Cagliari – Neapol 0:5 (kon.) | Atalanta BC – Udinese 1:3 (kon.) | Bologna – Empoli 0:0 (kon.)
Palermo – Chievo 0:2 (kon.) | Turín – Juventus 1:3 (kon.) | Inter – Janov 2:0 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
0:5 (0:2)
SSC Neapol
Neděle 11.12.2016, 12:30 • Stadio Sant´Elia, Cagliari • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Cagliari Calcio nestačilo na SSC Neapol a prohrálo 0:5!

    První poločas patřil jednoznačně hostujícímu týmu, který se dostal k první šanci již v osmé minutě, avšak rána Zielińskiho mířila těsně vedle domácí branky. Úvodní branky jsme se dočkali až po půl hodině hry, kdy se krásnou střelou prosadil Dries Mertens. Neapol pokračovala v aktivní hře a své vedení zdvojnásobila v závěru poločasu, kdy se ve vápně dobře zorientoval Marek Hamšík a dopravil míč do sítě!

    Neapol pokračovala v aktivním výkonu i ve druhém poločase! Již po šesti minutách se prosadil krásnou střelou Piotr Zieliński! Hostující celek pokračoval v aktivní hře a o další branku se postaral Dries Mertens, který v 72. minutě zkompletoval hattrick!

    Výborný výkon dnes podal také Marek Hamšík, který zaznamenal v tomto utkání 1+3!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (14:26:14)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Cagliari mělo v poslední minutě základní hrací doby k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál Barella. Jeho centr našel ve vápně Alvese, jehož hlavička však skončila v náruči Reiny!
     
    89
    Na pravém křídle se dokázal uvolnit Melchiorri, který obratem posílal míč před branku, avšak centr zastavil stoper Chiriches!
     
    88
    Dnešní utkání se již spíše dohrává, nicméně domácí hráči se snaží vstřelit alespoň symbolickou branku, nicméně obrana Neapole dnes pracuje opravdu velmi dobře!
     
    86
    Po nepovedené rozehrávce rohového kopu se dostala do protiútoku Neapol a šestou branku mohl přidat Callejón, avšak jeho přízemní střelu dokázal vyrazit Storari!
     
    85
    Alespoň symbolickou branku mohl vstřelit hostující Melchiorri, avšak jeho střelu z levé části vápna dokázal zblokovat na roh obránce Chiriches!
     
    84
    Reina musel opět ven z branky, tentokrát proti dlouhému centru Alvese, avšak i v tomto případě situaci zvládl a míč dokázal dostat na polovinu soupeře.
     
    83
    Obránce Pisacane posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu pro Melchiorriho, avšak centr byl příliš rychlý, a tak míč skončil u brankář Reiny.
     
    81
    Šestou branku v síti Cagliari mohl přidat José Callejón, který přešel přes Pisacaneho a postupoval do vápna. Bývalému útočníkovi Realu Madrid se však nepovedlo obejít brankáře Storariho, který mu míč sebral.
    Do Cagliari dorazila i početná skupina fanoušků z Neapole, která je jistě s výsledkem spokojena!

     
    80
    Exekuce standardní situace se zhostil Callejón, kterému se však střela příliš nepovedla a míč letěl mimo branku domácího celku.
     
    79
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Dessena, přichází Marco Capuano.
     
    79
    Nyní Cagliari chybovalo v obranné fázi a Bruno Alves nabídl míč Giaccherinimu. Střídající hráč se hnal do zajímavé šance, avšak zkušený stoper raději fauloval, a tak budou mít hosté k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    78
    Neapol si je vědoma svého vedení, a tak se nikterak nežene do útočné fáze. Ba naopak, v poklidu kombinuje na vlastní polovině!
     
    77
    Středem hřiště postupoval střídající Giaccherini, který měl na zádech Barellu, i tak však dokázal míč udržet. Následně byl faulován, a tak Neapol zůstane u míče!
     
    75
    Hostující hrdina odchází ze hřiště! Dries Mertens předvedl v dnešním zápase skvělý výkon, zaznamenal hattrick a výrazně pomohl svému týmu. Na jeho místo přichází Giaccherini!
     
