Chelsea – Arsenal 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Sunderland 0:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 6:3 (kon.)
Hull City – Liverpool 2:0 (kon.) | Southampton – West Ham 1:3 (kon.) | Watford – Burnley 2:1 (kon.)
West Brom – Stoke 1:0 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 1:0 (kon.)
konec
Watford FC
2:1 (2:0)
Burnley FC
Sobota 04.02.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanouškům. Anglická Premier League má na programu 24. kolo, ve kterém Watford FC přivítá na stadionu Vicarage Road svého soupeře Burnley FC. Tento zápas bude řídit hlavní sudí Oliver, na čarách mu budou asistovat Perry a Mc Donough. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Watford FC se v tabulce nachází na 13. pozici a na svém kontě má 27 bodů. Hráči Watfordu sedmkrát zvítězili, šestkrát remizovali a desetkrát odešli z bitvy poraženi. Dosavadní stav skóre je 27:39. V minulém kole zavítal Watford na půdu Arsenalu a odvezl si tříbodový zisk za výhru 1:2.
     
    Burnley FC je v tabulce na 10. místě a na svém kontě má o 2 body více, než jeho soupeř, tedy bodů 29. Burnley devětkrát zvítězilo, dvakrát remizovalo a už dvanáctkrát poznalo chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 25:33. V minulém kole zvítězilo Burnley nad Leicesterem, a to 1:0.
     
    Nejlepším střelcem Watfordu je se šesti góly Deeney, za Burnley nasázel stejný počet gólů Gray.
     
    Dnešní duel nemá vyloženého favorita, ale více se věří Watfordu, který bude mít výhodu domácího prostředí.
    Dnešní utkání bude pro Burnley velmi speciální. Jedná se totiž o stý start tohoto celku v Premier League.

     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Gomes – Cathcart, Kaboul, Prödl, Holebas – Behrami – Niang, Cleverley, Capoue, Zárate – Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Britos, Janmaat, Watson, Doucouré, Okaka, Success.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Barton, Hendrick, Arfield – Gray, Barnes.
    Náhradníci: Robinson – J. Flanagan, Vokes, A. Westwood, Brady, Gudmundsson, Tarkowski.

    Rozhodčí: Oliver – Perry, McDonough.
    Vicarage Road se začíná pomalu plnit.

     
    Ještě jednou Vám všem přeji příjemné sobotní odpoledne! Watford v minulém kole šokoval fotbalovou veřejnost, když si dokázal poradit s londýnským Arsenalem. I přes tento cenný skalp se Walter Mazzarri rozhodl lehce zasáhnout do podoby základní sestavy, pouze na lavičce tentokráte zůstávají Janmaat s Britosem, od úvodní minuty se naopak představí José Holebas a Mauro Zárate, kterého dnes v novém působišti čeká premiéra. Také Burnley dokázalo dříve v tomto týdnu zvítězit, před vlastními fanoušky přetlačilo úřadujícího mistra z Leicesteru poměrem 1:0. Do tohoto mače The Clarets nastupují s jedinou změnou, místo zraněného Defoura, kterého trápí problémy se stehenním svalem, nastupuje Scott Arfield.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Michael Oliver, rozhodčí, který bude mít dnešní duel na povel, už si shromažďuje hráče v útrobách stadionu. Všichni za pár okamžiků vstoupí na travnatou plochu, tak se nechme překvapit, zda Watford svému soupeři dokáže vrátit zářijovou porážku 0:2.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Michael Oliver právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Watfordem a Burnley tak může začít – pojďme na to! Rozehrávka byla přisouzena domácím fotbalistům, kteří nastupují v tradičních žlutých barvách, naopak The Clarets obléknou vínové dresy.
     
    2
    Úvodní dlouhý nákop od Behramiho úspěch neslavil, na obranné polovině Burnley si ve vzduchu nejlépe ze všech počínal Mee. Právě hostující stoper poté dlouhým nákopem hledal Bartona, jenž si balon sice ukázkově zpracoval, přes Holebase se ale neprodral.
     
    3
    Prvního faulu tohoto mače se dopustil Scott Arfield, domácí tak zahrávali přímý kop. Deeney se na hranici šestnáctky pokusil balon prodloužit za sebe, jeho záměr ale byl přečten. Lowton posléze vyslal dlouhatánský pas na útočnou polovinu, Andre Gray ale ve sprinterském souboji nestačil na Kaboula.
     
