Tottenham – West Brom 4:0 (kon.) | Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Hull City – Bournemouth 3:1 (kon.)
Sunderland – Stoke 1:3 (kon.) | Swansea – Arsenal 0:4 (kon.) | Watford – Middlesbrough 0:0 (kon.)
West Ham – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:3 (kon.)
konec
Swansea City
0:4 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 14.01.2017, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám vás jednadvacátého kola anglické Premier League, v níž budeme sledovat Swansea City a Arsenal FC. Oba celky se nacházejí na opačných pólech tabulky, a tak je favorit jasný.
     
    Arsenal FC

    Gunners se po dvaceti zápasech nacházejí na pátém místě tabulky, když získali jednačtyřicet bodů a na vedoucí Chelsea ztrácejí jen osm bodů. V posledních pěti zápase vyhrál Arsenal pouze dva zápasy, jednou remizoval a dvakrát prohrál. Kanonýři soupeřům nasázeli čtyřiačtyřicet bodů, což je druhý nejvyšší počet bodů v anglické nejvyšší soutěži. Nejlepším střelcem týmu je Alexis Sanchez, který vsítil třináct branek.

    Marodka je jako každý rok v Arsenalu rozsáhlá. Mezi zraněnými najdeme Santi Cazorlu, Francise Coquelina, Mathiea Debuchyho, Pera Mertesackera. Do sestavy Kanonýrů již brzy by se mohli vrátit Kieran Gibbs nebo Theo Walcott. Arsène Wenger se bude muset obejít i bez Mohameda Elnenyho, jenž je na reprezentační akci.

    Poslední tři duely Arsenalu v Premier League:

    Bournemouth – Arsenal 3:3
    Arsenal – Crystal Palace 2:0
    Arsenal – West Brom 1:0
    Den před utkání v Premier League podepsal Arsenal smlouvy s Francisem Coquelinem, Laurentem Koscielnym a Olivierem Giroudem

     
    Swansea City

    Swansea se nachází na předposledním tedy devatenáctém místě tabulky. City získalo ve dvaceti duelech pouhých patnáct bodů. Domácí tým v posledních pěti utkáních hned čtyřikrát prohrál, ale v posledním kole se radoval ze tří bodů. Swansea musí následujících zápasech zlepšit defenzivní hru, jelikož inkasovala nejvíc branek v celé lize a to pětačtyřicet. Nejlepšími střelci mužstva jsou Leroy Fer a Fernando Llorente. Oba borci se dokázali prosadit šestkrát.

    Domácí tým se musí jistě obejít bez dvou hráčů. Na listině zraněných jsou Jefferson Montero a Neil Taylor. Nejistý start je u Modoua Barrowa, jenž laboroval s naraženinou.

    Poslední tři duely Swansea v Premier League

    Crystal Palace – Swansea 1:2
    Swansea – Bournemouth 0:3
    Swansea – West Ham 1:4
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Arsenal – Swansea 3:2
    Arsenal – Swansea 1:2
    Swansea – Arsenal 0:3
    Arsenal – Swansea 0:1
    Swansea – Arsenal 2:1
    Jako hlavní rozhodčí povede víkendový duel Mike Jones

     
    Dle úvodního představení je jasné, že favoritem utkání je hostující Arsenal, který hraje o postup Ligy mistrů. Naopak Swansea potřebuje začít bodovat, aby se v Premier League zachránila. Úvodní hvizd zajímavého duelu je naplánován na 16 hodinu a vy jste k našemu podrobnému přenosu srdečně zváni.
     
    Přeji příjemné fotbalové odpoledne všem nadšencům anglické Premier League. Utkání startuje zhruba za pětačtyřicet minut a již jsou známy sestavy obou soupeřů. Ty si za několik málo okamžiků představíme.
    Příchod hráčů hostujícího celku na Liberty Stadium

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, Kingsley – Ki Song-jung, Cork (C) – Dyer, G. Sigurdsson, Routledge – F. Llorente.
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Fer, Bastón, Rangel, Fulton, McBurnie.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez, Özil, Iwobi – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Lucas, Oxlade-Chamberlain, Holding, Welbeck, Reine-Adélaïde, Maitland-Niles.

