Kazaň – Toljatti 5:3 (kon.) | Viťaz – Jaroslavl 2:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Neděle 20.11.2016, 15:00 • Viťaz Ice Palace, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské KHL, kde se proti sobě postaví celky Podolsku a Jaroslavle!

    Domácí Viťaz na tom není úplně ideálně, protože zatím marně dobývá pozice zaručující play-off. Momentálně se tento ruský celek nachází na devátém místě a na postupové osmé, na kterém je finský Jokerit, ztrácí dva body. Za 31 zápasů Podolsk získal solidních 46 bodů a má mírně negativní skóre 72:81. Z posledních pěti zápasů ale vyhrál jenom dva – doma proti Čerepovci 4:0 a po nájezdech proti CSKA 3:2. Kromě toho padl doma s Petrohradem 0:4, s Dinamem Moskva 3:4 a s Minskem 0:3.

    Hosté z Jaroslavle na tom jsou o něco lépe – v tabulce drží velice pěkné čtvrté místo, když dokázali získat 55 bodů za 30 zápasů a navíc se pyšní dobrým skóre 78:64. V posledních pěti duelech pak vyhrál Lokomotiv třikrát – vždy doma. Nejprve poradil Jokerit 4:1, poté CSKA 3:1 a nakonec Dinamo Moskva 2:0. Kromě toho ale prohrál duely s Čerepovcem 1:4 a s Petrohradem vysoko 1:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz: Säteri (Saprykin) – Katičev, Jeřábek, Golovkov, A. Semjonov (C), Berďukov, S. Romanov, Gimajev, Jepišin – Kopejkin, M. Aaltonen, Kempe – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Vyglazov, Horák, A. Černov – Soloduchin, Abdullin, Cyganov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Manuchov, Gavrikov, Pašnin, Ljubuškin, Koledov, Čerepanov, Iljenko – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Kadějkin, Mosaljov – Kartajev, Loktionov, Čistov – Polunin, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Konc, Cyplakov – Sirotkin, Šichanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:49
    O něco aktivněji začali domácí hráči, kteří hned na začátku vybojovali bully před Muryginem, ale hostující gólman mohl zůstat v klidu, protože k zakončení nedošlo.
     
    01:30
    Hned v úvodu je tu ale komplikace pro hosty, vyloučen je totiž ani ne po dvou minutých Michajl Pašnin, který se provinil podražením.
     
    02:05
    Po otočce se ke střele dostal zatím hodně aktivní Kempe, jeho pokus sice byl dobře umístěný, ale ne moc prudký, takže Murygin ukryl puk v lapačce.
     
    02:57
    Tak toto byla obrovská šance domácího Podolsku! Před bránu Jaroslavle se natlačilo hned několik hráčů a Murygin musel čarovat na čáře, aby vyrazil postupně pokusy jak Aaltonena, tak i Kopejkina!
     
    03:48
    Početní výhoda domácí ekipy už je u konce a nutno říci, že ji sehráli velice dobře, ovšem i teď platí bezbrankový stav a Lokomotiv má šanci se z toho turbulentního úvodu vzpamatovat.
     
    05:25
    Hra se vyrovnala a sledujeme hokej ze strany na stranu, dobrý obranný zákrok si teď připsal Kronwall, který na poslední chvíli zamezil v zakončení Makejevovi.
     
    06:24
    Zatím se hosté do moc akcí nedostávají a i když jsou stále častěji u puku, šance nepřicházejí – teď navíc akci zastavilo postavení v brankovišti, kterým se provinil jeden z hostů.
     
    07:25
    Do hodně dobré šance se teď hnal domácí Afinogenov, který ze strany jel skoro sám na Murygina, jenže zvolil důraz na úkor přesnosti a bránu tak o kousek přestřelil!
     
    09:06
    Lokomotiv se snaží hru trochu uklidnit a pustil se do pomalé rozehrávky odzadu, tu nakonec vyjeli domácí napadat a přišlo tak nahození, které v pohodě pokryl Säteri.
     
    10:04
    A v posledních minutách je to právě Jaroslavl, která drží puk o něco málo více – platí ale to samé, co zatím celý zápas, tedy že sice puk drží, ale moc velké nebezpečí z toho nekouká.
     
    10:49
    Rychle po bully dokázal od modré poslat puk směrem na bránu Manuchov, na zem tedy raději opět šel Säteri a kotouč schoval ve výstroji.
     
    11:21
    A v posledních minutách jsou to vážně hráči Lokomotivu, kteří jsou o něco lepší – teď se natlačili před bránu ve velkém počtu a nakonec z toho byla bitka, kterou museli rozhánět sudí a asi se bude vylučovat.
     