    4
    Hosté se díky postupné kombinaci stále více a více přibližovali pokladnici svého soupeře. Po Lowtonově autovém vhazování se na pravé straně zkoušel individuálně prosadit George Boyd, po karetním trestu se vracející Holebas si s ním ale věděl rady.
     
    5
    Řecký obránce poté šikovně přenesl hru ke Cleverleymu, jenž přesným pasem oslovil napravo sprintujícího Nianga. Bývalý hráč milánského AC si balon hodil mezi dvojici bránících protivníků, načež se po kontaktu s Wardem poroučel k zemi, sudí ale tento souboj jako nedovolený neposoudili.
     
    6
    Tohle bylo nepříjemné a troufnu si říci, že v této části utkání také velice zbytečné. M'Baye Niang velmi tvrdě zajel do Warda, který už nějakou tu vteřinku neměl míč ve svém držení. Jasná žlutá karta, tady opravdu není o čem diskutovat.
     
    6
    Tak pozor, na Vicarage Road se dějí věci! Krátce po udělení žluté karty Niangovi musel hlavní sudí Oliver to samé učinit i na druhé straně, tentokráte se však jedná o kartónek barvy červené! Po faulu na Holebase je předčasně do sprch poslán Jeff Hendrick.
    6. Červená karta
     
    8
    No, takovýto úvod zápasu asi nikdo nečekal. José Holebas ještě musí podstoupit ošetření za postranní lajnu, celou situaci také bude muset lehce rozchodit, jeho kotník dostal v předchozím souboji pořádně zabrat.
     
    9
    A The Hornets se okamžitě snaží využít hry v početní převaze. Po levé straně se po Kaboulově přihrávce protáhl Mauro Zárate, jeho centrovaný balon však místo Deeneyho našel pouze náruč brankáře Heatona. Mezitím se Holebas vrací na trávník.
     
    10
    Watford právě vstřelil branku!
    No vida, to netrvalo dlouho – čtyři minuty po Hendrickově vyloučení Watford výhodu jednoho muže v poli využívá a dostává se do vedení! Až příliš volného prostoru kousek za šestnáctkou dostal Niang, na jeho povedený centr si v šestnáctce naskočil velmi důrazně bojující TROY DEENEY, který hlavou procedil balon za záda brankáře Heatona!
    10. Troy DEENEY - 1:0
     
    12
    Utkání se už od samotného začátku nevyvíjí pro Burnley dobře. Po zcela zasloužené červené kartě přichází navíc ještě vedoucí branka v podání Watfordu, tak se nechme překvapit, zda se hosté z tohoto katastrofálního vstupu dokážou oklepat.
     
    13
    The Clarets se poprvé po Hendrickově vyloučení vydali na útočnou polovinu, příliš dlouho tam ale nepobyli. Stephen Ward sice našel na ofsajdové linii si sbíhajícího Graye, toho ale díky dobře načasovanému skluzu odzbrojil Kaboul.
     
    14
    Po Holebasově autovém vhazování vyhrál Mauro Zárate důležitý souboj s Lowtonem. Argentinský šikula na to konto sklepl pro Deeneyho, jenž si všiml trochu vyběhnutého Heatona, kterého se pokusil překvapit pokusem z uctivé vzdálenosti, mířil ale pořádný kus mimo tři tyče.
     
    15
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Niangem a Wardem poroučel do zámezí, sudí jej nakonec zcela správně přisoudil domácím fotbalistům. Nedlouho nato se individuálně pokoušel prosadit šikovný Niang, Michael Keane ale ze svého repertoáru vytáhl povedený obranný zákrok.
     
    16
    Zničehonic se na levé straně ocitlo moře volného prostoru před Stephenem Wardem, který toho využil dlouhatánským pasem na sbíhajícího si Graye, ten si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    17
    Tom Cleverley výborně zapracoval do defenzivy, když parádním skluzem odzbrojil Bartona. Navíc se bývalému záložníkovi Manchesteru United podařilo kulatý nesmysl přenést k na hranici pokutového území čekajícímu Záratemu, jeho rána ale byla zablokována.
     
    18
    Zárate se při svém premiérovém startu za Watford zatím prezentuje velmi dobrým výkonem, je téměř u každé akce domácích. To platilo i nyní, argentinský záložník našel v šestnáctce nehlídaného Capouea, který ještě sklepával pro Deeneyho, ten byl ale pokryt Keanem.
     
