Novokuzněck – Spartak Moskva 0:3 (kon.) | Novosibirsk – N.Novgorod 1:4 (kon.) | Omsk – Soči 4:0 (kon.)
Barys – HC Slovan 5:1 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:3 (0:1 po s.n.) | Čeljabinsk – Toljatti 1:2 (0:1 po s.n.)
Ufa – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | Minsk – Kunlun 3:4 (kon.) | Jokerit – Vladivostok 2:1 (kon.)
Riga – Chabarovsk 3:2 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Spartak Moskva
Čtvrtek 10.11.2016, 13:00 • Metallurgs Sports Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Metallurg nikdy nepatří k nějakým favoritům KHL a celá jeho sezóna opět není vůbec ideální. Ve Východní konferenci a vlastně v celé lize je se sedmnácti získanými body vůbec nejhorším mužstvem. Spartak na Západě bojuje o play-off, v tuhle chvíli ztrácí na osmý Minsk pět bodů, takže vítězství by ho nyní přiblížilo k jeho chtěnému cíli.
     
    Forma domácího celku je opravdu hodně mizerná, před reprezentační přestávkou prohrál sedm utkání v řadě. Naposledy se mu podařilo skolit před vlastními fanoušky Soči, ale až po nájezdech, a to navíc poté, co oba týmy v základní hrací době ani v prodloužení nevstřelily branku. Hosté si v tuhle chvíli na svoje výsledky nemůžou vyloženě stěžovat, z posledních sedmi zápasů vytěžili hned pět výher, včetně opravdu hodně cenné z ledu Novosibirsku.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Novokuzněck: Karejev (Podjapolskij) – Ljamkin, Kalašnikov, Kuklev, Skutar, Michajlov, Vasilčenko, Viksna – Solovjov, Zemčenko, K. Semjonov – Lebeděv, Poliščuk, Komaristyj – I. Musin, Vicharev, S. Butuzov – Anisin, Taratuchin, Jazkov – Ďurjagin.

    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy, Högström, Dyblenko, Kalinin, Bondarev, Kirillov, Provolněv – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, V. Berdnikov, Leščenko – Alexandr Vasiljev, A. Voronin, M. Plotnikov – Bobyljov, M. Potapov, Nikoncev – Kuvajev.

    Rozhodčí: Baluška, Rogačjov – Zacharenkov, Sadovnikov.
    Spartak se prezentuje opravdu originálními kreslenými pozvánkami na svá utkání. Prohlédněte si další z nich:

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:54
    Kalinin po vyhraném buly ostře vypálil, nicméně Karejev měl na jeho střelu dobrý výhled a v pohodě polapil. Vhazování po jeho pravici se bude opakovat.
     
    01:20
    Karejev u tyčky musel zabrat prostor, aby jeho soupeři případně neskórovali. Spartak se poměrně dlouho držel v útočném pásmu, nakonec ho ale zabrzdila mizerná rozehrávka.
     
    02:20
    Nahození o modré čáry musel nyní vyřešit Bespalov. A poradil si dle očekávání. Hra je přerušená, vhazovat se bude v obranném pásmu moskevského celku.
     
    02:47
    Nikoncev se snažil nabít na modrou čáru Kalininovi, jenže ten na puk nedosáhl. Spartak tak snadno a trošku zbytečně ztratil útočné pásmo.
     
    03:30
    Oba týmy hrají poměrně aktivně, vytvořily si několik pološancí, branky jsme se ovšem zatím nedočkali. Třeba střela domácího Semjonova z pravého kruhu před pár okamžiky byla nebezpečná, ale Bespalov si poradil.
     
    05:22
    Anisin se dostal do šprajcu se svým soupeřem, rozhodčí přerušili hru, ale ne kvůli faulu. Nakonec se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:07
    Potapov se snažil v rohu kluziště kombinovat s Bobyljovem, nakonec však o puk přišli. Metallurg si zatím v defenzívě vede velmi slušně.
     
    07:22
    Komaristyj zapnul na nejvyšší stupeň, vjel do pásma jako uragán, nakonec z pravé strany hledal ve středu kluziště najíždějící spoluhráče, ovšem bez úspěchu.
     
    08:26
    Hosté nyní hrají v šesti mužích na ledě po signalizovaném vyloučení. Leščenko se nyjí octl u tyčky, nakonec však z ne zcela ideální pozice Karejeva nepřekonal.
     
    08:32
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Michail Anisin – 2 min., podražení).
     
    08:58
    Spartak začal tuhle přesilovku hodně zostra! Radil pálil z pravé strany, ale střela mu úplně nesedla, takže Karejev kryl. Před pár okamžiky však vznikl před domácím gólmanem velký závar a Stoa opravdu hodně nepříjemně dotíral. Nakonec dopadlo pro Metallurg vše dobře.
     