    Rozhodčí: Jones – West, Scholes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky přicházejí na zelený pažit a tribuny je vítají bouřlivým potleskem. Soupeři si jako už tradičně podají ruce a vše už bude směřovat k úvodnímu hvizdu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Jones zahájil dnešní utkání. K výkopu se postavil Olivier Giroud, ovšem kombinace Arsenalu neměla dlouhé trvání.
     
    2
    Swansea City nastoupila k utkání v bílé sadě dresů, naopak Gunners zvolili černou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde je u balonu domácí celek. Ten se snaží dostat před branku Petra Čecha po levé straně.
     
    3
    Jeden z domácích hráčů si navedl míč do středu hrací plochy a chtěl vystřelit. Ovšem do cesty se mu postavil Fernando Llorente, jenž překazil útočnou akci svého celku.
     
    4
    Hostující tým se zatím příliš nikam nežene. V posledním okamžiku se pokusil o přenesení hry na pravou stranu hrací plochy. Jenže přihrávka na Gabriela bylo příliš dlouhé.
     
    5
    Arsenal se kombinací dostal zpátky na levou stranu, kde se o centr pokusil Alexis Sánchez. Jeho pas do šestnáctky dokázala zneškodnit obrana Swansea.
     
    6
    Od úvodních minut se hraje opatrný fotbal a na obou soupeřích je vidět, že nechtějí udělat první chybu utkání. Arsenal opět získal balon, ale kombinuje na vlastní polovině.
     
    6
    Nathan Dyer se snažil získat balon pro svůj celek, ovšem přehnal to s důrazem a poslal na zelený pažit Nacha Monreala. Balon bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    7
    Swansea se opět pokusila o kombinaci, jenže hned za polovinou hrací plochy přišla o balon. Ovšem ani Kanonýři míč dlouho neudrželi a do útoku se hnal Nathan Dyer, jehož skluzem zastavil Laurent Koscielny.
     
    8
    Domácí celek se usadil na polovině Arsenalu, kde kombinací hledá recept na to, jak se dostat před branku, kterou hájí Petr Čech.
     
    9
    Swansea City vymyslelo přihrávku až mezi vlastní obránce, kteří se pokusili o pas za obranu. Ten byl příliš dlouhý a skončil v moci českého brankáře. Arsenal již opět rozehrál, ale míč dlouho neudržel.
     
    10
    V úvodních deseti minutách je celkem překvapivě častěji domácí tým, který se ovšem do žádné brankové příležitosti nedostal. Hraje se hodně kolem půlící čáry a doufejme, že se to brzy změní.
     
    11
    Nathan Dyer našel na hranici pokutového území Kyla Naughtona, Jeho pokus mířil mezi tři tyče, ale Laurent Koscielny jej srazil vedle brány. Swansea kopala první rohový kop utkání, ale na hranici malého vápna vládne Petr Čech.
     
    13
    Arsenal se opět s balonem dostal k pokutovému území, ale opět nevymyslel nic, aby se dostal do vápna. Naopak míč získal domácí celek, ale jeho snažení překazil na polovině hrací plochy Aaron Ramsey.
     
    14
    Přihrávku na střed hrací plochy dostal Gylfi Sigurdsson, jenž na nic nečekal a vypálil. Zakončení domácího záložníka mělo mířit do šibenice, ale nakonec šlo pouze nad branku Arsenalu.
    14. Sigurdssona střela nad branku Arsenalu
     
    15
    Swansea je stále aktivnějším celkem, ale Nathan Dyer nezvládl na pravé straně přihrávku. K autovému vhazování se postaví Nacho Monreal a uvidíme, co Arsenal vymyslí.
     
    16
    Gunners táhlo útok po levé straně, ale opět se nedostalo k centru. Laurent Koscielny se snažil uklidnit hru, ale dostal pod tlak spoluhráče, jenž nezvládl přihrávku na českého brankáře.
     
    17
    Swansea kopala další rohový kop, jenže ani tentokrát se po standardní situaci zakončení nedostala. Ovšem stále platí, že domácí tým je o hodně aktivnější než jeho soupeře.
     
    19
    Kyle Naughton se snažil o přihrávku na brankáře, jenže také on poslal míč na rohový kop. Na centr od praporku si naskočil Olivier Giroud, jenže ještě před ním se faulem provinil Shkodran Mustafi.
     
