Columbus – Anaheim 3:2 (po pr.) | Buffalo – Ottawa 1:2 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Chicago 1:2 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Buffalo Sabres
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 10.11.2016, 01:40 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Bobby RYAN - 1:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je BOBBY RYAN.
     
    64:45
    A ještě jedna megašance! Brian Gionta si sjel před bránu, avšak ottawský brankář jeho svižné zakončení dokázal vytáhnout mimo tři tyče.
    64:39 Condon měl obrovské štěstí, dvakrát ho zachránila tyč!
     
    64:39
    Neskutečné! Nenápadná přihrávka od mantinelu skončila přesně na holi Zemguse Girgensonse, ale Condon jeho teč vytěsnil na břevno, od kterého se puk ještě odrazil od tyče.
     
    64:09
    Krásný manévr u levého kruhu nyní předvedl Sam Reinhart, nicméně Condon jeho ránu ke vzdálenější tyči nadvakrát dokázal schovat v lapačce!
     
    62:34
    Kyle Okposo se krásně uvolnil u útočné modré čáry, avšak krásnou střelou trefil jen rameno ottawského brankáře.
     
    60:30
    Naopak Ristolainen se nenápadně dostal z rohu kluziště až před Condona a zakončením z otočky minul bránu hostujícího celku jen o centimetry.
     
    52:16
    Ristolainen nejprve trefil jen obránce, ale poté se do dobré střelecké pozice dostal McCabe. Jeho ránu však Condon zastavil ramenem!
     
    51:08
    Marcus Foligno se sice dostal do brejku, ale Erik Karlsson (OTT) měl větší rychlost a dokázal dobruslit soupeře. Nakonec však hostující kapitán dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    48:18
    Ryan Dzingel se zjevil s kotoučem mezi kruhy, dokázal vymíchat jediného obránce Buffala, ale Lehnera už svým bekhendem nepřekonal. Každopádně to byla další skvělá ukázka Dzingelových schopností.
     
    37:12
    A pro domácí bude ještě hůře. Derek Grant (OTT) se v rohu kluziště nešťastně obracel, trefil holí hlavu Diona Phaneuf a také dostává dvouminutový trest.
     
    36:36
    Sabres se ale provinili naprosto zbytečnou taktickou chybou. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Nicholas Baptiste.
     
    36:17
    Domácí jsou stále před Condonem a dokázali si vypracovat několik slibných zakončení. Ani jeden pokus si ale nenašel cestu za záda pozorného brankáře Senátorů.
     
    32:01
    Nahozený puk od modré čáry se odrazil mezi kruhy, ale Zack Smith bekhendem zakončil jen do Lehnera, který navíc Smithovi dobrým zákrokem nedovolil dorážky.
     
    28:48
    Cody Ceci (OTT) se sice diví, ale v rohu kluziště strčil hokejku mezi nohy Evandera Kanea a to snad ani nemohlo skončit jinak než podražením. Dvě trestné minuty pro hostujícího obránce.
    27:15 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    27:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Komerční přestávka je minulostí a záhy po ní máme vyrovnáno! RYAN DZINGEL nabral ve středním pásmu velkou rychlost, prosmýkl se mezi dvěma zkoprnělými beky soupeře a s Lehnerem si následně poradil přesnou forhendovou střelou. Krásná akce ottawského mladíka. Asistence: Derick Brassard, Dion Phaneuf
     
    21:26
    Obrovská šance na vyrovnání. Hoffman dvakrát osamocen dorážel u tyče Lehnerovy brány, ale puk se pouze převalil přes záda domácího gólmana a chvíli poté opustil pásmo Sabres.
     
    20:37
    Derick Brassard mohl po nepřesné střele protihráče rychle zakončovat do odkryté brány, ale než si srovnal puk na čepel, zjevil se před ním blokující obránce.
     
    19:57
    Evander Kane (BUF) po návratu do sestavy Buffala připomíná i svou zlou stránku. Důrazně totiž dohrál Pageaua a dostává dvě trestné minuty za faul loktem.
     
    16:21
    Rychle po buly vyslal další střelu od modré čáry Ristolainen a Carrier se puk pokusil dorazit za Condonova záda. Narazil však na pevně přikovaný beton.
     
    09:02
    Hosté to nyní udělali výborně. Hoffman přenechal puk Pyattovi, který nestřílel a výbornou přihrávkou před prázdnou bránu se pokusil oslovit Pageaua. Tomu šel puk těsně za nastavenou hokejkou a proto jsme nebyli téměř jistého gólu.
     
    07:53
    Jedovatá střela v podání Marka Stonea Lehnerovi prošla pod levým betonem, ale puk se velmi zpomalil a domácí brankář ho dokázal přikrýt těsně před dojíždějícím soupeřem.
    02:49 Nicholas BAPTISTE - 1:0
     
    02:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Zničehonic tady máme úvodní branku zápasu. Kotouč při vhazování zůstal v levém kruhu, Schneider puk lehce přisunul na hůl NICHOLASE BAPTISTA a jeho blesková rána si našla cestu do Condonovy brány. Hostující brankář byl bez šance. Asistence: Cole Schneider, Derek Grant

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 3. Baptiste (Cole Schneider, D. Grant) – 28. Dzingel (Brassard, Phaneuf), rozh. náj. B. Ryan

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Sam Reinhart (BUF)
    1:1   Kyle Turris (OTT)
    2. série:
    1:1   Kyle Okposo (BUF)
    1:2   Bobby Ryan (OTT)
    3. série:
    1:2   Brian Gionta (BUF)


    Buffalo Sabres: Lehner – Gorges, Ristolainen, D. Kulikov, C. Nelson, McCabe, Franson – E. Kane, Okposo, Moulson – Girgensons, Reinhart, M. Foligno – Jo. Larsson, B. Gionta, Carrier – D. Grant, Baptiste, Cole Schneider.
    Ottawa Senators: Condon – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Claesson – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Hoffman, Pageau, Pyatt – Z. Smith, Turris, Dzingel – Puempel, Kelly, Blunden.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Devorski, Driscoll

    Diváci: 17 884
    bahis siteleri