    74
    I za naprosto rozhodnutého stavu emoce pracují! Marek Hamšík byl dohrán Cepitellim a následně poslal k zemi Dessenu, který se dostal do strkanice se slovenským hráčem, a tak jsou oba "odměněni" žlutou kartou!
    72. Dries MERTENS - 0:5
     
    72
    Neapol právě vstřelila branku!
    Pátá! Neapol drtí svého soupeře a na Stadio Sant´Elia střílí pátou branku! DRIES MERTENS před vápnem nasadil jesličky Alvesovi a postupoval do vápna, následně poslal míč na zadní tyč a dokonal hattrick!
     
    71
    Na levé straně měl hodně prostoru Lorenzo Insigne, který postupoval vpřed. Následně si navedl míč do středu na střelu, avšak jeho pokus zablokoval stoper Ceppitelli!
     
    70
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Marko Rog.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Borriello, přichází Federico Melchiorri.
    69. Dries MERTENS - 0:4
     
    69
    Neapol právě vstřelila branku!
    Z toho už se stává pomalu exhibice, neboť Neapol si na hřišti dělá, co chce. Lorenzo Insigne operoval s míčem ve středu hřiště a následně krásně načasoval přihrávku pro DRIESE MERTENSE, na jehož přízemní střelu byl domácí brankář krátký!
     
    68
    Na pravé straně vybojoval míč Isla, který se rozhlédl a poslal povedený pas za obranu pro Borriella. Útočník Cagliari si však nepohlídal ofsajdovou linii, a tak je hra přerušena.
     
    66
    Aktivní Marek Hamšík postupoval středem hřiště do zajímavé šance, avšak byl faulován Padoinem, který se za svůj přestupek ihned omlouval, avšak žluté kartě neunikl.
     
    65
    Na pravé straně si opět vedl dobře Hysaj, kterému se podařilo odcentrovat přes obránce a našel v levé části vápna Insigneho, avšak tomu se nepodařilo míč ideálně trefit.
     
    62
    Sudí Calvarese nyní udělil žlutou kartu také Hysajovi, který na levé straně dohrál v souboji Borriella.
     
    62
    Následného rohového kopu se zhostil Strinić, jehož centr směřoval na malé vápno, avšak brankář Storari šel ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
    61. Mertens se ocitl ve velké šanci, avšak Storariho nepřekonal
     
    61
    Další velká šance hostujícího celku! Na pravé straně předvedl opravdu špatnou přihrávku obránce Pisacane, který poslal do velké šance Mertense. Belgický záložník střílel na přední tyč, avšak Storari míč vyrazil na roh!
     
    60
    Marek Hamšík dnes hraje také velmi povedený zápas! Slovenský reprezentant opět ohrozil domácí branku střelou ze střední vzdálenosti, ale jeho střele malý kousek chyběl!
     
    58
    Po pravé straně směřoval vpřed obránce Hysaj, který následným centrem chtěl oslovit Callejóna, avšak ten na míč nedosáhl.
     
    56
    Cagliari se dokázalo dostat z úvodního tlaku svého soupeře a poprvé ve druhém poločase se dostalo do kombinace na útočné polovině. Borriello však po souboji s Hysajem o míč přišel a následně navíc fauloval.
     
    54
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Panagiotis Tachtsidis, přichází Diego Farias.
     
    54
    Exekuce standardní situace se zhostil Lorenzo Insigne, jehož střela nebyla špatná, avšak mezi tři tyče se nakonec nevešla!
     
    53
    Před vápnem byl tentokrát faulován Dries Mertens, který tak vybojoval pro svůj tým velmi zajímavou standardní situaci.
     
    52
    Na zatím poslední branku hostujícího celku asistoval Marek Hamšík, který se tak podílel na všech třech brankách svého týmu!
    51. Piotr ZIELIŃSKI - 0:3
     
    51
    Neapol právě vstřelila branku!
    Teď už z toho však branka je a Neapol je zaslouženě odměněna za svůj aktivní vstup do druhého poločasu! Do středu hřiště dostal přihrávku PIOTR ZIELIŃSKI, který se opřel do míče a jeho krásná rána skončila v síti!
     
    51
    Hostující celek měl nyní velkou šanci na navýšení svého vedení! I tentokrát přišel centr do vápna z levé strany. Na zadní tyči číhal Callejón, kterému však příliš nesedlo zakončení a Storari dokázal míč vyrazit!
     
    50
    Neapol pokračovala v kombinaci na útočné polovině a z levé strany posílal centr tentokrát Hamšík. Na zadní tyč si nabíhal Mertens, avšak Pisacane poslal míč na další roh!
     
    49
    Na levé straně předvedl povedenou akci Strinić, který si naběhl na přihrávku Insigneho a postupoval vpřed. Jeho následný centr měl najít ve vápně Callejóna, avšak Alves míč odkopl!
     
