Philadelphia – Anaheim 2:3 (kon.) | Pittsburgh – San Jose 3:2 (kon.) | Boston – New Jersey 2:1 (kon.)
Montreal – Arizona 5:2 (kon.) | Florida – Washington 2:4 (kon.) | Tampa – Colorado 0:4 (kon.)
Minnesota – Toronto 3:2 (kon.) | Dallas – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Calgary – Carolina 2:4 (kon.)
Edmonton – St. Louis 3:1 (kon.) | Vancouver – Buffalo 2:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:0, 0:2, 3:0)
San Jose Sharks
Pátek 21.10.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Martin Jones naskočil na střídačku a Trevor Daley z levého křídla mohl skórovat do prázdné brány, jenže ji minul a jeho střela zamířila vedle přední levé tyče!
     
    57:22
    Zaměřeno na...

    Patric Hörnqvist dnes hraje velký zápas, během něhož vstřelil gól, zaznamenal jednu asistenci a na bránu Martina Jonese vyslal pět střel.
     
    56:22
    Tomáš Hertl dobře vypálil z pravého křídla, Marc-Andre Fleury ale předvedl skvělý zákrok, po kterém ukryl puk ve své lapačce a fanoušci začali skandovat jeho jméno!
    54:02 Patrick HÖRNQVIST - 3:2
     
    54:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRICK HÖRNQVIST se dostal před bránou k odraženému puku a krásnou střelou po ledě orazítkoval pravou tyč, od níž se kotouč podél brankové čáry odrazil k té levé, a definitivně puk dorazil do brány Chris Kunitz. Gól byl nakonec připsán Patricovi Hörnqvistovi. Penguins ve třetí třetině dokonali fantastický obrat a po využití první přesilové hry v zápase jdou do vedení 3:2! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    53:37
    Chris Kunitz se ocitl před bránou ve velké šanci, Martina Jonese ale z blízkosti propálit nedokázal!
     
    52:54
    Marc-Édouard Vlasic v pravém kruhu obranného pásma napadl Jevgenije Malkina, kterého nepříjemně zasáhl do obličeje, nakonec ale dostal dvě minuty za sekání.
     
    52:32
    Vyloučený Paul Martin se vrátil zpět na ledovou plochu a David Schlemko od modré čáry napřáhl k velmi nebezpečné střele, kterou Marc-Andre Fleury dokázal lapačkou srazit k ledu a poté sledoval, jak puk míří vedle pravé tyče jeho brány!
     
    51:10
    Jevgenij Malkin z levého rohu útočného pásma nahodil puk před bránu a od brusle Brendena Dillona se odrazil pod Martina Jonese, který musel předvést úžasný reflex, aby kotouč dokázal na brankové čáře zalehnout, nakonec se mu to ale i přes obrovský tlak Penguins podařilo!
     
    51:05
    Jevgenij Malkin přihrávkou z levého křídla našel v blízkosti pravé tyče Patrica Hörnqvista, ten ale bez přípravy Martina Jonese propálit nedokázal!
     
    50:17
    Paul Martin usedl na trestnou lavici poté, co puk vyhodil z obranného pásma bez teče mimo ledovou plochu, a Penguins mají velkou možnost utkání zcela otočit.
    49:01 Scott WILSON - 2:2
     
    49:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Brenden Dillon se ocitl v levém rohu obranného pásma pod tlakem Patricka Hörnqvista a Matta Cullena a puku se ujal SCOTT WILSON, který si z levého křídla vybruslil před bránu a bekhendem zamířil mezi betony Martina Jonese. Stav utkání je rázem vyrovnaný 2:2! Asistence: Matt Cullen a Patric Hörnqvist.
     
    47:06
    Patric Hörnqvist střelou z pravého kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem mezi betony Martina Jonese, ten šel ale včas do kolen a jeho pokus vyrazil!
    46:47 Jevgenij MALKIN - 1:2
     
    46:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ MALKIN se mezi kruhy pro vhazování dostal k odraženému kotouči a z otočky ho krásnou střelou nad pravým betonem dezorientovaného Martina Jonese, který nevěděl kam dřív skočit, poslal k levé tyči.
     
