Chelsea – Arsenal 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Sunderland 0:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 6:3 (kon.)
Hull City – Liverpool 2:0 (kon.) | Southampton – West Ham 1:3 (kon.) | Watford – Burnley 2:1 (kon.)
West Brom – Stoke 1:0 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 1:0 (kon.)
konec
Watford FC
2:1 (2:0)
Burnley FC
Sobota 04.02.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že dnešní utkání na Vicarage Road sledovalo 20 178 diváků, se s Vámi loučím. Hezký zbytek víkendu a někdy příště na počtenou. (18:10:27)
     
    Obrana The Hornets ale poslední přímý kop přestála, domácí se tedy mohou radovat z vítězství, díky němuž se před svého dnešního soupeře vyhoupnou v tabulce! Sledovali jsme poměrně atraktivní klání, o jehož průběhu hodně napověděla situace z šesté minuty, kdy červenou kartu obdržel hostující Hendrick. Watford se okamžitě vrhl do útočení a zanedlouho už mohl slavit vedoucí branku, když se hlavou prosadil Troy Deeney. I nadále byli svěřenci kouče Mazzarriho aktivnější, ve třiadvacáté minutě Nianga parádně vychytal Heaton. The Clarets se v prvním poločase zmohli jen na jednu vážnější příležitost, proti Bartonově střele z přímého kopu se ale zase vytáhl Gomes. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky domácí svého soupeře zatlačili do hluboké defenzivy, nejprve kousek vedle pálil Zárate, ve druhé minutě nastavení se trefil M'Baye Niang!

    Do druhé půle vstoupil daleko odhodlanější hostující celek. Burnley ani v deseti neskládalo zbraně a už ve čtyřiapadesáté minutě bylo blízko ke snížení, když se k hlavičce dostal Keane, Heurelho Gomes ale znovu podržel své spoluhráče. Na druhé straně po centru od Nianga, který dnes podal fantastický výkon, zakončoval Deeney, přesouvající se Heaton ale vytáhl zákrok večera. V osmasedmdesáté minutě už se Dycheově družině podařilo dostat na dostřel, po Prödlově ruce v šestnáctce byla nařízena penalta, kterou bezpečně proměnil Ashley Barnes! Nechybělo mnoho a na Vicarage Road se dnes mohl odehrát malý fotbalový zázrak, v nastavení se totiž hrubé chyby dopustil Cathcart, Barnes si ale v souboji tváří v tvář na Gomese nepřišel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Deeney sice dostal balon do sítě, kvůli ofsajdu však jeho branka nemohla být uznána. Hosté se vrhli do okamžité protiakce, Bradyho za cenu faulu a žluté karty zadržel Cathcart. Poslední šance pro Burnley, do šestnáctky soupeře přibíhá i Tom Heaton.
     
    90+4
    Heurelho Gomes zachránil Watford od pohromy! Zdánlivě nenápadný nákop od Bartona zadělal domácí obraně na pořádně trable, Cathcartovi totiž absolutně nevyšlo zpracování, načež se sám před brankou ocitl Barnes, brazilský veterán ale výtečně zasáhl!
     
    90+3
    The Golden Boys už hrají pouze to, co potřebují. Obrana jejich oponenta byla poměrně výrazně otevřená, Tom Cleverley se ale místo pokusu proniknout do vápna raději soustředil na získávaní cenných vteřinek u rohového praporku.
     
    90+2
    Daryl Janmaat se vydal na ofenzivní dobrodružství, ukázkově a zodpovědně se s ním ale vrátil dnes neustále bojující Joey Barton. Zkušený záložník poté na útočnou polovinu vyslal lehoučký bochánek, na nějž si sbíhal Barnes, byl ale pomezním sudím přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    90+1
    K vyrovnání jim ještě zbývá poměrně dost času, sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavují čtyři minuty!
     
    90
    Hosté se, zdá se, nadechují k závěrečnému tlaku. I kdyby se jim dnes nepodařilo bodovat, za svou snahu a bojovnost v tomto utkání určitě zaslouží pochvalu, poněvadž nic nevzdali, i když už od šesté minuty hrají v deseti.
     
    89
    Barton se štěstím odzbrojil Successe, zvedl hlavu a nalezl volného Barnese. Ten se nijak nerozpakoval a ihned vyslal na zteč rozběhnutého Sama Vokese, jenž si míč už už chystal na střelu, Watford ale zachránil vracející se Prödl.
     
    88
    Ashley Westwood nyní ukázkově zapracoval směrem do defenzivy a povedeným zákrokem dokázal obrat Zárateho. Následně se dlouhým pasem oslovit dlouhána Vokese, tomu však nevyšel první kontakt s balonem.
     
    87
    Watford potřebuje posílit defenzivní val, proto se na hřiště podívá i Daryl Janmaat, který pár minut před koncem střídá dnešního debutanta Zárateho.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází George Boyd, přichází Sam Vokes.
     
    85
    Troy Deeney byl k zemi stažen Westwoodem, což se domácímu kapitánovi vůbec nelíbilo. Oba borci si nadcházejících momentech ještě celou situaci vysvětlovali, nakonec si je sudí pozval na kobereček, ani jednomu z nich ale kartu neudělil.
     
    84
    S blížícím se závěrem zápasu na Vicarage Road graduje i atmosféra, za vytvořenou kulisu musí být domácím příznivcům vyseknuta poklona.
     
    83
    Dobrá rána! Zdá se, že hosté budou ve zbytku klání spoléhat na rychlé brejky. Jeden takový se nyní narodil po Bartonově lahůdkovém pasu, načež se k míči dostal Robbie Brady a z voleje jej vyslal vstříc Gomesovi, ten ale nadvakrát stačil zasáhnout.
     
    82
    Na hrací ploše se opět začíná lehce přitvrzovat. Po Heatonově výkopu se ve vzájemném souboji faulu dopouštěli jak Barnes, tak obránce Prödl. Sudí nakonec balon přisoudil domácím, oba kohouti si poté ještě něco slovně vysvětlovali.
     
    81
    Vicarage Road je na nohou, hrací plochu totiž opouští nejlepší hráč tohoto utkání. M'Baye Niang sklízí hromadný potlesk, na závěrečnou pasáž jej nahradí Isaac Success.
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut, plus nějaké to drobné nastavení. Dokáží The Clarets vstát z mrtvých a z téměř ztraceného duelu nakonec urvat alespoň jeden bod za remízu?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 10. Deeney (Niang), 45+2. Niang (Holebas) – 78. Barnes (pen.)

    Karty:   6. Niang (WAT), 20. Holebas (WAT), 34. Capoue (WAT), 77. Prödl (WAT), 90+4. Cathcart (WAT)   6. Hendrick (BLY)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10.
    Watford FC: Gomes – Cathcart, Kaboul, Prödl, Holebas – Behrami (65. Doucouré) – Niang (81. Success), Cleverley, Capoue, Zárate (87. Janmaat) – Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Britos, Janmaat, Watson, Doucouré, Okaka, Success.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd (86. Vokes), Barton, Hendrick, Arfield (77. A. Westwood) – Gray (55. Brady), Barnes.
    Náhradníci: Robinson – J. Flanagan, Vokes, A. Westwood, Brady, Gudmundsson, Tarkowski.

    Rozhodčí: Oliver – Perry, McDonough

    Diváci: 20 178
    thejrc.org