    19
    Po několikaminutové odmlce se na útočnou polovinu dostali i hosté. Matthew Lowton zprava přenesl balon k na ose hřiště číhajícímu Boydovi, ten ale proti sobě měl hned dvojici protihráčů, proti níž se individuálně prosadit nedokázal.
     
    20
    Znovu se bude žlutit. Holebas v souboji s Boydem svou kopačku zvedl až příliš vysoko a téměř svého soupeře zasáhl do obličeje. Sudí měl jasno a okamžitě tasil kartu.
     
    21
    Boyd nakonec nemusel být ošetřen, opakovaný záběr ukázal, že kontaktu Holebasovy kopačky s jeho tváří nedošlo. Burnley zahrávalo volný přímý kop, po Bartonově nákopu se míč snášel k Barnesovi, toho ale ve vzduchu předčil Prödl.
     
    22
    The Clarets se poprvé v tomto mači podařilo na pár chvil usadit na útočné polovině. Barton si několikrát vyměnil míč s Grayem, poté se pokusil najít Barnese, ten si však v souboji s Holebasem pomohl ofenzivním faulem.
     
    23
    Krásná akce Watfordu! Znovu u toho byl velice aktivní Niang, který udělal pár rychlých kroků, narazil si s Deeneym a poté utěšenou pumelicí z uctivé vzdálenosti protáhl Toma Heatona, který na poslední chvíli stačil balon vytěsnit nad horní tyč!
    23.
     
    24
    Sršni tak zahrávali rohový kop, jejich secvičený signál ale obrana soupeře v pohodě přečetla. Po Wardově nezdařilém odkopu museli být fotbalisté Burnley ještě pár okamžiků v pozoru, Zárateho centr ale žádný větší vzruchu ve vápně nevzbudil.
     
    25
    Cleverley ustál tvrdý souboj s Bartonem a pod tlakem dokázal hru přesunout na kraj šestnáctky. Tam se jej ujal Zárate, po jehož průniku a následné přihrávce se ke střele dostal z druhé vlny si sbíhající Capoue, s včasným blokem ale přispěchal Mee.
     
    26
    V posledních minutách má obrana Burnley plné nohy práce. Po dlouhém autovém vhazování od Holebase dokázal Troy Deeney ve vzduchu přetlačit Lowtona a balon hlavou dostat k Záratemu, jehož rána z voleje nepostrádala razanci, přesnost ale ano, protože zamířila přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Heaton.
     
    27
    Hosté se znovu dostali k míči, Arfield vystihl Niangovu přihrávku směrem ke Cleverleymu. Následně ale neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl hru otočit směrem vzad, kulatý nesmysl nakonec doputoval až k brankáři Heatovnovi, který jej dlouhým výkopem pošle na útočnou polovinu.
     
    28
    K vidění byly ještě dvě akce podobného typu, ani jeden z Heatonových nákopů ale nikoho z kolegů neoslovil. Nedlouho nato se ale míče ujal Matthew Lowton, jenž si šikovně obhodil Behramiho a odcentroval, Heurelho Gomes ale měl celou situaci pod kontrolou.
     
    29
    Valon Behrami si jednou kličkou navíc zadělal na nepříjemné chvilky, když se dostal do sevření mezi Bartonem a Barnesem. První jmenovaný jej, naštěstí pro domácí, fauloval, Watford tak bude mít k dispozici přímý kop.
     
    30
    Holebasův prudký centr nevzbudil v pokutovém území hostí žádné větší vzrušení, Mee však balon odhlavičkoval pouze k Niangovi, jenž se opět chystal rozjet své technické představení, proti ale tentokráte byl stoper Keane.
     
    31
    Skupince hostujících fanoušků, která se na Vicarage Road nachází, pořádně zabrnkal na nervovou soustavu brankář Tom Heaton, jenž po zpětné přihrávce od Bartona místo dlouhého odkopu volil přihrávku k Lowtonovi. Ten to měl s časem na zpracování nesmírně obtížné, proto volil rezolutní odkop do hlediště.
     
    32
    Burnley se naskýtá poměrně zajímavá příležitost na srovnání dnešního klání. Po Bartonově průnikovém pasu se kousek za šestnáctkou pokoušel uvolnit Barnes, byl ale faulován Behramim. Hosté tak budou zahrávat přímý kop z nadějně vypadající pozice.
     