    46:14
    Marc-Andre Fleury se na brankové čáře zatočil jako káča a střelu Mikkela Bødkera z pravého kruhu pro vhazování vyrazil!
     
    44:44
    Penguins vyrazili v oslabení do přečíslení 2 na 1, Derrick Pouliot ale nedokázal na levém křídle najít ze druhé vlny najíždějícího spoluhráče. Jeho přihrávka byla příliš slabá a Sharks ji vystihli!
     
    44:10
    Jevgenij Malkin na levém křídle útočného pásma podrazil Mikkela Bødkera, který vyrážel do rychlého protiútoku, a zcela po zásluze usedl na trestnou lavici.
     
    43:51
    Patric Hörnqvist se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci poté, co Joel Ward zapomněl za bránou puk za sebou, z úhlu ale trefil pouze levý beton Martina Jonese!
     
    40:49
    A znovu reportér americké televize, který by rád zkompletoval hattrick! Tentokrát se mu ale puk nepodařilo mezi střídačkami najít. Dnešní utkání baví, a ne, že ne!
     
    40:06
    Reportér americké televize má opět práci, krátce po začátku třetí třetiny ho totiž zasáhl puk, který vzápětí opět hodil fanouškům.
     
    38:01
    Puk skončil po vyhození Penguins přesně mezi střídačkami a reportér americké televize ho pohotově hodil nadšeným fanouškům. Krásný hokejový moment.
    36:15 Patrick MARLEAU - 0:2
     
    36:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Logan Couture mohl v mezikruží pálit, jenže v blízkosti pravé tyče našel krásnou diagonální přihrávkou PATRICKA MARLEAUA, který si puk nejprve zpracoval a poté ho po ledě poslal pod Marcem-Andrem Fleurym z úhlu do brány. Sharks přečkali před pár okamžiky kritický moment a nyní se ujímají vedení 2:0! Asistence: Logan Couture.
     
    34:59
    Na opačné straně ledové plochy se v blízkosti levé tyče ocitl v obrovské šanci David Schlemko, jeho střela ale zamířila mimo!
     
    33:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku, která nebyla uznána!
    Phil Kessel se v blízkosti levé tyče dostal k dorážce a puk se od levé tyče odrazil pod ležícího Martina Jonese, do kterého strčil v pádu Patric Hörnqvist a puk zpod jeho těla zamířil do sítě! Gólu ovšem bylo dosaženo podle oficiálního vyjádření rukavicí a po přezkoumání videa nebyl uznán. Podle mě naprosto správně, přestože se to fanouškům Penguins nelíbí.
     
    32:48
    Scott Wilson se ocital před bránou ve velké šanci, David Schlemko ho ale zezadu sekl a přelomil mu hokejku.
     
    30:26
    Brenden Dillon krásně vypálil na pravém křídle od mantinelu na vzdálenější levou tyč, Marc-Andre Fleury ale jeho pokus pravým betonem vykopl a připsal si další skvělý zákrok!
     
    28:11
    Patric Hörnqvist se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže minul odkrytou část brány a odmítl vyrovnání!
     
    28:04
    Mikkel Bødker si v souboji s protihráčem pomohl držením a Penguins se z tlaku mohou vymanit díky přesilové hře.
     
    26:46
    Chris Tierney skvěle tečoval před bránou nahození Joea Pavelskiho z levého křídla a Marc-Andre Fleury se pořádně zapotil, puk ale pravým betonem dokázal vyrazit mimo tři tyče své brány!
    25:04 Tomáš HERTL - 0:1
     
    25:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Joe Pavelski na pravém křídle z ostrého úhlu mířil střelou po ledě mezi betony Marca-Andreho Fleuryho, který měl co dělat, aby si puk na brankové čáře nesrazil do vlastní brány, nakonec se tak ale přece jen stalo! TOMÁŠ HERTL se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce a o levý beton brankáře Penguins puk dopravil do sítě. Asistence: Joe Pavelski a Brent Burns.
     