    48
    Následného rohového kopu se zhostil Callejón, avšak ani jeho centr nebyl pro obranu domácího celku nikterak nebezpečný!
     
    47
    Hostující Neapol vybojoval hned na začátku druhého poločasu rohový kop, kterého se zhostil Strinić. Jeho centr letěl na zadní tyč, kde míč odvrátil stoper Alves na další roh!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas patřil jednoznačně hostujícímu týmu, který se dostal k první šanci již v osmé minutě, avšak rána Zielińskiho mířila těsně vedle domácí branky. Úvodní branky jsme se dočkali až po půl hodině hry, kdy se krásnou střelou prosadil Dries Mertens. Neapol pokračovala v aktivní hře a své vedení zdvojnásobila v závěru poločasu, kdy se ve vápně dobře zorientoval Marek Hamšík a dopravil míč do sítě!

    Druhý poločas začne přibližně v 13:36.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hostující tým stále nemá dost a momentálně kombinuje na útočné polovině. Hosté zároveň jistě chtějí dohrát poločas v klidu s míčem na svých kopačkách!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    45. Marek HAMŠÍK - 0:2
     
    45
    Neapol právě vstřelila branku!
    A máme tu druhou branku hostujícího celku! Na pravou stranu dostal nejdříve míč Callejón, na jehož centr si naběhl Insigne, avšak jeho hlavičku zastavilo břevno. Míč se však odrazil přímo na nohu MARKA HAMŠÍKA, který dokázal míč dopravit do sítě!
     
    44
    Hosté šli následně do protiútoku, který táhl po pravé straně Callejón. Jeho následný centr se ve vápně snášel do prostoru, kam nabíhal Hamšík, avšak do míče se opřel v akrobatické pozici Mertens, který však mířil nad branku!
     
    43
    Cagliari mělo k dispozici zajímavou standardní situaci z pravé strany, které se ujal Tachtisidis. Jeho centr však obrana Neapole odvrátila!
     
    42
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Kalidou Koulibaly, přichází Raúl Albiol.
     
    41
    Dlouhý nákop Alvese skončil na útočné polovině u Chirichese, který míč odhlavičkoval na pravou stranu, kde si jej zpracoval Callejón a Neapol míří do útoku.
     
    40
    Koulibaly se stále nachází za postranní čárou a vypadá to, že pravděpodobně nebude schopen pokračovat ve hře, což by byl velký zásah pro hostující celek!
     
    39
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    38
    Koulibaly ve středu hřiště fauloval domácího Tachtsidise, avšak v souboji si sám ublížil a za asistence lékařů odchází za postranní čáru!
     
    37
    Neapol mířila do dalšího postupného útoku, nicméně centr na Mertense byl příliš dlouhý, a tak střelec zatím jediné branky dnešního zápasu míč na hrací ploše nedostihl.
     
    36
    Hlavní rozhodčí nyní udělal druhou žlutou kartu a znovu se jedná o domácího hráče. Barella v souboji s Callejónem došlápl na kopačku svého soupeře a zcela zaslouženě dostává žlutou!
    34. Dries MERTENS - 0:1
     
    34
    Neapol právě vstřelila branku!
    A hostující fotbalisté se dostávají zcela zaslouženě do vedení! Marek Hamšík poslal míč do vápna pro DRIESE MERTENSE, který si míč navedl na střelu a krásným pokusem překonal brankáře Storariho!
     
    33
    Na levé straně svedl ostrý souboj domácí Borriello s Hysajem. Na zemi skončili oba fotbalisté, avšak hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok útočníka Cagliari, což se domácím fanouškům příliš nelíbí.
     
    32
    Insigne opět táhl akci svého celku po levé straně. Rychlonohý fotbalista poslal před branku nebezpečný centr, avšak obrana Cagliari dokázala dostat míč do bezpečí!
     
    31
    Cagliari momentálně kombinuje na vlastní polovině a pokouší se založit útok, avšak domácí mají poměrně problémy s aktivně napadajícími hráči hostujícího celku.
     
    29
    Rozehrávka rohového kopu domácím příliš nevyšla a po ztrátě míče vyrazila vpřed Neapol. Hosté sehráli rychlý protiútok velmi dobře, na jeho konci byla přízemní střela Mertense, kterou však Storari dokázal lapit.
     
