámky. Lukáš Jurík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    35:34
    Mráz vyhral buly a puk posunul na gólmana Baroša, ktorý prikryl. Zvolenčania teda mohli prestriedať po predchádzajúcom icingu.
     
    34:37
    Hra bola prerušená, no diváci sa čudujú, čo sa vlastne udialo. Vysvetlenie nemáme ani my, pravdepodobne asi šlo o icing, keďže sa vhadzuje pred bránkou gólmana Baroša.
     
    33:38
    Podstavek zbytočne miešal puk v strednom pásme, čo využili protihráči, vypichli mu ho a dostali sa dopredu. Zakončiť už však nedokázali, puk skončil v rohu klziska.
     
    32:32
    Lukáš Hvila už na ľavom kruhu nevymýšľal a poslal puk na bránku. Kytnár sa snažil cloniť Barošovi, no príliš účinnú prácu neodviedol.
     
    31:42
    Brabenec si nerozumel na modrej čiare s Čížekom. Poslal mu prihrávku, ktorá smerovala von z pásma.
     
    31:16
    Sandgren tvrdo vypálil od modrej čiary. Jeho delovka však skončila na korčuliach Janisa Andersonsa. Nové Zámky sa vzápätí rýchlo dostali do pásma.
     
    30:51
    Nové Zámky budú hrať presilovku. Marek Hataš dostáva dve minúty za krosček.
     
    30:41
    Hosťujúci Paulovič vyštartoval do útočného pásma. Presúval sa popri mantineli, ale nič zaujímavé nevypracoval.
     
    29:34
    Obdržálek vybojoval puk za bránkou a posunul ho Jurajovi Juríkovi dole na ľavý kruh. Šimko strelu zachytil vo výstroji. Po dlhšom čase sme teda videla zaujímavú možnosť.
     
    28:28
    Zvolenčania vyhrali buly v útočnom pásme. Brankára Šimka sa snažil okamžite ohroziť Bruno Mráz, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru brány.
     
    27:28
    Peter Zuzin tvrdo vypálil od modrej čiary. Jeho delovka bola stečovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    27:03
    Domáci vykorčuľovali do protiútoku, v ktorom sa snažil Lukáš Jurík prihrať puk dopredu korčuľujúcemu Majdanovi, ale cez protihráča prihrávku neprepasíroval.
     
    26:28
    Juraško rozvíjal nový útok pre svoj tím. Prihrávkou na os ihriska v strednom pásme síce našiel Majdana, no ten iba tečom posunul puk do útočnej tretiny.
     
    25:19
    Török korčuľoval za nahodeným puk do útočného pásma. Pri pravom kruhu ho však pre istotu prikryl gólman Baroš, ktorý opustil na niekoľko sekúnd svoj vyhradený priestor.
     
    24:37
    Paulovič sa snažil spracovať si puk v medzikruží, no nakoniec sa otočil na nevýhodnú stranu a puk mu prekĺzol pomedzi korčule.
     
    23:26
    Zvolenčania vykorčuľovali do útočného pásma, ale útočnú formáciu rozostaviť nedokázali. Od začiatku prostrednej časti hry sme svedkami nepresností na oboch stranách.
     
    22:43
    Klhufek sa nejakým spôsobom pretlačil pred gólmana Šimka, ktorý sa už pripravoval na zákrok, no nakoniec zasahovať nemusel.
     
    22:01
    Novozámčania sa dostali do výbornej pozície! Podstavek posunul puk z ľavého kruhu pred brankára Baroša, kde si poň prišiel Lelkeš a vystrelil z prvej. Mieril však vedľa!
     
    21:17
    Renars Demiters zo stredného pásma len poľahky nahodil smerom na gólmana Šimka, ktorý puk pre istotu prikryl.
     
    20:37
    Čížek na zadnom mantineli odstavil svojho protihráča a Nové Zámky sa pomaly snažia založiť útok.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine sme videli vyrovnaný hokej, ktorý priniesol jeden gól. V 17. minúte počas presilovky prekonal Šimka Klhufek.
    Druhá časť hry sa začne približne o 18:53.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:20
    Nové Zámky sú si vedomé blížiaceho konca prvej tretiny, a preto sa snažia tretinu dohrať s jediným inkasovaným gólom.
     
    18:33
    Novozámčania poslali puk von z obranného pásma. Brankár Baroš vyšiel zo svojej brány ďalej ako obvykle a pre istotu prikryl.
     
