Poprad – Zvolen 3:4 (kon.) | Nitra – Martin 5:2 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Banská Bystrica – Trenčín 2:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
6:3 (3:1, 1:0, 2:2)
MsHK Žilina
sk Neděle 25.09.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport liga má dnes na programe už svoje 7. kolo, v rámci ktorého sa v metropole východu stretnú Košice so Žilinou.

    Uvidíme súboj tímov z opačných koncov tabuľky. Domácim Košičanom patrí líderská priečka, pretože v dorerajších siedmich zápasoch získali 18 bodov a celkové skóre 29:10. Pred druhou Nitrou, ktorá odohrala rovnaký počet zápasov, majú východniari trojbodový náskok, takže ak dnes zabodujú, o líderskú pozíciu určite neprídu.
    Hostia zo Žiliny však riešia úplne iné problémy. Hokejisti spod Dubňa odohrali doposiaľ šesť duelov (ešte nehrali proti tímu HK Orange 20) a v tabuľke sú na poslednom mieste. Zvíťaziť totiž dokázali iba dvakrát – raz v riadnom hracom čase a raz po predĺžení – za čo získali 5 bodov a pripísali si k tomu aj celkové skóre 12:19.

    Forma oboch celkov je diametrálne odlišná. Domáci Košičania vyhrali posledné tri zápasy v rade a zaujímavosťou je, že vo všetkých troch súperovi nastrieľali poltucet gólov. Aj vďaka tomu sa posunuli v tímových štatistikách, ktoré teraz ovládli – s 29 strelenými gólmi majú najproduktívnejší útok a s 10 inkasovanými najpevnejšiu obranu v celej súťaži.
    Žilinčania vyhrali prvýkrát v tejto sezóne v štvrtom kole, keď zdolali Zvolen na jeho klzisku 3:1. Potom doma v derby zápase nestačili na Martin, ale v poslednom kole si opäť napravili chuť, pretože pred vlastnými fanúšikmi zdolali aktuálneho majstra z Nitry pomerom 3:2 po predĺžení.

    Dnes sú jasným favoritom Košice. Na triumf domácich hokejistov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií podľa papierových predpokladov kurz iba 1.23, zatiaľ čo na víťazstvo Žiliny sa kurz pohybuje až vo výške 7.63.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Šedivý, Michalčin – Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Boltun, Hričina – Varga, Milý, Šoltés – Bartoš, Hruška, Klíma

    MsHK Žilina: Tomek – Rehák, Kříž, Cerenok, Brejčák, Macejko, Drábek, Prokop, Gutwald – Matis, Hovorka, Handlovský – Švihálek, Húževka, Sýkora – Stupka, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, Rogoň

    Rozhodca: Snášel – Smrek, Bednár.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Predzápasové rozkorčuľovanie
     
    Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na svojich modrých čiarach. Domáce Košice vstúpia do zápasu v bielych dresoch, hostia zo Žiliny si so sebou priniesli žltú sadu dresov s čiernymi šortkami. Nás ešte čaká hymna Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Úvodné buly dnešného zápasu bolo vhodené. Puk získali na svoje hokejky domáce Košice, ktoré sa okamžite stiahli do hĺbky vlastnej defenzívy. Odtiaľ sa líder tabuľky pokúsi čo najrýchlejšie presunúť pred bránku Tomáša Tomeka.
     
    00:15
    Po necelých 10 sekundách hry ale puk získala Žilina, ktorá sa s ním chcela presunúť do útočnej tretiny. Vlci sa však ocitli v ofsajde.
     
    00:19
    Suja v náznaku samostatného úniku, avšak po kontakte s telom obrancu padol. Bránka je pritlačená k zadnému mantinelu, pokračujeme za rovnovážneho stavu na ľadovej ploche.
     
    01:05
    S pukom sa teraz veľmi dobre otáčal Lukáš Handlovský, ktorý z ľavého kruhu na vhadzovanie vypálil napokon príklepom, avšak nízka strela Habala nezaskočila.
     
    02:00
    Žilina potrebuje striedať, puk podrží na čepeli Gutwald.
     
    02:30
    Nagy po peknej individuálnej akcii puk poslal na modrú čiaru, kde už stál na strelu pripravený Dudáš. Ten vypálil priamo do lapačky Tomeka, tomu puk vypadol za bránku.
     