    11:21
    Nakonec je to vyloučení pouze na jedné straně, nejintenzivněji údery rozdával domácí Sergej Gimajev a je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    12:32
    Zatím se ale Jaroslavli nedaří dostat svého soupeře pod tlak, teď velice dobře zapracoval Golovkov a dokázal puk vyvést z pásma, čímž ušetřil cenné vteřiny.
    Přidá Jakub Jeřábek další branku v dresu Viťazu?

     
    13:09
    I nadále je tlak hostů spíše platonický a vypadá to, že domácí dokáží přesilovku přestát bez nějaké výraznější újmy.
     
    14:16
    I po skončení početní výhody puk více drželi hosté, nakonec ale ujel všem Aaltonen, který jel v podstatě sám a byl faulován, otázka tak je, jestli se bude vylučovat nebo se pojede trestné střílení.
     
    14:21
    Nakonec je to tedy "jenom" vyloučení, na trestnou lavici na dvě minuty za hákování usedne Vladislav Gavrikov.
     
    15:25
    Zatím se ale Podolsku moc nedaří dostat se na delší dobu do třetiny a početní výhoda tak moc výhodou není, protože Jaroslavl neměla doposud výraznější problémy.
     
    16:17
    Tak přesilovku už je v podstatě za námi a Viťaz se za celý její průběh nedostal k nějaké většímu ohrožení brány Murygina, takže jsem branku stále neviděli.
     
    17:00
    Je tu další vyloučení, nedovoleného bránění se totiž před vlastní bránou dopustil Sergej Gimajev a je dnes již podruhé poslán na trestnou lavici.
     
    18:02
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    No a nakonec je tato početní výhoda už využita! Po nahození Kozuna před branku se nejrychleji zorientoval kanonýr Jaroslavle MAXIME TALBOT, který dokázal nadvakrát puk propasírovat za rozhozeného gólmana Säteriho! Ten toho těžko mohl udělat více. Asistence: Petri Kontiola a Brandon Kozun.
    18:02 Maxime TALBOT - 0:1
     
    18:46
    I nadále jsou u puku více hosté, kteří se nastěhovali do třetiny soupeře a snaží se ještě před pauzou přidat další branku – tentokrát to znemožnila mrštná lapačka Säteriho!
     
    19:38
    Domácí to zkoušejí na konci periody dopředu marně a nemohou se dostat do většího tlaku, protože Lokomotiv hraje velice kvalitně takticky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi a domácí po ní prohrávají o jednu branku, kterou dal v samém závěru v přesilové hře Maxime Talbot – ten se dostal k odraženému puku jako první a uklidil ho na druhý pokus do brány. Jinak byli o něco lepší hráči Viťazu, měli dost šancí na to, aby dali gól, ale Murygin zatím drží a i díky němu jde Lokomotiv do šatny s vedením v zádech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:05
    Zatím se více u puku i ve druhé části nachází hosté, ovšem do kontru teď vyjel Horák, který se snažil natlačit před Murygina, ovšem trefil ho pouze do betonu!
     
    22:27
    Teď to domácí zkoušeli dopředu asi až moc přímočaře, protože vyslali hodně prudký pas, který přeletěl všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    23:24
    Podolsk to ale nevzdává a tlačí se i nadále dopředu, takže sledujeme kvalitní hokej s hodně útočným pojetím, ovšem Murygin zatím chytá parádně.
     
    24:59
    Opět došlo k mírné potyčce, tentokrát před střídačkou domácího Viťazu, nakonec se to neobejde bez vyloučení – na trestnou lavici si jde sednout Alexandr Kadějkin za vražení na hrazení.
     
    25:16
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo velice rychlé a vyloučení je potrestáno! MIRO AALTONEN dostal dobrý pas z modré čáry a najednou byl v pravém kruhu zcela sám, takže měl dost času na přesnou střelu – tu také vyslal a i díky clonění jednoho ze svých kolegů dokázal propálit bezmocného Murygina! Asistence: Jakub Jeřábek.
    25:16 Miro AALTONEN - 1:1
     
    25:58
    Ke kuriózní situaci došlo za bránou domácích, kde se srazil jede z hráčů se sudím – hra je přerušena, ale otřesený muž v černo-bílém nakonec bude moci pokračovat.
     
    26:46
    Viťaz se snaží využít toho, že je po vstřelené brance nabuzený a chce celý zápas otočit, zatím ale Lokomotiv hru dobře zklidňuje a tomu největšímu tlaku už asi odolal.
     