    17:37
    Maier sa snažil zadovkou z pravého kruhu vrátiť puk na zadný mantinel, no nik z jeho spoluhráčov sa v týchto priestoroch nevyskytoval.
     
    17:03
    Hostia sa snažili pripomenúť gólmanovi Barošovi. Török nahadzoval puk z pravého kruhu, ale brankár HKM bezpečne použil svoju hokejku.
    16:31 KLHUFEK - 1:0
     
    16:31
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Po vyhratom vhadzovaní si puk na modrej čiare vypýtal Valenta a nahodil na bránku. Jeho delovku dokázal šikovne tečovať PAVEL KLHUFEK!
    Asistencie: Tomáš Valenta, Bruno Mráz.
     
    16:13
    Zvolen bude hrať presilovú hru. Michal Hudec dostáva menší trest za krosček.
     
    16:10
    Michal Juraško sa dostal do nebezpečnej pozície spred bránkoviska, v ktorej strieľal z otočky. Strela bola mierne zbrzdená a Šimko ju dokázal pokryť.
     
    15:00
    Václav Čížek nepríjemne vypálil od modrej čiary. Strelu Baroš betónmi vyrazil do rohu klziska. Zvolenčanom sa potom podarilo puk vytlačiť do stredného pásma.
     
    14:24
    Šimko nevidel pred sebou všetko dôkladne, čo sa snažil využiť Andersons. Jeho nahodenie puku od modrej však bolo zastavené medzi kruhmi.
     
    13:47
    K strele z pravého kruhu sa dostal Jakub Žilka, ale obranca Nových Zámkov dokázal projektil zablokovať.
     
    13:05
    Zuzin samostatne vnikol do útočnej tretiny, ale ďaleko sa nedostal. Obrancovia ho zastavili ešte pred hranicami kruhov.
     
    12:29
    Semorád z rohu klziska hľadal pred bránkou Michala Hudeca, ktorý pred Baroša nenápadne prikorčuľoval, no nakoniec si puk nespracoval.
     
    11:52
    Novozámčanom nevyšiel na ďalší pokus pohyb pred Baroša a domáci hokejisti bez problémov vyhodili puk.
     
    10:57
    Kytnár nabil na modrej čiare Hvilovi, ktorý vypálil tvrdo, no nemieril presne. Následne sa táto dvojica postarala o ďalšiu spoluprácu, v ktorej Kytnár skvele krížne pred bránku servíroval Hvilovi. Tentokrát chýbali centimetre!
     
    10:39
    Presilovku si po prvýkrát v Tipsport lige zahrajú Nové Zámky. Lukáš Jurík dostáva trest za držanie hokejky.
     
    10:19
    Zvolen po následnom vyhratom vhadzovaní rozohrával útočnú akciu, ktorá nedopadla úspešne. Bol odpískaný icing.
     
    09:47
    Cardwell tentokrát nepríjemne pritlačil na zadný mantinel Klhufeka. Hlavný rozhodca však nedovolený zákrok nepískal.
     
    08:37
    Branislav Fábry sa dostal do zaujímavej príležitosti. Spracoval si vynikajúcu prihrávku v medzikruží a strieľal. Baroš dokázal strelu vyraziť!
     
    08:07
    Hvila sa popasoval s protihráčom a puk na ľavom kruhu prenechal Ďurčovi, ktorý nahodil. Nedokázal však trafiť bránu.
     
    07:29
    Dopredu po pravom krídle sa dostal hosťujúci Brabenec, ktorému potom nevyšla krížna prihrávka pred Baroša.
     
    06:44
    Obdržálek šikovnou prihrávkou od zadného mantinelu našiel pred bránkou Juraja Majdana, ktorý sa snažil o strelu z prvej, no puk tesne netrafil!
     
    06:15
    Do ďalšieho zakončenia z pravého kruhu sa dostal Matej Paulovič, no bránu gólmana Baroša veľmi neohrozil. Mieril totižto vedľa.
     
    05:26
    Ďurčo sa dostal do útočného pásma, ale podarilo sa mu iba nahodiť puk smerom na zadný mantinel. Jeho spoluhráči ďalej v útoku nepokračovali.
     
    04:25
    Martin Ďaloga sa snažil dostať dopredu po pravom krídle, snažil sa vykonať kľučku, no tvrdo telom ho zastavil pri mantineli hosťujúci Juraj Ďurčo.
     
    03:47
    Domácim rozohrávka nevyšla. Puk za bránkovou čiarou zachytil Sandgren a obratom ho poslal von cez všetky čiary.
     