    02:54
    Košice dali gól!
    Košičania si následne vypracovali tlak a svojho súpera zovreli v obrannej tretine, výsledkom čoho bol prvý gól zápasu. Do listiny strelcov sa ako prvý zapísal GABRIEL SPILAR. Asistencia: Jakub Suja.
    02:54 Gabriel SPILAR - 1:0
     
    03:40
    Žilina v snahe o rýchlu odpoveď, avšak pobyt jej hokejistov v okolí brány Vladislava Habala nepriniesol nič, čo by mohlo naznačovať prípadné vyrovnanie.
     
    04:20
    Zápas v tejto chvíli stratil na svojom tempe, puk sa totiž niekoľkokrát voľne presunul zo strany na stranu. Zakázané uvoľnenie sa napokon nepískalo, oba celky tak striedali počas hry.
     
    04:32
    Teraz sa už ale zakázané uvoľnenie píska. Košičania si v rozohrávke v hĺbke vlastnej defenzívy absolútne nerozumeli, vhadzovať sa tak bude po ľavici Habala.
     
    05:00
    Varga v rýchlostnou súboji predbehol Brejčáka a na zadnom mantineli sa dostal k puku, ktorý ešte skúšal hodiť medzi kruhy. Nanešťastie pre domácich tu nestál nik, kto by mohol zakončiť.
     
    05:55
    Oba tímy opätovne striedali počas hry, sledovali sme tak ďalšiu hluchú časť zápasu.
     
    06:30
    Hričina hľadal krížnou prihrávkou Boltuna, ktorý sa presúval priamo pred bránku Tomeka. Útočník Košíc si ale puk spracoval korčuľou, od ktorej sa mu odrazil až príliš ďaleko.
     
    06:56
    Snaha Tomáša Sýkoru o rýchlu rozohrávku sa ukázala ako zbytočná, práve ľavý krídelník v službách Žiliny stál totiž v pozícii, ktorá znamenala postavenie mimo hry.
     
    07:28
    Rehák v hĺbke žilinskej defenzívy skúsil naštartovať útočné motory svojho tímu, avšak opäť to bolo len za cenu postavenia mimo hru. Hra sa teraz pomerne často prerušuje.
     
    08:04
    Košice dali gól!
    Tak toto bola akcia ako z veľkej knihy hokeja! Nagy teraz pri mantineli doslova zosmiešnil troch hráčov Žiliny, ktorých na seba naviazal a následne nechal kombinovať Suju s Dudášom. Puk sa ešte dostal za bránku, odkiaľ ho poslal Suja priamo na hokejku Nagya. LADISLAV NAGY sa tak už mýliť nemohol. Asistencie: Jakub Suja, Martin Dudáš.
    08:04 Ladislav NAGY - 2:0
     
    08:55
    Žilina sa s pukom nedokáže usadiť pred Habalom, jej streľba je tak maximálne nevyvážená. To neveští pre tím zo severu Slovenska nič dobré.
     
    09:40
    Do puku sa navyše poriadne oprel aj Ondřej Šmach, ktorý mal voľný priestor na strelu. Jeho ranu z pravého kruhu na vhadzovanie Tomek betónom vytesnil.
     
    10:30
    Z prvej tretiny uplynula jej polovica, v Steel aréne pritom platí stav 2:0 v prospech domácich Košíc.
     
    11:00
    Košičania v snahe o rýchly prechod stredom poľa, prihrávku z obrannej tretiny ale v strednom pásme zrazili len na ochrannú sieť. Nasledovať tak bude ďalšie buly.
     
    11:43
    Vašíček (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    11:43
    Konečný (ZIL) – 2 minúty – hrubosť.
     
    12:07
    Matis (ZIL) – 2 minúty – držanie.
     
    12:15
    Košičania majú k dispozícii presilovú hru 4 proti 3.
     
    12:38
    Košice dali gól!
    A ďalší nádherný gól Košičanov, ktorí majú tento zápas jasne vo svojej réžii. Spilar si ešte puk vymenil so spoluhráčmi na modrej čiare, odkiaľ si vykorčuľoval LADISLAV NAGY. Ten ešte spravil dva kroky dopredu a krížnou strelou švihom nedal Tomekovi šancu na zákrok. Asistencie: Radek Deyl, Gabriel Spilar.
    12:38 Ladislav NAGY - 3:0
     
    12:38
    Oddychový čas hostí.
     
    13:40
    Tak takúto úvodnú tretinu si hostia nepredstavovali azda ani v najhoršom sne. Každopádne, prípadný vývoj stretnutia a snahu Vlkov o zmenu skóre bude ešte veľmi zaujímavé sledovať.
     