    28:01
    Domácí ale jdou do dalšího oslabení, na trestnou lavici totiž po hře vysokou holí míří Afinogenov.
     
    29:11
    Zatím se ale Viťaz drží a byť se hraje v jeho třetině, moc nebezpečných zakončení nepřichází – Lokomotiv navíc neudržel pásmo a vystavil se do ofsajdu.
     
    30:26
    Podolsk už hraje v plném počtu a snaží se toho využít, teď měl velice dobrou šanci Nikulin, ale nedokázal puk v šanci zkrotit a obránci mu ho odpálili.
     
    31:44
    Teď sledujeme vyrovnaný hokej, oba celky se tlačí dopředu a snaží se, aby to byli právě oni, kdo dá další gól, ovšem brankáři i obrany jsou zatím proti.
     
    32:54
    Opět akci hostů ale zastavil ofsajd – správný čas, kdy přejet modrou čáru, si nevybral Mosaljov a jeho tým je tak vyhnán zpět do středního pásma.
     
    33:50
    I nadále jsou ale o něco málo lepší domácí hráči, kteří se sice dost často nacházejí před bránou soupeře, ale k zakončení nedochází, takže jak Murygin, tak na druhé straně Säteri, v posledních minutách moc práce nemají.
     
    35:25
    Teď tempo hry trochu upadlo, takže sledujeme trochu hlušší pasáž hry – nakonec zpoza branky vyvezl puk Talbot, takže na zem musel všechno jistit Säteri.
     
    36:34
    Dopředu se dostal po dobré akci Vyglazov, který se pokusil vystřelit z hodně nepříznivého úhlu a bránu tak nakonec minul.
     
    37:29
    Na druhé straně se dostal do obrovské šance Mosaljov, které byl ve výborné pozici na střelu, kterou také vyslal, ale puk se zastavil o tyčku Säteriho brány!
     
    38:06
    Tak uvidíme do konce třetiny ještě minimálě jednu přesilovku – Petri Kontiola hodně nešikovně podrazil svého soupeře a Lokomotiv jde do čtyřech.
     
    38:11
    Pro domácí je to ještě o něco lepší! Hned po bully totiž zezadu na hrazení naremploval kapitán Kronwall a je tu přesilovka 5 na 3. Navíc je tu osobní desetiminutový trest pro švédského beka.
     
    38:41
    V obrovské šanci byl Kopejkin, který z úhlu cpal puk do branky, už to skoro povedlo, ale z čáry ho nějak vyšťouchnul Murygin svou holí!
     
    39:33
    A teď zvonila tyčka za Muryginem! Ke střele se dostal v dobrém prostoru Kempe, ale orazítkoval pouze konstrukci brány.
     
    39:51
    Ale tato velká početní výhoda končí předčasně, vyloučen je totiž i domácí hráč. Nikita Vyglazov se provinil držením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je tak za námi a po ní je stav mezi oběma celky vyrovnaný. Přesilovku totiž dokázal po dobré práci českého beka Jeřábka využít Fin Aaltonen, který propálil Murygina a srovnal skóre. Následně jsme viděli šance hlavně v podání domácího Viťazu, ale ani poslední přesilovka 5 na 3 další branku nepřinesla a Lokomotiv tak stále drží, vzhledem k vývoji, hodně příznivý výsledek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Teď už přesilovou hru naopak hrají hosté, kteří se ale nikam neženou a hrají ze zabezpečené obrany, takže Podolsk jen vykrývá prostory a v pohodě se brání.
     
    41:55
    Oba celky už hrají v plném počtu a v této periodě se zatím nic zásadního nestalo, protože je k vidění hodně nepřesností a ty znemožňují dotažení těch nebezpečnějších akcí do konce.
     
    42:38
    Do dobré šance se dostávali hosté, ale když se Kontiola cpal před bránu, o trochu ji posunul a hra tak musela být na chvíli přerušena.
     
    43:49
    V této dvacetiminutovce jsou zatím o něco aktivnější hráči Lokomotivu, kteří jsou u puku častěji, ale k žádné tutové šanci to prozatím nevedlo.
     
    44:29
    Viťaz se teď snažil o proniknutí do třetiny soupeře, ale Manuchov puk velice dobře vypíchl, takže to musí domácí zkusit jinudy.
     
    45:55
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení nakonec ukončil svým zákrokem lapačkou proti nahození Čerepanova Säteri, který puk schoval ve výstroji a hráči si tak mohou na chvíli vydechnout.
     
