Chelsea – Arsenal 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Sunderland 0:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 6:3 (kon.)
Hull City – Liverpool 2:0 (kon.) | Southampton – West Ham 1:3 (kon.) | Watford – Burnley 2:1 (kon.)
West Brom – Stoke 1:0 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:3 (1:2)
West Ham United
Sobota 04.02.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Jen jeden jediný bod dělí oba celky v tabulce. V poslední době se jim výsledkově příliš nedaří, balancují na hranici horní a dolní poloviny tabulky, a rády by svou situaci v tabulce stabilizovaly, případně ještě zaútočily na pohárové příčky.
     
    Southamptonu se především poslední dva zápasy hrubě nevydařily a na uplynulý týden určitě nevzpomínal v nejlepším. Nejprve mu těžkou pětigólovou porážku připravil v FA Cupu favorizovaný Arsenal, v lize pak ve vloženém kole prohrál na půdě Swansea, které jen horlivě bojuje o záchranu. Domácí zkrátka potřebují vzpruhu co nejrychleji.
     
    West Ham vyhrál hned pětkrát z posledních osmi ligových utkání a přitom se mu poměrně slušně dařilo v útoku. Jeho reputaci ovšem opravdu výrazně srazil dolů Manchester City. Ten během jednoho měsíce uštědřil Kladivářům potupnou porážku 0:5 v FA Cupu a 0:4 v rámci minulého kola Premier League.
     
    Jak na podzim, tak loni na jaře byli úspěšnější ve vzájemných zápasech Saints. WHU se celkově na tohoto protivníka moc nedaří, z osmi případů ho dokázal porazit pouze dvakrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Ward-Prowse, Romeu, S. Davis – Boufal, Gabbiadini, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Taylor – Clasie, Gardoș, S. Long, Redmond, Højbjerg, McQueen.

    West Ham United: Randolph – Kouyaté, Reid, Fonte – Antonio, Obiang, Noble, Cresswell – Feghouli, Carroll, Snodgrass.
    Náhradníci: Adrián – Lanzini, Collins, A. Fletcher, Calleri, E. Fernandes, Quina.

    Rozhodčí: Graham Scott.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Poprvé hosté zahrozili. Carroll si nabíhal do šestnáctky na centr z pravé strany od Feghouliho, nakonec dokázal snad i zakončit, ovšem ze slušné pozice zamířil jen nad bránu.
     
    3
    První zákrok si na své konto připsal brankář Randolph. S tímhle pokusem Warda-Prowseho zpoza vápna si poměrně v pohodě poradil. Každopádně to bylo jakési první varování od Saints.
     
    5
    Úvodní pětiminutovka přinesla vlastně jen jakési seznámení obou celků. Zatím jsme neviděli jedinou vážnější příležitost, žádná zásadní moment na hřišti k vidění nebyl.
     
    6
    Randolph nyní čekal do poslední chvíle, než vzal míč do svých rukavic. Ale situaci měl pod kontrolou. Následně pak míč vhodil svým obráncům, aby mohli rozehrát dále.
     
    8
    Střed pole, to je prostor, v jakém si oba celky nacházejí vůbec nejvíce. Vidíme i poměrně hodně nepřesností v kombinaci obou celků.
     
    9
    Antonio naběhl na pravou stranu a odtud se snažil poslat centr do ohně. Bez úspěchu. Byl totiž zablokovaný. Každopádně WHU ještě chvilku držel míč na kopačkách.
     
    10
    Ani z téhle akce hostujícího celku výrazněji nezapršelo. Míč pouze přešel pomezní čáru a skončil v zámezí. Odkopávat od branky tak bude gólman Forster.
     
    12
    Southampton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MANOLO GABBIADINI. Jay Rodriguez vyprodukoval parádní pas za obranu, možná že zakončovatel celé akce se nacházel v lehkém ofsajdu, každopádně z vápna nikým nehlídaný pak poslal svou pumelici nechytatelně pod břevno. Asistence: Jay Rodriguez.
    12. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    14
    West Ham právě vstřelil branku!
    Tohle byla blesková odpověď hostujícího celku. Obiang poslal parádní kolmici do šestnáctky na nabíhajícího si ANDYHO CARROLLA, který před brankářem Forsterem nezaváhal v koncovce. Asistence: Pedro Obiang.
    14. Andy CARROLL - 1:1
     
    15
    Po hodně vlažném začátku jsme se dočkali hned dvou branek. Oba týmy si jednoduše nemají co vyčítat. A začínáme vltasn ěod začátku, jako by se nic nestalo.
     