    33
    A k vyrovnání skóre opravdu příliš nescházelo! Exekuce standardní situace se podle očekávání ujal zkušený Joey Barton, po jehož ráně se balon přenesl přes zeď a mířil do horního rohu domácí svatyně, Gomes ale vytáhl parádní zákrok!
     
    34
    Další zbytečný průvod emocí na straně domácích hráčů. Capoue nechal balon za sebou, proto byl nucen k zemi stáhnout Warda. Za to by kartu zřejmě nedostal, poté si ale neodpustil podrážděné odklizení míče, načež Michael Oliver už žluté varování z kapsičky vytáhl.
     
    35
    Tentokráte si Étienne Capoue při prvním kontaktu s balonem počínal o poznání lépe, když jej ihned zvládl přesunout k rozběhnutému Niangovi, Mladý Francouz nemohl postupovat sám, proto se rozhodl pro přízemní centr do šestnáctky, tam ale úřadoval stoper Mee.
     
    36
    Craig Cathcart se s ničím dlouho nepáral a prostě na útočnou polovinu vyslal dlouhý nákop, jehož adresátem měl být Troy Deeney. Domácí kapitán o balon zabojoval, ve sprinterském souboji ale nestačil na Warda, jenž hru uklidnil přihrávkou pro Heatona.
     
    37
    O pár chvil později se Watford rozhodl zahrozit z druhého kraje hřiště. Do pokutového území soupeře přilétly dva nepříjemně zakroucené centry, ovšem i Zárate a i o pár chvil později Holebas našli pouze hlavu obránce Keana.
     
    38
    M'Baye Niang je dnes téměř k nezastavení! Francouzský fotbalista se jako tank prodral skrze defenzivní řady Burnley, ustál i ostrý souboj s Keanem a dokázal i vystřelit, jeho přízemní pokus ale zacílil přesně do náruče připraveného Heatona.
     
    39
    S dlouhým výhozem hostující gólman příliš neotálel, na to konto se The Clarets dostali do zajímavé protiakce, která skončila faulem od Kaboula. Přímý kop si opět vzal na starost Barton, na jehož centr si naskočil Ashley Barnes, jeho hlavička ale zdařilá nebyla.
     
    40
    José Holebas poslal do pokutového území dlouhé vhazování, načež se o balon před Heatonem strhla pořádná mela. Nejlépe ze všech si nakonec počínal Ben Mee, místo založení protiakce hostí se však tento obránce balonu v podstatě pouze zbavil.
     
    41
    Tohle může svěřenci kouče Dyche mrzet. Joey Barton ve středovém kruhu tvrdým, ale čistým způsobem odstavil nepozorného Behramiho, načež se mu nabízeli jak Gray, tak Boyd. Hostující hráč nakonec hledal prvního jmenovaného, jeho přihrávka ale byla o trochu delší, než Andre Gray potřeboval.
     
    42
    Dobrá šance The Golden Boys! Tom Cleverley opět skvěle zapracoval a roztáhl hru na rozběhnutého Maura Zárateho, který si od kraje šestnáctky míč navedl ke středu hřiště, odkud povedeně vystřelil, jeho projektilu však k dokonalosti chyběly decimetry!
     
    43
    Joey Barton je rozhodně nejaktivnějším hráčem na straně hostujícího celku. Tentokráte záložník Burnley vybojoval balon po souboji s Capouem, poté si jej ale až příliš předkopl a zpět do svého držení kulatý nesmysl získal jen za cenu faulu.
     
    44
    M'Baye Niang si na pravém kraji hrací plochy narazil s Cathcartem a poté odcentroval pro z druhé vlny si sbíhajícího Deeneyho. Domácí kapitán se ocitl v nadějně vypadající pozici, jeho snažení ale ztroskotalo na špatném zpracování.
     
    45
    Po trmě – vrmě ve středu hřiště míč zničehonic vyplaval u všudypřítomného Nianga, jenž se rozhodl prověřit Heatona pozdravem z nějakých třiceti metrů, jeho pokus byl však ztečován na rohový kop.
     