    14:06
    Bartánus (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    14:20
    Puk opúšťa obrannú tretinu Košíc, svojou hokejkou bude chcieť zahrať aj Tomáš Tomek.
     
    15:00
    Žilina sa s pukom nedokáže usadiť v obrannej tretine svojho súpera, gól sa jej tak zatiaľ streliť nepodarilo.
     
    15:19
    Košičania sa opätovne oslobodili.
     
    15:31
    Domáci celok sa usadil v pásme súpera, kde si ale pomohol prihrávkou rukou. Napriek tomu musíme hru Košičanov počas početnej nevýhody pochváliť.
     
    16:03
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    16:10
    Bartánus je na ľade, pri vylúčení Martina Dudáša ale pokračuje presilová hra Žiliny 5 proti 4.
     
    16:29
    Puk je pri Tomekovi, Košice zbierajú cenné sekundy.
     
    16:55
    Zblokovaná strela Drábeka skončila na húštine tiel pred Habalom, puk následne opustil obranné pásmo Košíc.
     
    17:20
    Žilina opäť v útočnej tretine, zatiaľ bez presnejšej strely.
     
    17:40
    Puk smeruje až k Tomekovi, ktorý teraz nemá s kým rozohrať.
     
    18:00
    Žilina dala gól!
    Žilina v tejto chvíli donútila Košičanov chybovať a pred koncom prvej tretiny znižuje na 1:3 z jej pohľadu. Hostia mali na ľadovej ploche veľmi veľa priestoru, čo využil krásnou strelou MAREK HOVORKA. Asistencie: Bez asistencií.
    18:00 Marek HOVORKA - 3:1
     
    18:45
    Zápas pokračuje v okolí stredového kruhu, ani jeden z celkov už počas prvej tretiny nebude chcieť inkasovať.
     
    19:05
    Vašíček (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    19:25
    Košičania puk dostali do stredného pásma, kde budú chcieť zbierať cenné sekundy.
     
    19:55
    Opätovné vyhodenie, tentokrát až k Tomekovi. Už sa nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa úvodná tretina zápasu 7. kola Tipsport ligy medzi Košicami a Žilinou. Po dvadsiatich minútach hry platí stav 3:1, po 18-minútovej prestávke bude môcť stretnutie pokračovať svojou druhou tretinou.

    Pomer striel po 1. tretine: 5:14


    Druhá tretina sa začne približne o 17:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Druhá tretina sa odštartovala už tradičným buly. Puk poputoval v tomto prípade z rúk hlavného arbitra Vladimíra Snášela na hokejky domácich hráčov, ktorí sa z hĺbky vlastnej defenzívy pokúsia presunúť pred svätyňu Tomáša Tomeka a prípadne ju priamou strelou aj ohroziť.
     
    20:29
    Netreba ale zabúdať ani na fakt, že Košičania pri vylúčení Vašíčka pokračujú vo svojom oslabení. Zamerajú sa tak predovšetkým na pozorné bránenie.
     
    21:10
    Košice hrajú s piatimi hráčmi. Žilina vyslala na Habala dve strely, s oboma si ale dokázal český legionár v službe Košíc poradiť.
     
    21:52
    Tvrdú strelu Václava Stupku zrazil Habal vedľa svojej bránky, kde nestál nik z hostí, kto by mohol na voľný puk zareagovať. Našťastie pre domácich.
     
    22:58
    Sledovali sme dlhý osobný súboj pri ľavom mantineli, avšak niekoľko desiatok sekúnd ho rozhodcovská trojica nechala pokračovať. Puk totiž z dohľadu nestratila.
     
    23:30
    Tento súboj pokračuje aj naďalej. Znie to neuveriteľne, ale puk je pri mantineli zašliapnutý už azda minútu. Nuž, rozhodcovia majú pevné nervy.
     
    23:45
    V zápase môžeme opäť normálne pokračovať.
     
    24:03
    Košičania dnes už po druhýkrát stiahli so svojím hráčom aj bránku Tomáša Tomeka. Ten sa teraz bude prizerať jej opätovnému pripevneniu o ľadovú plochu.
     
    24:03
    Na scénu prichádzajú košickí technici, ktorí celú situáciu promptne riešia. Žilinčania tento fakt ešte využívajú na krátku debatu s rozhodcovskou trojicou.
     