    17
    Dlouho se nyní čekalo na to, až bude Kouyaté ošetřen. A pravděpodobně se dočkáme jeho střídání. Jeho zdravotní stav nevypadá zcela ideálně.
     
    18
    Kouyaté je zpátky ve hře. Uvidíme, jestli se ještě podívá do hry. I nadále se jinak oba celky snaží o vstřelení další branky.
     
    21
    West Ham měl nyní poměrně slušnou možnost, zahrával standardku z levé strany. Nicméně centr Snodgrasse nakonec úspěšný nebyl.
     
    23
    Hosté měli k dispozici nyní rohový kop, ovšem Snodgrass dopadl stejně jako před pár okamžiky u přímého volného kopu. Saints si zkrátka svůj prostor pohlídat dokázali.
     
    25
    Gabbiadini byl nyní zezadu nešetrně šlápnutý zezadu. Píšťalka rozhodčího musela jednoduše zaznít. Southampton tak v tuto chvíli zůstane u míče.
     
    26
    Carroll se snažil zakončovat z šestnáctky, avšak nebyl úspěšný. Southampton dokázal tuhle situaci poměrně snadno ubránit.
     
    28
    Až na úvodní dva góly jsme zatím neviděli příliš pohledný fotbal. Pořád čekáme na nějakou větší gólovou příležitost. Asi o něco více jsou aktivnější Kladiváři, ovšem o žádný markantní rozdíl.
     
    29
    Ale je, tohle brankáře Forstera alespoň probralo z jakéhosi spánku. Po centru z pravé strany od Kouyatého se z vápna opřel do balónu Cresswell, který prověřil připravenost domácího gólmana. Rozhodně povedené a zajímavé zakončení.
    29. střela Cresswella
     
    31
    Možná že tenhle souboj Gabbiadini malinko přihrál. Je ovšem pravda, že jeho soupeř měl ve skluzu hodně nohy nahoře. A tak Scott posoudil tenhle zákrok jako nedovolený.
     
    32
    Forster musel být na pozoru během téhle šance soupeře. Nakonec se mu míč podařilo zkrotit, nicméně Caroll a spol se tlačili nebezpečně před jeho bránu.
     
    33
    Gabbiadini nyní poděkoval svému spoluhráči, který mu adresoval dlouhou přihrávku. Ovšem nacházel se v ofsajdu. tentokráte asistent u čáry zvedl praporek nahoru.
     
    35
    Deset minut zbývá do konce tohoto poločasu. Opravdu jsme toho na hřišti moc neviděli. Co se střel na branku týče, je to v tuhle chvíli dva ku dvěma.
     
    36
    Bertrand si nyní počínal hodně tvrdě proti Feghoulimu. Kdyby dostal žlutou kartu, nemohl by říct vůbec nic. Tohle si osobní trest možná i zasloužilo.
     
    38
    Stále se oba celky opravdu jen sporadicky dostávají k nějakému zakončení. Aktuální nerozhodný výsledek je zaslouženým rezultátem.
     
    39
    Centr z levé strany doletěl na druhou stranu, kde se ocitl ve výhodné pozici Feghouli. Jenže tak trošku zaváhal se zakončením. A nakonec s míčem skončil pouze za brankovou čárou.
     
    40
    Pět minut zbývá do konce tohoto poločasu. Od vstřelených dvou branek jsme na hřišti opravdu žádnou fotbalovou krásu neviděli. Ale ještě nepředbíhejme, určitě ještě může dojít k nějakému zvratu.
     
    42
    Jay Rodriguez se snažil najít centrem své spoluhráče. Ale jeho snaha byla marná. Obránci hostujícího celku proti němu dobře a včas zasáhl.
     
    43
    Gabbiadini se dostal k poměrně slušnému zakončení. Jenže tentokráte jeho střela nebyla jednoduše přesná. Odkopávat od branky tak bude Forster.
     
