Tottenham – West Brom 4:0 (kon.) | Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Hull City – Bournemouth 3:1 (kon.)
Sunderland – Stoke 1:3 (kon.) | Swansea – Arsenal 0:4 (kon.) | Watford – Middlesbrough 0:0 (kon.)
West Ham – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Leicester – Chelsea 0:3 (kon.)
konec
Swansea City
0:4 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 14.01.2017, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    V poslední nastavené minutě se mohlo ještě jednou skóre zápasu změnit, jenže to by domácí museli trefit prostor tří tyčí. Na pravé straně se uvolnil Oliver McBurnie, jehož centr našel hlavu Borji Bastóna. Ten předskočil Shkodrana Mustafiho, ale pokus střídajícího hráče zamířil jen nad branku Arsenalu.
     
    85
    Snad poprvé se fanouškům dnes ukázal Granit Xhaka, jehož jedovatý pokus z dobrých pětadvaceti metrů musel zneškodnit Łukasz Fabiański. Swansea si tento duel prohrála špatným výkonem ve druhé části hry.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Danny Welbeck.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Lucas.
     
    78
    Hostující trenér připravil další dvě střídání, které přijdou na řadu v přerušené hře. Ještě před tím vyfasuje žlutou kartu Leroy Fer, jenž sestřelil Aarona Ramseyho.
    73. Alexis SÁNCHEZ - 0:4
     
    73
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to už je kanonáda domácího celku, který ve druhém poločase hraje hodně pasivně. Už to vypadalo, že míč získá obrana Swansea, ovšem Wayne Routledge nechtěně našel ALEXISE SÁNCHEZE. Nejlepší střelec Arsenalu ukázal pevné nervy a poslal míč do šibenice.
     
    70
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Borja Bastón.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Oliver McBurnie.
    68. Kyle NAUGHTON - 0:3
     
    68
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři po druhé vlastní brance kráčí za pohodlným vítězstvím! Do běhu dostal balon Alex Iwobi, jenž se ve vápně snažil "utancovat" svého strážce. To se záložníkovi Arsenalu povedlo a následným stříleným centrem trefil KYLA NAUGHTONA. Domácí hráč si srazil míč k zadní tyči a Łukasz Fabiański neměl nejmenší šanci zasáhnout.
     
    63
    Swansea se po kombinaci dostala k zakončení, jenže to zamířilo přesně do míst, kde stál připravený Petr Čech. Český gólman stále drží čisté konto a dnes předvádí výborný výkon.
     
    60
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    56
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Nathan Dyer, přichází Leroy Fer.
    54. Jack CORK - 0:2
     
    54
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři utahovali šrouby až se nakonec dočkali branky! Aaron Ramsey zrychlil hru na Alexe Iwobiho, jehož pokus se přes nohu bránícího JACKA CORKA dostal až do branky. Łukasz Fabiański se snažil plachtit vzduchem, ale na tečovaný pokus prostě nemohl mít.
    44. Nafilmovaný pád Ki Song-junga zastavil velkou šanci domácího celku
     
    44
    Žlutou kartu dostává Ki Song-jung (Swansea City), který v šestnáctce Arsenalu nafilmoval pád. Domácí hráč s rozhodnutím rozhodčího nesouhlasí, ale dle opakovaných záběrů je vidět, že pádu hodně pomohl.
     
    43
    A mohlo být opět vyrovnáno! Přihrávku do pokutového území dostal Fernando Llorente. Míč se dostal k Waynemu Routledgeovi, jehož jedovatou střelu zneškodnil Petr Čech. Ovšem akce Swansea byla zastavená hvizdem sudího.
    37. Olivier GIROUD - 0:1
     
    37
    Arsenal právě vstřelil branku!
    První povedená akce Gunners končí úvodní brankou! Nejprve Aaron Ramsey hledal před brankou spoluhráče, jenž na balon v jasné příležitosti nedosáhl. Balon putoval na levou stranu k Alexisu Sánchezovi, jehož centr našel hlavu Mesuta Özila. Jeho hlavičku zastavil bránící hráč a nejlépe se zorientoval OLIVIER GIROUD. Ten na nic nečekal a poslal Arsenal do vedení. Łukasz Fabiański neměl v tomto okamžiku nejmenší šanci zasáhnout.
    14. Sigurdssona střela nad branku Arsenalu
     
    14
    Přihrávku na střed hrací plochy dostal Gylfi Sigurdsson, jenž na nic nečekal a vypálil. Zakončení domácího záložníka mělo mířit do šibenice, ale nakonec šlo pouze nad branku Arsenalu.
     
    11
    Nathan Dyer našel na hranici pokutového území Kyla Naughtona, Jeho pokus mířil mezi tři tyče, ale Laurent Koscielny jej srazil vedle brány. Swansea kopala první rohový kop utkání, ale na hranici malého vápna vládne Petr Čech.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Giroud, 54. Cork (vla.), 68. Naughton (vla.), 73. Alexis Sánchez

    Karty:   44. Ki Song-jung (SWN), 78. Fer (SWN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:8.
    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, Kingsley – Ki Song-jung, Cork (C) (70. McBurnie) – Dyer (56. Fer), G. Sigurdsson, Routledge – F. Llorente (70. Bastón).
    Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Fer, Bastón, Rangel, Fulton, McBurnie.

    Arsenal FC: Čech – Gabriel, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka – Alexis Sánchez (79. Welbeck), Özil (79. Lucas), Iwobi – Giroud (60. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Ospina – Lucas, Oxlade-Chamberlain, Holding, Welbeck, Reine-Adélaïde, Maitland-Niles.

    Rozhodčí: Jones – West, Scholes
    bahis siteleri