    09:35
    Kalinin z levé strany hledal na pravé straně své spoluhráče, poslal tam však až příliš prudkou přihrávku, takže Spartak o pásmo přišel.
     
    10:22
    Další závar před Karejevem. Sám z blízkosti na něj pálil Leščenko, bekhendem se snažil taktéž dorážet Mirnov, avšak ani jeden z nich touš za brankovou čáru nedotlačili.
     
    10:32
    Domácí v plném počtu.
     
    11:36
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Stanislav Butuzov – 2 min., hákování).
     
    12:00
    Spartak má k dispozici druhou přesilovou hru. Na ledě je první formace včetně českého forvarda Radila. Zatím branku Metallurgu hosté neohrozili.
     
    13:20
    Celkem slušně si Spartak držel přesilovkový deštník, jenže střelu směrem na Karejeva nevyslal. Tahle početní výhoda zřejmě nepřinese hostům vůbec nic.
     
    13:36
    Domácí v plném počtu.
     
    14:40
    Tempo hry v posledních čtyřech až pěti minutách hodně opadlo. Vidíme jen hodně nepřesností. O něco aktivnější je asi Spartak, ale to je způsobeno především dvěma nabídnutými přesilovkami.
     
    15:41
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., hrubost).
     
    16:11
    Metallurg se sice dostal do pásma, Semjonov tam puk hezky zavezl, jenže následná nepřesná rozehrávka znemožnila domácím jakékoli podnikání.
     
    16:41
    Bespalov po delší době musel zasahovat. Od pravého mantinelu si do střelecké pozice sjel Zemčenko, nicméně svůj pokus nasměroval pouze do výstroje svého soupeře mezi třemi tyčemi.
     
    16:59
    Vyloučení v týmu Metallurg Novokuzněck (Jevgenij Viksna – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:41
    Hosté v plném počtu.
     
    18:03
    Opravdu jednoduchou kombinací se dostal Stoa na pravém kruhu do výborné střelecké pozice. Domácí obrana na něj úplně zapomněla při tomto oslabení. Puk ovšem nakonec skončil mimo.
     
    18:54
    Ljamkin nyní u mantinelu hezky sešrotoval Glazačeva. Spartak kroužil kolem soupeřovy branky jako sup, nakonec však Karejeva výrazněji neohrozil.
     
    18:59
    Domácí v plném počtu.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    19:47
    Anisin projel podél levého mantinelu a golfem ostře vypálil! To byla opravdu hodně tvrdá pumelice, kterou Bespalov nakonec zlikvidoval. Povedené zakončení, to opravdu ano.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 13:50.
     
    Vidíme zatím poměrně hodně vyrovnaný boj. Ačkoli Spartak měl k dispozici více přesilových her, díky nimž byl přece jenom o něco aktivnější, Metallurg se zatím v oslabení velmi slušně brání. Oba brankáři – Karejev i Bespalov – navíc mezi třemi tyčemi odvádějí optimální výkony bez chyb a nějakých divočejších kolizí či výpadků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:00
    Oba týmy zahrozily před oběma brankáři, avšak Karejev ani Bespalov ani v těchto případech neinkasovali. Tu nejnebezpečnější střelu vyslal asi Zemčenko, ovšem jeho zakončení chyběla potřebná přesnost.
     
    22:19
    Högström vypálil z jedničky před modrou čárou a byla to hodně nebezpečná situace. Puk nakonec skončil v ochranné síti.
     
    22:48
    Hostující obrana malinko zaspala a málem mohl Spartak pykat! Solovjov se dostal do úniku a ze střední vzdálenosti vypálil, avšak Bespalov jistým zákrokem kryl.
     
    24:56
    Vasiljev předal puk Kalininovi na modrou čáru, jeho nahození však nakonec neslavilo úspěch. O pár chvil později nakonec byla hra přerušená poté, co Karejev likvidoval střelu z pravého kruhu.
     
    25:55
    Stoa a Radil bojovali o puk u mantinelu, nakonec však o něj přišli. Každopádně Spartak se v útočném pásmu držel poměrně dlouhou dobu.
     
    28:15
    Spartak právě vstřelil branku!
    Asi zasloužené vedení hostujícího celku, který měl v posledních pár minutách více ze hry. Karejev nebyl v brankovišti úplně na svém místě, čehož využil ALEXEJ BONDAREV, jenž po přihrávce Bobyljova dělovkou propálil domácího gólmana. Asistence: Vladimir Bobyljov, Dmitrij Kalinin.
    28:15 Alexej BONDAREV - 0:1
     
    28:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    30:10
    Plotnikov se protáhl k pravé tyčce, nakonec však pouze narazil do Karejeva. Ale nechtěně. Každopádně rozhodčí museli hru přerušit.
     