    46:39
    Zakončení bekhendem zkusil Kontiola, jenže to bylo moc nedůrazné a nakonec tak vůbec neohrozilo bránu, kterou stráží Säteri.
     
    47:54
    Stále se hraje hlavně před bránou Viťazu a ke střele z celkem velkého úhlu se nakonec odhodlal Loktionov, ovšem Säteri byl opět na místě a svým zákrokem hru přerušil.
     
    48:58
    Hra v této třetině zatím nemá takové tempo a trochu upadla, budeme doufat, že poslední desetiminutovka bude opět plná strhujícího hokeje.
     
    50:01
    Viťaz právě vstřelil branku!
    No a je to horší tým, který nakonec jde do vedení! Podolsk rozhodně neměl více ze hry, ale po rychlé akci se dostal k zakončení v tutové pozici přímo před brankou ALEXEJ KOPEJKIN a tvrdou ránou mimo dosah Murygina poslal domácí do vedení! Asistence: Jakub Jeřábek a Mario Kempe.
    50:01 Alexej KOPEJKIN - 2:1
     
    51:37
    Jaroslavl je celkem zaskočená a má problém s tím, dostat se do nějaké nebezpečnější akce, zatím tak platí, že Viťaz si své čerstvě nabyté vedení hlídá.
     
    52:24
    Teď ale přišlo zakázané uvolnění domácího celku, když přihrávka z vlastního pásma byla moc prudká a nikdo ji nezachytil.
     
    52:49
    K opravdu nebezpečné akci se dostal Kronwall, který z pozice beka prokličkoval až před samotného Säteriho, jenže ten se skvěle roztáhl a jeho akci zastavil!
     
    53:00
    Hosté teď mají opravdu obrovský tlak, jenže Säteri chytá opravdu skvěle a i s další tvrdou ranou z mezikruží v podání Kozuna si poradil!
     
    54:15
    Domácí dokázali hru trochu vyrovnat a sami se několikrát dostali do pásma soupeře – sice nebezpeční nebyli, ale ušetřili nějaký čas a to je teď asi nejdůležitější.
     
    55:46
    Kempe se prokličkoval nakonec až ke střele a dokázal puk poslal v krkolomné pozici až na gólmana Murygina, jenže ten natáhl beton a puk vyrazil mimo. Zase tak důrazná střela to ale nebyla, Kempe sázel spíše na umístění.
     
    56:28
    Oba celky teď opět trochu vypadly z tempa a domácí se soustředí už jen na obranu – hosté se pak celkem trápí a sledujeme tak hlavně tuhý boj o puk ve středním pásmu.
     
    57:35
    I nadále mají hráči Lokomotivu velké problémy s přechodem přes střední pásmo, takže se hodně těžko mohou dostávat do nějakých šancí na vyrovnávání.
     
    58:27
    Tak toto bylo velké nedorozumění hostů, kteří se hnali dopředu, ale jeden z nich dal svému spoluhráči pas na paty. Lokomotiv si bere oddechový čas.
     
    58:45
    Hosté to zkoušejí bez Murygina v bráně a tak uvidíme hru 6 na 5.
     
    59:09
    Tlak Lokomotivu se zvyšuje, ale žádná velká šance z toho nepřichází, protože obrana domácího Podolsku se rychle přesouvá a nedává čas na střely.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a domácí z něj nakonec berou všechny tři body, byť v poslední třetině lepším týmem určitě nebyli. Z ojedinělé akce ale dokázal dostat puk do brány Kopejkin, který zužitkoval dobrý pas Kempeho a svému týmu tak zajistil výhru o jeden gól. Lokomotiv se sice snažil srovnat, ale v závěru už to byla křeč a Viťaz si tak svoji výhru dobrou obrannou hrou pohlídal.

    Ode mne je to pro dnešek všechno, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek neděle. (17:31:28)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 26. M. Aaltonen (Jeřábek), 51. Kopejkin (Jeřábek, Kempe) – 19. Talbot (Kontiola, Kozun)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri – Katičev, Jeřábek, Golovkov, A. Semjonov (C), Berďukov, S. Romanov, Gimajev, Jepišin – Kopejkin, M. Aaltonen, Kempe – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Vyglazov, Horák, A. Černov – Soloduchin, Abdullin, Cyganov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin – Kronwall (C), Manuchov, Gavrikov, Pašnin, Ljubuškin, Koledov, Čerepanov, Iljenko – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Kadějkin, Mosaljov – Kartajev, Loktionov, Čistov – Polunin, Kraskovskij, Korškov.

    Rozhodčí: Konc, Cyplakov – Sirotkin, Šichanov
    bahis siteleri