Chabarovsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.) | Vladivostok – Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Kunlun – Ufa 3:2 (kon.)
Jokerit – Soči 2:3 (po pr.) | Riga – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Minsk – Spartak Moskva 1:5 (kon.)
Záhřeb – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | HC Slovan – Kazaň 2:1 (po pr.)
konec
Red Star Kunlun
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Salavat Julajev Ufa
Středa 19.10.2016, 14:00 • Feiyang Ice Skating Center, Šanghaj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Martin Bakoš (KRS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:25
    Tomáš Marcinko (KRS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 15:29 (16:24:25)
     
    Statistiky: Střely: 40-48; Střely na bránu: 24-27; Vhazování: 37-17; Zablokované střely: 8-9; Hity: 8-7; Fauly: 2-2; Trestné minuty: 9-19.
     
    Kunlun zahájil utkání ve Feiyang Ice Skating Center skvěle, když Oleg Jašin dvakrát skóroval a domácí to měli dobře rozehrané. Ufa ovšem dokázala v polovině zápasu zabrat a během necelých tří minut vyrovnat, když se nejprve prosadil Kirill Kaprizov a vzápětí v oslabení Teemu Hartikainen. Druhá třetina za stavu 2:2 mířila k nerozhodnému výsledku, jenže těsně před druhou přestávkou zlomil utkání na stranu Kunlunu v přesilové hře americký útočník Chad Rau. Konečný výsledek. Red Star Kunlun 3 Salavat Julajev Ufa 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Denis Kuljaš tvrdě vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho následná střela ale byla zablokována a Ufa už zřejmě vyrovnat nedokáže.
     
    59:10
    Linus Omark ze středního pásma napálil puk do útočného pásma a jeden z jeho spoluhráčů se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve skvělé střelecké pozici, jeho následná střela ovšem zamířila mimo!
     
    58:52
    Střela Ufy od modré čáry skončila v ochranné síti a hosté během přerušení odvolali brankáře Niklase Svedberga!
     
    58:48
    Ufa se usadila v útočném pásmu, jenže zatím se k odvolání brankáře neodhodlala. Na co hosté čekají, to je otázka.
     
    57:47
    Red Star vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici Andreje Makarova.
     
    57:10
    Kunlun vyhodil puk pouze do středního pásma a v závěru utkání se soustředí především na obranu.
     
    56:24
    Arťom Černov skvěle clonil před bránou a Andrej Makarov měl co dělat, aby našel střelu Samiho Lepisteho od modré čáry, ta nakonec ale trefila jednoho z jeho spoluhráčů!
     
    55:32
    Hosté se po dlouhé odmlce dostali ke střele, jenže následný pokus z pravého kruhu pro vhazování skončil pouze na vyrážečce připraveného Andreje Makarova.
     
    55:14
    Ufa se nemůže dostat do nějakého souvislejšího tlaku a osobně jsem hodně zvědavý na to, zda se ji podaří odvolat brankáře.
     
    54:25
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých šest minut a Kunlun stále drží jednobrankové vedení. Ufě by pomohla přesilová hra, jenže domácí, stejně jako hosté, hrají ve třetí části velice disciplinovaně.
     
    53:25
    Domácí vyhráli vhazování a okamžitě vypálili od modré čáry, následná střela se ale stala snadnou kořistí Niklase Svedberga, který byl uprostřed své klece připraven.
    Bude se volat videorozhodčímu? :-)

     
    53:06
    Hokejisté čínského týmu vlétli po pravé straně do útočného pásma příliš rychle a jejich ofenzivní snahu zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    52:03
    Damien Fleury dokázal na modré čáře zpracovat neposedný kotouč a na levém křídle se krásně protáhl kolem protihráče, skvělé uvolnění ale vzápětí na vzdálenější pravé tyči gólem završit nedokázal a Niklas Svedberg podržel svůj tým!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 15. Jašin (Videll), 27. Jašin (Videll, Marcinko), 36. Rau (Mäntylä) – 29. Kaprizov (Omark, Kuljaš), 31. Hartikainen (Kuljaš)


    Red Star Kunlun: An. Makarov (Zagidulin) – Mäntylä, Järvinen, Viklund, Bellemore, Pereťagin, Jüe, Mikulovič – Wärn, Rau, Lahti – Videll, Collins, Bakoš – Fleury, Marcinko, Jašin – Veličkin, T. Sia, Pereskokov – Jing.
    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Gončarov, D. Vorobjov, Loginov, Lepistö, S. Garejev, Kuljaš, Arzamascev, D. Bodrov – J. Bodrov, Lisin, I. Makarov – Omark, M. Majorov, Hartikainen – Černych, A. Lazarev, A. Černov – M. Vorobjov, Kaprizov, Chripunov.

    Rozhodčí: Alexej Bělov, Roman Ščenjov. Čároví: Stanislav Raming, Alexander Otmachov
    thejrc.org