    28
    První větší šanci v tomto zápase mělo také domácí Cagliari! Před pokutovým územím dostal přihrávku Borriello, který míč podržel a následně jej poslal na nohu Padoina, jehož ránu však Hysaj zblokoval na roh!
    27. Pomezní rozhodčí zastavil slibně se rozvíjející akci hostujícího celku

     
    27
    Lorenzo Insigne táhl akci po levé straně a následným centrem oslovil v pravé části vápna Callejóna. Ten se dle názoru pomezního nacházel v ofsajdu, avšak opakované záběry potvrdily opak.
     
    26
    Ve středu hřiště nyní předvedl ostrý zákrok také Jorginho, který dohrál Barellu a hra je přerušena. Rozehrávat bude domácí Cagliari.
    24. Technická rána Insigneho
     
    24
    Z následného rohového kopu Callejóna hosté nezakončili, nicméně míč se dostal do středu hřiště, kde se nacházel Insigne. Jeho technická rána mířila na zadní tyč, avšak nakonec branku Storariho minula.
     
    23
    Míč před branku tentokrát poslal Strinić, jehož přetažený centr měl míč Storari, avšak na míč nedosáhl, a tak Isla poslal míč na další roh!
     
    22
    Aktuálně pátý tým italské ligy vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Zieliński, avšak jeho centr obrana Cagliari odvrátila. Koulibaly následně vrátil míč před branku, Ceppitelli jej raději odvrátil na další roh!
     
    20
    A máme tady první žlutou kartu tohoto zápasu! Tu dostává domácí Isla, který před vlastním pokutovým územím poslal k zemi Lorenza Insigneho. Neapol navíc bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    19
    Marek Hamšík se dostal do další šance! Tentokrát slovenský reprezentant pálil ze středu hřiště, avšak střela mu příliš nesedla, a tak míč letěl nad branku domácího týmu.
     
    18
    Piscane následně zůstal ležet na trávníku, avšak nejednalo se o nic vážného a domácí obránce je již zpět ve hře!
    17. Hamšík byl velmi blízko vstřelení úvodní branky
     
    17
    Neapol vybojovala svůj druhý rohový kop v tomto zápase a byla z něj následně největší možnost hostů v tomto zápase! Dlouhý centr vrátil na zadní tyči před branku Chiriches, který našel Hamšíka, avšak jeho střelu zastavil před odkrytou brankou Piscane!
     
    16
    Na pravé straně se dostal k míči Hysaj, který pohotově poslal přihrávku do středu pro Hamšíka, a ten hledal na levé straně rozběhlého Insigneho, avšak ten na míč nedosáhl.
    V Cagliari dnes panuje krásné fotbalové počasí!

    #forzaCasteddu ❤️????

    Fotka zveřejněná uživatelem Cagliari Calcio (@cagliaricalcio),


     
    14
    Domácí Borriello se dostával do zajímavé šance, avšak na poslední chvilku zasáhl Hysaj, který čistým zákrokem dostal míč k Chirichesovi.
     
    13
    Na trávníku nyní zůstal ležet Piotr Zieliński, který si pravděpodobně přivodil nějaké zranění. Uvidíme, zdali bude schopen pokračovat ve hře!
     
    11
    Hosté předvedli opět pohlednou kombinaci na útočné polovině a byla z toho další šance! Před vápno dostal přihrávku Mertens, kterému nabíhal na pravé straně Insigne, avšak Belgičan raději míč zasekl a vypálil. Jeho pokus však mířil mimo branku!
     
    10
    Domácí celek zatím předvádí poměrně malátný výkon. Stoper Alves si nyní dával přednost s brankáře Storarim a málem se k míči dostal napadající Callejón, avšak Alves nakonec situaci vyřešil odkopem do zámezí.
     
    9
    Na druhé straně se dostalo Cagliari do útoku, avšak nabíhající Borriello se nacházel v poměrně viditelném ofsajdu, a tak je hra přerušena!
    8. Ráně Zielińskiho příliš nechybělo
     
    8
    O minutu později přišla další šance hostující Neapole! Ve středu hřiště se dostal k míči Zieliński, který si jej navedl na střelu a nebezpečně vypálil. Rána polského reprezentanta mířila těsně vedle!
     
    7
    Joorginho se ujal exekuce standardní situace. Jeho centr obrana Cagliari odvrátila k Callejónovi, jehož rána však mířila nad branku Storariho, který se po míči natahoval marně.
     