    24:18
    Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    24:30
    Tak toto bolo poriadne nebezpečné! Boltun síce buly s Holovičom vyhral, avšak útočník Žiliny sa ešte k puku dostal. Následne ho posunul medzi kruhy, tvrdá strela odtiaľ sa pritom zasekla na bočnej sieti bránky.
     
    25:07
    Košice dali gól!
    Staré známe nedáš-dostaneš platilo aj v tomto prípade. Košice strieľajú 4. gól, dostávajú sa do trojgólového vedenia a opätovne sú tak na koni. Do listiny strelcov sa zapísal skúsený PETER BARTOŠ. Asistencie: Radim Hruška, Tomáš Klíma.
    25:07 Peter BARTOŠ - 4:1
     
    25:40
    Ďalší puk opustil hraciu plochu. Niektorý z divákov tak bude mať na dnešný zápas peknú hmotnú spomienku.
     
    26:30
    Spilar si chcel puk spracovať v obrannej tretine, napokon ale preskočil čepeľ jeho hokejky. Aj preto sa do útočnej akcie bude chcieť pustiť hosťujúca Žilina.
     
    27:48
    Zápas mierne stratil na svojom tempe, po 4. góle Tomáša Tomeka sa Košice evidentne opäť o čosi viac uvoľnili. Domáci hráči tak kontrolujú zápas prevažne v strednom pásme.
     
    28:10
    Ale pozor! Pre Žilinu sa črtalo prečíslenie dvoch proti jednému. To sa ešte podarilo prerušiť Michalčinovi, od ktorého sa ale puk nešťastne odrazil priamo k bránke Košíc. Habal v parádnom zákroku na ľade uspel.
     
    29:20
    Bartoš si puk pýtal na pozícii pravého krídla, napokon ho ale nezískal. Výborne totiž zapracovala defenzívy hostí, ktorá dokázala na krížnu prihrávku zareagovať včas. Košičania tak budú striedať počas hry.
     
    30:00
    Z riadnej hracej doby uplynula už jej polovica.
     
    30:03
    Stav 4:1 dlho platiť nemusel! S pukom na hokejke sa totiž pred Habalom objavil Stupka, ktorý ešte stratil niekoľko sekúnd prikopávaním hracieho predmetu, napriek tomu však dobre vypálil. Krížna strela sa skončila napokon na mantineli.
     
    31:20
    Šmachova rozohrávka sa dostala až ku Klímovi, ktorý nabral na rýchlosti a vypálil švihom. Dravý útočník v službách Košíc ale priestor tro07ch žrdí netrafil.
     
    32:10
    O puk sa opäť bojovalo len pri mantineli, tentokrát sa hra prerušiť nemusela.
     
    33:00
    Košice sa držia v pásme súpera, ktorý puk teraz na niekoľkokrát vyhodiť nedokázal.
     
    33:20
    Ani domáci celok ale nepredviedol nič svetoborné, pokračujeme tak za stavu 4:1 v prospech Košíc. Pri šanci Žiliny teraz hokejkou dobre zapracoval aj Habal.
     
    34:14
    Puk sa presúva zo strany na stranu. V tejto chvíli sledujeme síce rýchly, avšak nie práve najpresnejší hokej z oboch strán.
     
    35:00
    Beží posledných 5 minút druhej tretiny.
     
    35:03
    Žilina nachytaná v postavení mimo hry. Vhadzovať sa tak bude po prestriedaní oboch celkov v strednom pásme.
     
    36:00
    Zápas sa kúskoval, dôvodom bolo niekoľko postavení mimo hry v podaní oboch celkov. Veríme, že záver druhej tretiny ešte naberie na svojom tempe.
     
    36:09
    Opäť ale prišlo k prerušeniu zápasu. Trojica arbitrov v zložení Snášel ako hlavný, Smrek Bednár na čiarach, si dnes dávajú pozor na každý moment.
     
    36:26
    Suja (KOS) – 4 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    36:26
    Matis (ZIL) – 2 minúty – vrazenie na mantinel.
     
    37:10
    Žilina je usadená v útočnej tretine, kde roztáča svoj presilovkový kolotoč.
     
    37:55
    Košičania sa stále neoslobodili, dobrým zachytením puku sa o to postaral Holovič.
     
    38:10
    Stupkovi puk prepadol cez čepeľ, hostia dlhší čas nevystrelili.
     