    45+1
    Ten domácí rozehráli na krátko, k centru se nakonec dostal José Holebas, obrana Burnley letící míč odklidila pouze do míst, kde číhal Étienne Capoue, který okamžitě vypálil, jeho tvrdou ránu ale stačil zablokovat obětavě hrající Ashley Barnes.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+2
    Watford právě vstřelil branku!
    To, co právě přišlo, bylo asi jen otázkou času – Watford si v posledních vypracoval velký tlak, který krátce před odchodem do šaten přetavil ve vstřelení druhé branky! Míč se dostal k na levé straně stojícímu Holebasovi, který jej po parádním centru poslal přesně do míst, kam si sbíhal nehlídaný M'BAYE NIANG, na jehož hlavičku ke vzdálenější tyči Heaton nestačil dosáhnout!
    45+2. M'Baye NIANG - 2:0
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a musíme podotknout, že pokud obraz hry na trávníku nějak diametrálně nezmění, tak o dnešním vítězi je s největší pravděpodobností. Ráz utkání už v šesté minutě určil hostující Hendrick, který byl po zcela zbytečném faulu na Holebase předčasně poslán do sprch, a nesmírně tak svůj tým oslabil. Výhodu jednoho muže v poli The Hornets krátce nato využili, po Niangově centru se hlavou prosadil jako vždy důrazný Deeney. Ve třiadvacáté mnutě už to mohlo být o dvě branky, dalekonosnou výborně hrajícího Nianga ale Heaton stačil vyškrábnout. Svou největší šanci si hosté vypracovali o deset minut později, proti Bartonově pokusu z přímého kopu se ale vytáhl brankář Gomes. V závěru první půle Watford svého soupeře zatlačil do hluboké defenzivy, nejprve jen těsně vedle pálil Zárate, ve druhé minutě nastavení ale domácí už dokázali znovu udeřit, když se přesně k tyči hlavou trefil M'Baye Niang.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu oba celky nastupují bez jediné změny v sestavě. Nechme se překvapit, zda se na straně Burnley do hry dostanou Robbie Brady či Ashley Westwood, dvě nové akvizice tohoto celku.
     
    48
    Valon Behrami si vybral slabší moment, když balon díky nepozornosti jako na stříbrném podnose naservíroval Grayovi, jenž se pokusil prosadit samostatně, ale vylámal si zuby na ve skluzu hrajícím Prödlovi.
     
    49
    Kvůli Deeneyho aktivnímu napadání byl Ward nucen hru přesunout směrem vzad k brankáři Heatonovi, po jehož výkopu vyhrál ve středu hřiště hlavičkový souboj Kaboul. Francouzský zadák poté míč přenesl ke svému krajanu Niangovi, ten byl ale faulován.
     
    50
    M'Baye Niang dnes patří k nejlepším hráčům na trávníku, ovšem Mauro Zárate, další lednová posila Watfordu, rozhodně nechce zůstat pozadu. Bývalý záložník Fiorentiny si nyní krásně narazil s Capouem a poté se odhodlal ke střele, do ní ale na hraně vlastního sebeobětování padl Keane.
     
    51
    Z druhého poločasu uběhlo už téměř pět minut a hosté se zatím téměř nedostali k balonu. Naopak museli zapracovat směrem vzad, po levé straně se totiž protáhl José Holebas, jeho přízemní centr ale bez povšimnutí proskákal skrze celé vápno.
     
    52
    S touto situací mohli fotbalisté Burnley naložit daleko lépe. George Boyd využil slabší chvilky ze strany Holebase a prudkým pasem našel v šestnáctce téměř nehlídaného Graye, tomu ale v postupu vstříc Gomesovi zabránilo mizerné zpracování.
     
    53
    Pěkná akce The Golden Boys. Craig Cathcart si všiml na ose hřiště číhajícího Capoua a právě jemu balon také předložil. Francouzský středopolař průnikovou přihrávku skrze obranu soupeře oslovil Deeneyho, ten si ale o vlásek nepohlídal ofsajd.
     
    54
    Málem bylo sníženo! Hosté se vrhli do útoku, Boyd pro ně dokázal vybojovat rohový kop. Po Bartonově centru se v šestnáctce k hlavičce dostal Michael Keane, Gomes ale dobře zareagoval a balon mířící k tyči na poslední chvíli vyrazil!
     
    55
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Andre Gray, přichází Robbie Brady.
     
    56
    Domácí si v posledních minutách počínají laxně a nutno poznamenat, že si trochu koledují. Po rozehrání přímého kopu a Keanově prodloužení se v pokutovém území po uplatnění důrazu ke střele procpal Boyd, na roh míč v posledním momentu ztečoval Prödl.
     
    57
    Ani s ním hosté nenaložili špatně. Obrana soupeře míč totiž odhlavičkovala jen k Arfieldovi, jehož ránu musel zablokovat Cathcart. Nedlouho nato se ke střele dostal i Robbie Brady, svá mířidla ale neměl seřízená přesně.
     