    31:05
    Spartak ve druhé třetině výrazně navýšil obrátky. A Karejev je docela v pohotovosti. Zatím je to poměrně zasloužené vedení hostujícího celku. Metallurgu se stále nedaří najít cestičku za gólem – a i s předchozím zápasem to dělá skoro už pět třetin.
     
    31:40
    Jazkov se pokusil ohrozit Bespalova z levé strany, nicméně hostující gólman podává zatím jistý výkon.
     
    32:15
    A zase Spartak drží bez větších problémů útočné pásmo. Metallurg není jeho hráčům schopný sebrat puk z hokejek. Provolněv pálil od modré čáry, zamířil ovšem jen mimo kýžený prostor.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Anatolij Nikoncev – 2 min., podražení).
     
    34:05
    Spartak se bude bránit svému prvnímu oslabení v druhé třetině. Po vyhraném buly ihned vyhodil puk do bezpečí. Což je určitě pro hostující fandy, kteří zavítali do novokuzněcké haly, pozitivní zpráva.
     
    34:40
    Semjonov nevypálil úplně špatně, zase se však Bespalov dobře ohna po puku. Spartak jinak tohle oslabení zvládá poměrně dobře. Metallurg je směrem dopředu doslova jalový.
     
    35:35
    Hosté v plném počtu.
     
    36:16
    Spartak právě vstřelil branku!
    A další zásah v síti Novokuzněcku. Karejev sice dělal, co mohl, zlikvidoval střelu Radila, jenže ani on na všechno nemůže stačit sám. A tak RYAN STOA poslal puk do zcela odkryté brány nad ležícího brankáře. Asistence: Lukáš Radil, Anatolij Nikoncev.
    36:16 Ryan STOA - 0:2
     
    37:43
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jaroslav Dyblenko – 2 min., napadení).
     
    38:30
    Metallurg má k dispozici další přesilovku. Až na Viksnovy střely od modré čáry se však domácí vlastně k ničemu vážnějšímu nedostali.
     
    38:32
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexej Bondarev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    38:50
    Tohle je opravdu velká šance pro Metallurg! Bude totiž hrát přesilovku 5 na 3. Zatím krouží v útočném pásmu. A Spartak takticky a správně vyčkává.
     
    39:15
    Lebeděv se snažil svou přihrávkou najít u tyčky Komaristého, ale ten na puk nedosáhl. Za chvilku bude Spartak o čtyřech hráčích na ledě.
     
    39:43
    Zpátky na ledě je Dyblenko. Dvojnásobné oslabení zvládl moskevský celek velmi dobře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 14:41.
     
    Spartak hrál ve druhé třetině aktivněji a zaslouženě vede o dvě branky. Metallurg zkrátka potvrzuje, že je po celou sezónu v pořádné bryndě, a chuť si zřejmě nespraví ani proti papírově slabšímu soupeři celé KHL. Každopádně neříkejme hop, dokud jsme nepřeskočili. Ještě je před námi dějství třetí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Kalašnikov vypálil od modré čáry, avšak Bespalov tenhle pokus v pohodě kry. Do konce oslabení Spartaku trvající ještě od druhé třetiny zbývají jen nějaké ty vteřinky.
     
    40:32
    Hosté v plném počtu.
     
    41:14
    Butuzov objel branku a dostal se na pravém kruhu k zakončení. Bespalov nevěděl, kde má puk. Teď měl štěstí, že mu například nevypadl. Vhazovat se bude v útočném pásmu Metallurgu.
     
    41:37
    A další Bespalovův zákrok. Jako by Spartak úvod této třetiny malinko zaspal. Ďurjagin, třináctý útočník Metallurgu, z mezikruží pálil jen do jeho výstroje.
     
    42:26
    Stoa zachytil puk na modré čáře a ihned ho nahodil po mantinelu za soupeřovu branku. Zahákl se hokejkou o jednoho z protihráčů. Tahle skrumáž si však určitě vyloučení nezasloužila.
     
    43:38
    Spartak právě vstřelil branku!
    A teď je zřejmě definitivně rozhodnuto. Hosté skórovali ze své první šance této třetiny. Leščenkovu střelu dokázal Karejev vyrazit jen do strany, kde nikým nehlídaný VADIM BERDNIKOV zakončil do poloprázdné brány. Asistence: Vjačeslav Leščenko.
    43:38 Vadim BERDNIKOV - 0:3
     
    Dnešní utkání sleduje 2521 diváků.
     