    38:30
    Stalo sa tak až v tejto chvíli, kedy Habal výborne zareagoval na tečovaný puk od modrej čiary. Strela Konečného mu ešte vypadla medzi kruhy, kde boli dvaja osamotení hráči Žiliny, ktorí zakončiť nedokázali.
     
    39:00
    Minútu pred koncom druhej tretiny je už Jakub Suja opäť na ľadovej ploche. Záverečných 60 sekúnd hry pred sirénou tak odohrá všetkých 10 korčuliarov.
     
    39:45
    Zdá sa, že sa pred druhou prestávkou už nič podstatné neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prostredná tretina zápasu medzi Košicami a Žilinou, po 40 minútach hry platí stav 4:1. Po úprave ľadovej plochy a taktickom si rozdaní pokynov v kabínach oboch celkov budeme môcť vkročiť do poslednej časti riadnej hracej doby.

    Pomer striel po 2. tretine: 13:24

    Tretia tretina sa začne približne o 18:45
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené, odštartovala sa posledná 20-minútovka riadnej hracej doby. Divákov na štadióne bude nepochybne zaujímať, či pôjde aj o posledných 20 minút zápasu, alebo sa ešte prípadne bude predlžovať.
     
    41:10
    Opatrný vstup do tretej tretiny v podaní Žiliny, ktorá síce nechala kombinovať Hričinu s Boltunom, avšak na strelu druhého menovaného zareagoval výborne Brejčák, ktorý puk zachytil na kolene.
     
    41:45
    Náznak prečíslenia dvoch proti jednému pre Šoltésa a Vargu, Dávid Šoltés to skúsil priamou strelou, ktorú Tomek dokázal nohou vyraziť.
     
    42:58
    Košičania sa dostali do samostatného úniku. Konkrétne sa v ňom ocitol Juraj Milý, ktorý si poriadne veril a chcel si tak Tomeka vychutnať. Po niekoľkých kľučkách šiel do bekhendového blafáku, Tomek špicou betóna puk udržal pred čiarou!
     
    44:15
    Bartánus teraz presne vedel, čo má v útočnej tretine s pukom robiť. Niekdajší kapitán ho získal na svoju čepeľ a okamžite poslal spoluhráčom.
     
    45:00
    Košičania v tejto chvíli kontrolujú hru, vyrovnanie Žiliny sa tak postupne odsúva. Je vôbec otázne, či ešte domáci celok súperovi poskytne dostatok priestoru na to, aby mohol pridať ďalšie góly.
     
    45:45
    Na ľadovej ploche sa v tejto chvíli nedeje nič zaujímavé, tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac domácim Košiciam.
     
    46:48
    Naďalej pokračuje divácky nie príliš atraktívny duel, ktorý len zriedka prináša počas svojej tretiny zaujímavejšie hokejové momenty. Mrzieť to môže predovšetkým Žilinu, ktorá za súčasného stavu nebude chcieť Tomeka zrejme ani odvolať.
     
    46:56
    Spilar (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    47:10
    Puk opúšťa obrannú tretinu Košíc, ktoré tak budú môcť striedať počas hry.
     
    47:40
    Žilina sa usadila v pásme súpera a od modrej čiary vyslala nepríjemnú strelu po ľade. Tá ešte Habalovi vypadla, vďaka pozornej defenzíve ale Košice neinkasovali.
     
    47:44
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – vyhodenie puku.
     
    48:00
    Žilina má k dispozícii presilovku 5 proti 3!
     
    48:20
    Puk sa ale nachádza len v jej obrannej tretine.
     
    48:36
    Žilina dala gól!
    Hostia sa s pukom opätovne presunuli pred Habala, ktorý sa teraz snažil gólu zabrániť všemožnými skokmi. Napokon sa mu to ale nepodarilo, do prázdnej bránky puk zavesil JAKUB DRÁBEK. Asistencie: Marek Hovorka, Denis Rehák.
    48:36 Jakub DRÁBEK - 4:2
     
    49:57
    Drábek (ZIL) – 2 minúty – hákovanie.
     
    50:00
    Desať minút pred koncom riadnej hracej doby tak môže byť ešte toto stretnutie poriadne zaujímavé. Uvidíme, či ešte strelený gól Žilinu nakopne, alebo si dá defenzíva Košíc na súpera pozor.
     
    50:20
    Konečný puk popri mantineli posiela von z obrannej tretiny Žiliny.
     