    20
    Alexis Sánchez se pokusil o patičku, která našla pouze soupeře. Jenže Swansea se nedostala před vápno a raději vrátila hru ke svým obráncům.
     
    21
    Na pravé straně se o uvolnění pokusil Nacho Monreal, jehož nevybíravým zákrokem poslal k zemi Kyle Naughton. Arsenal se rozhodl standardní situaci rozehrát přihrávkou na krátko.
     
    23
    Další kombinaci Kanonýrů přerušil útočný faul, kterým se provinil Alex Iwobi. Swansea se vrací k míči a kombinuje na vlastní polovině.
     
    24
    Zatím nesledujeme utkání, které by diváky zvedalo ze sedadel. Naopak je vidět, že ani jeden z celků nechce udělat první zásadní chybu. Také útok domácího mužstva končí útočným faulem.
     
    25
    Zatím místo velkých šancí sledujeme fotbal, jenž se hraje od vápna k vápnu. Arsenal se postupnou kombinací dostal až na polovinu Swansea.
     
    25
    Snadnou přihrávku u půlící čáry pokazil Shkodran Mustafi, jenž trefil Gylfiho Sigurdssona. Jenže domácí tým o míč opět rychle přišel.
     
    26
    Nacho Monreal hledal obloučkem rozběhnutého Alexise Sáncheze. Přihrávka na něj byla příliš dlouhá a zamířila do zámezí. To už nevydržel Wenger, jenž z lavičky zvedl hned dva hráče.
     
    27
    Hostujícímu celku schází pohyb hráčů bez míče, a tak na první velkou šance Arsenalu stále čekáme. Kanonýři se musejí opět bránit, jelikož míč mají na nohách hráči v bílých dresech.
     
    28
    Přihrávku do pokutového území dostal Gylfi Sigurdsson, jehož zablokoval v nadějné pozici hostující kapitán. Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde se střelou k tyči prezentoval Alexis Sánchez. Ovšem Łukasz Fabiański si připisuje do statistiky první zákrok dnešního večera.
     
    29
    Na hranici šestnáctky dostal hodně prostoru Aaron Ramsey, jenž mohl vystřelit. Ovšem hostující záložník chtěl celou situaci vyšperkovat přihrávkou na spoluhráč, který se vracel z ofsajdové pozice.
     
    31
    Hostující tým se kombinací opět snadno dostal před pokutové území soupeře. Opět se potvrzuje, že hráčům bez balonu schází pohyb, a tak přišla přihrávka na stopery.
     
    32
    Výkon Arsenalu je zatím obrovským zklamáním. Navíc teď Kanonýři ztratili míč a do rychlého protiútoku mohli jít domácí. Celou akci zpomalil Fernando Llorente , na něhož se hodně zlobil nabíhající Alfie Mawson.
     
    33
    Ki Song-jung se snažil přejít na pravé straně přes Mesuta Özila. Ovšem německý hráč si dal před soupeře tělo a uvidíme jen odkop od branky Petra Čecha.
     
    34
    Hlavní rozhodčí pan Jones zatím do utkání nemusí moc zasahovat a rozhoduje klidné utkání. U balonu je Arsenal, jenž kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    35
    Nathan Dyer vytáhl zákrok za hranicí pravidel, když šlapákem dohrál na kotník Nacha Monreala. K místu přestupku přiběhl hlavní rozhodčí, který důrazně domlouvá domácímu hráči.
     
    36
    Standardní situaci už Arsenal rozehrál, ale po chvilce se dostal míč až k českému brankáři. Petr Čech neváhal a dlouhým pasem hledal Alexise Sáncheze. Jenže ani ten nedal přesnou přihrávku do šestnáctky na číhajícího Oliviera Girouda.
     
    37
    Arsenal právě vstřelil branku!
    První povedená akce Gunners končí úvodní brankou! Nejprve Aaron Ramsey hledal před brankou spoluhráče, jenž na balon v jasné příležitosti nedosáhl. Balon putoval na levou stranu k Alexisu Sánchezovi, jehož centr našel hlavu Mesuta Özila. Jeho hlavičku zastavil bránící hráč a nejlépe se zorientoval OLIVIER GIROUD. Ten na nic nečekal a poslal Arsenal do vedení. Łukasz Fabiański neměl v tomto okamžiku nejmenší šanci zasáhnout.
    37. Olivier GIROUD - 0:1
     
    39
    Swansea je po inkasované brance jako opařená a musí se bránit dalším kombinacím hostujícího celku. Arsenal do brankové příležitosti nic nepředvedl, a tak je stav zápasu pro domácí krutý.
     