    6
    Neapol vybojovala první rohový kop v tomto zápase, kterého se zhostil Zieliński. Jeho centr však byl odvrácen a Cagliari mohlo vyrazit do protiútoku. Sau si však při zpracování míče pomohl rukou, a tak je hra opět přerušena.
     
    5
    Hostující Neapol se opět dostala do kombinace na útočné polovině, avšak ta po nepřesné spolupráci Striniće s Callejónem brzo skončila. Domácí se snažili přejít do protiútoku, avšak o míč také velmi rychle přišli.
     
    3
    Piscane operoval s míčem na levé straně a následným pasem uvolnil Padoina, který pohotově odcentroval. Obrana Neapole byla však velmi dobře postavená a před brankou míč odhlavičkoval Strinić.
     
    2
    Exekuce standardní situace se zhostil Jorginho, avšak krátce po rozehrání byla hra kvůli útočnému faulu Koulibalyho přerušena.
     
    1
    Hned v první minustě předvedl domácí Ceppitelli poměrně ostrý zákrok ve středu hřiště v souboji s Mertensem, a tak je hra přerušena.
     
    1
    Giampaolo Calvarese právě zahájil dnešní utkání! Úvbodní výkop měli k dispozici hostující fotbalisté, kteří však ztratili na útočné polovině míč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí právě přivádí oba týmy na Stadio Sant´Elia. Samotné utkání začne za několik málo desítek sekund!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má dnes na programu zápasy svého 16. kola. My se společně zaměříme na souboj Cagliari Calcio s SSC Neapol. Úvodní výkop je naplánován ve 12:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Domácí Cagliari si zatím vede po postupu z druhé nejvyšší italské soutěže poměrně dobře. Vítěz loňského ročníku Serie B se momentálně nachází na dvanáctém místě ligové tabulky se ziskem dvaceti bodů a na první sestupovou příčku má náskok jedenácti bodů, což se před sezonou rozhodně nečekalo.

    Forma týmu, který v minulosti vedl také Zdeněk Zeman, však v posledních zápasech není příliš dobrá. Po sérii dvou porážek si Cagliari v domácím prostředí poradilo s Udine poměrem 2:1. V posledním ligovém zápase však tým z ostrova Sardinie "pouze" remízoval s Pescarou, která je aktuálně předposlední, což pro tým trenéra Rastelliho byla ztráta. Do dnešního utkání bude vstupovat Cagliari v pozici outsidera, avšak silnou Neapol by v domácím prostředí tento italský celek mohl potrápit.
     
    Neapol zažívá zatím velmi povedenou sezonu. Klub z jihu Itálie se dokázal srovnat s odchodem kanonýra Higuaína do Juventusu a momentálně se nachází na pátém místě ligové tabulky se čtyřbodovou ztrátou na druhé AS Řím. Neapol však zaznamenala velký úspěch v Lize mistrů, ve které vyhrála svou skupinu a kvalifikovala se do jarních bojů!

    V domácí soutěži Neapol zaváhala v zápase proti Sassuolo, ve kterém pouze remízovala 1:1. Fanoušky však rozhodně potěšila následná výhra 3:0 nad Interem! V posledním zápase, který Neapol odehrála v úterý, dokázal tento italský celek uspět na hřišti portugalské Benficy v poměru 2:1!

    Jan Havlovic

    Branky: 34. D. Mertens (Hamšík), 45. Hamšík, 51. Piotr Zieliński (Hamšík), 69. D. Mertens (L. Insigne), 72. D. Mertens (Hamšík)

    Karty:   20. Isla (CAG), 36. Barella (CAG), 66. Padoin (CAG), 74. Dessena (CAG) – 39. Koulibaly (NEA), 62. Hysaj (NEA), 74. Hamšík (NEA)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 0:10. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:10.
    Cagliari Calcio: Storari – Isla, Ceppitelli, Alves, Pisacane – Dessena (C) (79. Capuano), Tachtsidis (54. Farias), Padoin – Barella – Sau, Borriello (70. Melchiorri).
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Melchiorri, Munari, Farias, Capuano, Giannetti, Salamon.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly (42. Albiol), Strinić – Piotr Zieliński (70. Rog), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, D. Mertens (75. Giaccherini), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Giaccherini, Allan, Ch. Maggio, Maksimović, Gabbiadini, Rog, Ghoulam, Albiol, Diawara, El Kaddouri.

    Rozhodčí: Giampaolo Calvarese – Posado, Paganessi (vš. Itálie)
    bahis siteleri