    44
    West Ham právě vstřelil branku!
    PEDRO OBIANG přidal ke své jedné asistenci i vstřelenou branku. Odrazil se k němu míč do středu pole, a tak z dálky zkusil vypálit. A vyšlo mu to, jeho pokus skončil přesně u vzdálenější tyčky Forsterovy svatyně.
    44. Pedro OBIANG - 1:2
     
    45
    Sudí Scott nastaví první poločas o dvě minuty.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Fotbalové koření, tedy vstřelené branky, tomuhle utkání rozhodně nechybí. Prakticky jsme vlastně viděli tři šance, z nichž ve všech případech padl gól. Southampton přitom přišel o vedení, které mu zajistil Gabbiadini, díky trefám Carrolla a Obianga. A West Ham odcházel do kabin určitě spokojenější.
     
    46
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Nathan Redmond.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Redmond, nový muž na trávníku, vybojoval nyní velice zajímavou standardku pro svůj tým. West Ham bude nyní zajisté pod tlakem...
     
    48
    ... Ward-Prowse z pravé strany dokázal obstřelit zeď a svou dělovku mířil na bližší tyčku! Tam ovšem zasáhl připravený Randolph, který míč vyrazil do zámezí.
    48. standardka domácího celku, pálil Ward-Prowse
     
    49
    Snodgrass se nacházel v ofsajdu, akce Kladivářů pokračovat nemohla. Každopádně zkraje tohoto dějství jsou spíše aktivnější Saints.
     
    51
    Teď byl Snodgrass faulovaný těsně u vápna. A tak Southampton nyní bude mít dobrou možnost nějakým způsobem se prosadit.
     
    52
    West Ham právě vstřelil branku!
    Docela nešťastný moment pro domácí celek. MARK NOBLE poslal prudkou střelu z levé strany v rámci přímého volného kopu a míč za záda Forstera tečoval nešikovně Davis. Domácí brankář zareagovat včas nestihl. Nejprve byla branka vyhodnocena jako vlastní, nakonec je však připsána právě hostujícímu záložníkovi.
    52. Steven DAVIS vlastní - 1:3
     
    53
    Carroll se nyní dopustil nedovoleného zákroku. Je poměrně často v kontaktu s rozhodčím Scottem, stále si s ním něco vyříkává. Zatím muž s píšťalkou nemusel sahat ani po jedné kartě.
     
    56
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Andy Carroll, přichází Manuel Lanzini.
     
    57
    Feghouli je nyní ošetřovaný přímo na hrací ploše. Během hlavičkového souboje inkasoval poměrně nepříjemný úder. Ale měl by být nakonec v pořádku.
     
    59
    Tohle byla docela hezká kombinace domácího celku. Z pravé strany se pak snažil odcentrovat Soares, jeho počínání ale nebylo prostě úspěšné.
     
    60
    Gabbiadini mohl snížit náskok a vsítit kontaktní branku! Po centru z pravé strany si obrana WHU neporadila úplně nejlépe, najednou míč propadl k italskému útočníkovi, který z vyložené pozice pouze přestřelil.
    60. šance Gabbiadiniho
     
    61
    Docela se to zraněními na hřišti hemží. Teď není úplně nejlépe domácímu Boufalovi, který ošetřován na hřišti. A nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    63
    Boufal nakonec musel odejít mimo hrací plochu za asistentce zdravotníků. Saints budou muset nuceně střídat.
     
    64
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Sofiane Boufal, přichází Shane Long.
     
    65
    Reid nyní fauloval nového muže na place, který je Long. Právě on se bude snažit nají cestu alespoň za snížením průběžného stavu. Zatím má však West ham utkání pod kontrolou.
     
    67
    Na hřišti to nyní mezi protihráči jiskřilo. Jen takové lehké pošťuchování podobně dětem na písečku, hádajících se o zelený kyblíček. Sudí Scott situaci snadno uklidnil.
     
    69
    Zatím je snaha Southamptonu o nějaké snížení zcela marná. Defenzíva West Hamu pracuje a funguje opravdu velmi dobře. Rozhodně nepůsobí tak bezradně jako například nedávno proti Manchesteru City.
     
    70
    Důležitý zákrok Randolpha, který ve správnou chvíli svoje mužstvo podrží a zachrání. Soares poslal centr zprava na zadní tyčku, kde hlavičkoval Ward-Prowse, a hostující gólman jednoruč dokázal zasáhnout.
    70. hlavička Warda-Prowseho
     
    71
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází James Collins.
     
    72
    Long si na pravé straně narovnával míč na svou levačku, seběhl si blíže do středu a zkusil vypálit. Tohle zakončení ale bylo nepovedené a skončilo jen vedle brány.
     