    59
    The Hornets moc dobře vědí, že v nadcházejících minutách musí tempo hry poněkud zpomalit. Hosté se totiž začínají směle vydávat kupředu, proto je jejich aktivitu třeba lehce nabourat.
     
    60
    Po Zárateho přenesení hry se o další samostatnou akci pokusil M'Baye Niang, jeho průnik ale příliš dlouhého trvání neměl, dobře totiž zasáhl Brady. Domácí alespoň budou mít k dispozici rozehrávku od rohového praporku.
     
    61
    Tu si na starost vzal tradiční exekutor José Holebas, jeho centr se ale příliš nevyvedl, balon mířící na přední tyč totiž do oblasti mimo nebezpečí rezolutně odkopl Ben Mee.
     
    62
    Čekal to asi málokdo, dlouhý odkop hostujícího stopera se ovšem ukázal býti parádním pasem pro George Boyda, jenž se dokázal procpat až na kraj šestnáctky, odkud zkusil své střelecké štěstí, Holebas ale míč ztečoíval na rohový kop.
     
    63
    The Clarets nakonec zahrávali dva rohové kopy v řadě. Při tom prvním míč nepříjemně poskakoval skrze malé vápno, dokud jej do bezpečí neodklidil Prödl. O pár okamžiků se k hlavičce dral Mee, ve snaze prosadit se ale zasáhl kulatý nesmysl rukou.
     
    64
    Vypadalo to, že rušno bude na opačném konci hrací plochy. Po levé straně totiž směrem vpřed pádil rychlonohý José Holebas, podpory ze strany svých kolegů se ovšem nedočkal, proto byl nucen celou akci lehce pozdržet.
     
    65
    První střídání na straně Watfordu. Ze hry je pětadvacet minut před koncem stažen Behrami, na jeho místo ve středu zálohy nastupuje mladý Francouz Abdoulaye Doucouré.
     
    66
    Mauro Zárate si počkal na Holebasovu přihrávku, poté podnikl vyrovnaný sprinterský souboj s vracejícím se Boydem, který si viditelně pomáhal rukama, což sudí Oliver nemohl přehlédnout.
     
    67
    Ve prospěch Mazzarriho svěřenců tak byla nařízena standardní situace. Tu domácí rozehráli vskutku netradičně, místo očekávaného centru do šestnáctky Zárate přihrál Cleverleymu, který si míč nachystal na silnější pravačku a vypálil, Heatona ale k zákroku nedonutil.
     
    68
    Po Wardově přenesení hry si Matthew Lowton udělal dobrý den z Holebase, ovšem vzhledem k tomu, že dále neměl s kým kombinovat a byl na vše sám, skončila i tato útočná akce Burnley neúspěšně.
     
    69
    Hostující hráči i příznivci se zlobí. Po Bartonově přihrávce se totiž v šestnáctce k balonu dral Ashley Barnes, který upadl po souboji s Prödlem. Sudí penaltu nenařídil a nutno podotknout, že učinil správné rozhodnutí, útočník The Clarets celé situaci hodně přidal.
     
    70
    Cleverley si balon tak dlouho chystal na střelu, až mu jej ukopl zezadu přiběhnuvší Robbie Brady. Následně se Stephen Ward rozhlédl kolem sebe a vyslal dlouhatánský nákop pro Boyda, brankář Gomes ale vycítil nebezpečí včas, stačil rychle vyběhnout a míč uzmout pro sebe.
     
    71
    Zajímavá možnost v podání Watfordu! Mauro Zárate si počkal na ideální moment pro přihrávku na sbíhajícího Holebase, který lehoučkým centrem našel na hranici malého vápna číhajícího Deeneyho, tomu ale střela z první nevyšla podle představ.
     
    72
    Další situace, ze které mohli Dycheovi svěřenci vytěžit daleko více. Obrana The Hornets úplně zapomněla na nehlídaného Arfielda, po jehož centru se v šestnáctce téměř osamocen ocitl Ashley Barnes, klička navíc v jeho podání se však ukázala býti naprosto zbytečnou záležitostí.
     
    73
    Famózní zákrok Toma Heatona! Po několika minutách v utajení o sobě opět dal vědět M'Baye Niang, po jehož centru balon skrze pokutové území proskákal až k Deeneymu, který jej ve skluzu poslal do protipohybu hostujícího brankáře, ten se ale opravdu vyznamenal!
    73.
     
