Čeljabinsk – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Čerepovec – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Petrohrad – Novosibirsk 6:2 (kon.) | HC Slovan – Chanty-Mansijsk 3:2 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Spartak Moskva
Neděle 15.01.2017, 12:30 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Spartak vybojoval po zákroku Pavla Francouze útočné pásmo a vyžádal si oddechový čas, během něhož už Nikita Bespalov určitě zůstane na střídačce a hosté to zkusí bez něj při hře bez brankáře. Je tomu skutečně tak!
     
    56:43
    Jeden z hráčů Spartaku se ocitl v mezikruží ve skvělé šanci, Pavel Francouz ale jeho pokus vyrazil pravým betonem! Traktor zuby nehty drží jednobrankové vedení.
     
    51:38
    Pavel Francouz nedokázal na ledě přikrýt puk lapačkou a Nikita Li vzápětí vypálil z pravého kruhu pro vhazování, český brankář ale dobře zasáhl a jeho pokus zastavil!
     
    51:23
    Denis Tolpeko dobře vypálil z vrcholu mezikruží, jeho táhlá střela zápěstím ale skončila v lapačce Pavla Francouze, který si připsal pěkný zákrok a podržel svůj tým!
    46:52 Sergej ŠMELJOV - 3:2
     
    46:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    SERGEJ ŠMELJOV z pravého křídla nahodil puk před bránu, kde se od domácího obránce Arťoma Borodkina nešťastně odrazil k levé tyči a Pavel Francouz byl bezmocný. Hráči moskevského týmu dokázali skórovat v závěru přesilové hry a jsou zpět v zápase – 3:2! Asistence: Maxim Potapov a Vjačeslav Leščenko.
     
    45:53
    Čeljabinsk snadno vyhazuje puk ze svého obranného pásma a Alexandr Šarov se navíc na levém křídle dostal ke střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Nikita Bespalov mu ale zabránil vstřelit gól v oslabení lapačkou!
     
    44:58
    Alexandr Černikov byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Spartak Moskva má možnost vrátit se zpět do zápasu.
     
    38:34
    Vjačeslav Leščenko znovu nebezpečně zahrozil, jeho střela z levého křídla ale minula vzdálenější pravou tyč!
     
    37:08
    Vyloučený Igor Mirnov se vrátil před pár okamžiky na led z trestné lavice a okamžitě se řítil do samostatného úniku, v blízkosti pravé tyče ale pod tlakem Pavla Francouze bekhendovou střelou překonat nedokázal!
     
    35:01
    Arťom Peňkovskij střelou z mezikruží našel pouze náruč Nikity Bespalova, byl tam ale faul, po kterém Igor Mirnov dostal dvě minuty za podržení.
     
    32:19
    Vjačeslav Leščenko se před bránou dostal k zablokovanému puku po střele jednoho z jeho spoluhráčů z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela po ledě ale zamířila vedle levé tyče. To byla velká šance, Pavel Francouz ale zasahovat nemusel!
    31:57 Arťom PEŇKOVSKIJ - 3:1
     
    31:57
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    ARŤOM PEŇKOVSKIJ si sjel z pravého křídla do středu útočného pásma a z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování krásnou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou Nikity Bespalova pod horní tyč. Brankář Spartaku sice ihned reklamoval nedovolené bránění brankáře, jenže pokud mu někdo zabránil v zákroku, tak to byl jeho vlastní spoluhráč Alexej Bondarev. Trvalo to sice hodně dlouho, ale po pečlivém přezkoumání videa byl gól uznán – 3:1!
     
    28:38
    Igor Mirnov na opačné straně ledové plochy stejným způsobem dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jenže našel pouze lapačku připraveného Pavla Francouze!
    26:54 Nikolaj BĚLOV - 2:1
     
    26:54
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ BĚLOV na vrcholu levého kruhu napřáhl k prudké střele zápěstím, která nad pravým ramenem Nikity Bespalova zamířila do levého horního rohu brány. Traktor bleskově zareagoval na gól Spartaku a podruhé v zápase vede, tentokrát 2:1! Asistence: Alexandr Šinin.
    25:04 Lukáš RADIL - 1:1
     
    25:04
    Spartak právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ RADIL na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po vyhraném buly Tima Stapletova napřáhl k rychlé střele zápěstím, která nad lapačkou Pavla Francouze vymetla bližší horní roh brány. Také na opačné straně se prosadil v dresu Spartaku Moskva český útočník a v Traktor Areně je skóre nerozhodné 1:1! Asistence: Tim Stapleton a Ryan Stoa.
     
    25:01
    Denis Tolpeko nabral rychlost a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl přes jednoho z hráčů Traktoru ke krásné střele zápěstím, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Pavel Francouz ji ale našel v lapačce!
     