    73
    I nadále má londýnský celek utkání plně pod svou kontrolou. I když je soupeř častěji na míči a snaží se vymyslet nějakou kloudnou akci, úplně dobře se mu nedaří.
     
    74
    Davis, nešťastník vlastního gólu, napřáhl nyní ze slušné dálky. Jenže Randolpha mezi třemi tyčemi překonat nedokázal. ten byl zase tam, kde být měl.
     
    75
    Čtvrthodinka čistého času zbývá do konce tohoto poločasu. Ale určitě se bude nastavovat, došlo hned k několika zraněním Southampton určitě má pořád ještě čas.
     
    77
    Jošida to měl těžké. Zakončoval ze vzduchu z voleje a kýžený prostor netrefil. Možná že kdyby nechal propadnout míč na svého spoluhráče, mohla akce přece jenom dopadnout lépe.
     
    79
    Gabbiadini se nyní tlačil do zakončení, u míče byl ovšem později než Randolph. A tak Kladiváři zůstanou u míče.
     
    80
    Už jednoduše musela přijít žlutá karta. Obdržel jí Cresswell (WHU)
     
    81
    Romeu se snažil svým pasem najít rozeběhnutého Bertranda. Jenže ten se nacházel pouze v ofsajdu. Čas se Saints neúprosně krátí.
     
    82
    Longova hlavička byla nyní po pasu od Soarese zablokována. Southampton hledá cestičku, kudy z nudy. Jenže většinou ho West Ham zastaví už na začátku.
     
    85
    Diváci na St. Mary's Stadium pomalu začínají odcházet domů. Někteří jednoduše nevěří, že se stane nějaký fotbalový zázrak.
     
    88
    Reid (WHU) poměrně hodně ostře zaskluzoval do svého protihráče. A inkasoval od sudího Scotta po právu žlutou kartu.
     
    89
    Ward-Prowse měl k dispozici dobrou standardku. Podařilo se mu sice obstřelit zeď, jenže pak svůj pokus nasměroval jen vysoko nad bránu. Tohle bylo nepovedené zakončení.
     
    90
    Jeden z hostujících hráčů, a byl to snad Cresswell, si zamotal míč pod nohy, čehož v šestnáctce využil Davis. A odtud se poté snažil zacílit za záda brankáře Randolpha. Ten ovšem znovu dokázal odolat.
    90. šance Davise
     
    90+1
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Sofiane Feghouli, přichází Jonathan Calleri.
     
    90+2
    Jenom to na tribunách zahučelo po tomhle zakončení ze střední vzdálenosti z pravé strany. Střela Antonia nakonec skončila pouze v zámezí vedle vzdálenější tyčky. Nastavuje se jinak pět minut nad rámec druhé půle.
     
    90+4
    Nějaká minutka do konce. O vítězi tohoto utkání je už prakticky rozhodnuto. Tenhle Redmondův dalekonosný pokus neměl šanci na úspěch.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 31.891 diváků.
     
    Souboj dvou celků ze středu tabulky dopadl lépe pro West Ham, který byl daleko pevnější v obraně a ještě navíc proeňoval své šance, takže jeho vítězství je zasloužené. Southamptom sice v utkání vedle, jenže pak inkasoval třikrát, a odpověď už nenašel.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:15.
    Určitě zajímavá statistika. Produktivita Southamptonu je prostě tristní:

     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:03:05)

    Patrik Sandev

    Branky: 12. Gabbiadini (Jay Rodriguez) – 14. Carroll (Obiang), 44. Obiang, 52. Noble

    Karty:   80. Cresswell (WHU), 88. Reid (WHU)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:15.
    Southampton FC: Forster – Soares, Stephens, Jošida, Bertrand – Ward-Prowse, Romeu, S. Davis – Boufal (64. S. Long), Gabbiadini, Jay Rodriguez (46. Redmond).
    Náhradníci: Taylor – Clasie, Gardoș, S. Long, Redmond, Højbjerg, McQueen.

    West Ham United: Randolph – Kouyaté (71. Collins), Reid, Fonte – Antonio, Obiang, Noble, Cresswell – Feghouli (90+1. Calleri), Carroll (56. Lanzini), Snodgrass.
    Náhradníci: Adrián – Lanzini, Collins, A. Fletcher, Calleri, E. Fernandes, Quina.

    Rozhodčí: Graham Scott

    Diváci: 31.891
    bahis siteleri