    74
    Brady nestíhal směrem dozadu, unikajícího Doucourého zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku. Po Zárateho přímém kopu se k hlavičce snažil dostat Kaboul, v hlavičkovém souboji si ale neporadil s Keanem.
     
    75
    Již poněkolikáté v tomto duelu poslal José Holebas do vápna dlouhatánský aut. Obrana Burnley si nepočínala dvakrát jistě a balon odklidila pouze k z druhé vlny si sbíhajícímu Prödlovi, jehož rána z první ale přes hráz těl před Heatonem neprošla.
     
    76
    Zajímavá možnost byla k vidění i na druhé straně! Po nepřesnostech v domácích řadách se balon i s trochou štěstí dostal ke Scottu Arfieldovi, jenž se nijak nerozmýšlel a napálil jej směrem ke Gomesovi, ten si ale s jeho dělovkou nadvakrát poradil.
     
    77
    Pro Arfielda dnešní utkání končí, místo něj si zahraje Ashley Westwood.
     
    77
    Tak pozor, hosté mají velkou šanci na zdramatizování utkání. Po rozehrání přímého kopu se nejprve ke střele dostal Barton, míč ale z brankové čáry vykopl Kaboul. K odraženému balonu se dostal Barnes, který trefil ruku Sebastiana Prödla, uvidíme tedy pokutový kop!
     
    78
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Je tomu skutečně tak, hostující fotbalisté se svému soupeři dostávají na dostřel, čeká nás velmi zajímavý závěr zápasu! K exekuci pokutového kopu se postavil ASHLEY BARNES, na jehož přízemní střelu Gomes, i přes to, že správě trefil stranu, nemohl dosáhnout!
    78. Ashley BARNES - 2:1
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut, plus nějaké to drobné nastavení. Dokáží The Clarets vstát z mrtvých a z téměř ztraceného duelu nakonec urvat alespoň jeden bod za remízu?
     
    81
    Vicarage Road je na nohou, hrací plochu totiž opouští nejlepší hráč tohoto utkání. M'Baye Niang sklízí hromadný potlesk, na závěrečnou pasáž jej nahradí Isaac Success.
     
    82
    Na hrací ploše se opět začíná lehce přitvrzovat. Po Heatonově výkopu se ve vzájemném souboji faulu dopouštěli jak Barnes, tak obránce Prödl. Sudí nakonec balon přisoudil domácím, oba kohouti si poté ještě něco slovně vysvětlovali.
     
    83
    Dobrá rána! Zdá se, že hosté budou ve zbytku klání spoléhat na rychlé brejky. Jeden takový se nyní narodil po Bartonově lahůdkovém pasu, načež se k míči dostal Robbie Brady a z voleje jej vyslal vstříc Gomesovi, ten ale nadvakrát stačil zasáhnout.
     
    84
    S blížícím se závěrem zápasu na Vicarage Road graduje i atmosféra, za vytvořenou kulisu musí být domácím příznivcům vyseknuta poklona.
     
    85
    Troy Deeney byl k zemi stažen Westwoodem, což se domácímu kapitánovi vůbec nelíbilo. Oba borci si nadcházejících momentech ještě celou situaci vysvětlovali, nakonec si je sudí pozval na kobereček, ani jednomu z nich ale kartu neudělil.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází George Boyd, přichází Sam Vokes.
     
    87
    Watford potřebuje posílit defenzivní val, proto se na hřiště podívá i Daryl Janmaat, který pár minut před koncem střídá dnešního debutanta Zárateho.
     
    88
    Ashley Westwood nyní ukázkově zapracoval směrem do defenzivy a povedeným zákrokem dokázal obrat Zárateho. Následně se dlouhým pasem oslovit dlouhána Vokese, tomu však nevyšel první kontakt s balonem.
     
    89
    Barton se štěstím odzbrojil Successe, zvedl hlavu a nalezl volného Barnese. Ten se nijak nerozpakoval a ihned vyslal na zteč rozběhnutého Sama Vokese, jenž si míč už už chystal na střelu, Watford ale zachránil vracející se Prödl.
     
    90
    Hosté se, zdá se, nadechují k závěrečnému tlaku. I kdyby se jim dnes nepodařilo bodovat, za svou snahu a bojovnost v tomto utkání určitě zaslouží pochvalu, poněvadž nic nevzdali, i když už od šesté minuty hrají v deseti.
     
