Slavia – Hainan 0:0 (kon.) | Žižkov – Vltavín 3:0 (kon.) | Plzeň – Ústí n. L. 2:2 (kon.)
Senica – Sereď 0:0 (kon.) | Trenčín – Nitra 0:0 (zruš.) | Jablonec – Zápy 2:1 (kon.)
Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Zlín – Opava 3:0 (kon.) | Prostějov – Přerov 1:0 (kon.)
Chorzów – Karviná 0:1 (kon.) | Vlašim – Jirny 9:1 (kon.) | Žilina – Olomouc 3:1 (kon.)
Trenčín – Nitra 1:0 (kon.) | Zlín – Opava 1:0 (kon.) | Trnava – Znojmo 2:2 (kon.)
Žižkov – Litoměřicko 0:2 (kon.) | Varnsdorf – Neugersdorf 0:0 (zruš.)
konec
FC Spartak Trnava
2:2 (2:0)
1. SC Znojmo FK
Sobota 14.01.2017, 13:00 • NTC Senec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u přátelského utkání mezi FC Spartak Trnava a 1. SC Znojmo FK. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu ve 13 hodin.
     
    Favoritem utkání je trnavský Spartak, který ve slovenské Fortuna lize přezimuje na čtvrtém místě, tedy těsně za příčkou zajišťující účast v předkole Evropské ligy. Druhou českou nejvyšší soutěž hrající Znojmo skončilo po podzimní části šesté a na slovenské půde může jedině překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Spartak Trnava: Strapák – Kadlec, Dubec, Jansa, Košťál, Tóth, Godál, Oravec, Halilovic, Jirka, Greššák

    1. SC Znojmo FK: Konvalina – Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář, Holub, Urbančok, Štrombach, Teplý, Yilmaz, Klíma
    Náhradníci: Frimmel, Svozil, Bogner, Motal, Nehyba, Kirschner, Javůrek, Štěpanovský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu utkání vidíme první faul. Jirka v blízkosti lajny poslal k zemi Cihláře.
     
    3
    Po zisku míče se kupředu vydal Tóth, ale se znojemskou obranou si neporadil.
     
    5
    Také znojemští fotbalisté založili ofenzivní akci, ta ale neměla dlouhého trvání, neboť byla zastavena kvůli ofsajdu Yilmaze.
     
    7
    Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde družstva svádějí usilovné bitvy o míč.
     
    9
    První šance zápasu přišla po necelých deseti minutách hry! Domácí roztáhli hru na pravou stranu a Kadlec načechraný centr posadil na hlavu Haliloviče, který zacílil těsně vedle pravé tyčky.
    9. Halilovič (TRN)
     
    11
    A nebezpečno bylo také na opačné straně hřiště! Strapák vyrazil centrovaný balon pouze před sebe a stoprocentní příležitost zahodil Urbančok, který přibližně z pozice penaltového puntíku označil brankovou konstrukci.
     
    12
    Janso se prezentoval úspěšným obranným zákrokem, když centr zprava srazil na roh.
     
    13
    Proti centrovanému balonu vyběhl Strapák a vyboxoval ho mimo rizikovou zónu. Zpoza šestnáctky došlo ke střele, té ovšem scházela potřebná přesnost.
     
    16
    Halilovič zaútočil po pravém křídle, kde obehrál obránce a odcentroval míč rovnou do ohně. Žádného ze svých nabíhajících spoluhráčů ale neoslovil.
     
    17
    Hra se otočila a kupředu vyrazili hosté. Jejich tažení zakončil Teplý a důraznou střelu znojemského hráče Strapák zkrotil nadvakrát.
     
    19
    Dubec se rozeběhl za průnikovou přihrávkou, jenomže nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a u míče byl dříve vyběhnuvší Konvalina.
     
    21
    Tóth před pokutovým územím adresoval přihrávku Jirkovi, který byl ale zahnán mimo střelecký úhel.
     
    22
    Do předbrankového prostoru si naběhl Dubec a balon proskotačil kolem něj až k Jansovi, jehož pokus z levé části vápna zblokoval obětavý Helísek.
     
    23
    Janso předvedl centr do velkého vápna a obrannou činnost v něm nezvládl Mezlík, od něhož se balon odrazil až za koncovou čáru. Roh pro trnavský Spartak.
     