    03:28
    Hra bola na chvíľu pozastavená. Niektorý z údržbárov zimného štadióna musel vyloviť puk z ochrannej siete, ktorý tam uviazol práve po Valentovej strele.
     
    03:19
    Zvolenčania si spočiatku iba prihrávali puk po mantineli, no žiadalo si to strelu. Tú nakoniec predviedol Tomáš Valenta, ktorý pálil od modrej. Žiaľ, jeho delovka bola zablokovaná smerom na ochrannú sieť. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    02:44
    Zvolen bude hrať presilovú hru. Branislav Fábry dostáva trest za sekanie.
     
    02:34
    Nové Zámky pokračujú v útočnom ťažení. Jednoducho a vecne to vyriešil Michal Hudec, ktorý z pravého kruhu poľahky nahodil na Baroša, ktorý pred číhajúcim protihráčom musel prikryť puk.
     
    02:24
    Vhadzovanie vyhrali hostia a od modrej okamžite strieľal Václav Čížek. Baroš bol pripravený a strelu zachytil v lapačke.
     
    02:22
    Zvolenčanom nevyšiel postupný útok. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením a hra sa bude sťahovať pred Baroša.
     
    01:46
    Lukáš Jurík hľadal pred bránkou Majdana, ktorý sa tam dokázal pomerne ľahko uvoľniť. Ťažkú prihrávku však spracovať nedokázal.
     
    01:17
    O prvý útok domáceho celku sa postaral Juraj Majdan, ktorý vykorčuľoval po ľavom krídle a z hornej hranice kruhu napriahol. Šimko schoval puk v lapačke.
     
    01:07
    Hvila strieľal opäť. Dostal sa k zakončeniu z ľavého kruhu. Jeho pokus bol zablokovaný.
     
    00:38
    Nové Zámky sa usadili v útočnom pásme. Kytnár prenechal Hvilovi puk v rohu klziska a ten sa následne z ľavého kruhu snažil prekvapiť Baroša. Jeho nahodenie zvolenský gólman vyrazil.
     
    00:11
    Hneď v úvode sa útokom prezentoval Michal Hudec, ktorý si spracoval puk od Brabenca a snažil sa ohroziť Baroša. Puk mu však pred bránkoviskom ušiel z hokejky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred začiatkom stretnutia zaznie štátna hymna slovenskej republiky.
     
    Na ľad už nastupujú hokejisti Nových Zámkov v čiernych dresoch. Zvolenčania odohrajú stretnutie v bielych dresoch. V hľadisku sme spozorovali aj veľkú skupinu hosťujúcich fanúšikov, ktorá takmer do jedného miesta zapĺňa sektor hostí.
     
    Úvodné zostavy:

    HKM Zvolen: Baroš – Valenta, Andersons, Demiters, Juraško, Rehák, Habšuda, Ivan, Hataš – Klhůfek, Mráz, J. Jurík – Obdržálek, L. Jurík, Majdan – Ďaloga, Halama, Zuzin – Kelemen, Petráš, Žilka

    HC Mikron Nové Zámky: Šimko – Sandgren, Čížek, Ďurčo, Chovan, Maier, Cardwell, Tábi, Dubec – Semorád, Brabenec, M. Hudec – Fábry, Kytnár, Hvila – Török, Lelkeš, Podstavek – Sucharda, Hegyi, Paulovič

    Rozhodca: Goga – Výleta, Stanzel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Ako sa bude Zvolenu v úvode sezóny dariť?
     
    Prajem vám príjemný hokejový večer a vítam vás pri sledovaní 1. kola Tipsport ligy! Naša najvyššia súťaž odštartuje aj pod Pustým hradom, kde domáci HKM Zvolen privíta nováčika HC Mikron Nové Zámky. Zápas sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HKM Zvolen
    Minuloročného semifinalistu povedie aj v nasledujúcej sezóne Josef Turek. Cez letnú prestávku odišli zo Zvolena viacerí kvalitní hráči. V kádri už nie sú Brabenec, Puliš, Semorád, Krejčí a Tomáš Klíma. Veľká časť tímu však zostala pokope, celok sa doplnil o niekoľko nových mien a pod vedením trénera Tureka vyráža do novej sezóny.