    45:10
    Hosté budou chtít dohrát tohle utkání ve zdraví. A samozřejmě se budou snažit co nejvíce pomoci Bespalovovi, aby udržel čisté konto.
     
    46:53
    Spartak by si měl dávat větší pozor vzadu! Tohle byla obrovská tutovka Lebeděva. Ten se dostal do samostatného úniku, mířil nad vyrážečku Bespalova, ten si ale nakonec se situací poradil a podržel svůj mančaft.
     
    47:44
    Zemčenko se dostal do dobré střelecké pozice, svůj pokus ovšem usměrnil jen mimo kýžený prostor. Marná je zatím snaha Metallurgu alespoň o snížení stavu.
     
    48:55
    Kuvajev opravdu neměl kam spěchat. Puk zavezl až za svou branku a pak ho v klidu rozehrál dopředu. Spartak držel delší dobu útočné pásmo. A to je situace, která mu zajisté plně vyhovuje.
     
    49:48
    Hra je přerušená, vhazovat se bude před Karejevovou brankou.
     
    49:57
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustili domácí hráči Metallurgu. Högström sjel pro puk za branku a podal ho rozhodčím. Vhazování před Karejevem se bude opakovat.
     
    50:45
    Dlouho držel Spartak puk na svých hokejkách, než mu ho sebral Zemčenko. Ten chvilku kroužil v útočném pásmu, pak ale o touš přišel.
     
    52:30
    Nějakých sedm a půl minuty zbývá do konce. Utkání se prakticky jen dohrává. Otázkou je, jestli Bespalov udrží čisté konto, nebo jestli se Metallurg nakonec dočká nějaké čestné odměny.
     
    52:58
    Ani z tohohle závaru před Bespalovem Metallurgu nezapršelo. Hostující gólman dnes chytá opravdu parádně.
     
    53:39
    Bespalov kryl další ránu. Metallurg se snaží tlačit dopředu a alespoň nějakým způsobem potěšit své nejvěrnější fanoušky. Jenže moskevský brankář je zatím silně proti.
    Dominik Furch je jedničkou Omsku a dostává důvěru i v reprezentaci! (y)

    Dominik Furch je #MadeOfHockey ???? #CCMHockey #CCMGoalie

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    55:00
    Metallurgu se čas krátí. Časomíra právě ukázala posledních pět minut. Pochopitelně že na domácí lavičce je hodně pochmurno. Ostatně vlastně jako po celou dobu této sezóny.
     
    55:57
    Taratuchin nahazoval puk od modré čáry, Bespalov však nakonec ani nemusel reagovat. Tohle jakési zakončení, které se ani nepokusil nikdo tečovat, skončilo mimo.
     
    56:35
    Bespalov schoval puk pod svojí lapačku. Pro jistotu. V tuhle chvíli si není radno hrát na hrdinu. Obzvláště, když vám jde o čisté konto.
     
    57:40
    Menší potyčka nyní vznikla mezi hráči před Karejevem. Bez zbytečného vyloučení, asi s takovým přístupem přišli sjednat nápravu rozhodčí. Vhazovat se bude před domácím brankářem.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Až na první třetinu, která byla z obou stran hodně vyrovnaná, měl Spartak utkání s Metallurgem plně pod kontrolou a domů si odváží velmi cenné body do boje o play-off. Výtečný výkon předvedl gólman Bespalov, kterému se podařilo udržet čisté konto, jednu asistenci si mimochodem připsal i český útočník Lukáš Radil. Domácí se nálepky nejhoršího týmu KHL ani po tomto zápase nezbavili.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:11:54)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 29. Bondarev (Bobyljov, Kalinin), 37. Stoa (Radil, Nikoncev), 44. V. Berdnikov (Leščenko)


    Metallurg Novokuzněck: Karejev – Ljamkin, Kalašnikov, Kuklev, Skutar, Michajlov, Vasilčenko, Viksna – Solovjov, Zemčenko, K. Semjonov – Lebeděv, Poliščuk, Komaristyj – I. Musin, Vicharev, S. Butuzov – Anisin, Taratuchin, Jazkov – Ďurjagin.
    Spartak Moskva: Bespalov – Gilroy, Högström, Dyblenko, Kalinin, Bondarev, Kirillov, Provolněv – Radil, Stoa, Glazačev – Mirnov, V. Berdnikov, Leščenko – Alexandr Vasiljev, A. Voronin, M. Plotnikov – Bobyljov, M. Potapov, Nikoncev – Kuvajev.

    Rozhodčí: Baluška, Rogačjov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 2521
    bahis siteleri