    41
    Swansea se usadila na polovině Kanonýrů, kde byl k vidění centr na zadní tyč. Ovšem v tomto prostoru byl pouze Gabriel, jenž uklidňuje hru.
     
    42
    A to pro Arsenal nevypadá vůbec dobře! Olivier Giroud si zřejmě před vstřelenou brankou ublížil a ukazuje na střídačku, že není schopen pokračovat ve hře. Na lavičce Gunners se ihned začal někdo převlékat.
     
    43
    A mohlo být opět vyrovnáno! Přihrávku do pokutového území dostal Fernando Llorente. Míč se dostal k Waynemu Routledgeovi, jehož jedovatou střelu zneškodnil Petr Čech. Ovšem akce Swansea byla zastavená hvizdem sudího.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Ki Song-jung (Swansea City), který v šestnáctce Arsenalu nafilmoval pád. Domácí hráč s rozhodnutím rozhodčího nesouhlasí, ale dle opakovaných záběrů je vidět, že pádu hodně pomohl.
    44. Nafilmovaný pád Ki Song-junga zastavil velkou šanci domácího celku
     
    45
    Domácí tým se nechce smířit s tím, že by v poločase prohrávat. Za pravé hranici pokutového území se uvolnil Nathan Dyer, jehož rána zamířila jen nad horní tyč Čechovy branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V první pětačtyřicetiminutovce byl aktivnější domácí tým, který si vypracoval hned několik šancí, ale ani jedna neskončila v brance Petra Čecha. Naopak Arsenal z jediné příležitosti dokázal skórovat a šel do kabin spokojenější. Swansea se teď bude tlačit za vyrovnáním a pokud bude hrát jako v první části hry, šance si vypracuje. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Jones zahájil hvizdem druhou pětačtyřicetiminutovku. K úvodnímu výkopu se postavil domácí hráč a kombinací se Swansea dostala až před vápno soupeře.
     
    47
    Dle pohledu na zelený pažit to vypadá, že oba celky nastoupily v základních sestavách. Pro Arsenal je dobrou zprávou, že o přestávku se dal dohromady Olivier Giroud.
     
    48
    Fernando Llorente se snažil dostat do šestnáctky přes Shkodrana Mustafiho. Hostující zadák si dal před útočníka tělo a akci domácího celku překazil.
     
    49
    Do velkého vápna domácího týmu přiletěl centr z pravé strany, na který už číhal Olivier Giroud. Ovšem ještě před ním zasáhl jeden ze stoperů, ovšem u míče zůstávají Gunners.
     
    50
    Na levé straně hrací plochy byl faulován Alexis Sánchez. Arsenal zahrál standardní situaci opět na krátko, ale po chvíli sám faulovaný hráč pokazil kolmou přihrávku za obranu.
     
    50
    Alexis Sánchez si navedl balon do středu a následnou přihrávkou našel u postranní čáry Alexe Iwobiho. Ten na nc nečekal a poslal do šestnáctky přízemní centr, který obrana bez potíží odvrátila.
     
    51
    Ve druhém poločase se hraje úplně jiný fotbal nežli v tom prvním! Swansea se v deseti lidech brání a čeká na rychlé protiútoky.
     
    52
    V prvním poločase neviditelný Alexis Sánchez se snažil zbavit několika soupeřů a vystřelit. Zakončení hostujícího hráče ale obrana zneškodnila. Míč se odrazil na nohu Mesuta Özila, ale také jeho pokus byl zastaven.
     
    53
    Arsenal zlepšil pohyb a jeho tlak sílí! V pokutovém území se k zakončení dostal Aaron Ramsey, jehož ránu vyrazil nohou Łukasz Fabiański. Následuje rohový kop Arsenalu, který byl odvrácen.
     