    90+1
    K vyrovnání jim ještě zbývá poměrně dost času, sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavují čtyři minuty!
     
    90+2
    Daryl Janmaat se vydal na ofenzivní dobrodružství, ukázkově a zodpovědně se s ním ale vrátil dnes neustále bojující Joey Barton. Zkušený záložník poté na útočnou polovinu vyslal lehoučký bochánek, na nějž si sbíhal Barnes, byl ale pomezním sudím přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    90+3
    The Golden Boys už hrají pouze to, co potřebují. Obrana jejich oponenta byla poměrně výrazně otevřená, Tom Cleverley se ale místo pokusu proniknout do vápna raději soustředil na získávaní cenných vteřinek u rohového praporku.
     
    90+4
    Heurelho Gomes zachránil Watford od pohromy! Zdánlivě nenápadný nákop od Bartona zadělal domácí obraně na pořádně trable, Cathcartovi totiž absolutně nevyšlo zpracování, načež se sám před brankou ocitl Barnes, brazilský veterán ale výtečně zasáhl!
     
    90+4
    Deeney sice dostal balon do sítě, kvůli ofsajdu však jeho branka nemohla být uznána. Hosté se vrhli do okamžité protiakce, Bradyho za cenu faulu a žluté karty zadržel Cathcart. Poslední šance pro Burnley, do šestnáctky soupeře přibíhá i Tom Heaton.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Obrana The Hornets ale poslední přímý kop přestála, domácí se tedy mohou radovat z vítězství, díky němuž se před svého dnešního soupeře vyhoupnou v tabulce! Sledovali jsme poměrně atraktivní klání, o jehož průběhu hodně napověděla situace z šesté minuty, kdy červenou kartu obdržel hostující Hendrick. Watford se okamžitě vrhl do útočení a zanedlouho už mohl slavit vedoucí branku, když se hlavou prosadil Troy Deeney. I nadále byli svěřenci kouče Mazzarriho aktivnější, ve třiadvacáté minutě Nianga parádně vychytal Heaton. The Clarets se v prvním poločase zmohli jen na jednu vážnější příležitost, proti Bartonově střele z přímého kopu se ale zase vytáhl Gomes. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky domácí svého soupeře zatlačili do hluboké defenzivy, nejprve kousek vedle pálil Zárate, ve druhé minutě nastavení se trefil M'Baye Niang!

    Do druhé půle vstoupil daleko odhodlanější hostující celek. Burnley ani v deseti neskládalo zbraně a už ve čtyřiapadesáté minutě bylo blízko ke snížení, když se k hlavičce dostal Keane, Heurelho Gomes ale znovu podržel své spoluhráče. Na druhé straně po centru od Nianga, který dnes podal fantastický výkon, zakončoval Deeney, přesouvající se Heaton ale vytáhl zákrok večera. V osmasedmdesáté minutě už se Dycheově družině podařilo dostat na dostřel, po Prödlově ruce v šestnáctce byla nařízena penalta, kterou bezpečně proměnil Ashley Barnes! Nechybělo mnoho a na Vicarage Road se dnes mohl odehrát malý fotbalový zázrak, v nastavení se totiž hrubé chyby dopustil Cathcart, Barnes si ale v souboji tváří v tvář na Gomese nepřišel.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že dnešní utkání na Vicarage Road sledovalo 20 178 diváků, se s Vámi loučím. Hezký zbytek víkendu a někdy příště na počtenou. (18:10:27)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 10. Deeney (Niang), 45+2. Niang (Holebas) – 78. Barnes (pen.)

    Karty:   6. Niang (WAT), 20. Holebas (WAT), 34. Capoue (WAT), 77. Prödl (WAT), 90+4. Cathcart (WAT)   6. Hendrick (BLY)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10.
    Watford FC: Gomes – Cathcart, Kaboul, Prödl, Holebas – Behrami (65. Doucouré) – Niang (81. Success), Cleverley, Capoue, Zárate (87. Janmaat) – Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Britos, Janmaat, Watson, Doucouré, Okaka, Success.

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd (86. Vokes), Barton, Hendrick, Arfield (77. A. Westwood) – Gray (55. Brady), Barnes.
    Náhradníci: Robinson – J. Flanagan, Vokes, A. Westwood, Brady, Gudmundsson, Tarkowski.

    Rozhodčí: Oliver – Perry, McDonough

    Diváci: 20 178
    bahis siteleri