    50:45
    Košičanom sa s pukom nedarí dostať pred Tomeka, súčasný pohľad na ľadovú plochu vôbec nenapovedá faktu, že hrá domáci celok presilovú hru.
     
    51:00
    Košice zastavilo postavenie mimo hry, následné buly pritom vyšlo v ich neprospech.
     
    51:09
    Košice dali gól!
    Bránka Tomáša Tomeka opustila svoje miesto dnes po tretíkrát, ešte predtým ale v jej sieti skončil puk. Košičania sa tak tešia aj z 5. gólu, konkrétne ho strieľa GABRIEL SPILAR. Asistencie: Jakub Suja, Ladislav Nagy.
    51:09 Gabriel SPILAR - 5:2
     
    52:10
    Piaty gól Košíc môže definitívne napovedať o víťazovi dnešného stretnutia. Ešte si však musíme počkať na to, čo sa smerom dopredu podarí vymyslieť Vlkom. Tí sa bez boja rozhodne nevzdajú.
     
    52:25
    Žilina dala gól!
    A je to tak! Žilina vzápätí strieľa svoj tretí gól a opätovne sa doťahuje na domáce Košice. Postaral sa o to MICHAL ŠVIHÁLEK. Asistencia: Peter Húževka.
    52:25 Michal ŠVIHÁLEK - 5:3
     
    53:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 7 minút.
     
    53:55
    Košičania sa držia v útočnej tretine, zatiaľ si ale puk posielajú len popri mantineli. Aj preto môže byť Tomek zatiaľ pokojný.
     
    54:12
    Košice dali gól!
    Po dvoch góloch Gabriela Spilara a dvoch kúskoch v podaní Ladislava Nagya tu máme ďalšieho dvojgólového strelca! Stáva sa ním PETER BARTOŠ, ktorý odrazený puk dokázal poľahky dopraviť do siete. Asistencie: Radim Hruška, Ondřej Šmach.
    54:12 Peter BARTOŠ - 6:3
     
    55:00
    Päť minút do konca riadnej hracej doby.
     
    55:15
    Vladislav Habal si dal na strelu z pozície pravého kridla pozor a puk ukryl pod svojou lapačkou. Habal sa ešte obzrel smerom do siete, tam ale puk neprepadol.
     
    56:09
    Dnešný zápas sa bude už len dohrávať, o víťazovi je s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté. Zdá sa pritom, že Košičania strelia 6 gólov už vo štvrtom zápase v rade.
     
    56:45
    Hovorka v snahe o rýchlu rozohrávku neúspešný, defenzíva Košíc je mimoriadne pozorná.
     
    57:49
    Konečný (ZIL) – 2 minúty – hákovanie.
     
    58:00
    Bežia posledné 2 minúty riadnej hracej doby. Košičania už budú chcieť podržať na vlastných hokejkách a hru kontrolovať ďaleko od svojej bránky, aby sa tak vyhli viacerým nepríjemnostiam.
     
    58:50
    Beží posledných 70 sekúnd zápasu. Košice sú usadené v útočnej tretine, kde vyslali niekoľko nebezpečných streleckých pokusov, avšak Tomáš Tomek Žilinu v tomto prípade podržal.
     
    59:30
    Zápas sa už len dohráva.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa zaujímavé stretnutie 7. kola Tipsport ligy medzi Košicami a Žilinou, v ktorom sa podarilo domácim zvíťaziť pomerom 6:3 . Košičania tak naďalej pokračujú vo víťaznom ťažení a opätovne si tak potvrdzujú svoju líderskú priečku v tabuľke.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 24:37

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim. Ja vám prajem ešte pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového pracovného týždňa. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:16:29)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Spilar (Suja), 9. Nagy (Suja, Dudáš), 13. Nagy (Deyl, Spilar), 26. Bartoš (Hruška, Klíma), 52. Spilar (Suja, Nagy), 55. Bartoš (Hruška, Šmach) – 18. Hovorka, 49. Drábek (Hovorka, Rehák), 53. Švihálek (Húževka)


    HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Šedivý, Michalčin – Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Boltun, Hričina – Varga, Milý, Šoltés – Bartoš, Hruška, Klíma
    MsHK Žilina: Tomek – Rehák, Kříž, Cerenok, Brejčák, Macejko, Drábek, Prokop, Gutwald – Matis, Hovorka, Handlovský – Švihálek, Húževka, Sýkora – Stupka, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, Rogoň

    Rozhodčí: Snášel – Smrek, Bednár
    bahis siteleri