    Káder HKM na sezónu 2016/2017
    Brankári: Baroš, Cibuľa, Petrík
    Obrancovia: Andersons, Demiters, Dubeň, F. Fekiač, Habšuda, Hataš, Ivan, Juraško, Rehák, A. Sloboda, Valenta
    Útočníci: Ďaloga, Halama, Jakubík, J. Jurík, L. Jurík, Kelemen, Klhůfek, Kňazev, Misenjov, Mráz, Obdržálek, Petráš, Řezač, Zuzin. Žilka

    Zvolenčania odohrali v príprave dokopy päť zápasov, z ktorých nedokázali ani jeden doviesť do víťazného konca. Postupne prehrali s Košicami 6:3, s Donbassom Doneck 2:3 po predĺžení, s bieloruským Soligorskom 1:2, podľahli aj Zlínu 4:3 a Trenčínu 6:4.

    HC Mikron Nové Zámky
    Hokej v Nových Zámkoch nemá hlbokú históriu. Klub HC Nové Zámky vznikol v roku 2011 a prihlásil sa do medzinárodnej MOL Ligy. V prvej sezóne sa Novozámčania prebojovali do semifinále, ale nasledujúcu sezónu 2013/2014 už dvíhali nad hlavu trofej. V ďalšej sezóne vo finále nestačili na Miškolc JJSE, ale v rovnakej sezóne pôsobili aj v 2. slovenskej hokejovej lige, ktorú vyhrali. Po splnení podmienok v minulej sezóne nahradili v 1. lige Prievidzu a začal sa boj o Tipsport ligu. Po základnej časti figurovali Nové Zámky na 2. mieste a následne sa v play-off cez Senicu a Liptovský Mikuláš dostali do finále. V ňom porazili Bardejov, stali sa víťazom 1. hokejovej ligy a zabezpečili si účasť v baráži Tipsport ligy. V baráži odohrali zápasy s Piešťanmi a Bardejovom, dokopy získali 13 bodov a tabuľku skončili na prvom mieste, čím sa stali premiérovým účastníkom v našej najvyššej hokejovej súťaži v sezóne 2016/2017.

    V prvej tipsportligovej sezóne povedie Nové Zámky tréner Miroslav Chudý. Zámky začali budovať vcelku silný káder s viacerými známymi a zaujímavými menami. Do bránky prišiel Šimko, v obrane registrujeme Čížeka, Sandgrena, Ďurča, Chovana, či zámorských hráčov Cardwella a Pattersona. V útoku sa predstavia mená ako Hvila, Semorád, Kytnár, Brabenec či Hudec.

    Káder HC Mikron na sezónu 2016/2017
    Brankári: Šimko, Škorvánek, Borároš
    Obrancovia: Cardwell, Čížek, Ďurčo, Martin Chovan, Kousalík, Maier, Patterson, Sandgren
    Útočníci: Brabenec, Čaládi, Dubec, Fábry, Hegyi, Hudec, Hvila, Kytnár, Lelkeš, Paulovič, Podstavek, Rabbit, Semorád, Sucharda, Tábi, Török, Uhnák.

    Novozámčania absolvovali poriadnu prípravu pred novou sezónou. Zdolali v nej Pavlodar 4:2, Ferencváros 4:1, Martin 3:0, MAC Budapešť 6:3 a slovenskú dvadsiatku 3:2. Naopak, prehrali so Žilinou 3:2 po nájazdoch, Székesfehérváru podľahli 1:2, Langenthalu 3:2, Lausanne 7:1 a s Grenoblom prehrali 2:3 po predĺžení.

    Všetci fanúšikovia Tipsport ligy sú určite veľmi zvedaví na počínanie dvoch nováčikov – Liptovského Mikuláša a Nových Zámkov. Určite ich však viac budú zaujímať práve Novozámčania, ktorí sa v našej najvyššej hokejovej súťaži predstavia po prvýkrát. Sledujte náš on-line prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 17. Klhufek (Valenta, Mráz), 64. Klhufek (Mráz, Valenta) – 59. Čížek (Sandgren, Brabenec)


    HKM Zvolen: Baroš – Valenta, Andersons, Demiters, Juraško, Rehák, Habšuda, Ivan, Hataš – Klhůfek, Mráz, J. Jurík – Obdržálek, L. Jurík, Majdan – Ďaloga, Halama, Zuzin – Kelemen, Petráš, Žilka
    HC MIKRON Nové Zámky: Šimko – Sandgren, Čížek, Ďurčo, Chovan, Maier, Cardwell, Tábi, Dubec – Semorád, Brabenec, M. Hudec – Fábry, Kytnár, Hvila – Török, Lelkeš, Podstavek – Sucharda, Hegyi, Paulovič

    Rozhodčí: Goga – Výleta, Stanzel
    bahis siteleri