    23:53
    Vjačeslav Leščenko se ocitl před bránou po krásné kombinaci ve velké šanci, jenže fantastického českého brankáře Pavla Francouze propálit nedokázal!
     
    23:24
    Paul Szczechura si vyjel zpoza brány do šance a v blízkosti levé tyče se snažil puk zamést mezi betony Nikity Bespalova, ve své snaze ale neuspěl a brankář Spartaku hru přerušil.
     
    20:50
    Alexandr Vasiljev na levém křídle napřáhl z ostrého úhlu k nebezpečné střele, po které si Pavel Francouz na začátku druhé třetiny připsal první ostrý zákrok!
     
    17:54
    Pavel Francouz si snadno poradil s nahozením Spartaku a během první třetiny nemusel ani jednou ostře zasahovat!
    17:42 Jiří NOVOTNÝ - 1:0
     
    17:42
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Arťom Borodkin z vrcholu mezikruží napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou sice brankář Nikita Bespalov hrudí vyrazil, jenže pouze před sebe, čehož v blízkosti levé tyče využil JIŘÍ NOVOTNÝ a bekhendem puk z otočky poslal těsně nad ledem do odkryté brány. Český útočník vstřelil svůj první gól v letošní sezóně KHL a Traktor Čeljabinsk zaslouženě vede 1:0! Asistence: Arťom Borodkin a Maxim Jakuceňa.
     
    15:33
    Vladislav Provolněv vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za zdržování hry, po kterém se Traktor zahraje krátkou přesilovou hru 5 na 3!
     
    15:07
    Traktor nebezpečně vypálil z mezikruží a následná střela zamířila nad ledem těsně vedle pravé tyče!
     
    13:57
    Pozor! Spartak Moskva hrál během vlastní přesilové hry v šesti a dostal dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    12:08
    Jiří Novotný usedl na trestnou lavici za hození hole, ke kterému došlo v útočném faulu. Zbytečné vyloučení, po kterém se bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne přesilová hra hostujícího a zatím bezzubého Spartaku Moskva.
     
    11:44
    Dmitrij Pestunov v pravém kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Nikita Bespalov ji ale horní hranou lapačky po fantastickém semaforu vyrazil do ochranné sítě!
     
    11:01
    Jurij Petrov si najížděl nebezpečně před bránu na nahození z pravého křídla a Vladislav Provolněv ho evidentně podrazil. Jasné dvě minuty, po které si Traktor Čeljabinsk zahraje první přesilovou hru.
    08:03 Černikov si vylámal zuby na Bespalovi a vzápětí na tyči!
     
    08:03
    Alexandr Černikov se před bránou dostal ke střele, kterou Nikita Bespalov fantasticky vyrazil levým betonem, a jeho následná dorážka skončila na pravé tyči!
     
    06:57
    Derek Roy se dostal v pravém kruhu pro vhazování k odraženému puku a po krásném oblouku zamířil prudkou střelou zápěstím těsně nad!
     
    04:46
    Traktor nebezpečně vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a puk se po střele, která zamířila těsně vedle levé tyče, odrazil od mantinelu zpět před bránu, Alexandr Černikov ale z úhlu fantastického Nikitu Bespalova překonat nedokázal! Brankář Traktoru předvedl nádherného motýlka a po bleskovém přesunu si připsal spektakulární zákrok.
     
    00:26
    Alexandr Šarov se ocitl v blízkosti pravé tyče v první velké šanci, ani na dvakrát ale připraveného brankáře Nikitu Bespalova překonat nedokázal! Traktor začal zostra.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 18. Novotný (Borodkin, Jakuceňa), 27. N. Bělov (Šinin), 32. Peňkovskij – 26. Radil (Stapleton, Stoa), 47. Šmeljov (M. Potapov, Leščenko)


    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Děmčenko) – Šinin (C), N. Bělov, Borodkin, Kolcov, A. Petrov (A), Petrikov, Mamajev, Klimontov – Jakuceňa, Szczechura, Šarov – Pestunov (A), Roy, Zinovjev – J. Petrov, Černikov, Peňkovskij – Gubarev, Novotný, Šolochov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolněv, Sergijenko, Bondarev (A), Kirillov, Dyblenko – Radil, Stapleton, Stoa – Mirnov, Alexandr Vasiljev, Glazačev – Bobrov, Leščenko, Šmeljov – M. Potapov (C), V. Berdnikov, N. Li – Tolpeko.

    Rozhodčí: Alexej Vasiljev, Daniel Konc. Čároví: Pjotr Aljošin, Jurij Ivanov

    Diváci: 7500
    bahis siteleri