    24:38
    Brent Burns dnes pálí ostrými! Tentokrát obránce San Jose krásnou diagonální střelou z pravého křídla mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale dokázal jeho střelu vyrážečkou vyrazit! Famózní zákrok.
     
    23:18
    Trevor Daley předvedl na modré čáře nádhernou stahovačku a z prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, po které se puk od horní tyče odrazil do ochranné sítě!
     
    21:47
    Brent Burns vzápětí z levého křídla v blízkosti modré čáry vypálil znovu a tentokrát jeho krásná střela s příklepem mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ji ale dokázal lapačkou vyrazit a připsal si fantastický zákrok!
     
    20:56
    Chris Kunitz mezi kruhy pro vhazování podrazil pronikajícího Mikkela Bødkera a San Jose má k dispozici druhou přesilovou hru v řadě. Tu první Sharks nevyužili.
     
    20:22
    Brent Burns v závěru přesilové hry vypálil na pravém křídle od modré čáry, Marc-Andre Fleury ale dokázal jeho pokus vyrazit a Marc-Édouard Vlasic se v blízkosti pravé tyče z ostrého úhlu k dorážce nedostal!
     
    19:22
    Paul Martin nebezpečně vypálil na levém křídle z úhlu a jeho pokus mířil pod horní tyč, Marc-Andre Fleury ale dokázal puk pravým ramenem vyrazit mimo!
     
    18:20
    Ian Cole za vlastní bránou nedovoleně zastavil u mantinelu Joonase Donskoie a v závěru první třetiny si zahrají přesilovou hru také Sharks.
     
    13:29
    Patric Hörnqvist se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, z úhlu se mu ale mezi betony Martina Jonese zamířit nepodařilo! Brankář San Jose si připsal skvělý zákrok a jeho spoluhráči poté dokázali puk vyhodit.
     
    13:17
    Brenden Dillon dostal menší trest poté, co u mantinelu zasáhl vysokou holí do obličeje Bryana Rusta.
     
    10:12
    Carl Hagelin nebezpečně vypálil z levého křídla na vzdálenější pravou tyč a Martin Jones měl co dělat, aby jeho pokus levým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    06:58
    Joe Pavelski už mohl v mezikruží zkusit vypálit, krásnou zadovkou ale přenechal puk Loganovi Couturovi, který z levého kruhu pro vhazování mířil nádhernou táhlou střelou zápěstím do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, puk se ale od horní tyče odrazil mimo ledovou plochu!
     
    05:47
    Tom Sestito sice ztratil na pravém křídle krátce za modrou čárou kontrolu nad pukem, špičkou čepele hole ho ale dokázal přiťuknout do jízdy Ericovi Fehrovi, který se mezi kruhy pro vhazování ocitl ve velké šanci, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče!
     
    04:21
    Scott Wilson nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Martina Jonese mohl v blízkosti levé tyče dorážet puk do odkryté části brány Matt Cullen, jenže ji v další dobré šanci netrefil!
     
    02:09
    Patrick Marleau vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč a Marc-Andre Fleury musel předvést dobrý zákrok, aby jeho pokus pravým betonem vyrazil mimo!
     
    01:31
    Matt Cullen se mezi kruhy pro vhazování ocitl v obrovské šanci, jenže jeho následná střela zápěstím zamířila vedle levého horního rohu brány! Vzápětí se neujal ani jeho druhý pokus.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 47. Malkin, 50. S. Wilson (Cullen, Hörnqvist), 55. Hörnqvist (Kessel, Malkin) – 26. Hertl (Pavelski, Burns), 37. Marleau (Couture)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Dumoulin, Daley, Cole, J. Schultz, Määttä, Pouliot – Kunitz (A), Malkin (A), Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen (A), Hörnqvist – Sestito, Fehr, Kühnhackl. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Bødker, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Jake Brenk. Čároví: John Grandt, Lonnie Cameron

    Diváci: 18511
    bahis siteleri