    24
    Českému týmu se standardní situaci podařilo odvrátit, jenže domácí zůstali u míče a po faulu na Haliloviče u postranní čáry budou zahrávat přímý volný kop.
     
    25
    Janso se snažil najít Greššáka, ale před ním stihli zakročit znojemští obránci, kteří balon odhlavičkovalo mimo šestnáctku.
     
    28
    Průnik Yilmaze zastavili zformovaná obrana Spartaku, balon se sice odrazil přímo na kopačku Štrombacha, ale jeho projektil z hlubokého záklonu dopadl daleko za brankou.
     
    30
    Po pravém křídle se prohnal Helísek, avšak do svého centru přidal tolik razance, že pořadatelé budou zakopnutý balon hledat možná ještě po změně stran.
     
    31
    Dubec přešel přes svého strážce a vyslal chytrý pas za záda znojemských obránců. Jirka už se chystal zakončit, jenže zdvižený praporek asistenta rozhodčího znamená osajd.
     
    33
    Greššák u půlící čáry vybojoval balon a díky tomu mohli domácí zběsile postupovat kupředu. K balonu se dostal Dubec, který vyhrál sprintérský souboj s Odehnalem, nicméně jeho centr byl nepřesný.
     
    34
    Znojemští po zisku míče hbitě vyrazili vpřed a dostali se do přečíslení, které bylo zakončenou střelou z hranice pokutového území. Po teči obránce se balon snášel pod břevno a Strapák ho musel vytěsnit na roh.
    34. Zákrok gólmana Strapáka
     
    35
    Hosté chvíli obléhali velké vápno a nakonec se odhodlali k centru. Balon dosedl na hlavu Yilmaze a ten nedokázal trefit cílené zařízení.
     
    38
    Roh pro Znojmo. Bezprostředně po uvedení míče do hry sudí Královič postřehl ruku jednoho z útočících hráčů.
     
    40
    Ke střeleckému pokusu se odhodlal Jirka, jenomže neměl dostatečně přesně srovnaná mířidla a Konvalina tak nemusel zasahovat.
     
    41
    Trnava právě vstřelila branku!
    Slovenské mužstvo se v závěru úvodního dějství dostává do vedení. Halilovič roztáhl hru na pravou stranu, Kadlecův centr hosté odvrátili mimo pokutové území a zpoza něj se do míče opřel OLIVER JANSO, který otevřel gólový účet zápasu.
    41. Oliver JANSO - 1:0
     
    43
    Český celek na inkasovaný gól málem našel odpověď. Holubův centr ze standardky Yilmaz usměrnil do břevna.
     
    44
    A v další příležitosti na vyrovnání se záhy objevil Klíma, kterému se podařilo obejít vyběhnuvšího Strapáka, jenomže gólman Trnavy se stihl vrátit na svou pozici a vyrovnání nepřipustil.
     
    45
    Trnava právě vstřelila branku!
    Na úplném konci úvodní pětačtyřicetiminutovky po mizerné zpětné přihrávce ukořistil míč MARTIN KOŠŤÁL, který vyzrál na vyběhnuvšího Konvalinu a pohodlně zakončil do opuštěné brány.
    45. Martin KOŠŤÁL - 2:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Spartak na začátku druhého dějství zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ale po žádném z nich nedokázal zakončit.
     
    50
    Balon se nachází na kopačkách znojemských fotbalistů, kteří se pohybují kolem středového kruhu.
     
    53
    Mihálik poslal přihrávku proti noze Slobody, ale tomu střela vůbec nesedla. Domácí sice udrželi hrací předmět na svých kopačkách, ale nic dalšího už nevymysleli.
     
    55
    Ofenzivní akci Trnavy táhl po levé straně Gagnon, jenž s odhodlaným výrazem ve tváři vnikl do pokutového území, zakličkoval před Helískem a zamířil k bližší tyči.
     
    57
    Hladík se prezentoval dobrým obranným zákrokem, při kterém v souladu s pravidly odzbrojil Teplého. Hráči českého klubu budou moci provést alespoň autové vhazování.
     
    59
    Na hranici velkého vápna vypustil střelecký pokus Čogley, avšak Štěpanovský se natáhl ke své brankové konstrukci a balon polapil.
     