    54
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři utahovali šrouby až se nakonec dočkali branky! Aaron Ramsey zrychlil hru na Alexe Iwobiho, jehož pokus se přes nohu bránícího JACKA CORKA dostal až do branky. Łukasz Fabiański se snažil plachtit vzduchem, ale na tečovaný pokus prostě nemohl mít.
    54. Jack CORK - 0:2
     
    56
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Nathan Dyer, přichází Leroy Fer.
     
    57
    Swansea pochopila, že ve hře z druhého poločasu nemůže pokračovat. Domácí celek se snaží překonat obranu Arsenalu, ale ten nyní hraje už v pohodě.
     
    58
    Hráči v bílých dresech se pokusili o postupný útok, jenže se vyhnali až na vlastní polovinu. Tam Swansea vysvobodil dalším útočným faulem Alexis Sánchez.
     
    59
    Domácí tým se uvolnil na levé straně hrací plochy a poslal do velkého vápna centr, který zamířil na zadní tyč. Ovšem v tomto prostoru byl jen Gabriel, jenž opět uklidňuje hru.
     
    60
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    61
    Hostující celek se nikam nežene a dovoluje si přihrávku na Petra Čecha. Český brankář se nechtěl dostat pod tlak, a tak raději nic nevymýšlel.
     
    62
    Režisér dnešního utkání si ještě jednou vybírá Oliviera Girouda, o něhož se po vystřídání starají lékaři Arsenalu. Hostující útočník si v duelu přivodil zranění kotníku.
     
    63
    Swansea se po kombinaci dostala k zakončení, jenže to zamířilo přesně do míst, kde stál připravený Petr Čech. Český gólman stále drží čisté konto a dnes předvádí výborný výkon.
     
    65
    Střídající Leroy Fer se zbavil soupeře a na penaltovým puntíku našel Wayneho Routledga. Jeho pokus z otočky srazila obrana Arsenalu na roh.
     
    66
    Rohový kop se podařil londýnskému celku odvrátit, ale po chvilce se k zakončení z hranice šestnáctky dostal Federico Fernández. Zakončení domácího hráče zamířilo pouze nad branku Petra Čecha.
     
    68
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři po druhé vlastní brance kráčí za pohodlným vítězstvím! Do běhu dostal balon Alex Iwobi, jenž se ve vápně snažil "utancovat" svého strážce. To se záložníkovi Arsenalu povedlo a následným stříleným centrem trefil KYLA NAUGHTONA. Domácí hráč si srazil míč k zadní tyči a Łukasz Fabiański neměl nejmenší šanci zasáhnout.
    68. Kyle NAUGHTON - 0:3
     
    70
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Borja Bastón.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Oliver McBurnie.
     
    71
    Hostující tým už hraje uvolněně a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. O pas se po chvilce pokusil Shkodran Mustafi, ovšem balon z jeho kopačky zamířil do zámezí.
     
    72
    O nadýchaný centr se pokusil Wayne Routledge, ale na balon z jeho kopačky si počkal Petr Čech. Právě od českého brankáře začíná další útok Arsenalu.
     
    73
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to už je kanonáda domácího celku, který ve druhém poločase hraje hodně pasivně. Už to vypadalo, že míč získá obrana Swansea, ovšem Wayne Routledge nechtěně našel ALEXISE SÁNCHEZE. Nejlepší střelec Arsenalu ukázal pevné nervy a poslal míč do šibenice.
    73. Alexis SÁNCHEZ - 0:4
     
    76
    Swansea se snaží vsítit alespoň čestnou branku. Do vápna se dostal Kyle Naughton, jenž chtěl přihrávat před branku Petra Čecha. Jenže celou akci zneškodnil Laurent Koscielny.
     
    77
    Velkou parádu předvedl fanouškům Alexis Sánchez, jenž si s balonem zadribloval jakoby byl na tréninku. Arsenal se po čtyřech brankách utkáním baví.
     
    78
    Hostující trenér připravil další dvě střídání, které přijdou na řadu v přerušené hře. Ještě před tím vyfasuje žlutou kartu Leroy Fer, jenž sestřelil Aarona Ramseyho.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Danny Welbeck.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Lucas.
     
    80
    Nadějná akce domácího celku končí nepřesnou finální přihrávkou! Střídající Oliver McBurnie obral o míč Shkodrana Mustafiho, ale jeho přihrávka do vápna mířila na paty všech nabíhajících hráčů.
     