    61
    Znojmo ze své útočné aktivity vytěžilo rozehrávku rohového kopu. Balon do chumlu hráčů odeslal Javůrek, ale žádný z jeho nabíhajících kolegů se k němu neprotlačil.
     
    64
    V levé části pokutového území Teplý svedl souboj s Hladíkem, přes slovenského beka ale projít nedokázal.
     
    65
    Následoval rohový kop. Jeho exekutorem se stal Javůrek, avšak zkonsolidovaná defenziva trnavského Spartaku si veškeré protivníky pokryla.
     
    66
    Dubec číhal úplně osamocený na hranici velkého vápna a toho si všiml Sloboda, jenž sestrojil precizní přihrávku. Její příjemce se dlouho nerozpakoval a prudkou střelou donutil Štěpanovského k důležitému zákroku na zemi.
     
    70
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Dvacet minut před závěrečným hvizdem se prosadili také Moravané. Před pokutovým územím si míč nejprve zpracoval a poté chladnokravně zakončil JAKUB TEPLÝ. Znojemský tým se díky tomuto kontaktnímu gólu vrátil zpátky do zápasu, jehož závěr ještě slibuje drama.
    70. Jakub TEPLÝ - 2:1
     
    72
    Halilovičův projektil Štěpanovský vyrazil před sebe. Tato rána musela znojemského brankáře minimálně pořádně štípnout.
     
    72
    Svozil (1. SC Znojmo FK) uprostřed hřiště nepřiměřeně atakoval Dubce a inkasoval žlutou kartu.
     
    75
    Hladík si naskočil na vzdušný pas Haliloviče a zamířil mimo prostor brány. Štěpanovský tak mohl zůstat zcela v klidu a následovat bude jeho odkop.
     
    77
    Helísek na pravé straně vysunul Bognera, nicméně tomu zakřižoval cestu obránce a útok Znojma končí.
     
    80
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Znojemský celek provedl rozehrávku vybojovaného rohového kopu prostřednictvím krátké přihrávky. U pravé lajny se míče zmocnil Helísek a po jeho nadýchaným centru se podruhé v zápase prosadil JAKUB TEPLÝ.
    80. Jakub TEPLÝ - 2:2
     
    81
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava: ze hřiště odchází Dubec, přichází Košťál.
     
    84
    Halilovič tvrdě vypálil na Štěpanovského, ten udržel vyrovnaný stav. Zápas pomalu, ale jistě směřuje ke svému konci.
     
    85
    Mihálik z pravého okraje pokutového území adresoval balon před šestnáctku, tam si prostor pro střelu tvořil Košťál, ale obrannou znojemskou hráz propálit nedokázal.
     
    87
    Z rohu hřiště vyslal balon do klubka hráčů Halilovič a z tohoto chumlu hrací předmět vylétl mimo hrací plochu. Trnavští budou vhazovat.
     
    89
    Fotbalisté Znojma se v závěru utkání zatáhli a jsou odhodlaní zuby, nehty bránit vyrovnaný stav.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    1. SC Znojmo FK nastoupil v Senci proti FC Spartak Trnava a vydřel povzbudivou remízu 2:2. Moravanům vůbec nevyšel závěru úvodní půle, ale po změně stran se dvakrát prosadil Teplý, jehož trefy stanovily konečné skóre duelu. (14:42:05)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 41. Janso, 45. Košťál – 70. Teplý, 80. Teplý

    Karty:   72. Svozil (ZNO)


    FC Spartak Trnava: Strapák – Kadlec, Dubec, Jansa, Košťál, Tóth, Godál, Oravec, Halilovič, Jirka, Greššák.
    2. poločas: Vantruba – Čogley, Hladík, Horník, Luzin – Sloboda, Bello – Halilovič, Mihálik, Gagnon – Dubec (81. Košťál).

    1. SC Znojmo FK: Konvalina – Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář, Holub, Urbančok, Štrombach, Teplý, Yilmaz, Klíma.
    2. poločas: Štěpanovský – Helísek, Bogner, Morál, Nehyba, Kirschner, Javůrek, Svozil, Frimmel, Teplý.

    Rozhodčí: Královič

    Diváci: 270
    bahis siteleri