    81
    Hostující hráči stále kombinují na vlastní polovině hrací plochy a za rozhodnutého stavu se nemají, kam hnát. Budeme svědky dalšího postupného útoku Gunners.
     
    82
    Z levé strany letěl míč na pravou stranu pokutového území, kam si nabíhal Nacho Monreal. Ovšem pasu scházelo více přesnosti, ale krajní obránce Arsenalu za myšlenu stejně poděkoval.
     
    83
    Stephen Kingsley se snažil zbavit Gabriela. Ovšem ve svých kličkách se utopil a míč navíc ztratil. Bude se opět rozehrávat od branky českého brankáře.
     
    84
    Režisér utkání si opět vybírá lavičku hostujícího celku, kde Alexis Sánchez je schovaný pod bundou a konec duelu nesleduje. Vraťme se na zelený pažit, kde je Arsenal opět v tlaku.
     
    85
    Snad poprvé se fanouškům dnes ukázal Granit Xhaka, jehož jedovatý pokus z dobrých pětadvaceti metrů musel zneškodnit Łukasz Fabiański. Swansea si tento duel prohrála špatným výkonem ve druhé části hry.
     
    86
    Domácí tým opět snad získal míč a hnal se do přečíslení. Jenže opět přišla nepřesná přihrávka a celá akce byla zpomalená. Gylfi Sigurdsson se ke střele stejně dostal, ale jeho zakončení mířilo doprostřed branky.
     
    87
    Łukasz Fabiański si připisuje ještě jeden zákrok, když střela zpoza pokutového území zamířila přesně do míst, kde brankář Swansea stál.
     
    89
    Dnešní utkání se již blíží ke svému konci a v ochozech se zvedlo hned několik diváků, kteří Liberty Stadium opouští. Jenže se okradli o šanci domácího celku. K centru se procpal střídající Oliver McBurnie, jenž předskočil hostujícího kapitána. Ovšem jeho hlavička za moc nestála a mířila vysoko nad branku Petra Čecha.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a na hrací plochu míří lékařský tým Arsenalu. Po hlavičkovém souboji potřeboval ošetření Laurent Koscielny, ale zdá se, že obránce Gunners je v pořádku.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad ráme základní hrací doby. U míče je Swansea, které hraje daleko od branky Kanonýrů.
     
    90+3
    V poslední nastavené minutě se mohlo ještě jednou skóre zápasu změnit, jenže to by domácí museli trefit prostor tří tyčí. Na pravé straně se uvolnil Oliver McBurnie, jehož centr našel hlavu Borji Bastóna. Ten předskočil Shkodrana Mustafiho, ale pokus střídajícího hráče zamířil jen nad branku Arsenalu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání dvou různých poločasů. V tom prvním byl aktivnější domácí tým, který si vypracoval několik šancí, ale žádnou neproměnil. Ovšem do vedení šal po jediné povedené akci Arsenal. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se Swansea rozhodla k pasivní hře a draze za to zaplatila. Kanonýři přidali ještě tři góly a dokráčeli k pohodlnému vítězství.
    Alexis Sánchez se po vystřídání schoval pod bundu a konec duelu nesledoval

     
    S konstatování, že toto utkání zvládl lépe Arsenal se s vámi loučím. Přeji vám příjemný zbytek sobotního dne a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů v anglické Premier League. (18:11:23)

    Michal Luxa

    Branky: 37. Giroud, 54. Cork (vla.), 68. Naughton (vla.), 73. Alexis Sánchez

    Karty:   44. Ki Song-jung (SWN), 78. Fer (SWN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, Kingsley – Ki Song-jung, Cork (C) (70. McBurnie) – Dyer (56. Fer), G. Sigurdsson, Routledge – F. Llorente (70. Bastón).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Fer, Bastón, Rangel, Fulton, McBurnie.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez (79. Welbeck), Özil (79. Lucas), Iwobi – Giroud (60. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Ospina – Lucas, Oxlade-Chamberlain, Holding, Welbeck, Reine-Adélaïde, Maitland-Niles.

    Rozhodčí: Jones – West, Scholes
    bahis siteleri